Wat is de meest veelbelovende cryptocurrency?

met Geen reacties

Het voorspellen of een bepaalde coin veel potentie heeft, is nog niet zo eenvoudig en wellicht onmogelijk. Het succes en de toepassingsmogelijkheden bepalen voor een heel groot deel of een cryptocurrency een lang leven beschoren zal zijn of gedoemd is om te mislukken. Het slagen of niet slagen is van zeer veel factoren afhankelijk. Ook de stabiliteit van virtuele valuta speelt een belangrijke rol. De invloed van social media op de aandelenbeurzen is groot en één enkel gerucht kan ervoor zorgen, dat de koersen als een raket omhoog schieten of in sneltreinvaart omlaag duiken.

Grafiek, marktvoorspellingen.

Aandeel Tesla

In 2018 kondigde Elon Musk op Twitter aan dat hij overwoog om Tesla van de beurs te halen. De koers van het aandeel Tesla schoot vervolgens omhoog en de short sellers (speculanten op koersdalingen), bleven verbouwereerd achter. Soms is direct duidelijk waarom bepaalde aandelenkoersen omhoog of omlaag schieten, maar vaak worden koersbewegingen ingegeven door volstrekt onbekende oorzaken.

Bitcoin

Wet- en regelgeving

Op onze traditionele beleggingsmarkten kan een nieuwsbericht of een gerucht over een bepaald aandeel, al desastreuze gevolgen hebben voor de koersen en voor virtuele valuta is dat zeker niet anders. Echter is de wet- en regelgeving omtrent cryptomunten voorlopig nog niet hetzelfde geregeld als bij reguliere valuta en daar moet je als belegger wel rekening mee houden.

Bearmarkt, bullmarkt, aandelenbeurs, beleggingsstrategie.

Oorzaken koersschommelingen cryptocurrency’s

Wie denkt dat cryptocurrency trade zich één op één laat vergelijken met de traditionele beleggingsmarkt, zit er mijlenver naast. De redenen waarom koersen stijgen of dalen op de crypto-exchanges hebben vaak hele andere oorzaken, dan stijgende en dalende koersen op de gewone beleggingsmarkten. Wie voldoende kennis heeft van de aanleidingen en achtergronden van bull- en bearmarkten staat steviger in zijn of haar schoenen bij iedere beslissing.

Twitter logo

100.000 dollar per tweet

Toen softwareontwikkelaar John McAfee eind 2017 in een tweet liet weten het meeste vertrouwen te hebben in digitale betalingseenheden zoals Monero (XMR), Verge (XVG) en Zcash (ZEC), nam de waarde van deze munten in rap tempo toe. Met name het anonieme karakter van deze ‘privacy-coinszou bijdragen aan de populariteit onder gebruikers. De commotie was dan ook groot toen later bleek dat McAfee meer dan 100.000 dollar verdient per promotionele tweet. De macht en invloed van deze individuen op de waarde van digitale betalingseenheden is dan ook enorm.

Cryptogeld

Een waar slagveld

De ontwikkelingen in cryptoland hebben de afgelopen maanden duidelijk laten zien, dat de markt voor digitale betalingseenheden een waar slagveld kan zijn. De absurde waardetoename van verschillende virtuele valuta bleek onhoudbaar. Veel investeerders hebben dan ook hun verlies moeten nemen en menig crypto-belegger heeft inmiddels beide kanten van de medaille leren kennen. In de afgelopen drie jaar heb ik langzaamaan steeds meer inzicht gekregen in de cryptomarkt en heb ik voor mezelf een aantal strategieën ontwikkeld, die ervoor zorgen dat de verliezen in mijn crypto-portfolio beperkt blijven. Deze strategieën richten zich niet op de daghandel, maar focussen zich vooral op de lange termijn.

Project

Kennis van blockchainprojecten

In de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat je alleen belegt met geld dat je gemakkelijk kunt missen. Emoties zijn vaak bepalend bij iedere investering. In veel gevallen leiden emoties tot verkeerde en overhaaste beslissingen. Wanneer je belegt met geld dat je niet nodig hebt, dan kun je die emoties vermijden. In de tweede plaats moet je ervoor zorgen dat je kennis hebt van de projecten waarin je investeert. Je moet ervoor zorgen dat je weet welke ontwikkelaars er achter het project schuilgaan, welke problemen er met het desbetreffende project worden opgelost en op welke sector het project zich focust. Zonder deze belangrijke informatie is je investering in blockchainprojecten al bij voorbaat gedoemd te mislukken.

 

Blockchain

Welke crypto coin heeft de meeste potentie?

Uiteraard zou het zomaar kunnen zijn dat we over enkele jaren niets meer horen over de Bitcoin en zijn alternatieve neefjes. Echter ben ik ervan overtuigd dat virtuele valuta niet zomaar verdwijnen. De afgelopen jaren heb ik geïnvesteerd in de kleinere alternatieve veelbelovende cryptomunten zoals bijvoorbeeld Aelf, Basic Attention Token, Cardano, Dash, Request Network, Aeternity, Stellar en Verge. Ik denk dat vooral projecten die zich richten op de advertentiemarkt en IoT het meest succesvol zullen zijn. Deze munten hebben op dit ogenblik een zeer lage waarde, maar het potentieel van deze cryptocurrency’s is groot. Vooral de aantrekkelijke lage waarde van deze coins, maakt het interessant om ze nu aan te schaffen. Hieronder heb ik een aantal cryptocurrency’s uiteengezet waarvan experts denken dat ze veel potentie hebben.

Ondernemer achter de laptop.

De meest veelbelovende cryptocurrency’s op een rij:

  • Aelf
  • Basic Attention Token
  • Cardano
  • Request Network
  • Aeternity
  • Stellar
  • Verge
  • Sapien
  • Ontology
  • Augur
  • Decred
  • 0x
  • OriginTrail
  • CoinJanitor
  • Cryptyk
  • Power Ledger
  • ARK.io
  • ICON
  • NANO
  • Stratis

 

Aelf: gedecentraliseerde cloud computing

Aelf is een cryptocoin die zich voornamelijk richt op gedecentraliseerde cloud computing en ontwikkelt een besturingssysteem waar decentrale applicaties (dapps) op kunnen gaan draaien. Dergelijke oplossingen zouden de schaalbaarheid van blockchaintechnologie weleens in een stroomversnelling kunnen brengen.

 

 

Basic Attention Token (BAT): decentrale digitale advertising

Blockchain heeft de potentie om de wereld van online marketing radicaal te veranderen. Basic Attention Token is een veelbelovende cryptocurrency die zal worden gebruikt voor de introductie van geheel nieuwe gedecentraliseerde advertising.

 

 

Cardano (ADA): snelle transacties met virtuele valuta

Cardano is een volledig open-source gedecentraliseerd publiek blockchainproject, dat is geïnspireerd op Ethereum. De voornaamste doelstelling van de ontwikkelaars van Cardano is het verbeteren van de Proof of Work (PoW), waardoor het uitvoeren van transacties met virtuele valuta, sneller zou kunnen verlopen.Het is het eerste veelbelovende cryptocurrency-project dat is gebouwd op basis van academisch onderzoek op het gebied van P2P-technologie. Naast het verbeteren na de PoW ligt de focus van Cardano ook op het creëren van een solide platform voor decentrale applicaties (dapps) en de ontwikkeling van geavanceerde smart contracts. Cardano wordt door veel blockchainspecialisten gezien als een veilig en betrouwbaar netwerk, voor het exploiteren van hoogwaardige toepassingen.

 

 

Betere interactie met cryptohandelsbeurzen

Cardano maakt gebruik van het ADA-token. Deze veelbelovende cryptocurrency heeft in 2017 en 2018 een aantal flinke koersbewegingen laten zien, maar de coin bevindt zich nog steeds in de top 10 van meest waardevolle virtuele valuta. Ook bij investeerders in digitale betalingseenheden is Cardano niet bepaald onopgemerkt gebleven. De komende tijd zal het team achter Cardano een aantal belangrijke updates uitvoeren, die van Cardano een nog steviger en veiliger platform moeten gaan maken. Een betere interactie met verschillende cryptohandelsbeurzen is daarbij een van de speerpunten.

IoT. The Internet of Things.

Request Network (REQ): blockchain-integratie met IoT

Ook het Request Netwerk is een veelbelovend project dat zich voornamelijk richt op betalingsmethoden en de retail. Ook focust het platform zich op blockchainintegratie met IoT. Dit netwerk is bovenop de blockchain van Ethereum gebouwd en stelt gebruikers in staat om overal ter wereld gedecentraliseerde transacties uit te voeren. Dit platform heeft de handelswetgeving binnen het systeem geïntegreerd en is verenigbaar met wet- en regelgeving in verschillende landen. Daarnaast kan Request Network een interactie aangaan met vrijwel iedere fiat valuta wereldwijd.

 

 

Aeternity (AE): verbeteren van de smart contract-functionaliteit

Ook Aeternity wil de schaalbaarheid van blockchaintechnologie en smart contract-functionaliteit snel verbeteren. Hierbij wil Aeternity dat sommige data binnen de blockchain wordt opgeslagen en andere data juist weer buiten het netwerk, waardoor er een gestroomlijnde “on-chain/off-chain infrastructuur ontstaat. Door alleen de essentiële data binnen het netwerk vast te leggen, zouden decentrale gedistribueerde netwerken veel efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Aeternity wil dit doen door gebruik te maken van een “orakel”, waardoor actuele informatie uit de buitenwereld kan worden toegevoegd, aan smart contracts binnen de blockchain.

 

 

Stellar (XLM): razendsnelle transacties tegen zeer lage kosten

Stellar richt zich voornamelijk op het verbinden van banken, betalingssystemen en mensen. De ontwikkelaars werken aan een platform waarop transacties razendsnel en veilig kunnen worden uitgevoerd, tegen zeer lage kosten. De lage prijs van Stellar – zeker in vergelijking met andere virtuele valuta – heeft voor een groot deel te maken met de grote voorraad cryptocurrency’s. Stellar is zeer competitief met andere cryptocoins op verschillende fronten en profileert zich als dé digitale partner voor banken en bedrijven. En dat maakt van Stellar een digitale betalingseenheid om goed in de gaten te houden.

 

 

Verge (XVG): privacy en anonimiteit op de blockchain

Verge is een veelbelovende cryptocurrency. Deze coin richt zich vooral op privacy en veilige anonieme transacties. Ook Verge is veel sneller en schaalbaarder dan Bitcoin. Daarnaast is het uitvoeren van een transactie binnen het netwerk goedkoper en dat maakt deze virtuele valuta automatisch meer geschikt voor internationale betalingen.

 

 

Sapien (SPN): een gedecentraliseerd social nieuws platform

Een andere interessante veelbelovende cryptocoin is SPN dat wordt toegepast op het Sapiennetwerk. Sapien is een gedecentraliseerd social nieuws platform dat een aantal veel voorkomende problemen oplost, waar het huidige online media landschap op dit moment mee te kampen heeft. Dit platform maakt gebruik van smart contracts voor het ontwikkelen van een reputatiesysteem voor gebruikers. Een dergelijk reputatiesysteem moet de strijd aangaan met de ontwikkeling van nepnieuws. Het publiceren van nepnieuws is vandaag de dag een enorm groot probleem en centrale social mediaplatformen worden er op dit moment van alle kanten mee overspoeld.

 

Censuur en tegenwerken van tegendraadse denkers

Blockchaintechnologie maakt de weg vrij voor betrouwbare nieuwsgaring en nieuwe inkomstenbronnen voor contentontwikkelaars. Dat veel huidige social media platformen zoals Facebook, Twitter, Instagram en YouTube onze persoonlijke data gebruiken voor allerlei schimmige zaken, daar zijn we de afgelopen maanden wel achter gekomen. Daarnaast is maar al te vaak gebleken dat verschillende platformen niet vies zijn van censuur en het tegenwerken van tegendraadse denkers. Sapien is een voorstander van vrije meningsuiting en transparantie op het gebied van dataverwerking.

 

 

Ontology (ONT):een publieke multi-chain voor het distribueren van vertrouwen

Ook ONT is een veelbelovende cryptocurrency die je goed in de gaten moet houden. ONT wordt uitgevoerd op het Ontology-netwerk, een publieke multi-chain die zich richt op het distribueren van vertrouwen. Deze interoperabele blockchain-infrastructuur is speciaal ontworpen om tegemoet te komen, aan de behoeften en wensen van zowel overheidsinstellingen als van bedrijven. De hype rondom blockchaintechnologie groeit nog steeds, maar van een brede maatschappelijke adoptie van deze netwerken is voorlopig nog geen sprake. Niet bij burgers of consumenten en ook nog niet bij overheden en organisaties. Overheden en bedrijven zijn meestal niet bereid om hun data op een publiek netwerk te plaatsen. Uiteraard heeft dat voor een groot deel te maken met veiligheidsredenen en de privacy. Hier wil Ontology iets aan gaan veranderen.

 

Digitale avatar

Ontology biedt een digitaal ecosysteem van verschillende soorten blockchains (private en gedeelde blockchains) die een interactie kunnen aangaan met de publieke blockchain van Ontology. Daarmee ontstaat als het ware een brug tussen overheden, bedrijven, particulieren, systemen, industrieën, applicaties en apparaten en kan nauwkeurig worden bepaald welke informatie voor iedereen toegankelijk is en welke informatie alleen kan worden verkregen door specifieke relevante partijen. Eén van de toepassingen waarvoor Ontology zich goed leent, is bijvoorbeeld het managen van de digitale identiteit, een digitale “avatar” die vervolgens gebruikt kan worden voor toepassingen binnen de gezondheidszorg, voor bankzaken en het veilig beheren van alle persoonlijke gegevens.

 

 

Augur (REP): een open-source orakelplatform en voorspellingsmarkt

Augur is een gedecentraliseerd open-source orakelplatform en een voorspellingsmarkt. Dit platform is gebouwd bovenop de Ethereum blockchain. De gedachte achter voorspellingsmarkten is het aanwenden van de “wisdom of the crowd”, voor het doen van meer nauwkeurige voorspellingen van resultaten in de toekomst. Efficiënt gebruikmaken van de wisdom of the crowd maakt meer gedetailleerdere voorspellingen mogelijk, dan wanneer alleen de kennis van individuen of experts binnen een bepaalde markt wordt aangewend. Augur maakt gebruik van de cryptocurrency REP, waarmee token-houders worden gestimuleerd om verslag te doen van dagelijkse gebeurtenissen op verschillende terreinen. Wanneer token-houders de juiste informatie aanleveren, worden zij beloond met REP. Echter wanneer zij onjuiste informatie aanleveren zullen zij bepaalde hoeveelheden REP verliezen.

 

Smart contract functionaliteit op de Ethereum blockchain

Augur is een veelbelovend blockchainproject dat al een jaar of vier bestaat (sinds 2014) en was tevens één van de eerste platformen dat zich richtte op decentrale gedistribueerde voorspellingsmarkten. De wereld van voorspellingsmarkten en orakels is een zeer gecompliceerde tak van sport en de ontwikkeling van Augur is dan ook een heel proces geweest. Eén van de toepassingen die augur zo interessant maakt is de smart contract functionaliteit, waarbij de digitale contracten kunnen worden uitgevoerd op het hoofdnetwerk van Ethereum. Dergelijke applicaties hebben een enorm potentieel en investeren in Augur zou dan ook best wel eens een verstandige zet kunnen zijn.

 

 

Decred (DCR): governance in een nieuw jasje

Ook Decred is een veelbelovende autonome digitale betalingseenheid. Dit platform focust zich voornamelijk op het oplossen van problemen op het gebied van “governance”. Hierbij wordt gebruik gemaakt een innovatief stemmingsmodel voor het maken van gedecentraliseerde beslissingen. DCR is een solide evoluerende virtuele valuta, die volledig onafhankelijk is van enige invloed van derde partijen. Aandeelhouders die deelnemen aan het stemmingsmodel van Decred, worden voor hun inspanningen beloond met DCR. De software van Decred maakt gebruik van een geavanceerd hybride protocol, waarbij zowel proof-of-work (PoW) als Proof-of-Stake wordt toegepast bij het stemmingsmodel.

 

Governance en schaalbaarheid

De voornaamste doelstelling van Decred is het creëren van een eerlijk en duurzaam blockchain-ecosysteem met een volledig autonome en gedecentraliseerde digitale betalingseenheid, waarin alle aandeelhouders ook daadwerkelijk een echte stem hebben. Zonder enige twijfel is Decred een marktleider als het gaat om governance op de blockchain en wellicht één van de betere oplossingen ten aanzien van de schaalbaarheidsproblematiek, waar veel andere platformen mee te kampen hebben. Het afgelopen jaar waarin de koersen van virtuele valuta omhoog en omlaag schoten, bleek DCR één van de meest stabiele cryptocurrency’s. Zeker ten opzichte van de Bitcoin en andere populaire coins.

 

Aansporing

Wanneer de cryptomarkt in het slop zit worden ontwikkelaars aangespoord om meer inspanningen te leveren. Dat betekent dat op de momenten dat de markt in een negatieve spiraal zit, zij worden beloond met grotere hoeveelheden DCR. Dit stimuleringsmechanisme binnen het Decred-netwerk zorgt ervoor dat de ontwikkelaars op de lange termijn, behoorlijk wat invloed kunnen uitoefenen op het succes van deze coin.

 

 

0x (ZRX): een schaalbare blockchain-infrastructuur

0x is een veelbelovende cryptocurrency vanwege een aantal bijzondere unieke eigenschappen. Het is een open-source protocol dat door iedereen kan worden gebruikt voor het uitwisselen van ERC20 tokens. Dit protocol is in de basis een systeem van regels, waarin precies is bepaald hoe alle procedures binnen het netwerk moeten worden gevolgd en uitgevoerd. 0x combineert daarbij ‘off-chain’ orders met ‘on-chain’ posities op de cryptomarkt. Hierdoor ontstaat een snel en schaalbare blockchain-infrastructuur die wordt ondersteund door de ‘trustlessness‘ (gedistribueerd vertrouwen) van Ethereum. Het token van 0x is ZRX en wordt gebruikt bij de ontwikkeling van verschillende decentrale applicaties.

 

Onafhankelijk van Ethereum

0x biedt mogelijkheden voor integratie met andere blockchains in de nabije toekomst. Op dit moment is het 0x-protocol alleen nog maar beperkt tot ERC20 tokens. Echter bereid het 0x-protocol zich voor op een volledige onafhankelijkheid van Ethereum. En daarmee ontstaan nieuwe mogelijkheden voor interactie met andere decentrale gedistribueerde netwerken. Over aanpassingen aan het 0x-protocol en andere ingrijpende zaken, wordt gestemd door de aandeelhouders van ZRX-tokens. Wanneer 0x volledig afhankelijk zou worden van Ethereum en de digitale betalingseenheid Ether, dan zou dat weleens kunnen betekenen dat ZRX één van de meest waardevolle virtuele valuta wordt op de cryptohandelsbeurzen. Houd 0x dus goed in de gaten!

 

 

OriginTrail (TRAC): ketenbeheer op de blockchain

Cryptomunten worden voorzien van de meest bizarre namen en ook bij de ontwikkeling van deze veelbelovende cryptocurrency kwam men op de proppen met een aparte naam: OriginTrail. Dit platform biedt een aantal zeer interessante mogelijkheden voor het ketenbeheer. Het is een gedecentraliseerd platform, waarop bedrijven al hun data heel efficiënt kunnen beheren, toepassen en delen binnen een veilige en transparante blockchain-infrastructuur. Deze manier van data-distributie zorgt ervoor, dat allerlei zakelijke processen kunnen worden uitgevoerd, tegen veel lagere kosten.

 

Logistieke processen en e-commerce

OrginTrail werd opgericht in 2013 en begon als een relatief eenvoudig supply chain netwerk voor het volgen en verkopen van onder andere vlees-, zuivel- en versproducten. Echter is dit platform inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige oplossing voor het ketenbeheer, in industrieën waar the internet of things (IoT), logistieke processen, e-commerce en zelfs forensisch onderzoek een grote rol spelen.

 

 

Flexibel inspringen op actuele ontwikkelingen op de markt

OriginTrail maakt gebruik van de TRAC-coin. Het uitwisselen van data tussen bedrijven en andersoortige organisaties verloopt vandaag de dag vaak nog erg stroef. Nieuwe technologieën zoals de blockchain maken het mogelijk om data sneller en efficiënter met ketenpartners te delen, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om flexibel in te springen op actuele ontwikkelingen op de markt.

 

De lancering van het testnet

Blockchainplatformen die zich specifiek richten op supply chain management zijn wat mij betreft één van de meest waardevolle projecten om in te investeren. Naast WaltonChain en VeChain is OriginTrail een platform waar we rekening mee moeten houden. Het potentieel van dergelijke netwerken is erg groot. Afgelopen juni (2018) lanceerde OriginTrail de eerste bètaversie van het testnet Appolo. Na de lancering van Appolo konden TRAC-houders door middel van een smart contract stemmen, over tien verschillende projecten die in de toekomst gerealiseerd zouden moeten worden. Van dit platform gaan we in de toekomst ongetwijfeld nog veel horen.

 

Nodes, blockchainnetwerk.

CoinJanitor (JAN): ontmantelen van slapende blockchainnetwerken

Voor wie door de bomen het bos toch al niet meer ziet in het cryptowoud, voegen we nog maar eens een veelbelovende cryptocurrency aan deze lijst toe: CoinJanitor. Dit platform heeft zijn virtuele valuta uitgerust met de naam: JAN. De cryptomarkt is nog echt een ander kopje thee in vergelijking met reguliere aandelenmarkten. Niemand kan ontkennen dat cryptoland is verzadigd met scams en vapourware (software of hardware die wel is aangekondigd, maar voorlopig nog niet verkrijgbaar is en in veel gevallen ook helemaal nooit geleverd zal gaan worden). CoinJanitor wil daar iets aan veranderen, door “mislukte” digitale betalingseenheden op te kopen en zogenaamde “slapende” blockchainnetwerken te ontmantelen.

 

Omzetten van slapende assets

De voornaamste doelstelling van dit project is het omzetten van assets binnen decentrale gedistribueerde netwerken (het gaat dan om assets die normaal gesproken verloren zouden gaan), in echt bruikbare tools. Deze tools kunnen vervolgens weer worden gebruikt, om die desbetreffende blockchain-infrastructuren op verschillende fronten te verbeteren. Deze assets bestaan onder andere uit het blockchainnetwerk zelf, maar de assets betreffen ook andere elementen (zoals bijvoorbeeld social media accounts en nog niet eerder gepubliceerde code) en de marketing van die blockchainplatformen.

 

Vrijkomen van de opgesloten waarde

Op het moment dat CoinJanitor een slapende digitale betalingseenheid aanschaft, worden de investeerders van deze “nutteloze” coin gecompenseerd met JAN-tokens. Dit mechanisme zorgt er niet alleen voor dat de “opgesloten” waarde van de coin weer vrijkomt, maar draagt ook bij aan de uitbreiding van het aantal JAN-tokenhouders binnen de CoinJanitor community. Naarmate steeds meer aandeelhouders van deze slapende virtuele valuta worden omgezet naar aandeelhouders van JAN, ontstaat er een krachtig en solide blockchainplatform.

 

Vraag en aanbod

Deze situatie zal vervolgens leiden tot een positieve prijsdruk voor het JAN-token, op het moment dat de vraag naar de coin groeit en de beschikbaarheid (de voorraad) ervan afneemt. Dit platform zou dan ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan blockchain-infrastructuren in het algemeen. Het mag duidelijk zijn dat investeren in CoinJanitor niet onmiddellijk zal leiden tot winst, maar voor crypto-investeringen op de lange termijn is dit wat mij betreft zeker een veelbelovende cryptocurrency.

 

 

Cryptyk (CTK): decentrale cloud-opslag en cyber security

Cryptyk is een gedecentraliseerde cloud-opslag en tevens een cyber security platform. Dit netwerk maakt gebruik van een hybride blockchainoplossing om vijf van de voornaamste aanvalsvectoren tegen te gaan, die hackers al jaren gebruiken om platformen voor centrale cloud-opslag aan te vallen. Helaas vaak met veel succes. Ten opzichte van centrale cloud-opslag is gedecentraliseerde opslag veel veiliger. Er is immers geen sprake meer van een single point of failure en de versleuteling is afhankelijk van een heleboel nodes die verspreid zijn over het netwerk. De grote voordelen van decentrale opslag met betrekking tot de veiligheid, maakt van CTK dan ook een veelbelovende cryptocurrency.

 

Gedecentraliseerde data-opslag

Cryptyk heeft veel potentie als het gaat om online veiligheid en databescherming en dat maakt CTK dan ook zeer geschikt voor toepassingen binnen de bancaire sector, advocatenkantoren, overheidsinstellingen en andere sectoren waar sprake is van verwerking van vertrouwelijke data. Cryptyk kan zich zeer zeker meten met andere populaire blockchains die zich richten op gedecentraliseerde data-opslag, zoals bijvoorbeeld MaidSafe, Siacoin, Filecoin en Storj. Deze platformen concurreren allemaal met elkaar om de gunst van particulieren en kleine tot middelgrote bedrijven. Cryptyk daarentegen heeft de unieke eigenschap om te kunnen concurreren met centrale cloud-opslag diensten die aan de wensen van de grotere bedrijven tegemoetkomen.

 

 

 

Power Ledger (POWR): hernieuwbare energie Down Under

Ook Down Under wordt er hard gewerkt aan blockchaintoepassingen. Power Ledger is een Australische veelbelovende digitale betalingseenheid die is ontwikkeld voor de energiemarkt. Met POWR ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het distribueren van hernieuwbare energie. Particulieren en bedrijven kunnen met Power Ledger opgewekte zonne-energie snel verkopen op de lokale energienetwerken. Daarnaast kunnen gebruikers lokale energie aankopen tegen lagere prijzen, dan de prijzen die door de traditionele elektriciteitsbedrijven worden gehanteerd. Power Ledger exploiteert twee token-systemen.

 

2 tokens

Naast de cryptocurrency POWR wordt ook gebruikgemaakt van het Sparkz-token. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van twee verschillende tokens kan er meer stabiliteit binnen het blockchainnetwerk worden gecreëerd. Door het koppelen van cryptocurrency’s aan lokale traditionele valuta, kunnen enorme koersschommelingen van de POWR-coin worden voorkomen. Door deze opzet heeft de waarde van Power Ledger geen invloed op de werkelijke kosten van elektriciteit.

 

Samenwerking met Helpanswers

Dit project staat momenteel volop in de belangstelling en er zijn inmiddels al een aantal deals gesloten tussen verschillende Australische en Tasmaanse energiebedrijven, die gespecialiseerd zijn in het distribueren van hernieuwbare energie. Power Ledger heeft aangekondigd dat zij een samenwerking aangaan met het Amerikaanse Helpanswers voor het lanceren van honderden P2P-projecten, voor het verhandelen van energie over het gehele continent. Helpanswers is een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met toepassingen voor schone energie, de adoptie van smart energienetwerken, databeheer en opslagtechnologie met als doelstelling: het verbeteren van de efficiëntie en veerkracht van gebouwen, bedrijven en community’s in de Verenigde Staten.

 

 

ARK.io (ARK): ontvouwen van je eigen blockchainnetwerk zonder technische kennis

Met behulp van de veelbelovende crytptocurrency ARK en zijn zogenaamde SmartBridge systeem kunnen blockchains van verschillende projecten met elkaar communiceren. Het idee hierachter is om virtuele valuta een gemeenschappelijk verbindingspunt te geven, zodat gebruikers hun cryptocurrency’s kunnen opslaan in het ene netwerk en tegelijkertijd hun smart contracts kunnen uitvoeren op een ander netwerk. ARK.io werkt aan een platform waarop iedereen zijn of haar eigen blockchainnetwerk kan ontvouwen, zelfs zonder technische kennis. Dit platform “Point. Click. Blockchain.” voorziet gebruikers, ontwikkelaars en startups van innovatieve blockchaintools voor het ontwerpen van flexibele, aanpasbare en schaalbare blockchains.

 

Een bloktijd van 8 seconden

Met een bloktijd van ongeveer 8 seconden is het ARK-netwerk één van de snelste netwerken van dit moment. Er wordt gebruikgemaakt van een zogenaamd “Modified Delegated-Proof-Of-Stake (DPoS) consensusmechanisme” van 51 “gedelegeerden” (vergelijkbaar met de miners binnen het Bitcoin netwerk). Deze gedelegeerden houden het netwerk continu up to date en worden vervolgens voor hun geleverde inspanningen beloond.

 

Volledig gesynchroniseerde netwerk-nodes

De ARK desktop is speciaal gebouwd voor alle grote besturingssystemen en de HD wallet voldoet aan alle vereisten voor wat betreft de veiligheidsstandaarden. De HD wallet ondersteunt de Ledger Nano S hardware wallet. Het is niet noodzakelijk om de gehele ARK-blockchain te downloaden, omdat de ARK-wallets zijn verbonden met volledig gesynchroniseerde netwerk-nodes. Dankzij de ARK-wallet kan iedere gebruiker direct na de installatie transacties uitvoeren. De uitgevoerde transacties worden in real-time getoond, waardoor een gebruiker direct kan zien of die desbetreffende transactie ook daadwerkelijk wordt geverifieerd.

 

Weinig updates

Op dit ogenblik (augustus 2018) wordt ARK door veel experts gezien als een veelbelovende cryptocurrency. Echter waren er in het begin van dit jaar nog behoorlijk wat twijfels over de toekomst van deze cryptocoin. Door de weinige updates was deze virtuele valuta tanende en onder gebruikers was daarom veel onzekerheid over de werkelijke potentie van ARK. Op dit moment neemt het ARK-team een aantal belangrijke stappen, om van ARK een meer solide en gebruiksvriendelijk platform te maken.

 

 

ICON (ICX): dapps voor de gezondheidszorg en zorgverzekeraars

ICON is een platform dat is ontworpen om bedrijven en instellingen te helpen, om eenvoudig en veilig data met elkaar te delen. Dat gebeurt op een manier waarbij verschillende onafhankelijke blockchains met elkaar kunnen communiceren. ICON richt zich voornamelijk op de gezondheidszorg en zorgverzekeraars. Wanneer een patiënt een medische behandeling moet ondergaan die moet worden bekostigd door de verzekeraar, dan kan het desbetreffende ziekenhuis de relevante medische gegevens via de blockchain aanleveren aan de verzekeringsmaatschappij. Ook ICX is een veelbelovende cryptocurrency. Naast toepassingen voor de medische wereld en de verzekeringsbranche, is ICON van plan om applicaties te ontwikkelen voor onder andere onderwijsinstellingen, de bancaire sector, fondsenwerving en de detailhandel.

 

 

 

NANO (NANO): een oneindig schaalbare blockchain

Ook NANO is een veelbelovende cryptocurrency die je goed in de gaten moet houden. Dit platform heeft een zeer efficiënte blockchain-infrastructuur. Veel blockchainprojecten ondervinden problemen met de schaalbaarheid, de hoogte van transactiekosten en de transactiesnelheid. NANO is speciaal gebouwd om direct snelle transacties te kunnen uitvoeren zonder transactiekosten. Daarnaast is dit platform in principe oneindig schaalbaar en dat betekent dat het netwerk niet kan haperen, wanneer de blockchain wordt gebruikt door een groot aantal mensen. Digitale betalingseenheden winnen stilaan aan populariteit en blockchainontwikkelaars realiseren zich maar al te goed, hoe groot de problemen ten aanzien van de schaalbaarheid en efficiëntie op dit ogenblik nog zijn. Door geen gebruik te maken van transactievergoedingen, is het NANO-netwerk een aantrekkelijk platform voor grote bedrijven en particulieren.

 

Block lattice

Nano maakt gebruik van “block lattice”, een techniek die een aantal problemen aanpakt, waar andere cryptocurrency’s zoals bijvoorbeeld Bitcoin mee te maken hebben. Deze problemen hebben vooral te maken met het Proof of Work mining consensus mechanisme. Met block lattice kan het mining-proces worden overgeslagen, waardoor transacties sneller kunnen worden uitgevoerd en de transactiekosten sterk kunnen worden gereduceerd. Door het toepassen van block lattice is dus veel minder computerkracht nodig en dat resulteert uiteindelijk weer in een lager energieverbruik.

 

 

Stratis (STRAX): blockchain-as-a-service

STRAX is een veelbelovende cryptocurrency, omdat deze wordt gebruikt op een blockchain-as-a-service-platform. Deze virtuele valuta combineert de bewezen veiligheid van het consensus-protocol van Bitcoin, met de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie. Stratis levert ontwikkelaars van de C# programmeertaal, de tools voor het creëren van hun eigen aanpasbare blockchainnetwerken. Het voornaamste doel daarbij is het op de markt brengen van toepassingen voor de financiële, medische en technologische industrie.

 

 

Beperkte emissie en lage inflatie

Stratis wil het ontwikkelen en uitvoeren van ingewikkelde dapps eenvoudiger en toegankelijker maken voor het grote publiek. De STRAX-coin fungeert daarbij als de moter van het netwerk en hanteert een Proof-of-Stake, met beperkte emissie en een lage inflatie. STRAX kan worden verhandeld op de meeste crypto-handelsbeurzen.

Dame met een cryptocurrency bril.

Een veelbelovende cryptocurrency moet schaalbaar en veilig zijn

De waarde van virtuele valuta wordt voor een groot deel bepaald door de technologie die erachter schuilt, maar vooral door de mate van schaalbaarheid. Een ander belangrijk element dat belangrijk is voor de ontwikkeling van een veelbelovende cryptocurrency is de veiligheid. Blockchaintechnologie is nog volop in ontwikkeling en er worden dan ook met regelmaat bugs in de code ondekt. Hoe veiliger een platform is, hoe meer de waarde van die desbetreffende coin zal toenemen. Ook de manier waarop consensus wordt bereikt en de uiteindelijke toepassingsmogelijkheden, zijn bepalend voor het succes van virtuele valuta.

Man achter laptop.

Raadplegen van een professional

Investeren in virtuele valuta en Initial Coin Offerings (ICO’s) is riskant en speculatief en dit artikel is dan ook niet bedoeld als aanbeveling om te investeren in één of meerdere genoemde cryptocurrency’s, maar bedoeld om het publiek te informeren over de mogelijkheden op de cryptomarkt. De situatie van ieder individu is uniek, daarom moet je altijd een professional raadplegen die je kan voorzien van de meest actuele informatie en adviezen over alle beleggingsmogelijkheden en risico’s. Pas wanneer je beschikt over de juiste kennis, ben je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen. Houd er rekening mee dat de cryptomarkt continu in beweging is en informatie van vandaag, morgen alweer achterhaald kan zijn.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter