Wat betekent HODL? Hold On for Dear Life!

with Geen reacties

HODL is jargon dat veel gebruikt wordt in de Bitcoin community en betekent zoveel als “houd je digitale betalingseenheden vast” in plaats van ze op stel en sprong te verkopen. De term is afkomstig van een bericht dat in 2013 werd gepost op een Bitcoin forum. Het bericht bevatte een typefout in de onderwerpregel, waarbij de gebruiker “i am hodling my Bitcoins” in plaats van “i am holding my Bitcoins” schreef. De cryptomarkt is grillig en we hebben de waarde van zowel Bitcoin als Ethereum gigantisch zien stijgen, om vervolgens weer als een malle naar beneden te kelderen. HODL houdt in dat je je niet laat leiden door extreme schommelingen op de cryptomarkt en de investeringen rustig vasthoudt.

Bitcoin, HODL.

 

HODL: Hold On for Dear Life

De term HODL is dus ontstaan uit een typefout van een naar verluidt straalbezopen Bitcoin handelaar, maar wordt inmiddels uitgelegd als afkorting voor “Hold On for Dear Life”, wat zoveel betekent als “vasthouden voor een fijn leven”. De dronken handelaar had weinig vertrouwen meer in zijn eigen handelsvaardigheden en besloot om zijn Bitcoins dan maar vast te houden. Het vasthouden van je cryptocurrency’s wordt sterk aanbevolen door bijna alle ervaringsdeskundigen, op het gebied van virtuele valuta. Je van dag tot dag gek laten maken door de sterke prijsschommelingen is erg onverstandig. Ze adviseren dan ook om in cryptomunten te investeren omdat je wilt experimenteren met blockchaintechnologie. De motivatie om snel rijk worden door de handel in digitale betalingseenheden, is dan ook een verkeerde insteek. Aangeraden wordt om je cryptomunten een aantal jaren in je digitale wallet te bewaren. De kans dat de cryptomunten over een aantal jaren veel meer waard zijn dan op dit moment is zeer reëel. Dat heeft de groei van Bitcoin ons wel geleerd.

App voor een Bitcoin transactie, HODL.

Cryptocurrency’s zijn deflationair

Een bijzondere eigenschap van veel digitale betalingseenheden is dat zij “deflationair” zijn. Dat houdt in dat er van die desbetreffende cryptocurrency maar een beperkte hoeveelheid in omloop is en dat er niet meer bij kunnen komen. Als er een tekort is dan kunnen er niet zomaar nieuwe munten worden bijgemaakt. Bij onze traditionele valuta zoals de euro, de dollar of de Britse Pond kan dat natuurlijk wel. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen waarom cryptocurrency’s in principe alleen maar meer waard kunnen worden. De schaarsheid van de munten zorgt uiteindelijk voor waardestijging. Het hanteren van de HODL beleggingsstrategie kan op de lange duur dus zeker zijn vruchten afwerpen!

 

Veilige hardware wallets

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply