Storj: cloud sharing gebaseerd op blockchaintechnologie

met Geen reacties

Het Amerikaanse Storj Labs heeft zijn gedecentraliseerde data-opslag verplaatst naar de Ethereum blockchain. Deze aanbieder is voordien verweven geweest met de Bitcoin blockchain, maar is ervan overtuigd dat Ethereum veel meer mogelijkheden biedt voor uitbreiding op hele grote schaal. Het platform maakt gebruik van de cryptocurrency ‘STORJ‘ om gebruikers te stimuleren hun harde schijf ruimte aan te bieden, voor de beveiliging van data-files van bedrijven en particulieren. Deze oplossing wordt aangeboden als “software-as-a-service”.

Cloud. Storj cloud sharing.

Wat is Storj?

Dit platform is gebaseerd op cloud-sharing. Het is één van de grootste, goedkoopste en veiligste cloud-diensten. Je kunt al je eigen persoonlijke data en andere informatie opslaan, maar je kunt ook de ruimte die je overhoudt verhuren aan andere gebruikers. Dit biedt een extra mogelijkheid om geld te verdienen op het netwerk. Het systeem is erg veilig omdat alle data gefragmenteerd en cryptografisch wordt verspreid over het netwerk, tot aan het moment dat je die informatie zelf weer nodig hebt. De “sleutels” beheer je zelf en dat betekent dat je ook daar zelf de volledige controle behoudt. Omdat het netwerk van Storj een “gedeeld netwerk” is, hoef je je geen zorgen te maken over langzame download-tijden, omdat de downloads nu eenmaal niet van één enkele locatie afhankelijk zijn. Het gedistribueerde karakter van Storj, maakt deze infrastructuur tot een supersnel platform!

 

 

Wat zijn de voordelen van Storj?

 

Hoog veiligheidsniveau
Cryptografische versleuteling van begin tot eind in een gedistribueerd digitaal ecosysteem en daardoor zeer veilig. Een razendsnelle peer-to-peer technologie!

 

Geen downtime
Een hoge beschikbaarheid (tot bijna 100%).

 

Aantrekkelijk tariefplan
Je betaalt alleen voor datgene wat je daadwerkelijk gebruikt, geen opstartkosten en ook geen eisen voor minimaal gebruik.

 

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter