Welke soorten cryptocoins zijn er?

met Geen reacties

Cryptocoins zijn digitale betalingseenheden die kunnen worden uitgevoerd binnen decentrale gedistribueerde grootboeken zoals de blockchain. De bekendste en de oudste virtuele munt is de Bitcoin, maar er zijn inmiddels al heel veel andere soorten digitale munten op de markt verschenen. Deze alternatieve cryptocoins noemen we Altcoins. Van deze Altcoins wekken Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Cardano, IOTA, NEO, DASH, Monero, Verge, Stellar, NEM, Ethereum Classic, QTUM, Zcash en Waves wellicht de meeste verwachtingen. CoinMarketCap is een website waar de marktkapitalisatie van deze cryptocoins wordt bijgehouden. Deze website verzameld informatie over cryptokoersen uit verschillende betrouwbare bronnen. De gemiddelden van die koersen worden vervolgens aan de bezoekers van CoinMarketCap getoond.

Blockchain, cryptocoins.

 

Gemiddelde koers van alle exchanges

CoinMarketCap biedt actuele informatie over de verschillende cryptocoins, zoals prijzen, transactievergoedingen, de beschikbare voorraad, het handelsvolume van de afgelopen 24 uur en de marktkapitalisatie van de cryptomunten. De informatie op de website wordt iedere 5 minuten geüpdatet. De marktkapitalisatie wordt berekend door de prijzen te vermenigvuldigen met de totale voorraad van de desbetreffende cryptocoins. Digitale betalingseenheden met verouderde gegevens (data ouder dan 6 uur) worden onderaan de lijst getoond. Achter deze cryptocoins wordt een vraagteken geplaatst en deze virtuele valuta worden eventueel na 7 dagen van de lijst verwijderd. Cryptocurrency’s kunnen alleen worden aangeschaft op handelsbeurzen. Dit kunnen zowel “decentrale” als “centrale” handelsbeurzen zijn. Omdat geen enkele cryptohandelsbeurs belangrijker is dan de anderen, kan de gemiddelde koers van alle exchanges beschouwd worden als een eerlijke prijs.

Cryptocoins

Historische data en handige grafieken

Inmiddels (augustus 2019) zijn er ongeveer 2000 cryptocoins, waarvan sommige succesvoller zijn dan de andere. Naast informatie over actuele koersen kun je op deze website ook historische data en allerlei handige grafieken vinden. Met meer dan 100 miljoen paginabezoeken per maand mag CoinMarketCap zich rekenen tot één van de succesvolste cryptowebsites van dit moment.

Farm mining, cryptocoins.

Waar moeten cryptocoins aan voldoen om te worden toegelaten in de lijst van CoinMarketCap?

CoinMarketCap hanteert een aantal strenge criteria. Om te worden toegevoegd aan de cryptolijst van de website moeten de virtuele munten alle specifieke eigenschappen hebben van een digitale betalingseenheid. Daarnaast moeten de coins worden verhandeld op een openbare handelsbeurs, die minimaal 30 dagen actief is met een beschikbare API. Ook moeten de cryptocoins een publieke URL hebben die de volledige voorraad (dus de totale hoeveelheid “geminde” munten tot nu toe) tonen.

Chain, ketting.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter