Wat is de beste hardware wallet voor cryptocurrency’s

Het bepalen van de beste hardware wallet, is afhankelijk van de gewenste toepassingsmogelijkheden. Wat wil je er precies mee gaan doen? Wil je je digitale betalingseenheden gaan verhandelen of ben je juist van plan om cryptomunten te gaan gebruiken voor beleggingsdoeleinden? De veiligste manier om al je cryptocurrency’s op te slaan is door middel van koude opslag op externe hardware. Hardware wallets bestaan nog niet zo heel lang en winnen langzaamaan aan populariteit. Een hardware wallet is een soort Bitcoin-portemonnee, waarin gebruikers hun private sleutels kunnen bewaren op een beveiligd hardware apparaat.

 

De hardware wallet Ledger Nano S aan een laptop gekoppeld

De Ledger Nano S

 

Private sleutels

Zeker ten opzichte van andere manieren om je digitale betalingseenheden op te slaan – zoals bijvoorbeeld “online opslag” (in de vorm van een webwallet) – is dit één van de meest veilige methoden. De wallets met de private sleutels kunnen op deze manier buiten het bereik worden gehouden van hackers en niet zo snel worden getroffen door virussen. Omdat hardware wallets in principe geen gebruik hoeven te maken van kwetsbare software, wil dat echter niet zeggen dat er bij het gebruik van externe cryptowallets geen veiligheidsrisico’s zijn.

Trezor T touch screen, hardware wallet

De Trezor T

 

Honderd procent veiligheid bestaat niet

Niets is honderd procent veilig en dat geldt ook voor hardware wallets. Criminelen proberen altijd om nieuwe wegen te vinden om toe te slaan. Dat moet je je dan ook altijd goed realiseren wanneer je besluit om in cryptomunten te gaan handelen. De keuze voor een solide wallet is dan ook één van de allerbelangrijkste stappen voor iedereen die zich op de cryptomarkt wil gaan begeven. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een externe wallet, dan moet je er ook voor zorgen dat je de hardware op de juiste wijze implementeert. Bij externe wallets kan bijvoorbeeld sprake zijn van fouten binnen de hardware zelf. Ook al ziet de hardware er op het eerste gezicht solide uit, het is vrij lastig om de daadwerkelijke veiligheid van de wallets en de bijbehorende software aan te tonen. Koude opslag die niet goed wordt uitgevoerd kan net zo risicovol zijn als online opslag.

 

KeepKey Wallet hoes, hardware wallet

De KeepKey wallet

Een veilig crypto avontuur begint met een solide hardware wallet

Zelfs als je gebruikmaakt van een solide en veilige cryptowallet en de bijbehorende software op de juiste wijze hebt geïmplementeerd, dan zijn er nog steeds veiligheidsrisico’s. Zorg er daarom altijd voor dat je bekend bent met alle veiligheidsrisico’s, wanneer je aan de slag gaat met digitale betalingseenheden en hardware wallets. Koop je hardware wallets dan ook bij betrouwbare retailers die ook daadwerkelijk de authentieke wallets van de originele fabrikant leveren, zoals de Ledger Nano S, Trezor, Digital Bitbox en KeepKey. Een betrouwbare Nederlandse aanbieder van hardware wallets is Cryptomaan, een officiële retailer van cryptowallets voor de Nederlandse en Belgische markt. Deze aanbieder zorgt niet alleen voor een snelle verzending van de producten, maar ook voor een soepele technische ondersteuning via de telefoon, e-mail en chat.

Terug naar boven ↑

De Digital Bitbox, hardware walletDe Digital Bitbox

 

Welke hardware wallet heb ik nodig?

De externe hardware die je nodig hebt voor cryptocurrency-opslag hangt onder andere af van de digitale betalingseenheden waarmee je aan de slag wilt gaan. De wallet moet uiteraard geschikt zijn voor die specifieke cryptocoin. Daarnaast is het uiteraard van belang dat je wallet ook op de juiste wijze aan je PC kan worden gekoppeld.

Ledger Blue touchscreenDe Ledger Blue

 

De Ledger Blue: maximale veiligheid in een mooi design

De Ledger Blue is een zeer geavanceerde hardware wallet van Franse makelij. Met dit mooi vormgegeven externe cryptocurrency opslag apparaat kun je veilig handelen met virtuele valuta. De Ledger Blue is in 2016 ontwikkeld en is inmiddels één van de meest gewilde wallets. Deze veiligheidstool ziet er niet alleen erg mooi uit, maar biedt ook nog eens maximale veiligheid bij het verzenden en ontvangen van al je digitale betalingseenheden, zoals Bitcoin en een heleboel alternatieve coins. Het krasbestendige kleuren touchscreen geeft een duidelijk overzicht van alle uitgevoerde transacties. Deze hardware wallet is geschikt voor Mac, Windows en Linux.

LUXWALLET ARK, cryptocurrency wallet.

De LUXWALLET ARK

 

LUXWALLET ARK: alle wachtwoorden en sleutelparen veilig op één locatie!

Deze wallet hanteert een zeer hoog veiligheidsniveau door middel van de geavanceerde AES256 encryptie. Wie zijn private en publieke sleutels veilig wil opslaan op een extern opslagapparaat kan kiezen voor de LUXWALLET ARK. Deze geavanceerde hardware wallet is niet alleen prima geschikt voor het offline opslaan van digitale betalingseenheden, maar ook voor het bewaren van wachtwoorden, foto,s, filmpjes, bedrijfsinformatie, overeenkomsten en projecten. Na het inloggen met je vingerafdruk kun je dit apparaat direct gebruiken.

Terug naar boven ↑

Luxwallet Eclipse series

De LUXWALLET ECLIPSE

 

LUXWALLET ECLIPSE: geavanceerde Samsung chips en kwantumbestendig

Ook de solide LUXWALLET ECLIPSE werkt met een vingerafdruksensor om in te loggen op je apparaat en maakt eveneens gebruik van de AES256 versleuteling, voor het veilig opslaan van alle gewenste data. De veiligheid wordt onder andere gewaarborgd door de geïntegreerde zeer verfijnde Samsung chips. Naast bescherming tegen diefstal met geweld kan deze hardware wallet ook nog eens worden gekoppeld aan een AION Bluetooth GPS tracker, waardoor een in huis kwijtgeraakte wallet nooit lang zoek is. Net als de LUXWALLET ARC is de LUXWALLET ECLIPS kwantumbestendig en dat wil zeggen dat wanneer een dergelijk supercomputer zou worden ontwikkeld, deze opslagmethode nog steeds voldoende is beveiligd tegen hackers. Daarnaast heeft deze wallet een interne voice recorder, waarmee opgenomen gesprekken eenvoudig kunnen worden opgeslagen.

De Archos Safe-T mini hardware wallet.

De Archos Safe-T mini

 

De Archos Safe-T mini: een sterk staaltje crypto-veiligheid!

Een ander solide extern opslagapparaat op het gebied van cryptocurrency-beveiliging is de Archos Safe-T mini hardware wallet. Ook deze externe opslag beschikt over een zelfvernietigingsmechanisme, indien de wallet op de een of ander manier zou worden misbruikt. De Archos Safe-T mini wordt gefabriceerd in Frankrijk en beschikt over een aantal verschillende beveiligingslagen, waaronder een geëncrypteerde chipset en een 4 of 6 cijferige PIN-code. Dit apparaat is mooi vormgegeven met een elegante display, waarop alle transacties overzichtelijk worden weergegeven. De wallet kan eenvoudig worden verbonden aan je computer, laptop of smartphone met een USB-aansluiting. De Archos Safe-T mini is ideaal voor het beheren van onder andere Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash en alle ERC20 tokens.

De Ledger Nano X: veilige bluetooth-ondersteuning

De Ledger Nano X is een zeer gebruiksvriendelijke, geavanceerde, maar vooral veilige hardware wallet. Deze wallet is ideaal voor het uitvoeren van transacties als je onderweg bent en is compatible met zeer veel verschillende crypto assets. Dit apparaat heeft een iets grotere display dan de Ledger Nano S  en heeft ook bluetooth-ondersteuning, waarbij alle gevoelige data van eind-tot-eind cryptografisch wordt versleuteld. Transacties kunnen eenvoudig worden gemanaged met je smartphone of desktop via Ledger Live. Ook het maken van een backup is met de Ledger Nano X zeer eenvoudig. Wie op zoek is naar de ultieme crypto-veiligheid, kiest voor de Ledger Nano X.

Terug naar boven ↑

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter