Wat is de beste hardware wallet voor cryptocurrency’s

Het bepalen van de beste hardware wallet, is afhankelijk van de gewenste toepassingsmogelijkheden. Wat wil je er precies mee gaan doen? Wil je je digitale betalingseenheden gaan verhandelen of ben je juist van plan om cryptomunten te gaan gebruiken voor beleggingsdoeleinden? De veiligste manier om al je cryptocurrency’s op te slaan is door middel van koude opslag op externe hardware. Hardware wallets bestaan nog niet zo heel lang en winnen langzaamaan aan populariteit. Een hardware wallet is een soort Bitcoin-portemonnee, waarin gebruikers hun private sleutels kunnen bewaren op een beveiligd hardware apparaat.

De hardware wallet Ledger Nano S aan een laptop gekoppeld

De Ledger Nano S

Meer weten?

 

Private sleutels

Zeker ten opzichte van andere manieren om je digitale betalingseenheden op te slaan – zoals bijvoorbeeld “online opslag” (in de vorm van een webwallet) – is dit één van de meest veilige methoden. De wallets met de private sleutels kunnen op deze manier buiten het bereik worden gehouden van hackers en niet zo snel worden getroffen door virussen. Omdat hardware wallets in principe geen gebruik hoeven te maken van kwetsbare software, wil dat echter niet zeggen dat er bij het gebruik van externe cryptowallets geen veiligheidsrisico’s zijn.

Trezor T touch screen, hardware wallet

De Trezor T

Meer weten?

 

Honderd procent veiligheid bestaat niet

Niets is honderd procent veilig en dat geldt ook voor hardware wallets. Criminelen proberen altijd om nieuwe wegen te vinden om toe te slaan. Dat moet je je dan ook altijd goed realiseren wanneer je besluit om in cryptomunten te gaan handelen. De keuze voor een solide wallet is dan ook één van de allerbelangrijkste stappen voor iedereen die zich op de cryptomarkt wil gaan begeven. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een externe wallet, dan moet je er ook voor zorgen dat je de hardware op de juiste wijze implementeert. Bij externe wallets kan bijvoorbeeld sprake zijn van fouten binnen de hardware zelf. Ook al ziet de hardware er op het eerste gezicht solide uit, het is vrij lastig om de daadwerkelijke veiligheid van de wallets en de bijbehorende software aan te tonen. Koude opslag die niet goed wordt uitgevoerd kan net zo risicovol zijn als online opslag.

 

KeepKey Wallet hoes, hardware wallet

De KeepKey wallet

Meer weten?

 

Een veilig crypto avontuur begint bij Cryptomaan!

Zelfs als je gebruikmaakt van een solide en veilige cryptowallet en de bijbehorende software op de juiste wijze hebt geïmplementeerd, dan zijn er nog steeds veiligheidsrisico’s. Zorg er daarom altijd voor dat je bekend bent met alle veiligheidsrisico’s, wanneer je aan de slag gaat met digitale betalingseenheden en hardware wallets. Koop je hardware wallets dan ook bij betrouwbare retailers die ook daadwerkelijk de authentieke wallets van de originele fabrikant leveren, zoals de Ledger Nano S, Trezor, Digital Bitbox en KeepKey. Een van de betrouwbare Nederlandse aanbieders van hardware wallets is Cryptomaan, de eerste officiële retailer van cryptowallets voor de Nederlandse en Belgische markt. Cryptomaan zorgt niet alleen voor een snelle en gratis verzending van de producten, maar ook voor een soepele technische ondersteuning via de telefoon, e-mail en chat.

De Digital Bitbox, hardware walletDe Digital Bitbox

Meer weten?

Leave a Reply