Wat is Trezor T?

De Trezor T is een hardware wallet voor het opslaan van virtuele valuta. De Trezor T borduurt voort op de originele Trezor wallet uit de koker van het Tsjechische SatoshiLabs, een toonaangevende ontwikkelaar op het gebied van Bitcoin en digitale betalingseenheden. De eerste Trezor hardware wallet bleek al snel een van de meest veilige methoden voor het opslaan van cryptocurrency’s. De Trezor T werkt in de basis precies hetzelfde als zijn voorganger, echter zijn er op het gebied van vormgeving een aantal opvallende veranderingen doorgevoerd. Eén daarvan is dat de fysieke buttons zijn vervangen door een elegant aanraakscherm. Net zoals de originele Trezor wallet is de T ontworpen om op een zeer veilige manier te kunnen worden gebruikt, zelfs op met virussen geïnfecteerde computers.

Trezor T touch screen

Waarom zou ik voor de Trezor T kiezen?

Trezor heeft op het gebied van digitale veiligheid een goede reputatie en hanteert een aantal geavanceerde beveiligingsprotocollen voor het tegengaan van zowel virtuele diefstal van cryptocoins, als voor het tegengaan van diefstal van het fysieke apparaat. De Trezor T is een zogenaamde hiërarchische deterministische wallet, waar je de private sleutels zelf beheert. Hierdoor kunnen gebruikers een backup maken van de externe opslag aan de hand van een wachtwoordzin van twaalf woorden. De wachtwoordzin wordt “offline” gegenereerd en getoond op het aanraakscherm.

Trezor T handleiding en usb kabel

Bewaar de wachtwoordzin voor de Trezor T op een veilige plek

De wachtwoordzin wordt nooit ingevoerd op een met het internet verbonden apparaat en dat zorgt uiteraard voor een hoge mate van veiligheid. Zorg ervoor dat je de wachtwoordzin ook op fysiek papier noteert (waterbestendig en bewaren op een veilige plek), zodat je de wachtwoordzin later altijd kunt terugvinden. Denk eraan dat je je wachtwoordzin voor jezelf houdt en nooit deelt met anderen. Wie de beschikking heeft over je wachtwoordzin kan bij je cryptocurrency’s en dat wil je natuurlijk koste wat kost vermijden.

Trezor T in de doos

PIN-code

Wanneer je de Trezor T onverhoopt mocht kwijtraken of de externe wallet op de een of andere manier beschadigd is geraakt, dan is het mogelijk om de opgeslagen data te herstellen met behulp van een andere Trezor wallet of software wallets zoals bijvoorbeeld Electum en Mycelium. Gebruikers van de Trezor T hebben een PIN-code nodig om het apparaat te kunnen gebruiken voor zowel de eerste setup als voor het uitvoeren van transacties met digitale betalingseenheden. De Trezor T is verenigbaar met de belangrijkste besturingssystemen en werkt met Mozilla Firefox en Google Chrome. Daarnaast is het met de T ook mogelijk om al reeds bestaande wallets te herstellen, wanneer dat noodzakelijk is.

Billfodl

Billfodl: veilig bewaren van de wachtwoordzin

Voor wie zijn of haar hardware wallet nog extra wil beschermen is er zelfs een roestvrijstalen (RVS 316) backup-oplossing ontworpen voor het bewaren van de wachtwoordzin: de Billfodl. Dit is een goed en veilig alternatief voor het bewaren van het wachtwoord op een stuk papier, dat verloren zou kunnen gaan door brand of water en eenvoudig kan worden ontvreemd door derden. De Billfodl maakt gebruik van lasergravure, waarbij het materiaal met een laserstraal wordt bewerkt. De informatie op de Billfodl is hierdoor beschermd tegen brand, water, corrosie, het vervagen van de inkt en is ondoordringbaar voor elektrische gevaren. Met andere woorden: de gegevens op je Billfodl zijn te allen tijde veiliggesteld. Alleen een nucleaire explosie zou de Billfodl wellicht kunnen beschadigen. Het gebruiksklaar maken van de Billfodl is kinderlijk eenvoudig. Na het openen van het apparaat kun je tegeltjes naar binnen schuiven om zo je wachtwoordzin te spellen. Wanneer de wachtwoordzin op de juiste manier is ingevoerd, kun je de Billfodl weer sluiten en ben je verzekerd van een veilige opslag van je wachtwoord.

 

 

 

De Cryptotag recovery seed: een solide aanpak van cryptoveiligheid!

Een andere oplossing voor het veilig beheren van de herstelcode van je privatesleutels is de Cryptotag recovery seed. Dit mooi uitgevoerde solide backup-systeem is gemaakt van titanium en is onverwoestbaar. De cryptotag biedt bescherming tegen temperaturen tot wel 1665°C, is roestvrij en biedt gebruikers een levenslange garantie. Deze recovery seed is niet alleen erg veilig, maar ook nog eens snel gebruiksklaar. Graveer je private sleutels in het materiaal en met een paar hamerslagen bereik je de ultieme cryptoveiligheid. De Cryptotag is onder meer compatible met de Trezor wallet, de Ledger Nano S, de KeepKey wallet, Exodus en Jaxx.

De titanium Cryptotag

Welke cryptocurrency’s worden door de Trezor hardware wallet ondersteund?

 

De Trezor is geschikt voor de volgende digitale betalingseenheden:

Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitoin Gold, Ethereum, , Ethereum Classic, Litecoin, Dash, Zcash, Ubiq, NEM en Expanse.

De Trezor One

De Trezor One

 

Daarnaast ondersteunt Trezor alle op Ethereum gebaseerde ERC20 coins zoals bijvoorbeeld:

EOS, Tron, Binance Coin, VeChain, OmiseGO, ZRX, Zilliqa, ICON, Aeternity, Maker, Reputation, Bytom, BAT, Golum, RHOC , StatusNetwork, Pundi X Token, Populous, IOSToken, Walton, DGD, HuobiToken, ELF, KIN, AION, Loopring, FunFair, Nebulas, Decentraland, Monaco, Bancor, ChainLink Token, Wax Token, Aurora, KyberNetwork, PowerLedger, Loom, TenXPay, ODEM Token, Polymath, KickCoin, Nuls, BIX Token, CyberMiles, Civic, HoloToken, Enigma, Veritaseum, Theta Token, QASH, Centrality Token, Gifto, Substratum, HPBCoin, Storm, Gortex Coin, Fussion, Storj, Ethos, TrueUSD, Game.com Token, Matrix AI Network, SAN, CyberVeinToken, ICONOMI, Dai Stablecoin, Dragon, Gnosis, Salt, NucleusVision, Crypterium, Nexo, Bluzelle, Aragon, EnjinCoin, RLC, CUBE, Crypto20, NOAHCOIN, SingularityNET, Po.et, Request, DATAcoin, QuarkChain Token, Raiden, Cindicator, Ruff, Revain, SONM, Quantstamp, CREDITS, ArcBlock, TaTaTu, Edgeless, FuzeX, Bread, Blockv, Amber, Tokenomy, OCoin, Rock, Pillar, Sirin, SPHTX, Aston, Mainframe Token, I HOUSE TOKEN, SelfKey, BCAP, Metal, Genesis Vision, Dent, Telcoin, EthLend, Medical, Eidoo, AdEx, IOT Chain, EDUCare, Lunyr, Fuel Token, AdToken, NeuroToken, GRID, IXledger, EnergiToken, CosmoCoin, DAOstack, Rebellious, AidCoin, ChangeBank, TrueFlip, Real Estate Asset Ledger, Chainium.

De Trezor T

De Trezor T

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).