Wat is Ledger Nano S?

De Ledger Nano S is een veilige hardware wallet voor cryptocurrency’s. Deze populaire externe wallet is geschikt voor zeer veel verschillende crypto-activa. De geavanceerde techniek achter de Ledger Nano S maakt deze wallet tot één van de meest veilige opslagmethoden voor cryptomunten van dit moment. Deze hardware wallet behoort dan ook tot het belangrijkste gereedschap voor iedereen die de eerste stappen op de cryptomarkt wil gaan zetten, maar ook ervaren gebruikers zijn over de Ledger Nano S erg enthousiast.

Ledger Nano S

Is de Ledger Nano S geschikt voor iedere computer?

Ja, de Ledger Nano S kan in principe worden gekoppeld aan iedere PC door middel van USB. Daarnaast heeft deze hardware wallet een OLED-display waarop iedere uitgevoerde transactie extra gecontroleerd kan worden door de gebruiker. Ook het valideren van transacties is met de Ledger Nano S zeer eenvoudig. De private sleutels die toegang verschaffen tot je cryptocurrency’s blijven onzichtbaar en de wallet is voorzien van een chip die beveiligd is met een PIN code.

Ledger Nano S lange kabel

Smart chips

Deze zogenaamde “smartcart chip” wordt vaak toegepast bij toepassingen die een hoog veiligheidsniveau vereisen, zoals bijvoorbeeld bij de vervaardiging van paspoorten en creditcards voor de bescherming van biometrische data. Dit maakt de Ledger Nano S zeer geschikt voor het veilig opslaan van vertrouwelijke informatie en cryptografische data. Het is zeer lastig en kostbaar om de beveiliging van deze smart chips te omzeilen en zijn dan ook een doorn in het oog van hackers en andere kwaadwillenden.

Handleiding Ledger Nano S

BOLOS

De Ledger Nano S maakt gebruik van een nieuw flexibel en open operating-systeem, waardoor zeer veel verschillende cryptocurrency’s op een veilige manier kunnen worden ondersteund. Met BOLOS (Blockchain Open Ledger Operating System) hebben ontwikkelaars een framework gecreëerd, waarbij de kern op een zeer geavanceerde wijze is beschermd tegen aanvallen. Met BOLOS verandert een traditionele Bitcoin hardware wallet als het ware in een persoonlijk beveiligingsapparaat. Hierbij kunnen gebruikers nieuwe toepassingen bekijken en installeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om toepassingen die extra privacy-functies binnen hun eigen cryptografische materiaal integreren, zonder dat specifieke materiaal op de blockchain te publiceren.

Ledger Nano S aan een laptop gekoppeld

 

Welke cryptocurrency’s worden door de Ledger Nano S hardware wallet ondersteund?

 

De Ledger Nano S is geschikt voor de volgende crypto-activa:

Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Ripple, NEO, Dogecoin, DASH, Zcash, Vertcoin, Komodo, ARK, Ubiq, Posw, Pivx, Viacoin, Stellar, Hcash Expanse, Qtum, Digibyte, EOS, Tron, Binance Coin, VeChain, OmiseGO, ZRX, Zilliqa, ICON, Aeternity, Maker, Reputation, Bytom, BAT, Golum, RHOC , StatusNetwork, Pundi X Token, Populous, IOSToken, Walton, DGD, HuobiToken, ELF, KIN, AION, Loopring, FunFair, Nebulas, Decentraland, Monaco, Bancor, ChainLink Token, Wax Token, Aurora, KyberNetwork, PowerLedger, Loom, TenXPay, ODEM Token, Polymath, KickCoin, Nuls, BIX Token, CyberMiles, Civic, HoloToken, Enigma, Veritaseum, Theta Token, QASH, Centrality Token, Gifto, Substratum, HPBCoin, Storm, Gortex Coin, Fussion, Storj, Ethos, TrueUSD, Game.com Token, Matrix AI Network, SAN, CyberVeinToken, ICONOMI, Dai Stablecoin, Dragon, Gnosis, Salt, NucleusVision, Crypterium, Nexo, Bluzelle, Aragon, EnjinCoin, RLC, CUBE, Crypto20, NOAHCOIN, SingularityNET, Po.et, Request, DATAcoin, QuarkChain Token, Raiden, Cindicator, Ruff, Revain, SONM, Quantstamp, CREDITS, ArcBlock, TaTaTu, Edgeless, FuzeX, Bread, Blockv, Amber, Tokenomy, OCoin, Rock, Pillar, Sirin, SPHTX, Aston, Mainframe Token, I HOUSE TOKEN, SelfKey, BCAP, Metal, Genesis Vision, Dent, Telcoin, EthLend, Medical, Eidoo, AdEx, IOT Chain, EDUCare, Lunyr, Fuel Token, AdToken, NeuroToken, GRID, IXledger, EnergiToken, CosmoCoin, DAOstack, Rebellious, AidCoin, ChangeBank, TrueFlip, Real Estate Asset Ledger, Chainium.

 

In principe is de Ledger Nano S bruikbaar voor alle ERC20 cryptocurrency’s. Dat wil zeggen dat deze coins kunnen worden gedistribueerd op de Ethereum blockchain. De komende tijd zullen ook nieuwe cryptocurrency’s aan deze wallet worden toegevoegd.

De Ledger Nano S ingeklapt

Hoe moet ik de Ledger Nano S installeren?

Om de Ledger Nano S op de juiste manier te kunnen gebruiken, is het uiteraard erg belangrijk dat je de wallet op de juiste wijze installeert. Voor het toevoegen, verwijderen en managen van je crypto coins kan gebruik worden gemaakt van Ledger Live, speciale software die het hele installatieproces zeer eenvoudig maakt.

 

 

Wat is Ledger Live en hoe werkt het?

Ledger Live is de interface voor de Ledger Nano S en de Ledger Blue en maakt het managen van je virtuele valuta een stuk gemakkelijker. Op één locatie heb je een helder overzicht van je cryptocrurrency’s en kun je snel transacties uitvoeren, op ieder gewenst moment. Het toevoegen van nieuwe crypto-activa is eenvoudig en de waarde van de munten wordt direct getoond in een traditionele valuta zoals de EUR, de USD of de GBP.

 

Ledger Nano S

 

Kies de juiste digitale wallet voor jouw cryptocurrency’s!

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).