Is Cryptohopper betrouwbaar? Een review van het crypto trading bot platform

met Geen reacties

De cryptomarkt is voor veel mensen nog een onontgonnen terrein. Toch zijn virtuele valuta zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, XRP, EOS en MIOTA de afgelopen jaren steeds bekender geworden bij het grote publiek. Cryptohopper is een platform dat met behulp van een trading bot automatisch orders voor jou plaatst op verschillende crypto-handelsbeurzen. Hierdoor wordt het handelen op de cryptomarkt voor iedereen eenvoudiger dan ooit. Zodra je Cryptohopper eenmaal hebt gekoppeld aan een crypto-exchange en helemaal naar eigen wensen hebt geconfigureerd, dan kun je direct beginnen met traden.

Cryptohopper, crypto exchanges, cryptocurrency's

Wat is een trading bot?

Trading bots zijn computerprogramma’s die gebruikmaken van verschillende indicatoren om bepaalde bewegingen op de handelsbeurzen te herkennen en op basis van die ontwikkelingen automatisch orders te plaatsen. Crypto trading bots worden steeds geavanceerder en beschikken dan ook over steeds meer verfijnde functionaliteiten. Er zijn op dit moment allerlei verschillende trading bots op de markt. De kwaliteit van deze trading tools op het gebied van de gebruiksvriendelijk- en de winstgevendheid kan echter enorm verschillen. In dit artikel ga ik dieper in op de mogelijkheden van het trading bot platform van Cryptohopper.

Bearmarkt, bullmarkt, aandelenbeurs, beleggingsstrategie.

De juiste strategie in iedere situatie

Wanneer mensen gaan handelen op financiële markten, dan handelen zij meestal op basis van emoties. Hierdoor wordt er vaak in een opwelling veel te snel verkocht, waardoor er in veel gevallen onnodig grote verliezen worden geleden. Een trading bot heeft geen last van die emoties en handelt puur op basis van de actuele relevante informatie. Daarnaast heeft een trading bot een totaaloverzicht van alle prijzen van alle beschikbare cryptocurrency’s. Hierdoor is de bot in staat om exact op het juiste moment te kopen of te verkopen. De cryptomarkt is een grillige volatiele markt, waarbij de prijs van de virtuele valuta op één dag soms meerdere keren razendsnel kan stijgen en kan dalen. Een trading bot kan op iedere situatie direct anticiperen en de juiste strategie bepalen.

Gefrusteerde man achter laptop

Strategieontwikkeling door een eenvoudig drag & drop systeem

Met de gebruiksvriendelijke drag and drop strategy designer van Cryptohopper kun je heel eenvoudig de gewenste technische indicatoren aan de trading bot toevoegen en zo een volledige strategie ontwikkelen. Een strategie die precies aansluit bij jouw wensen. Bij de configuratie hoeven gebruikers niet te beschikken over enige technische kennis. Voor de ervaren programmeurs is er echter wel een mogelijkheid om de strategie eventueel uit te breiden met JSON. Wanneer gebruikers hun strategie willen aanpassen, dan zullen de meeste gebruikers echter kiezen voor de gebruiksvriendelijke visuele editor binnen het overzichtelijke dashboard.

Cryptohopper, trading bot

De trading bot is helemaal aanpasbaar aan de eigen voorkeuren

Wanneer je gebruik gaat maken van de trading bot van Cryptohopper, dan kun je vooraf bepalen in welke virtuele valuta je graag wilt gaan handelen. De bot zal die cryptocurrency’s vervolgens aankopen op het moment dat de prijs laag is. Wanneer je winst gemaakt hebt dan zal de trading bot de coins verkopen. Bij het instellen van de bot kun je precies aangeven bij hoeveel winst je de virtuele munten wilt verkopen. Daarnaast kun je vooraf kiezen uit verschillende strategieën en risicoprofielen. Deze strategieën zijn helemaal naar eigen wens aan te passen op je persoonlijke voorkeuren. Op het moment dat je een ingestelde positie toch eerder wilt verkopen dan dat je vooraf hebt aangeven, dan kun je op dat ogenblik toch gewoon direct verkopen.

Vrouw achter laptop

Crypto signals: dezelfde strategie als ervaren crypto-handelaren

Voor iedereen die wil leren van ervaren handelaren op de crypto-handelsbeurzen heeft Cryptohopper een handige tool, waarmee je precies dezelfde strategie kunt inzetten als doorgewinterde traders (signalers). Deze signalers monitoren de cryptomarkt continu en zoeken naar signalen die aangeven dat de koers van een bepaalde cryptocurrency omhoog of omlaag gaat. Wanneer zij virtuele valuta kopen of verkopen, dan zal de trading bot exact hetzelfde doen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van cloud computing en machine learning. Wanneer je van deze “Crypto signals” gebruik wilt maken, dan kun je je op deze functionaliteit abonneren.

Cryptocurrency's, crypto transacties, Ethereum, Bitcoin, Ripple.

Is het veilig om in virtuele valuta te handelen met de trading bot van Cryptohopper?

Handelen op financiële markten en crypto-exchanges is nooit zonder risico’s. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat je je goed verdiept in alle voor- en nadelen van het platform waarop je wilt gaan handelen. Uiteraard is het gebruikmaken van een automatische ultra-geavanceerde trading bot ideaal, als je nog niet zoveel ervaring hebt met het plaatsen van orders. Zorg er altijd voor dat je zelf ook precies weet waar je mee bezig bent. In dat geval biedt de trading bot van Cryptohopper een goede ondersteuning bij je crypto-avontuur.

Buy

Wat is arbitrage?

De crypto trading bot maakt gebruik van arbitrage. Dit is een manier om virtuele valuta gelijktijdig aan te kopen en te verkopen. Hierdoor kunnen handelaren profiteren van de koersverschillen op verschillende crypto-handelsplatformen.

Grafiek, financiële markten.

Wat zijn Custom Triggers en hoe worden ze door de trading bot gebruikt?

Custom Trigers zijn een handige functionaliteit binnen het platform van Cryptohopper. Binnen het configuratiemenu kun je meerdere Triggers aanmaken. Het aantal is afhankelijk van je gebruikerspakket. Met de Triggers kun je configureren welke acties er op bepaalde momenten en in bepaalde situaties moeten worden ondernomen door de trading bot. Moet er bijvoorbeeld worden verkocht of gekocht? Of wil je graag per e-mail op de hoogte worden gebracht wanneer er zich tijdens het handelen op de crypto-exchange specifieke gebeurtenissen voordoen? Ook kun je hier aangeven of posities moeten worden aangehouden of juist niet. Daarnaast kun je hier winstpercentages instellen en de “paniekknop” activeren. Deze panic button plaatst verkooplimietorders voor je huidige posities en schakelt de trading bot uit wanneer dat gewenst is.

Stop

Wat is Trailing Stop Loss?

Een Stop Loss is erg belangrijk voor het uitzetten van een goede beleggingsstrategie. Wanneer je gaat beleggen op de cryptomarkt dan wil je de eventuele verliezen uiteraard zo veel mogelijk beperken. Een Stop Loss is een specifieke order die je geheel automatisch kunt laten uitvoeren. Je kunt dan vooraf bepalen dat de virtuele valuta moet worden verkocht, op het moment dat de prijs onder een bepaalde waarde komt. Met een Stop Loss order kun je de verliezen dus aanzienlijk beperken. “Trailing Stop Loss” is een bijzondere vorm van een Stop Loss order, omdat deze kan meebewegen met de koers van cryptocurrency’s. Hierdoor kun je niet alleen de verliezen beperken, maar ook de winsten maximaliseren. Cryptohopper stelt een Stop Loss in nadat je de vooraf ingestelde winst hebt behaalt. Wanneer de prijs van de virtuele valuta onder de vooraf bepaalde waarde zakt, dan zal de trading bot de coins verkopen.

Stapel Bitcoins, HODL.

Wat is Trailing Stop Buy?

Wanneer er sprake is van Trailing Stop Buy dan onderneemt de trading bot direct actie op het moment dat de indicatoren erop wijzen dat het tijd is om te kopen. De trading bot onderzoekt dan meteen de aantrekkelijkste mogelijkheden voor de aanschaf van crypto-coins. Vervolgens wordt de order automatisch door Cryptohopper geplaatst.

Litecoin logo, cryptocurrency.

Wat is Trailing Stop Short

Wanneer er sprake is van een short positie bij een asset, dan betekent dat, dat de handelaar een negatieve positie in een aandeel heeft. Een short positie kan worden aangegaan als de kans groot is dat de koersen binnenkort gaan dalen. De trading bot kan hier automatisch op inspelen. Wanneer de crypto-coin uiteindelijk weer tekenen van herstel laat zien en de prijs langzaam maar zeker weer stijgt, dan wordt de short door de trading bot gesloten. Het proces begint vervolgens weer opnieuw.

Grafiek, crypto, handelsbeurs

Op welke crypto-handelsbeurzen kun je met Cryptohopper handelen?

 

Je kunt de trading bot gebruiken om te handelen op de volgende crypto-exchanges:

 • Huobi
 • Coinbase Pro
 • Kraken
 • Binance
 • Poloniex
 • Bittrex
 • BITFINEX
 • KuCoin
 • Cryptopia

 

Binnenkort zullen daar de volgende crypto-handelsbeurzen aan worden toegevoegd:

 • Bitstamp
 • CEX.IO
 • HitBTC
 • bitFlyer
 • Cobinhood

 

Hier vind je een overzicht van de voor- en nadelen van de meest populaire crypto-exchanges.

Monero logo

Wat is Huobi?

Cryptohopper werkt nauw samen met Huobi, een geautomatiseerde crypto-handelsbeurs die gevestigd is in Singapore. Dit trading platform verwerkt ongeveer 1 miljard orders per dag en is daarmee een hele grote speler in cryptoland. Handelen op het platform van Huobi gaat gepaard met 2 grote voordelen. In de eerste plaats zijn de transactievergoedingen die door Huobi worden gehanteerd erg laag. Hierdoor kunnen er hogere winstmarges worden behaald. Daarnaast ontvangen gebruikers die zich via de website van Cryptohopper aanmelden bij de exchange van Huobi een zogenaamd VIP1 pakket. Met dit pakket krijgen ze vervolgens 10 procent korting op iedere orderplaatsing.

 

API-sleutel

Wanneer je eenmaal een crypto-handelsbeurs gekozen hebt om op te gaan traden, dan kun je de tegoeden waarmee je wilt gaan handelen op dat platform opslaan. Met behulp van een API-sleutel kan Cryptohopper vervolgens voor jouw aan de slag.

 

Kan ik het trading bot platform van Cryptohopper gratis uitproberen?

Ja, je kunt Cryptohopper 7 dagen gratis uitproberen. Met behulp van een simulator (papertrading) kun je oefenen met de trading bot, zonder echte risico’s. Je kunt dan handelen met virtuele valuta, zonder dat je echte cryptocurrency’s bezit of een echt account bij een crypto-handelsbeurs hebt aangemaakt. Op deze manier krijg je snel handigheid met alle functionaliteiten van het platform en wordt duidelijk welke strategieën er allemaal mogelijk zijn. Het plaatsen van orders werkt op precies dezelfde manier als echte orderplaatsing, maar het platform maakt hierbij gebruik van real-time publieke data, en niet de data van je eigen crypto-handelsbeurs. Door het oefenen met papertrading krijg je het gebruik van de trading bot van Cryptohopper snel onder de knie!

Trading, laptop

Uit welke trading pakketten kan ik bij Cryptohopper kiezen?

 

Wanneer je na de 7-daagse probeerversie door wilt gaan met Cryptohopper, dan kun je een keuze maken uit 3 verschillende pakketten:

 • Explorer Hopper (starters)
 • Adventure Hopper (medium)
 • Hero Hopper (pro)

 

Explorer Hopper (starters)

80 posities

Maximaal 15 geselecteerde cryptocurrency’s

Maximaal 2 Custom Triggers

Kopen met 10 minuten interval

Simulatie door middel van papertrading

Geen extra transactiekosten

 

Adventure Hopper (medium)

200 posities

Maximaal 50 geselecteerde cryptocurrency’s

Maximaal 5 Custom Triggers

Kopen met 5 minuten interval

Simulatie door middel van papertrading

Geen extra transactiekosten

 

Hero Hopper (pro)

500 posities

Maximaal 75 geselecteerde cryptocurrency’s

Maximaal 10 Custom Triggers

Technische analyses met 2 minuten interval

Signals voor alle virtuele valuta

Arbitrage (gelijktijdige aan- en verkoop)

Geen extra transactiekosten

Man achter laptop

Hoe kan ik beginnen met handelen op het platform van Cryptohopper?

Wanneer je met de trading bot van Cryptohopper aan de slag wilt, dan moet je eerst een account aanmaken bij een van bovenstaande crypto-handelsbeurzen. Dit account zal worden gebruikt voor het opslaan van de cryptocurrency’s waarmee je wilt gaan handelen. Deze virtuele valuta wordt op een online platform opgeslagen, dus het is erg belangrijk om een heel sterk wachtwoord te gebruiken. Na het aanmaken van je account bij de desbetreffende exchange ontvang je een e-mail met daarin een activatielink.

Ledger Nano X hardware wallet

Controleer nauwkeurig of je alle gegevens goed hebt ingevuld

Uiteraard verloopt het verificatieproces bij ieder platform weer anders. Crypto-handelsbeurzen die voor hun aanmeld- en inlogprocedures gebruikmaken van twee-factor-authenticatie zijn per definitie veiliger, dan platformen die alleen een gebruikersnaam en wachtwoord hanteren. In veel gevallen moeten de crypto-exchanges je identiteit verifiëren aan de hand van een paspoort of rijbewijs, om aan de wet- en regelgeving te kunnen voldoen. Controleer altijd of je alle gegevens op je account goed hebt ingevuld. Na het aanmaken van een account bij een van de exchanges kun je via de verschillende betalingsmethoden cryptocurrency’s aanschaffen of overzetten vanaf bijvoorbeeld een hardware wallet.

Robot

Koppeling tussen de crypto-exchange en Cryptohopper met behulp van een API

De volgende stap is het koppelen van de crypto-handelsbeurs met je Cryptohopper trading bot. Hiervoor kun je gebruikmaken van een API-sleutel. De API-instellingen kun je bereiken via je gebruikersprofiel. Wanneer het handelsplatform en de trading bot via de API met elkaar gekoppeld zijn, dan is de bot in staat om de tegoeden te bekijken en te handelen op basis van de ingestelde voorkeuren van de gebruikers. Bij het creëren van de API worden de publieke en private sleutel onder aan de pagina getoond (dit is bij Binance het geval, op andere exchanges verloopt dit proces wellicht anders). Deze sleutels kunnen vervolgens worden gekopieerd naar het dashboard van Cryptohopper. Na het creëren van de sleutels kun je direct beginnen met het configureren van de crypto trading bot.

Betalingsmethoden, iDEAL, PayPal, Visa, MasterCard

Welke betalingsmethoden kan ik bij Cryptohopper gebruiken?

 

Op het platform kun je onder andere de volgende betalingsmethoden gebruiken:

 • iDEAL
 • PayPal (creditkaart)
 • SOFORT Banking
 • Bancontact
 • Giropay
 • KBC/CBC
 • eps-Überweisung
 • Przelewy24

 

Dash logo, cryptocurrency.

 

Wat zijn de voordelen van het Cryptohopper trading bot platform?

 

 • Het is een Nederlands trading bot platform.
 • Er kan automatisch goedkoop worden ingekocht.
 • Je kunt handelen op verschillende crypto-handelsbeurzen.
 • Cryptohopper levert de tools en de informatie om crypto trading een stuk eenvoudiger te maken.
 • Een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard waar niet alleen gevorderde handelaren, maar ook beginners snel mee uit de voeten kunnen.
 • 24/7 automatische orderplaatsing, met behulp van geavanceerde tracking-technologie.
 • Automatische uitvoering van de gekozen strategie.
 • Een backtesting tool, waarmee je aan de hand van historische data kunt bepalen hoe de strategieën uit het verleden zouden hebben uitgepakt. Hierdoor krijgen gebruikers meer inzicht in toekomstige marktbewegingen.
 • Trailing Stop Loss, Stop Buy en Stop Short.
 • Crypto signals waarmee je dezelfde strategie kunt inzetten als ervaren handelaren.
 • Eenvoudig instellen van Custom Triggers.
 • Snel creëren van Private Templates voor het ontwikkelen van een persoonlijke handelsstrategie. Deze templates kunnen gemakkelijk worden gekoppeld aan de Custom Triggers.
 • Het uitvoeren van technische analyses is heel eenvoudig.
 • Beschikbaarheid van uitgebreide prestatierapporten.
 • Geen extra transactiekosten.
 • Je kunt Cryptohopper uitproberen zonder risico’s, aan de hand van een gratis simulator (papertrading)
 • Overzichtelijke documentatie en heldere uitleg aan de hand van duidelijke instructievideo’s.
 • Goede klantenondersteuning

Review cryptohopper

Wat zijn de nadelen van het Cryptohopper trading bot platform?

Ondanks de bovenstaande voordelen zullen er ongetwijfeld net zoals bij ieder ander cryptoplatform ook nadelen aan deze trading bot zitten. Cryptohopper bestaat echter nog niet zo lang, dus het is nog vrij lastig om de mindere punten van dit platform te ontdekken. Heb jij ervaring met de bot van Cryptohopper en wil je deze ervaringen met ons delen? Laat dan hieronder je reactie achter. Na beoordeling plaatsen wij deze dan op onze website.

 

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter