Wat zijn de beste handelsbeurzen voor cryptocurrency trade?

Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je geïnteresseerd bent in cryptocurrency’s en blockchaintechnologie. Voordat je verder gaat met het lezen van de informatie op deze pagina, is het belangrijk dat je ook bekend bent met de risico’s van handelen op crypto handelsbeurzen. Ons platform is opgericht omdat wij enthousiast zijn over de mogelijkheden en kansen, die blockchaintechniek te bieden heeft op tal van terreinen. Houd er echter altijd rekening mee dat dit nog maar een jonge ontwikkeling is en dat het handelen op crypto exchanges gepaard gaat met grote risico’s. Dat komt enerzijds vanwege het grillige karakter van virtuele valuta, maar anderzijds ook vanwege het ontbreken van heldere wetgeving. Het is echt nog een heel grijs gebied. En daar moet je je heel goed van bewust zijn.

Man in pak, Bitcoin

Handel alleen met geld dat je gemakkelijk kunt missen

Wanneer je niet goed bekend bent met de risico’s van handelen op deze platformen, dan is het zeer belangrijk dat je je daar eerst goed in gaat verdiepen. Op onze website is veel informatie te vinden, over hoe je die risico’s zo klein mogelijk kunt maken. Als je gaat handelen op crypto handelsbeurzen, dan is het uiteraard de bedoeling dat je daar uiteindelijk de vruchten van kunt plukken. Beleg daarom alleen met geld dat je gemakkelijk kunt missen. Dit klinkt als een cliché, maar het is wel een gouden regel. Daarnaast moet je er altijd voor zorgen dat je je virtuele valuta, veilig opslaat op externe opslagmethoden. Hieronder hebben wij een aantal van de meest toonaangevende crypto exchanges voor je op een rij gezet.

 

Cryptocurrency's, digitale betalingseenheden, handelsbeurzen.

Waardedaling

De populariteit van Bitcoin heeft voor een groot deel te maken met de economische crisis van de afgelopen jaren. Ook heeft een toegenomen vraag naar de cryptomunt uit een aantal grote landen zoals China, bijgedragen aan het succes. Ether is net als Bitcion een digitale betalingseenheid en staat helemaal los van centrale financiële instellingen, zoals banken. Als centrale banken de rente laag willen houden (zodat bedrijven gemakkelijker kunnen lenen) en daardoor de economie een boost willen geven, dan kunnen ze ervoor kiezen om meer geld bij te drukken. Bij cryptocurrency’s is extra bijdrukken niet mogelijk, dus de kans dat de waarde daalt om deze reden, is niet zo groot. Uiteraard zij er wel andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat de cryptomunt in waarde daalt.

Blockchaintechnologie, blok.

Een scala aan nieuwe mogelijkheden

Ethereum is een blockchainnetwerk waarin de cryptocurrency ether wordt uitgevoerd. In principe is de werking te vergelijken met dat van Bitcoin. Echter wat het Ethereumplatform zo bijzonder maakt is dat er ook transacties kunnen worden uitgevoerd in de vorm van berichten en dat er binnen het netwerk documenten kunnen worden opgeslagen. In deze documenten kan allerlei soorten informatie worden vastgelegd. Met de blockchain kun je eigendommen vastleggen, maar ook uitwisselen. Binnen het netwerk zijn alle uitgevoerde transacties uit het verleden volledig transparant. Het vastleggen van eigendommen en de rechten die daarmee gepaard gaan, binnen een dergelijk decentraal netwerk, bieden een scala aan nieuwe mogelijkheden.

Man achter laptop.

Smart contracts

Voorbeelden van zaken die in een blockchain kunnen worden vastgelegd zijn bijvoorbeeld: kennis, virtuele eigendommen, muziek, ontwerpen, kunst, films, patenten en auteursrechten. Ook is het mogelijk om contracten te registreren. Het vastleggen van deze informatie gebeurt door middel van de zogenaamde smart contracts. Deze contracten kunnen zichzelf automatisch uitvoeren. Je kunt dan denken aan het registreren van huurcontracten, hypotheekakten, echtheidscertificaten, huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten, kadastrale gegevens, maar ook kun je met blockchaintechnologie je nalatenschap digitaal regelen.

Logistiek, supply chain, Hyperledger Fabric.

Supply chains

De blockchain biedt ook nieuwe perspectieven aan de supply chain. Volledige processen van de bevoorradingsketen kunnen binnen het netwerk worden geïntegreerd. Omdat transparantie zorgt voor efficiëntere supply chains – je kunt dan immers precies monitoren waar processen niet goed verlopen – biedt blockchain natuurlijk een mooie oplossing voor behoorlijk wat problemen. In tegenstelling tot Bitcoin, dat in principe niets meer of minder is dan een cryptomunt, is Ethereum veel meer dan dat. Maar het nieuwe goud? Daar is het misschien allemaal nog wel een beetje te vroeg voor.

Blockchainnetwerk, smart contracts.

De motor van Ethereum

De decentrale applicaties op het Ethereum-platform heten DAPPS. Als ik informatie wil versturen naar iemand anders, dan gaat dat normaal gesproken via apps die gebruikmaken van centrale servers. Bij Ethereum gaat dat via duizenden en duizenden nodes. Deze nodes zijn computers die allemaal berekeningen uitvoeren. Berekeningen die noodzakelijk zijn om de transacties binnen het blockchainnetwerk uit te voeren. De crypto-coin van Ethereum is: ether. Met deze ether worden alle transacties uitgevoerd. Ook de smart contracts draaien op ether. Deze cryptomunt is dus de ‘motor’ van Ethereum.

Terug naar boven ↑

 

Ethereum mining hardware.

Computerkracht en blockchain nodes

Net als bij Bitcoin worden de berekeningen uitgevoerd door ‘miners’. Hiervoor wordt computerkracht van mining rigs gebruikt. En ook bij Ethereum wordt een beloning uitgedeeld aan iedere miner die een wiskundige formule oplost. Transacties van A naar B binnen het netwerk worden dus betaald met ether. Er wordt op dit moment (juli 2017) ontzettend veel gehandeld met ether op verschillende digitale handelsbeurzen. Ethereum heeft hoge pieken gekend (begin 2017), maar in juni van datzelfde jaar maakte de cryptomunt een vrije val en kwam met een smak op de grond terecht, tijdens de zogenaamde flash crash.

Het logo van Ethereum. Smeltende ijspegel.

Enterprise Ethereum Alliance

Ondanks de flash crash blijven de echte Ethereum ‘die hards’ onverschrokken! Wat verklaart hun enthousiasme? Dat zal hem ongetwijfeld zitten in de vele toepassingsmogelijkheden. De voordelen die blockchaintechnologie kan bieden voor de toekomst, zijn echt heel erg groot. Niet alleen particulieren maar ook bedrijven hebben veel belangstelling voor Ethereum. In de eerste helft van 2017 is er een samenwerkingsverband tot stand gekomen tussen ongeveer 80 vooraanstaande organisaties: de Enterprise Ethereum Alliance. Aan deze alliantie nemen bedrijven deel zoals Microsoft, Accenture, Amis, IMB, Consensys, Samsung, Toyota, Wipro, Brainbot Technologies, BP, CME Group, BlockApps, IC3, The Institutes, Thomson Reuters, Tellindus, Cronicled, Tendermint, Intel en Monax industries. Onder de alliantiepartners bevinden zich ook een aantal grote banken zoals: Credit Suisse, ING, J.P.Morgan, BBVA, UBS, BNY Mellon, Santanter en de Hongkongse Fubon Bank.

Bedrijfsleven, business, kantoor.

Bedrijfsvoering volledig automatiseren

De Enterprise Ethereum Alliance geeft wel aan dat Ethereum geen eendagsvlieg is. De smart contracts die ongetwijfeld over niet al te lange tijd gemeengoed zullen gaan worden, creëren de mogelijkheid om onderdelen van organisaties en bedrijfsvoering volledig te automatiseren. Voor allerlei verschillende industrieën en branches zijn wel situaties te bedenken, waarin de blockchaintechnologie problemen kan tackelen.

Blockchain, cryptocurrency handelsbeurzen.

Waar kan ik ether kopen?

Er zijn inmiddels al verschillende online handelsbeurzen waar je ether kunt kopen, maar wat voor onze reguliere handelsbeurzen geldt, dat geldt zeker ook – misschien nog wel meer – voor cryptomarkten: speculatie is ook hier geen onbekend fenomeen. Speculatie wordt vaak gezien als een riskante en inhoudsloze manier van beleggen, waarbij de nadruk teveel ligt op prijsontwikkeling van het aandeel, in plaats van het bevorderen van de bedrijfseconomische waarde. Toch is niet iedereen het daarmee eens en zijn er ook mensen, die juist vinden dat speculatie gewoon hoort bij de vrije markt en in bepaalde gevallen zelfs goed is voor de samenleving. Het is gewoon de wet van vraag en aanbod. Ook zijn er mensen die het speculeren op voedsel goedkeuren, maar wat mij betreft is dat een verderfelijke manier van speculeren.

Slot, beveiliging.

Handelsbeurzen voor cryptocurrency’s

Als je je eerste stappen wilt zetten op de cryptomarkt, dan zul je je eerst goed moeten oriënteren. Stel eerst voor jezelf vast wat je doelen precies zijn. Wil je gewoon een beetje experimenteren met cryptogeld of ben je echt op zoek naar een manier om serieus te gaan investeren? Het is belangrijk dat je een online handelsbeurs gaat gebruiken die ook daadwerkelijk op je wensen en doelstellingen aansluit. Zeker als je een beginner bent is het natuurlijk wel belangrijk dat je kiest voor een platform, waar je ook altijd en overal kunt rekenen op een goede ondersteuning. Ook hierin verschillen de online handelsbeurzen. Het ene platform zet meer in op snelle dienstverlening en bij het andere exchange platform ligt het veiligheidsniveau hoger. Je zult dus zelf goed moeten afwegen wat voor jouw de belangrijkste criteria zijn en ga dan ook niet over één nacht ijs.

Dame met een cryptocurrency bril, crypto handelsbeurzen.

Verschillende mogelijkheden voor handelen op cryptomarkten

Online handelsbeurzen zijn websites waar je cryptocurrency’s kunt kopen, verkopen of kunt uitwisselen tegen andere cryptomunten of regulier geld zoals Amerikaanse dollars, Britse ponden of euro’s. Bij handelsbeurzen die beschikken over wat geavanceerdere functies, moet je meestal een account aanmaken en jezelf legitimeren. Er zijn ook handelsbeurzen voor incidentele transacties waarbij het niet noodzakelijk is om een account aan te maken. Er zijn verschillende vormen van handelen met cryptocurrency’s:

 

Handelen via online handelsbeurzen

Via websites die kopers en verkopers aan elkaar verbinden en een vergoeding vragen voor iedere transactie.

 

Directe handel

Op deze platformen kunnen mensen direct cryptocurrency’s met elkaar uitwisselen. Bij directe handel is geen sprake van een vaststaande marktprijs. In plaats daarvan bepaald iedere verkoper zijn eigen koers.

 

Handelen via makelaars

Deze vorm van online handelen gebeurt via websites die iedereen kan bezoeken, om cryptogeld aan te schaffen tegen een prijs die van tevoren is vastgesteld door de makelaar. Dergelijke makelaars kun je een beetje vergelijken met makelaars die in opdracht werken van organisaties of instellingen en betalingseenheden kopen en verkopen van andere landen.

Terug naar boven ↑

 

Grafiek, valutatmarkt, cryptocurrency, trading, koersen, handelsbeurzen.

Een overzicht van de voor- en nadelen van de meest toonaangevende crypto handelsbeurzen

 

Bitvavo

Een betrouwbaar en veilig Nederlands cryptocurrency platform is Bitvavo. Bij Bitvavo kunnen verschillende cryptomunten worden aangeschaft en opgeslagen. Dit platform biedt een hoge mate van veiligheid, omdat het merendeel van de digitale betalingseenheden offline wordt opgeslagen. Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk en heeft een overzichtelijk dashboard. Het bedrijf gaat zeer zorgvuldig om met haar klantgegegevens en bewaard persoonlijke gegevens in datacentra in Nederland en Duitsland. Het beleid van Bitvavo voldoet aan de Europese AML richtlijnen (Anti-Money Laundering Directive) en de Nederlands Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Bitvavo is een goede keuze voor iedereen die gebruik wil maken van een Nederlands handelsplatform.

 

Wat zijn de voordelen van Bitvavo?

 • Het is een Nederlandse cryptocurrency exchange
 • Geld overmaken is zeer eenvoudig
 • Duidelijkheid en transparantie over transactiekosten
 • Geen extra vergoeding bij stortingen
 • Aanmaken van een account in een paar eenvoudige stappen
 • Een gevarieerd aanbod van digitale betalingseenheden
 • Hoog veiligheidsniveau
 • Veilige koude (offline) opslag van cryptomunten in een onafhankelijke stichting
 • Helder overzicht van alle uitgevoerde transacties
 • Goede en snelle klanten ondersteuning
 • Ideaal handelsplatform voor beginners op de cryptomarkt
 • Geen technische kennis vereist
 • Risico’s van cryptocurrency trade optimaal geminimaliseerd

 

Wat zijn de nadelen van Bitvavo?

 • Opslag van de digitale betalingseenheden bij een derde partij (private en publieke sleutels niet in eigen beheer)
 • Een cooldown periode voordat u digitale betalingseenheden kunt opnemen. Bitvavo doet dit om banken of betalingsverwerkers de gelegenheid te geven, om eventuele frauduleuze handelingen en niet legitieme transacties te signaleren en aan Bitvavo te melden. Ten opzichte van de veiligheid is die cooldown periode dus niet echt een nadeel.
 • Wanneer u in de afgelopen 72 uur een nieuwe bankrekening heeft geverifieerd kunt u geen cryptocurrency’s opnemen.
 • Geen refunds op de aan- en verkoop van digitale betalingseenheden. Alle transacties zijn onomkeerbaar. Bitvavo biedt altijd de mogelijkheid om uw aan- of verkopen te bevestigen, dus het is erg belangrijk om de bedragen goed te controleren voordat u de transacties uitvoert.
Bitvavo logo
De website van Bitvavo

LiteBit

LiteBit is een Nederlandse crypto-handelsbeurs die actief is op de Europese markt. Bij deze exchange kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week worden gehandeld in virtuele valuta. De cryptocurrency’s kunnen worden aangeschaft door middel van verschillende betalingsmethoden waaronder iDEAL, creditcard en SEPA. LiteBit biedt de mogelijkheid voor het gebruik van een gratis LiteBit wallet, maar het is bij dit platform ook mogelijk om de crypto assets op te slaan op een externe hardware wallet. Bij deze exchange kan worden gehandeld in meer dan 50 verschillende soorten virtuele valuta zoals bijvoorbeeld: Bitcoin, Ethereum, Reddcoin, Stratis, Dash, Ubiq, Cardano, Vertcoin, Peercoin, Verge en SysCoin.

Wat zijn de voordelen van LiteBit?

 • Gebruiksvriendelijk door een overzichtelijke en eenvoudige interface
 • Veilige opslag van crypto coins
 • Gratis gebruik van de LiteBit wallet
 • Inzicht in de hele transactiegeschiedenis, behaalde winsten en geleden verliezen
 • Direct transacties uitvoeren vanuit de LiteBit wallet
 • Downloaden van de hele blockchain is niet nodig
 • Goede en snelle klantenondersteuning in het Nederlands, Engels en Frans
 • Uitgebreid crypto-portfolio
 • Extra beveiligingslaag door twee factor authenticatie
 • Meerdere betalingsmethoden voor de aanschaf van crypto assets

 

Wat zijn de nadelen van LiteBit?

 • Lagere transactiesnelheid bij grote verkooporders
 • Verschil tussen koop- en verkoopprijs soms groot
 • Regelmatig onderhoud aan het netwerk
LiteBit logo
De website van LiteBit

Coinbase

Een van de bekendste handelsbeurzen is ongetwijfeld Coinbase. Dit platform wordt wereldwijd gebruikt door miljoenen mensen en wordt ervaren als een betrouwbare cryptomarkt. Bij Coinbase kunnen gebruikers veilig digitale betalingseenheden kopen, gebruiken, opslaan en verkopen. Je kunt op je smart phone een ‘wallet’ downloaden in de vorm van een app. Een digitale wallet is een programma waar je private en openbare sleutels kunt opslaan. De wallet kan een interactie aangaan met verschillende blockchains en stelt gebruikers in staat om cryptogeld te versturen en te ontvangen. Ook kun je altijd je saldo controleren. Als je wilt gaan handelen met digitale betalingseenheden, dan heb je altijd een digitale wallet nodig.

 

Ether, Bitcoin en Litecoin

Met Coinbase kun je de cryptocurrency’s ether, bitcoin en litecoin verhandelen op de Global Digital Asset Exchange (GDAX). De GDAX is een dochtermaatschappij van Coinbase. De Global Digital Asset Exchange is momenteel (juli 2017) actief in de Verenigde Staten, Europa, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Singapore. GDAX rekent op dit moment geen vergoedingen voor interne transacties die je uitvoert, tussen je GDAX account en je Coinbase account.

 

Wat zijn de voordelen van Coinbase?

 • Een goede reputatie
 • Het veiligheidsniveau ligt hoog
 • Schappelijke vergoedingen
 • Gebruiksvriendelijk, zeker voor iemand die zijn eerste stappen op de cryptomarkt zet.
 • De opgeslagen digitale betalingseenheden zijn automatisch verzekerd tegen schade of diefstal. De verzekering dekt echter niet de schade die is ontstaan door toedoen van je eigen handelen of door mankementen aan je eigen software of apparatuur.

 

Wat zijn de nadelen van Coinbase?

 • De ondersteuning zou beter kunnen
 • Beperkte betalingsmethoden
 • Er zijn maar een aantal landen die gebruik kunnen maken van deze handelsbeurs
 • De dienstverlening is niet uniform en kan per land verschillen
 • De Global Digital Asset Exchange is eigenlijk alleen geschikt voor de meer ervaren gebruikers

Terug naar boven ↑

 

Staande man met laptop, crypto handelsbeurzen.

 

ShapeShift

Van alle online handelsbeurzen is ShapeShift het meest van alle markten thuis. Het platform ondersteunt een heleboel digitale betalingseenheden waaronder: Bitcoin, Ether, Litecoin, Altcoin, Monero, Dodgecoin, Iconomi, Decred, Komodo, Aragon, Zcash, Golum, Dash en nog heel veel andere cryptocurrency’s. ShapeShift is ideaal voor handelaren die direct en snel willen handelen zonder dat ze zich hoeven te registreren met een account of afhankelijk zijn van een platform dat hun tokens opslaat. Bij ShapeShift is het niet mogelijk om cryptogeld aan te schaffen met debetkaarten, creditkaarten of welke andere betalingsmethode dan ook. ShapeShift heet geen fiatbeleid en er kunnen alleen transacties plaatsvinden tussen Bitcoin of de andere ondersteunde cryptocurrencies onderling.

 

Wat zijn de voordelen van ShapeShift?

 • Een goede reputatie
 • Gebruiksvriendelijk voor beginners
 • Ondersteuning voor heel veel cryptocurrency’s
 • Schappelijke prijzen

 

Wat zijn de nadelen van ShapeShift?

 • Een middelmatig mobiele mobiele app
 • Geen fiat-ondersteuning, alleen handel tussen cryptocurrency’s onderling
 • Beperkte betalingsmogelijkheden en tools

Nodes, blockchainnetwerk.

Cex.io

Dit platform biedt een heel scala aan diensten voor het handelen in bitcoins en andere cryptomunten. Gebruikers kunnen eenvoudig fiatgeld (regulier geld) verhandelen met cryptocurrency’s. Als je professioneel met bitcoins aan de slag wilt, dan is dit een van de meest geschikte online handelsplatformen. Cex.io heeft persoonlijke en gebruiksvriendelijke dashboards en een vrije handelsruimte. Ook biedt dit platform makelaarsdiensten aan waardoor beginners op een hele gemakkelijke manier bitcoins kunnen kopen, tegen prijzen die min of meer in lijn liggen met de marktkoers. Het is een veilige handelsbeurs en de digitale betalingseenheden worden veilig opgeslagen.

 

Wat zijn de voordelen van Cex.io?

 • Goede reputatie
 • Prima mobiele app
 • Ondersteuning voor creditkaarten
 • Gebruiksvriendelijk voor beginners
 • Prima wisselkoersen
 • Wereldwijde ondersteuning

 

Wat zijn de nadelen van Cex.io?

 • De klantenondersteuning kan beter
 • Lang en uitgerekt verificatieproces
 • Opslag is prijzig

App voor een Bitcoin transactie, crypto handelsbeurzen.

Poloniex

Poloniex is een van de meest toonaangevende handelsbeurzen voor cryptocurrency’s. Het platform biedt een veilige handelsruimte met meer dan honderd verschillende cryptocoins, geavanceerde tools en data-analyses voor de meer ervaren handelaren. Dit handelsplatform is erg populair en heeft een hoog handelsvolume. Gebruikers zijn altijd in staat om een handelspositie te sluiten en er wordt een efficiënt ‘maker-taker’ systeem gehanteerd. Een van de unieke tools van Poliniex is de chat box die continu wordt gevoed met de meest actuele informatie, waarmee handelaren dan weer op de meest optimale manier van hulp kunnen worden voorzien.

 

Wat zijn de voordelen van Poloniex?

 • Snelle registratie
 • Veel functies
 • Bitcoin kredietverlening
 • Hoog handelsvolume
 • Lage transactiekosten
 • Open API

 

Wat zijn de nadelen van Poloniex?

 • Klantenondersteuning kan sneller
 • Geen fiat-ondersteuning

Terug naar boven ↑

Vrouw achter laptop

Kraken

Kraken is het grootste bitcoin handelsplatform als het gaat om de hoeveelheid verhandelde euro’s en de liquiditeit. Met Kraken kun je handelen tussen bitcoins, euro’s, Amerikaanse dollars, Canadese dollars, Britse ponden en de Japanse Yen. Het is ook mogelijk om andere cryptocurrency’s te verhandelen dan Bitcoin zoals: Ethereum, Monero, Ethereum Classic, Augur, Iconomi, Zcash, Litecoin, Dodgecoin, Ripple en Stellar/Lumens. Kraken biedt een vrije handelsruimte en een heleboel verschillende functies. Kraken is een goede keus voor de meer ervaren handelaren.

 

Wat zijn de voordelen van Kraken?

 • Goede reputatie
 • Prima wisselkoersen
 • Lage transactiekosten
 • Lage kosten voor opslag
 • Veel functies
 • Prima klantondersteuning
 • Veiligheidsniveau is hoog
 • Wereldwijde ondersteuning

 

Wat zijn de nadelen van Kraken?

 • Beperkte betalingsmethoden
 • Niet echt geschikt voor beginners
 • Geen gebruiksvriendelijke interface

Handelsbeurzen, koers, grafiek.

CoinMama

Iedereen kan op dit handelsplatform bitcoins of ethers aanschaffen met een creditkaart. CoinMama is ideaal voor mensen die direct cryptocurrency’s willen aankopen met hun lokale valuta. Hoewel er met CoinMama wereldwijd kan worden gehandeld, kan het zijn dat niet alle functies in ieder land beschikbaar zijn. Verifieer je account en koop direct bitcoins! Ook dit is een goede handelsbeurs voor beginners en het platform is beschikbaar in meerdere talen.

 

Wat zijn de voordelen van CoinMama?

 • Goede reputatie
 • Gebruiksvriendelijk voor beginners
 • Overzichtelijke gebruikersinterface
 • Verschillende betalingsmethoden
 • Wereldwijde ondersteuning
 • Snelle transacties

 

Wat zijn de nadelen van CoinMama?

 • Hoge wisselkoersen
 • Premium vergoeding voor betalingen met creditkaart
 • Verkoop van bitcoins is niet mogelijk
 • De klantondersteuning kan beter

Fintech, cryptohandelsbeurzen.

Bitstamp

Bitstamp is een Europese bitcoin cryptomarkt. Dit platform is een van de eerste online handelsbeurzen voor bitcoins en kan rekenen op aardig wat loyaliteit van gebruikers. Bitstamp staat bekend als betrouwbaar en veilig platform. Dat komt met name door de geavanceerde veiligheidsfuncties zoals een tweestapsverificatie voor de wallet en volledig verzekerde opslag. Bitstamp biedt 24 uur per dag en 7 dagen per de week klantenondersteuning en is voorzien van een meertalige gebruikersinterface, waardoor beginners relatief eenvoudig kunnen instappen. Het registreren van een account is gratis en gebruikers kunnen direct starten met handelen.

 

Wat zijn de voordelen van Bitstamp?

 • Goede reputatie
 • Hoog veiligheidsniveau
 • Wereldwijde beschikbaarheid
 • Lage transactiekosten
 • Geschikt voor grote transacties

 

Wat zijn de nadelen van Bitstamp?

 • Niet gebruiksvriendelijk voor beginners
 • Beperkte betalingsmogelijkheden
 • Hoge opslagkosten
 • Gebruikersinterface is middelmatig

Terug naar boven ↑

LUXWALLET ECLIPSE
De LUXWALLET ECLIPSE: veilige offline opslag van cryptocurrency’s

LocalBitcoins

LocalBitcoins is een peer-to-peer Bitcoin handelsbeurs met handelaren van over de hele wereld. Met LocalBitcoins kun je in contact komen met gebruikers in je eigen regio en handje contantje bitcoins aanschaffen of verkopen, geld versturen via PayPal, Skrill of Dwolla of contant geld bij een bankfiliaal stallen. LocalBitcoins vraagt maar om 1 procent commissie van de verkopers, die hun eigen wisselkoersen bepalen. Om ervoor te zorgen dat de handel op de cryptomarkt op een veilige manier verloopt, neemt LocalBitoins een aantal voorzorgsmaatregelen. In de eerste plaats wordt de reputatie van iedere handelaar beoordeelt en geclassificeerd. Vervolgens worden alle voorgaande activiteiten gepubliceerd op het platform. Als er een order is geplaatst wordt het geld vastgehouden door een borgservice. Pas als de verkoper bevestigd dat de transactie compleet is, worden de gelden vrijgegeven. LocalBitcoins heeft een goede ondersteuning als er iets fout gaat of als er een conflict ontstaat tussen kopers en verkopers. In dat geval kan de gebruiker rekenen de hulp van een team dat gespecialiseerd is in het oplossen van geschillen.

 

Wat zijn de voordelen van LocalBitcoins?

 • Geen legitimatie noodzakelijk
 • Gebruiksvriendelijk voor beginners
 • In de meeste gevallen gratis
 • Directe transacties
 • Wereldwijd beschikbaar

 

Wat zijn de nadelen van LocalBitcoins?

 • Het is lastig om grote hoeveelheden bitcoins aan te schaffen
 • Hoge wisselkoersen

Man achter laptop, financiële derivaten, handelsbeurzen.

Bisq

Bisq is een gebruiksvriendelijk peer-to-peer platform en ook een van de meest gewaardeerde online handelsbeurzen. Op dit platform kun je bitcoin kopen en verkopen tegen reguliere valuta (fiatgeld) of andere cryptocurrency’s. Bisq presenteert zichzelf als een volledig gedecentraliseerde handelsbeurs die direct toegankelijk is zonder registratieprocedure of afhankelijkheid van een centrale autoriteit. Bisq slaat geen gelden op en alleen handelspartners wisselen persoonlijke informatie uit. Ook dit platform heeft veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Er wordt gebruik gemaakt van multi-sign technologie, beveiligde opslag en er is arbitrage in geval van geschillen tussen handelaren. Als je anoniem wilt handelen op de cryptomarkt en eigenlijk niemand vertrouwd, dan is Bisq het juiste platform voor jouw!

 

Wat zijn de voordelen van Bisq?

 • Goede reputatie
 • Hoog veiligheidsniveau
 • Anoniem handelen is mogelijk
 • Er kan een enorme hoeveelheid cryptocurrency’s worden verhandeld.
 • Geen registratieprocedure
 • Schappelijke vergoedingen
 • Open source
 • Wereldwijd beschikbaar
 • Geschikt voor de meer ervaren handelaar

 

Wat zijn de nadelen van Bisq?

 • Beperkte betalingsmethoden
 • De klantenondersteuning kan beter
 • Niet gebruiksvriendelijk voor beginners

Mining Ethereum, mining farm, smart contracts, Vyper.

Gemini

Deze Amerikaanse online handelsbeurs voor Bitcoin en Ether is volledig gecertificeerd. Dat betektent dat Gemini voldoet aan alle voorwaarden die ook aan banken worden gesteld. De opslag van Amerikaanse dollars gebeurt bij een bank die alle opgeslagen assets ook automatisch verzekerd bij de FDIC. Dit is een verzekeringsmaatschappij die zich heeft gespecialiseerd het verzekeren van online opgeslagen eigendommen. Gemini handelt in drie verschillende valuta’s: de Amerikaanse dollar, de Bitcoin en Etereum. De handel vindt plaats aan de hand van een ‘maker-taker’ programma, met eventuele kortingen bij een grote hoeveelheid handelaren. Opslag is gratis en er worden geen kosten gerekend voor niet uitgevoerde orders.

 

Wat zijn de voordelen van Gemini?

 • Veilig en dienstbaar
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk ontwerp
 • Goede analyses
 • Hoge liquiditeit

 

Wat zijn de nadelen van Gemini?

 • Beperkte cryptocurrency’s
 • Kleine handelsgemeenschap
 • De klantenondersteuning kan beter
 • Niet wereldwijd beschikbaar
 • Geen vrije handelsruimte

Terug naar boven ↑

Nodes, blockchain.

Terug naar boven ↑

Crypto handelsbeurzen vergelijken

Dit zijn de meest populaire handelsbeurzen voor het handelen met Ethereum. Met deze platformen kun je in ieder geval uit de voeten als je wilt gaan starten op de cryptomartkt. Er zijn nog veel meer platformen, maar het reikt te ver om ze hier allemaal uitgebreid te beschrijven. Hieronder zet ik nog een paar online handelsbeurzen op een rij, zodat je ze zelf kunt vergelijken.

eToro

Als je op zoek bent naar een uniek social netwerk-platform om te starten met cryptocurrency trading, dan is het de moeite waard om je eens in eToro te verdiepen. Dit is een prima handelsplatform voor beginners. eToro heeft een gebruiksvriendelijke interface voor zowel web als mobiel. Het platform biedt een aantal handelstools waarmee je andere handelaren heel eenvoudig kunt volgen. De investeringen die eToro voor jouw doet worden automatisch gekopieerd.

 

Social handelsplatform
eToro is een social handelsnetwerk en bestaat al vanaf 2006 voornamelijk als investeringsplatform. In juni 2017 presenteerde het bedrijf een pilot voor een blockchain wallet, waarop met verschillende cryptocurrency’s kan worden gehandeld. eToro maakt het voor gebruikers mogelijk om hun opgeslagen cryptogeld instant te bekijken op de blockchain en tegelijkertijd te verhandelen. De introductie van Ether op eToro geeft handelaren en investeerders een geheel nieuwe manier om hun portfolio te variëren.

Wat zijn de voordelen van eToro?

 • Betrouwbaar social networking handelsplatform
 • Cryptocurrency instant bekijken en verhandelen
 • Er kan worden gehandeld in meerdere cryptocurrency’s

 

Wat zijn de nadelen van eToro?

 • Er is geen klantenondersteuning in het weekend
 • De transactiekosten zijn misschien wat aan de hoge kant ten opzichte van andere platformen
eToro, stier.
Meer weten over eToro?

Plus500

Een andere handelsbeurs voor cryptocurrency’s is Plus500. Dit platform biedt een heleboel handelsmogelijkheden voor de ervaren gebruiker. Plus500 is gespecialiseerd in CFD’s en er kan gehandeld worden op verschillende cryptocoins zoals: Ethereum, Bitcoin, Dash, Litecoin en Ripple. Met Plus500 bent u verzekerd van 24-uursservice, 7 dagen in de week. Dit platform is zeer toegankelijk.

Crypto-coins

 

AvaTrade

AvaTrade is niet alleen een makelaar die op wereldwijde schaal opereert, maar ook een pionier op het gebied van het verhandelen van digitale betalingseenheden. Dit handelsplatform was een van de eersten die de Bicoin op de cryptomarkt bracht en ook een van de eersten die Ethereum, Ripple en Dash aan zijn portfolio toevoegde.

 

Markets.com

Bij Markets.com kun je handelen in verschillende financiële middelen. Ook op de cryptomarkt is Markets.com actief. Op dit platform kun je handelen met: Ether, Dash en Litecoin.

Icocryptex

Icocryptex is een Nederlandse cryptocurrency handelsbeurs die in mei 2018 is gestart. Dit platform biedt een ruime keuze uit virtuele valuta en zal de komende tijd zijn aanbod verder uitbreiden. De transactievergoedingen op deze exchange zijn laag en liggen over de gehele linie op 0.15%. Hiermee is Icocryptex dan ook meteen één van de goedkoopste aanbieders van ons land. Wanneer er aanpassingen worden doorgevoerd in de transactievergoedingen, dan worden die wijzigingen minimaal een maand van de voren kenbaar gemaakt aan gebruikers. Onverwachte extra kosten worden door deze transparante vergoedingsstructuur voorkomen.

Instant transacties

Of je nu wilt gaan handelen in Ethereum, Augur, PowerLedger, VeChain, Walton, Aion, CyberMiles, Substratum, OmiseGo of een van de andere digitale betalingseenheden, Icocryptex is zeer laagdrempelig en geschikt voor beginners op de cryptomarkt. Een overzichtelijke interface en veilige identificatie service, maken het mogelijk om direct transacties uit te voeren.

Account Icocryptex aanmaken.

 

Veiligheid, betrouwbaarheid en privacy

Van alle bovenstaande online handelsbeurzen is de informatie gebaseerd op de bevindingen en ervaringen van gebruikers. Zorg er altijd voor dat je bij het maken van een keuze voor een handelsplatform, zeker weet dat de veiligheid, betrouwbaarheid en privacy gewaarborgd is. Zorg er ook voor dat je kiest voor een cryptomarkt met een goede klantenondersteuning, dan ben je altijd verzekerd van feedback.

 

Terug naar boven ↑

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).