Wat is een utility token?

met Geen reacties

Een utility token is een cryptocurrency die een bepaalde gebruikswaarde heeft in onze fysieke wereld. Dat de blockchain stilaan door veel mensen wordt gezien als een revolutionaire technologie is inmiddels wel duidelijk. Het verandert de manier waarop we het over allerlei zaken eens worden en het maakt de financiële sector in een aantal opzichten veiliger en efficiënter. Blockchaintechniek creëerde de digitale infrastructuur voor meer dan 20.000 verschillende cryptocurrency’s en de lijst cryptocoins wordt alsmaar langer. Sommige virtuele valuta die op de markt verschijnen bieden zeer veel voordelen ten opzichte van onze traditionele valuta, maar er zijn zeker ook flink wat cryptocurrency’s die weinig kans van slagen hebben, om ooit uit te kunnen groeien tot een relevante coin.

Blockchain en het utility token.

Tastbare assets

Eén van de grootste voordelen van virtuele valuta is zeer zeker de veiligheid, maar daarnaast zijn wereldwijde transacties relatief eenvoudig en heel erg snel. Echter mogen we niet voorbij gaan aan de andere kant van de medaille en dat is uiteraard dat cryptocurrency’s vaak geen “tastbare” assets in onze fysieke wereld vertegenwoordigen. De waarde is meestal louter en alleen gebaseerd op het vertrouwen onder de deelnemers, binnen een bepaald blockchainnetwerk. Het is ook daarom dat er op dit moment een aantal digitale betalingseenheden worden ontwikkeld die een stuk stabieler moeten zijn, dan de huidige cryptocoins.

 

 

 

Een utility token is gekoppeld aan fysieke assets

Een goed functionerende cryptocurrency moet dan ook absoluut een zekere gebruikswaarde hebben voor ons dagelijkse leven en moet kunnen worden toegepast binnen verschillende industrieën. In dat geval spreekt men van een utility token. Hierbij wordt blockchaintechniek gecombineerd met fysieke assets en ontstaan er dus digitale betalingseenheden die niet alleen maar zijn gebaseerd op vertrouwen onder gebruikers, maar op echte tastbare objecten!

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter