Nederlandse blockchain opleidingen en cursussen

with Geen reacties

Blockchain en Fintech raken steeds meer bekend bij het grote publiek. Echter weten de meeste mensen niet precies hoe deze technologische innovatie nu precies in zijn werk gaat. Wie blockchain zegt, zegt cryptografie. En wie cryptografie zegt, zegt algoritmes en die ingewikkelde tak van sport is tot op heden alleen voorbehouden, aan experts op het gebied van IT en encryptietechnologie. De enorme potentie van blockchaintechniek om allerlei systemen en processen beter te stroomlijnen en veiliger te maken, heeft er inmiddels voor gezorgd dat steeds meer bedrijven interesse hebben gekregen, in de mogelijkheden voor blockchainintegratie binnen hun eigen organisatie. Daarom hebben wij een aantal blockchain opleidingen voor u op een rij gezet.

Student, educatie, blockchain opleidingen.

Nyenrode Business Universiteit (7-daagse blockchain opleidingen)

De Nyenrode Business Universiteit heeft een collegereeks ontwikkeld die volledig in het teken staat van decentrale gedistribueerde grootboeken en cryptocurrency-techniek. Deze blockchain opleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten, waarin inzicht wordt gegeven in hoe de blockchain kan worden toegepast binnen allerlei strategische bedrijfsprocessen, welke uitdagingen er zijn voor het bedrijfsleven, maar ook wordt uitgelegd wat de grote voordelen en nadelen zijn van een economie met digitale betalingseenheden. Na het volgen van deze collegereeks hebben ondernemers een aardig beeld van de mogelijkheden, voor het ontwikkelen van innovatieve decentrale gedistribueerde financiële producten.

Meer weten?

 

Fintech

NIBE-SVV (1-daagse blockchain opleiding)

Er worden op dit moment verschillende blockchain opleidingen gegeven die sterk in prijs verschillen. Wie graag meer over de blockchain wil weten, zonder direct tegen relatief hoge kosten aan te lopen, kan ook kiezen voor een blockchain cursus. Deze interactieve trainingen bieden over het algemeen een goede basis voor iedereen die zich wil laten informeren over de mogelijkheden die de blockchain voor hun onderneming kan bieden. Het NIBE-SVV (Nederlands Instituut voor het Bank-, Verzekerings- en Effectenbedrijf) en Computertrain hebben een overzichtelijke cursus ontwikkeld, voor iedereen die de basiskennis van blockchaintechnologie onder de knie wil krijgen. Hoe werkt zo’n blockchain-infrastructuur nu precies, hoe wordt data binnen decentrale gedistribueerde netwerken precies vastgelegd en hoe disruptief is deze technologische innovatie nu eigenlijk echt? Op deze en vele andere vragen wordt tijdens deze 1-daagse interactieve blockchain opleiding een helder antwoord gegeven.

Meer weten?

 

E-learning, blockchain opleidingen.

Vijfhart IT-opleidingen (2-daagse blockchain opleiding)

De tweedaagse blockchain opleiding van Vijfhart IT-opleidingen is een van de blockchain opleidingen die vooral geschikt is voor ervaren programmeurs en specialisten op ICT-gebied. Tijdens deze opleiding wordt helderheid gegeven in de werking van blockchainnetwerken en ontstaat er bij de cursisten een goed beeld, van hoe het registreren van eigendommen binnen deze digitale ecosystemen precies in zijn werk gaat. Hoe worden objecten in onze fysieke wereld gekoppeld aan smart contracts? En hoe kunnen deze digitale overeenkomsten efficiënt binnen de blockchain worden uitgevoerd? Deze training neemt de cursist mee op reis in de nieuwe wereld van blockchaintechnologie, aan de hand van verschillende praktijktoepassingen.

Meer weten?

 

FinTech, smartphone, blockchain opleidingen.

Eduvision (1-daagse blockchain cursus)

Het gerenommeerde opleidingsinstituut Eduvision biedt een eendaagse blockchain cursus aan, waarbij wordt uitgelegd wat blockchaintechnologie nu eigenlijk is en op welke manieren deze techniek kan worden gebruikt, voor het creëren van allerlei soorten innovatieve businessmodellen. Heeft de blockchain daadwerkelijk de potentie om bestaande traditionele businessmodellen op termijn te vervangen? Hoe voer ik een transactie uit met virtuele valuta op de blockchain? Kan ik de blockchain binnen mijn eigen bedrijf integreren? Hoe zit het met de juridische kant van smart contracts? Tijdens deze 1-daagse cursus krijgen deelnemers een verhelderend antwoord, op de meest relevante vragen ten aanzien van deze ingewikkelde technologie.

Meer weten?

 

IBM

IBM Think Academy

IBM loopt voor de troepen uit als het gaat om de ontwikkeling van decentrale gedistribueerde netwerken en kunstmatige intelligentie. De IBM Think Academy wil meer draagvlak creëren voor blockchaintechnologie, door het overbrengen van kennis op een eenvoudig te begrijpen manier, aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen cryptocurrency’s en een blockchainnetwerk? Hoe kunnen blockchains binnen bedrijven worden geïntegreerd? Welke blockchaintoepassingen worden er ontwikkeld? En wat wordt er nu eigenlijk bedoeld met “gedistribueerd vertrouwen”? De IBM Think Acadamy is een goede start voor iedereen die meer wil weten over de zakelijke kansen van blockchaintechnologie en de mogelijke schaalbaarheid ervan.

Meer weten?

 

Dame achter laptop, online blockchain opleidingen.

Xurux Acadamy (3-daagse blockchain opleiding)

De driedaagse blockchain opleiding van de Xurux Academy neemt je stap voor stap mee in de wereld van de blockchain. In deze cursus wordt dieper ingegaan op alle essentiële elementen van deze ingewikkelde technologie. Er wordt niet alleen ingegaan op de cryptografische elementen, maar er wordt ook inzicht gegeven in de mogelijke sociale en economische gevolgen van deze disruptieve techniek. Hoe kan de blockchain worden ingezet voor ketenbeheer? Wat is mining? Hoe werken nodes? Hoe kijken traditionele financiële instellingen aan tegen de opkomst van virtuele valuta? Welke blockchainvormen worden er ontwikkeld? Wat zijn smart contracts en DAO’s? Voor iedereen die een helder antwoord wil hebben op deze vragen, is dit één van de betere blockchain opleidingen.

Meer weten?

 

Business, innovatie.

ROC: Essentials of Blockchain (online blockchain opleiding met 7 uur lesmateriaal)

Er zijn in Nederland inmiddels verschillende blockchain opleidingen en cursussen die online kunnen worden gevolgd. Ook het ROC biedt op dit moment een blockchain cursus aan, waarin je binnen een kort tijdsbestek de basics kunt leren van blockchaintechnologie, digitale betalingseenheden, wallets en digitale overeenkomsten. In dit lesmateriaal wordt niet alleen ingegaan op de voordelen van virtuele valuta, maar ook komen de mogelijke risico’s ervan uitgebreid aan bod. Wie deze online cursus gevolgd heeft weet wat een decentraal gedistribueerd netwerk is, wat cryptocurrency’s zijn en begrijpt ook waarom deze technologie kan bijdragen aan een solide en veilige datadistributie.

Meer weten?

 

Next stop...the future

 

Alex van Groningen: Blockchain voor Financials (2-daagse blockchain opleiding)

Al meer dan 24 jaar is Alex van Groningen een toonaangevende partner voor bedrijven binnen de financiële wereld. In deze tweedaagse blockchain opleiding leert u hoe u blockchaintechniek kunt toepassen op uw eigen organisatie en hoe u digitale bedrijfsprocessen veel beter kunt stroomlijnen. Deze cursus maakt aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden duidelijk, wat de ware potentie van de blockchain is en voorziet ondernemers van relevante adviezen voor blockchainintegratie binnen hun eigen branche. Deze cursus is zeer geschikt voor iedere ondernemer die zijn of haar organisatie wil klaar stomen voor de economie 4.0.

Meer weten?

 

Skills, vaardigheden.

IT Training Group, Blockchain Basics (1-daagse blockchain opleiding)

Voor iedereen die binnen één dag over alle basiskennis wil beschikken van decentrale gedistribueerde netwerken en fintech, is deze cursus van de IT Training Group een goed begin. Tijdens deze trainingsdag leert u alles over de ontwikkeling van blockchains en cryptocurrency’s, maar krijgt u ook een goed inzicht in de wijze waarop deze digitale infrastructuren kunnen helpen, om allerlei bedrijfsprocessen binnen uw organisatie efficiënter, sneller en veiliger te laten verlopen. Er wordt niet alleen ingegaan op digitale valuta zoals de Bitcoin, maar ook Ethereum en Dash passeren de revue. Welke invloed heeft blockchaintechnologie op de financiële markten? Wat zijn de toepassingsmogelijkheden voor de zorg? Kan blockchain worden toegepast binnen het onderwijs? En wat zijn de mogelijkheden voor de logistieke sector? Na het volgen van deze cursus heeft iedere deelnemer een aardig beeld van wat de blockchain nu precies is en hoe deze innovatieve techniek kan worden gebruikt om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en bestaande bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Meer weten?

 

Blockchain cursus

Legal tech: smart contracts en blockchaintechnologie (1-daagse blockchain opleiding)

Een van de blockchain opleidingen die zich voornamelijk richt op de juridische kant van blockchainintegratie is de cursus: Legal tech van ICT Recht B.V. Deze training is vooral geschikt voor iedereen die werkzaam is op juridisch gebied. Welke invloed hebben autonome processen zoals decentrale gedistribueerde netwerken en digitale overeenkomsten, op bestaande wet- en regelgeving? Hoe zit het eigenlijk met de privacy? En hoe kunnen juridisch bindende afspraken in smart contracts worden vastgelegd. Deze ééndaagse blockchain training is zeer geschikt voor iedereen die wil weten hoe wetgeving en smart contracts met elkaar in overeenstemming kunnen worden gebracht en of dit überhaupt wel mogelijk is.

Meer weten?

 

Blockchain cursus.

BlockChange van Genius Class (Engelstalige online cursus bestaande uit 17 instructievideo’s)

Voor iedereen die nog niet direct veel geld wil uitgeven aan blockchain opleidingen, maar wel graag wil kennismaken met de basis van blockchaintechnologie, is de 17-delige cursus BlockChange van Genius Class een goed begin. Welke invloed hebben decentrale gedistribueerde netwerken op bestaande bedrijfsprocessen en wat houdt een crypto-economie nu eigenlijk in? Welke kansen liggen er voor het bedrijfsleven en wat betekent blockchain voor investeerders? Deze online training geeft een helder beeld van hoe de blockchain kan worden gebruikt voor het creëren van nieuwe businessmodellen en legt uit wat nu eigenlijk de verschillen zijn, tussen publieke en private blockchains. Wat zijn dapps? Hoe worden eigendommen binnen deze netwerken vastgelegd? BlockChange is een goede start voor iedereen die de ware potentie van de blockchain willen leren kennen.

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply