Nederlandse blockchain opleidingen en cursussen

with Geen reacties

Blockchain en Fintech raken steeds meer bekend bij het grote publiek. Echter weten de meeste mensen niet precies hoe deze technologische innovatie nu precies in zijn werk gaat. Wie blockchain zegt, zegt cryptografie. En wie cryptografie zegt, zegt algoritmes en die ingewikkelde tak van sport is tot op heden alleen voorbehouden, aan experts op het gebied van IT en encryptietechnologie. De enorme potentie van blockchaintechniek om allerlei systemen en processen beter te stroomlijnen en veiliger te maken, heeft er inmiddels voor gezorgd dat steeds meer bedrijven interesse hebben gekregen, in de mogelijkheden voor blockchainintegratie binnen hun eigen organisatie. Daarom hebben wij een aantal blockchain opleidingen voor u op een rij gezet.

Student, educatie, blockchain opleidingen.

 

3Masters: Blockchain Advanced (2-daagse training)

Veel professionals willen weten hoe ze blockchainprogramma’s kunnen opzetten binnen hun eigen organisaties. Blockchain Advanced van opleider 3Masters is bijzonder geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen de ICT, zoals netwerkbeheerders, systeembeheerders, softwareontwikkelaars, webontwikkelaars en securityspecialisten. Ook voor managers, projectleiders en consultants is deze 2-daagse cursus een echte aanrader! Blockchain expert en auteur van Blockchain Organiseren Paul Bessems helpt bedrijven en instellingen met de transformatie van traditionele onderneming, naar een efficiënte netwerkorganisatie.

Blockchain organiseren, Paul Bessems

Organisatorische aspecten van de blockchain

Tijdens deze training leer je hoe de blockchain ooit werd ontwikkeld als digitale infrastructuur achter de Bitcoin en welke evolutie deze technologie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Wat zijn de organisatorische aspecten van blockchaintechnologie? Welke blockchainprojecten worden er momenteel allemaal ontwikkeld? En hoe pas ik decentraal gedistribueerde grootboeken toe in de dagelijkse praktijk? Tijdens de training Blockchain Avanced van 3Masters Opleidingen krijgt u antwoord op deze en vele andere vragen.

Meer weten?

 

Blockchain opleidingen

 

IIR: Blockchain Fundamentals (2-daagse masterclass)

IIR is een officieel erkend opleidingsinstituut dat al meer dan 30 jaar gespecialiseerd is, in het organiseren van conferenties en cursussen op het gebied van finance, ICT, industry en privacy. Blockchaintechnologie verandert niet alleen bedrijfsprocessen, maar betekent ook een geheel andere benadering van het begrip vertrouwen. Tijdens de masterclass Blockchain Fundamentals leert u hoe u kunt experimenteren met decentrale applicaties binnen uw organisatie en krijgt u inzicht in de belangrijkste voordelen voor uw klanten, leveranciers en medewerkers.

Business, zakenmensen

Geschikt voor iedere business professional

Deze 2-daagse masterclass is vooral geschikt voor managers binnen allerlei verschillende sectoren, beleidsmakers, ICT’ers, architecten, contollers, analisten en consultants, maar eigenlijk voor iedere business professional die wil weten hoe hij of zij de blockchain zelf in de praktijk kan toepassen.

Weegschaal, wetgeving

Programmeren voor Juristen

Binnen de juridische wereld zullen juridisch specialisten steeds vaker te maken krijgen met complexe technologische ontwikkelingen zoals smart contracts. IIR biedt een training die zich focust op de wisselwerking tussen juridische processen en blockchaintechnologie. Tijdens de cursus Programmeren voor Juristen wordt inzichtelijk gemaakt welke mogelijkheden smart contracts bieden voor het bedrijfsleven. Daarnaast wordt duidelijk op welke manieren juridisch adviseurs, advocaten en notarissen in de toekomst te maken kunnen krijgen met deze geavanceerde toepassingen. Hoe kan wetgeving binnen smart contract-code worden geïntegreerd? Wat zijn de risico’s van deze autonome onveranderbare digitale protocollen? Wat zijn de juridische implicaties van blockchaintechnologie in het algemeen? En welke programmeertalen worden er gebruikt bij de ontwikkeling van smart contracts? De cursus van IIR geeft een helder antwoord op deze en vele andere vragen.

Meer weten?

 

Nodes, blockchainnetwerk.

Axveco (1- en 2-daagse trainingen)

Consultancybureau Axveco adviseert bedrijven over hoe zij hun bedrijfsprocessen op een duurzame manier kunnen innoveren, door middel van geavanceerde complexe technologieën zoals de blockchain, smart contract-toepassingen, kunstmatige intelligentie en machine learning. Axveco biedt onder andere trainingen voor business managers, professionele programmeurs, andere technici en medewerkers die meer kennis willen opdoen over gedistribueerde grootboektechnologie.

Blockchain training, masterclass

Van proof of concept naar commercieel succes

De interactieve workshops van Axveco geven een goed beeld van de mogelijkheden van blockchainapplicaties. Naast het geven van cursussen ontwikkelt Axveco bedrijfsspecifieke blockchain demo’s, proof of concepts en pilots, die uiteindelijk kunnen worden doorontwikkeld naar een commercieel succes.

Meer weten?

 

 

Computrain (1-daagse training praktijkgerichte introductie van blockchaintechnologie)

De 1-daagse interactieve cursus Training Blockchain van Computrain gaat dieper in op de eigenschappen van gedistribueerde grootboektechnologie en geeft inzicht in de mogelijkheden van decentrale applicaties. Deze klassikale praktijkgerichte training is vooral geschikt voor iedereen die meer wil weten over de toepassingsmogelijkheden voor eigendomsregistratie op de blockchain en de functie van cryptocurrency’s binnen deze digitale ecosystemen.

Training, klassikale blockchain opleiding

Zelf leren hoe je smart contracts kunt ontwerpen

Daarnaast biedt Computrain ook trainingen die zich specifiek richten op het programmeren van smart contracts. Tijdens de 1-daagse training Advanced Smart Contracts Programmeren leer je hoe je zelf smart contracts kunt ontwerpen en programmeren, maar leer je ook meer over het gebruik van tokens en het opzetten van decentrale applicaties. Ook wordt er tijdens deze cursus dieper ingegaan op blockchain-governance en de regulering van smart contracts. Daarnaast krijgen cursisten meer inzicht in de veiligheidsaspecten van blockchaintechnologie en privacy issues. Deze training is zeer geschikt voor programmeurs die beroepsmatig van plan zijn om met smart contracts aan de slag te gaan en is vooral bedoeld voor mensen die al enige kennis hebben van blockchaintechnologie en smart contracts.

Schooling, training, learning

De potentie van blockchaintechnologie

Ook biedt Computrain een 2-daagse training aan die niet alleen erg geschikt is voor ervaren programmeurs, maar ook voor juristen, riskmanagers en auditors die zich verder willen verdiepen in de potentie van blockchaintechnologie, om hele bedrijfsprocessen te transformeren. De praktijkgerichte Training Smart Contracts Programmeren wordt gegeven door ervaren en gecertificeerde docenten.

Meer weten?

 

Blockchain, programmeren, smart contracts

 

Inholland Academy, Blockchain  (3 maanden, 12 bijeenkomsten)

Ook Inholland is een aanbieder van blockchain opleidingen. De vierde industriële revolutie komt eraan, maar hoe kun je je daar als organisatie nu zo goed mogelijk op voorbereiden? Blockchaintechnologie creëert nieuwe mogelijkheden voor het veilig opslaan en distribueren van data. Maar wat houdt een P2P economie nu eigenlijk precies in? En waarom worden er door de opkomst van decentraal gedistribueerde netwerken, nieuwe vormen van dienstverlening mogelijk?

Blockchainnetwerk

Dapps, smart contracts en ICO’s

Deze opleiding richt zich onder andere op ICT’ers, business developers, beveiligingsexperts, marketeers, managers, consultants en analisten, maar is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in deze bijzondere innovatie. Wie deze opleiding heeft gevolgd heeft kennis van de meest belangrijke elementen van blockchaintechniek zoals decentrale toepassingen (dapps), smart contracts, cryptocurrency’s en ICO’s. Ook de juridische uitdagingen van deze geavanceerde technologie komen uitgebreid aan de orde. Cursisten ontvangen bij een succesvolle afronding van deze opleiding een Inholland Academy certificaat.

Meer weten?

 

Learning, bewegwijzering, pijlen

 

GEO-ICT Training Center: Python en Blockchains (2-daagse cursus)

Sommige blockchain opleidingen focussen zich specifiek op een programmeertaal, die geschikt is voor het ontwikkelen van decentrale applicaties. Python is op dit moment waarschijnlijk één van de meest populaire programmeertalen die je kunt leren. Dat komt niet alleen doordat je het relatief eenvoudig onder de knie kunt krijgen en gebruiken, maar ook omdat Python kan draaien op alle besturingssystemen. Hierdoor kunnen gebruikers de meest gevarieerde applicaties ontwikkelen of toepassen voor data science en machine learning. Python kan ook worden gebruikt voor het bouwen van een eigen blockchain of een eigen virtuele valuta.

Laptop, programmeren, code

Zelf opzetten van een blockchainnetwerk

In de cursus Python en Blockchains van GEO-ICT Training Center leert u hoe u met python een decentraal gedistribueerd grootboek kunt ontwerpen en krijgt u inzicht in de voor- en nadelen van deze geavanceerde technologische ontwikkeling. Hoe kan ik transacties binnen een blockchain uitvoeren en valideren? Hoe werkt een hash functie? En wat is de onderlinge relatie tussen de blokken binnen het netwerk? Deze 2-daagse cursus geeft antwoord op de meest prangende vragen en na afloop is de cursist in staat om zelf een eenvoudig blockchainplatform op te zetten, met de programmeertaal Python.

Meer weten?

 

Chain

 

Workshop Perquin Blockchain for Financials

Naast blockchain opleidingen zijn er ook verschillende interessante workshops te vinden, die zich specifiek richten op een bepaalde bedrijfstak. Blockchain-Simulation van Perquin Blockchain for Financials is een interactieve training voor professionals binnen de financiële sector, zoals Fiscalisten, Chief Financial Officers, Accountants, Controlers en Auditors. Tijdens deze workshop wordt blockchaintechnologie gekoppeld aan use cases binnen het bedrijfsleven uit de dagelijkse praktijk. Door deze simulatie krijgt u snel inzicht in de mogelijkheden van blockchaintoepassingen voor uw eigen organisatie. Niet alleen leren finance professionals hoe ze zelf een eenvoudig blockchainnetwerk kunnen opzetten, maar leren zij ook hoe alle data met behulp van distributed ledger technology wordt versleuteld en opgeslagen.

Workshop, pijl, richting

Optimaliseren van financiële processen

Deelnemers die deze workshop volgen krijgen een helder beeld van hoe blockchaintechnologie kan bijdragen, aan het optimaliseren van financiële processen binnen organisaties. Daarnaast leert u ook wat de blockchain kan betekenen voor uw bedrijfsstrategie en positie op de markt. Ook de mogelijkheden van smart contracts, cryptocurrency’s en decentrale applicaties komen tijdens deze workshop volop aan bod.

Meer weten?

 

Startup

 

Nyenrode Business Universiteit (7-daagse blockchain opleidingen)

De Nyenrode Business Universiteit heeft een collegereeks ontwikkeld die volledig in het teken staat van decentrale gedistribueerde grootboeken en cryptocurrency-techniek. Deze blockchain opleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten, waarin inzicht wordt gegeven in hoe de blockchain kan worden toegepast binnen allerlei strategische bedrijfsprocessen, welke uitdagingen er zijn voor het bedrijfsleven, maar ook wordt uitgelegd wat de grote voordelen en nadelen zijn van een economie met digitale betalingseenheden. Na het volgen van deze collegereeks hebben ondernemers een aardig beeld van de mogelijkheden, voor het ontwikkelen van innovatieve decentrale gedistribueerde financiële producten.

Meer weten?

 

Fintech

 

Heliview Training: Masterclass Blockchain in Business (unieke één en tweedaagse trainingen)

De opkomst van blockchaintechnologie betekent een geheel nieuwe benadering van automatisering. Decentraal gedistribueerde grootboeken kunnen zorgen voor allerlei veranderingen binnen organisaties en zakelijke processen volledig transformeren. Echter weten veel ondernemers niet precies wat de impact op hun eigen organisaties en sectoren zal zijn, als de blockchain in toekomst op grote schaal wordt geadopteerd binnen het bedrijfsleven.

Blockchain

Juridische aspecten

Masterclass Blockchain in Business geeft u een helder inzicht in de mogelijkheden en nadelen van deze geavanceerde innovatieve techniek. Na het volgen van deze training weet u precies hoe u zelf met blockchaintechnologie aan de slag kunt en welke businessmodellen er allemaal mogelijk zijn. Daarnaast worden ook de juridische aspecten van de blockchain onder de loep genomen.

Meer weten?

 

E-learning, blockchain opleidingen.

 

Vijfhart IT-opleidingen (2-daagse blockchain opleiding)

De tweedaagse blockchain opleiding van Vijfhart IT-opleidingen is een van de blockchain opleidingen die vooral geschikt is voor ervaren programmeurs en specialisten op ICT-gebied. Tijdens deze opleiding wordt helderheid gegeven in de werking van blockchainnetwerken en ontstaat er bij de cursisten een goed beeld, van hoe het registreren van eigendommen binnen deze digitale ecosystemen precies in zijn werk gaat.

Blockchain

Koppeling van smart contracts aan fysieke objecten

Hoe worden objecten in onze fysieke wereld gekoppeld aan smart contracts? En hoe kunnen deze digitale overeenkomsten efficiënt binnen de blockchain worden uitgevoerd? Deze training neemt de cursist mee op reis in de nieuwe wereld van blockchaintechnologie, aan de hand van verschillende praktijktoepassingen.

Meer weten?

 

FinTech, smartphone, blockchain opleidingen.

 

Eduvision (1-daagse blockchain cursus)

Het gerenommeerde opleidingsinstituut Eduvision biedt een eendaagse blockchain cursus aan, waarbij wordt uitgelegd wat blockchaintechnologie nu eigenlijk is en op welke manieren deze techniek kan worden gebruikt, voor het creëren van allerlei soorten innovatieve businessmodellen.

Bitcoin

Creëren van innovatieve businessmodellen

Heeft de blockchain daadwerkelijk de potentie om bestaande traditionele businessmodellen op termijn te vervangen? Hoe voer ik een transactie uit met virtuele valuta op de blockchain? Kan ik de blockchain binnen mijn eigen bedrijf integreren? Hoe zit het met de juridische kant van smart contracts? Tijdens deze 1-daagse cursus krijgen deelnemers een verhelderend antwoord, op de meest relevante vragen ten aanzien van deze ingewikkelde technologie.

Meer weten?

 

IBM

IBM Think Academy

IBM loopt voor de troepen uit als het gaat om de ontwikkeling van decentrale gedistribueerde netwerken en kunstmatige intelligentie. De IBM Think Academy wil meer draagvlak creëren voor blockchaintechnologie, door het overbrengen van kennis op een eenvoudig te begrijpen manier, aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden.

Blockchainnetwerk

Gedistribueerd vertrouwen

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen cryptocurrency’s en een blockchainnetwerk? Hoe kunnen blockchains binnen bedrijven worden geïntegreerd? Welke blockchaintoepassingen worden er ontwikkeld? En wat wordt er nu eigenlijk bedoeld met “gedistribueerd vertrouwen”? De IBM Think Acadamy is een goede start voor iedereen die meer wil weten over de zakelijke kansen van blockchaintechnologie en de mogelijke schaalbaarheid ervan.

Meer weten?

 

Dame achter laptop, online blockchain opleidingen.

 

Xurux Acadamy (3-daagse blockchain opleiding)

De driedaagse blockchain opleiding van de Xurux Academy neemt je stap voor stap mee in de wereld van de blockchain. In deze cursus wordt dieper ingegaan op alle essentiële elementen van deze ingewikkelde technologie. Er wordt niet alleen ingegaan op de cryptografische elementen, maar er wordt ook inzicht gegeven in de mogelijke sociale en economische gevolgen van deze disruptieve techniek.

Ketting, chain

Smart contracts, virtuele valuta en nodes

Hoe kan de blockchain worden ingezet voor ketenbeheer? Wat is mining? Hoe werken nodes? Hoe kijken traditionele financiële instellingen aan tegen de opkomst van virtuele valuta? Welke blockchainvormen worden er ontwikkeld? Wat zijn smart contracts en DAO’s? Voor iedereen die een helder antwoord wil hebben op deze vragen, is dit één van de betere blockchain opleidingen.

Meer weten?

 

Business, innovatie.

 

ROC: Essentials of Blockchain (online blockchain opleiding met 7 uur lesmateriaal)

Er zijn in Nederland inmiddels verschillende blockchain opleidingen en cursussen die online kunnen worden gevolgd. Ook het ROC biedt op dit moment een blockchain cursus aan, waarin je binnen een kort tijdsbestek de basics kunt leren van blockchaintechnologie, digitale betalingseenheden, wallets en digitale overeenkomsten.

Data protection, vingerafdruk

Veilige datadistributie

In dit online lesmateriaal wordt niet alleen ingegaan op de voordelen van virtuele valuta, maar ook komen de mogelijke risico’s ervan uitgebreid aan bod. Wie deze online cursus gevolgd heeft weet wat een decentraal gedistribueerd netwerk is, wat cryptocurrency’s zijn en begrijpt ook waarom deze technologie kan bijdragen aan een solide en veilige datadistributie.

Meer weten?

 

Next stop...the future

 

Alex van Groningen: Blockchain voor Financials (2-daagse blockchain opleiding)

Al meer dan 24 jaar is Alex van Groningen een toonaangevende partner voor bedrijven binnen de financiële wereld. In deze tweedaagse blockchain opleiding leert u hoe u blockchaintechniek kunt toepassen op uw eigen organisatie en hoe u digitale bedrijfsprocessen veel beter kunt stroomlijnen.

Blockchain, cryptocurrency, private keys

Economie 4.0

Deze cursus maakt aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden duidelijk, wat de ware potentie van de blockchain is en voorziet ondernemers van relevante adviezen voor blockchainintegratie binnen hun eigen branche. Deze cursus is zeer geschikt voor iedere ondernemer die zijn of haar organisatie wil klaarstomen voor de economie 4.0.

Meer weten?

 

Skills, vaardigheden.

 

IT Training Group, Blockchain Basics (1-daagse blockchain opleiding)

Voor iedereen die binnen één dag over alle basiskennis wil beschikken van decentrale gedistribueerde netwerken en fintech, is deze cursus van de IT Training Group een goed begin. Tijdens deze trainingsdag leert u alles over de ontwikkeling van blockchains en cryptocurrency’s, maar krijgt u ook een goed inzicht in de wijze waarop deze digitale infrastructuren kunnen helpen, om allerlei bedrijfsprocessen binnen uw organisatie efficiënter, sneller en veiliger te laten verlopen.

Processor, technologie, IT

Toepassingsmogelijkheden

Er wordt niet alleen ingegaan op digitale valuta zoals de Bitcoin, maar ook Ethereum en Dash passeren de revue. Welke invloed heeft blockchaintechnologie op de financiële markten? Wat zijn de toepassingsmogelijkheden voor de zorg? Kan blockchain worden toegepast binnen het onderwijs? En wat zijn de mogelijkheden voor de logistieke sector? Na het volgen van deze cursus heeft iedere deelnemer een aardig beeld van wat de blockchain nu precies is en hoe deze innovatieve techniek kan worden gebruikt om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en bestaande bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply