Boeken over smart contracts

met Geen reacties

Blockchaintechnologie en de ontwikkeling van smart contracts is voor veel mensen maar een ingewikkelde materie. Toch denken experts dat decentrale gedistribueerde systemen in de toekomst niet meer weg te denken zullen zijn. Maar hoe werken die autonome slimme contracten nu precies en wat kun je er eigenlijk mee. Gaan we dergelijke digitale contracten straks massaal gebruiken om van alles en nog wat vast te leggen? Welke partijen zijn er allemaal betrokken bij de totstandkoming van een smart contract? En wat zijn de risico’s van autonome overeenkomsten? Deze laatste vraag is wellicht nog wel het meest belangrijk, want als we zaken zoals wettelijke contracten binnen autonome systemen gaan integreren, dan laten we de controle over die contracten over aan een geheel automatisch proces. En dat is echt een hele andere aanpak dan dat we vandaag de dag gewend zijn. Hieronder heb ik een aantal boeken over smart contracts neergezet, die deze techniek op een zo helder mogelijke manier proberen uit te leggen.

Blockchain smart contracts

 

Smart contracts, complete self-assessment guide

Auteur Gerardus Blokdyk gaat in dit boek in op de belangrijkste elementen van blockchaintechnologie en smart contracts. Niet alleen is dit naslagwerk geschikt voor managers, adviesbureaus, specialisten en professionals, maar voor iedereen die graag wil weten hoe die smart contracts nu eigenlijk binnen zo’n decentraal gedistribueerd grootboek kunnen worden uitgevoerd. Na het lezen van dit boek heb je een aardig beeld van hoe deze digitale overeenkomsten allerlei bedrijfsprocessen en transacties veiliger, sneller en goedkoper zouden kunnen maken.

Smart Contracts Complete Self-Assessment Guide. Boeken over smart contracts.

 

Block Change: hoe overleef je de crypto economie?

Die vraag staat centraal in het boek van auteur Redmer Huizinga. De schrijver weet op een verhelderende manier aan de hand van verschillende voorbeelden goed en duidelijk uit te leggen, wat blockchaintechnologie nu eigenlijk is. De kansen ten aanzien van decentrale gedistribueerde netwerken zijn groot, maar er zal eerst voldoende draagvlak moeten ontstaan, voordat blockchaintoepassingen ook echt schaalbaar kunnen worden. Huizinga beschrijft exact wat de gevolgen voor onze economie zouden kunnen zijn, als de blockchain op grote schaal wordt toegepast. Niet alleen de manieren waarop wij wonen en werken zullen rigoureus veranderen, maar ook de wijze waarop wij nu met onze aarde omgaan, zou weleens revolutionair kunnen veranderen. Wie dit boek over smart contracts en blockchainnetwerken heeft gelezen, begrijpt snel hoe disruptief deze techniek eigenlijk wel niet is.

Block change: hoe overleef je de crypto economie? Boeken over smart contracts.

The Business Blockchain

Ondernemers die op zoek zijn naar boeken over smart contracts en decentrale gedistribueerde netwerken, doen er goed aan om dit boek eens onder de loep te nemen. Hoe en of de blockchain massaal door het bedrijfsleven wordt geadopteerd blijft nog even koffiedik kijken, maar The Business Blockchain van auteur William Mougayar geeft alvast een heldere uitleg over de werking van blockchainnetwerken, in combinatie allerlei verschillende bedrijfsprocessen. Net als dat er bij ons huidige vertrouwde internet heel veel verschillende mogelijkheden zijn ontstaan die we in het begin niet konden vermoeden, zullen er met de opkomst van blockchaintechniek bedrijfsoplossingen worden ontwikkeld, waar we ons nu nog niet zoveel bij kunnen voorstellen. Hoe zit dat nu precies met dat “ingebouwde vertrouwen” bij zakelijke transacties? En welke businessmodellen zijn er allemaal mogelijk? Wat is de ware potentie van de blockchain ten aanzien van het bedrijfsleven? The Business Blockchain is een must voor iedere ondernemer!

The business blockchain, boeken over smart contracts.

ValueWeb

Steeds meer apparaten worden met elkaar verbonden, maar the Internet of Things kan niet zonder een internet van “waarde”. Een internet van waarde stelt machines in staat om met andere machines en mensen transacties uit te voeren, overal ter wereld en op ieder gewenst moment. De kosten bij dergelijke transacties zijn daarbij minimaal. Vandaag de dag duurt het soms dagen voordat een transactie is uitgevoerd en de kosten zijn daarbij vaak erg hoog. FinTech bedrijven koppelen blockchaintechnologie en financiële toepassingen aan allerlei soorten mobiele apparaten en daarmee ontstaat geleidelijk aan een internet van waarde. De “the Blockchain of Things” biedt geheel nieuwe mogelijkheden voor bedrijven, overheden en burgers. In het boek ValueWeb legt Chris Skinner, een autoriteit op het gebied van financiële technologie, haarfijn uit wat de invloed van deze geavanceerde techniek is op de financiële wereld.

ValueWeb, boeken over smart contracts.

 

Economy Monitor Guide to Smart Contracts

Als men het heeft over de ontwikkeling van smart contracts, dan gaat het vaak over decentrale applicaties zoals Bitcoin- en Ethereum contracten, maar smart contract-technologie is veel breder dan dat. De Economy Monitor Guide to Smart Contracts is een van de boeken over smart contracts waarin dat goed duidelijk wordt. Op dit ogenblik experimenteren verschillende bedrijven, non-profit organisaties en overheden uitgebreid met decentrale gedistribueerde grootboeken. In dit boek wordt gedetailleerd en helder beschreven hoe autonome digitale overeenkomsten, binnen het bedrijfsleven kunnen worden geïntegreerd. Auteur Percy Venegas, een voormalig Intel engineer, doet dat aan de hand van verschillende voorbeelden en gaat dieper in op risicobeheersing bij het investeren met digitale betalingseenheden. Dit boek is vooral een aanrader voor managers die meer willen leren over financiële technologie, blockchainnetwerken en autonome digitale overeenkomsten.

Economy Monitor Guide to Smart Contracts.

 

Smart Contracts: How to Use Blockchain Smart Contracts for Cryptocurrency Exchange

Hoe kun je smart contracts gebruiken voor cryptocurrency trade? Die vraag staat centraal in het naslagwerk How to Use Blockchain Smart Contracts for Cryptocurrency Exchange van de auteur Oscar Flynt. Ontdek hoe je snel en relatief eenvoudig autonome digitale overeenkomsten kunt creëren en kunt uitvoeren op een blockchainnetwerk. In dit boek wordt dieper ingegaan op toepassingen voor het bedrijfsleven en de financiële sector en worden tips en ideeën aangeleverd voor het ontwikkelen van de juiste digitale overeenkomsten. Ook wordt uitgelegd hoe smart contracts worden geschreven in de programmeertaal Solidity. Daarnaast worden verschillende broodjes aap verhalen over blockchain en smart contracts ontkracht. Wat zijn de voor- en nadelen van overeenkomsten op decentrale gedistribueerde netwerken? Hoe bouw je je eigen decentrale applicatie (dapp)? Op deze en vele andere vragen wordt in dit boek op een verhelderende manier antwoord gegeven.

How to Use Blockchain Smart Contracts for Cryptocurrency Exchange

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter