Wat was Spurious Dragon?

met Geen reacties

Wederom heeft Ethereum een hard fork uitgevoerd. De vierde hard fork, die door de ontwikkelaars van Ethereum werd omgedoopt tot ‘Spurious Dragon’, is een succes. Dat wil zeggen tot nu toe in ieder geval (november 2016). Deze laatste hard fork die officieel werd geactiveerd bij blokje 2.675.000 komt een aantal dagen nadat de code was getest als oplossing voor een aantal problemen. Het betrof problemen die te maken hebben met de prestaties van het netwerk.

 

Lege accounts

Er zijn met Spurious Dragon een aantal veranderingen doorgevoerd die de community van Ethereum in staat stelt om lege accounts te verwijderen. Het gaat om lege accounts die zijn achtergelaten door een onbekend gebleven aanvaller, die het netwerk doeltreffend had laten ‘overstromen’. Het uitvoeren van een hard fork om het blockchainnetwerk te upgraden, wordt over het algemeen gezien als een riskante manier om problemen op te lossen. Dat komt omdat een hard fork zoals Spurious Dragon ertoe kan leiden dat het netwerk zich in tweeën splijt, als de voorgestelde veranderingen niet door iedereen geaccepteerd worden. Ingrijpen in de blockchain kan rekenen op felle tegenstand. Dat komt omdat juist het gedistribueerde, onveranderlijke en permanente karakter, het uitgangspunt is van blockchaintechnologie. Desondanks worden hard forks door veel ontwikkelaars van Ethereum inmiddels omarmd als zijnde, een geoorloofde manier voor het oplossen van technische problemen

 

 

Vertraagde transacties en smart contracts

Spurious Dragon is de vierde hard fork op rij. Op de tweede hard fork bij Ethereum kwam heel veel kritiek, omdat door deze ingreep uiteindelijk twee blockchains ontstonden. Deze twee blokketens waren niet met elkaar verenigbaar. Deze hard fork werd uitgevoerd na de beruchte DAO Hack, waarbij een hacker het voor elkaar kreeg, om een heleboel ether weg te sluizen. De derde en de vierde hard forks hadden tot doel om aanvallen op het netwerk aan te pakken. Deze aanvallen zorgden ervoor dat smart contracts en transacties vertraagd werden uitgevoerd.

 

Daadwerkelijk onveranderlijk

Spurious Dragon zou het moeilijker maken om het Ethereum blockchainnetwerk aan te vallen. Het is echter nog onduidelijk of toekomstige aanvallen de gebruikers van Ethereum op welke manier dan ook kunnen benadelen. De laatste weken is het aantal aanvallen in ieder geval iets verminderd. De blockchaintechnologie is natuurlijk nog volop in ontwikkeling. Ethereum’s community zal de komende tijd nog veel moeten experimenteren, om dergelijke problemen het hoofd te bieden. Het is uiteraard de bedoeling dat er een blockchain ontstaat die daadwerkelijk onveranderlijk is. Een blockchain waarbij dus geen hard fork zoals Spurious Dragon meer hoeft te worden uitgevoerd. Of dit ook daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden, zal de toekomst uitwijzen.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter