Verkenningstool Etherscan neemt Solscan over

met Geen reacties


Block-exporer Etherscan heeft de verkenningstool Solscan overgenomen. Deze overname markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van blockchain-ecosystemen. Het zorgt ervoor dat de toegankelijkheid van informatie op de blockchain over verschillende gedecentraliseerde netwerken aanzienlijk wordt verbeterd. Bovendien wordt door de overname de gebruikerservaring van beide verkenningstools geoptimaliseerd.

 

Etherscan logo

 

Toegankelijker en betere ondersteuning

Volgens Matthew Tan (algemeen directeur van Etherscan) kan er nu een betere ondersteuning worden geboden aan gebruikers, waardoor blockchaintechnologie toegankelijker wordt voor een groter publiek. De functies van Solscan zijn vergelijkbaar met die van Etherscan en omvatten onder meer het verstrekken van nuttige en uitgebreide informatie over netwerkadressen, tokens en transacties. Daarbij ligt de focus vooral op het bieden van onpartijdige en eerlijke toegang tot blockchain-gegevens.

 

Wat is Etherscan?

Etherscan (ontwikkeld en gelanceerd in 2015) is een onmisbare verkenningstool voor het verkennen van de Ethereum-blockchain. Met deze blockchain-verkenner kunnen Ethereum-gebruikers onder andere transacties, smart contracts en adressen analyseren. Met Etherscan kan iedere Ethereum-transactie in real-time worden gevolgd. Een gebruiker hoeft alleen maar de transactie-ID of het Ethereum-adres in te voeren voor alle details, zoals bijvoorbeeld de afzender, de ontvanger en het transactiebedrag.

 

Etherscan logo

 

Analysemogelijkheden voor smart contracts

Met behulp van Etherscan kunnen alle geldstromen op een transparante en toegankelijke manier worden gevolgd. Daarnaast biedt Etherscan diepgaande analysemogelijkheden voor smart contracts. Deze verkenningstool biedt uitgebreide informatie over contactadressen, de broncode, de contractcreatie en alle uitgevoerde transacties. Hierdoor worden blockchainontwikkelaars in staat gesteld om de smart contracts op de Ethereum-blockchain goed te begrijpen en te verbeteren.

 

ERC-20 tokens

Voor crypto-handelaren is Etherscan een belangrijke bron voor het volgen van Ethereum-tokens. Ze kunnen ermee ontdekken welke ERC-20 tokens op de Ethereum-blockchain worden verhandeld, de actuele gasprijzen bekijken en zien hoeveel tokens er precies in omloop zijn. Zo blijven gebruikers continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de Ethereum-tokenmarkt. Doordat Etherscan hen voorziet van real-time statistieken kunnen gebruikers gefundeerde beslissingen nemen op basis van actuele en correcte gegevens.

 

Solscan logo

 

Wat is Solscan?

Ook Solscan (dat werd ontwikkeld in 2021) is een volledige suitblokverkenner en data-analyseplatform. Echter richt deze verkenner zich specifiek op het blockchainnetwerk van Solana. Het is een populair alternatief voor de officiële blockchain-explorer (Solana-explorer) van het Solana-platform. Met behulp van dit platform kunnen gebruikers in een zoekbalk bepaalde wallet-adressen en transacties opzoeken. Solscan biedt verschillende datadiensten voor gebruikers, ontwikkelaars en projecten. Deze suitblokverkenner wordt maandelijks wereldwijd door ruim drie miljoen mensen gebruikt.

 

Lange codes en cijferreeksen

Met Solscan kunnen net zoals met Etherscan transactiegegevens eenvoudig worden bekeken. Door de lange codes en cijferreeksen kan een blockchain er nogal verwarrend uitzien, maar met behulp van de gebruiksvriendelijke Solscan gaat dat een stuk gemakkelijker. Op de blockchain kunnen niet alleen transacties worden bekeken, maar ook smart contracts, blokken en tokens. Wanneer gebruikers twijfelen of hun transactie wel succesvol is afgerond of het saldo niet goed wordt weergegeven, kunnen zij via de blockchain-verkenner controleren wat daar precies de reden van is. Met Solscan kunnen niet alleen reguliere cryptocurrency’s worden gevolgd, maar de verkenningstool heeft ook een Stablecoin Dashboard. Daarmee kunnen stablecoins zoals USDC, USDT, USDH en UXD in real-time worden gemonitord.

 

Uitbreiding van bestaande diensten

Blockchain-verkenners zijn belangrijke hulpmiddelen in gedecentraliseerde digitale ecosystemen en cruciaal voor transparantie en verantwoording in de blockchain-ruimte. Particuliere en professionele gebruikers kunnen transacties eenvoudig verifiëren en de bewegingen van crypto-activa nauwgezet volgen. De fusie tussen Etherscan en Solscan stelt beide verkenners in staat om hun bestaande diensten verder uit te breiden en tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan ‘cross-chain tracking’ en analysetools. Door geavanceerde functies en expertise van zowel het Etherscan- als het Solscan-team samen te voegen, zijn beide platformen beter in staat om te innoveren en hun bestaande diensten uit te breiden.

 

Terug naar boven ↑

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter