Think apps. Denk in apps. The Blockchain App Platform.

Hoe werken de slimme contracten van Ethereum?

De slimme contracten van Ethereum zijn toepassingen die exact op die wijze functioneren als dat ze geprogrammeerd zijn. Geen gedoe met downtime, dus het systeem is altijd actief, geen censuur, volledig vrij en zonder centrale controle. De mogelijkheid tot frauderen is uitgesloten en er is geen bemoeienis van tussenpersonen. Met het Blockchain App Platform van Ethereum gaat er een geheel nieuwe wereld voor je open.

 

Enorm veel mogelijkheden

De slimme contracten zijn geïntegreerd binnen de blockchain. De blockchain is een enorm krachtige gedeelde infrastructuur op wereldschaal, die het mogelijk maakt om “waarde” van de ene plek naar de andere over te maken. De slimme contracten vertegenwoordigen het eigendom. Hierdoor wordt het mogelijk om geheel nieuwe markten te creëren, registers te registreren of schulden, maar misschien wil je wel gewoon heel eenvoudig een belofte vastleggen in de blockchain. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je testament er te formaliseren. Het Blockchain App Platform laat je kennis maken met de nieuwe manier van zakendoen. Geldmiddelen of effecten kunnen van A naar B verplaatst worden, zonder dat je er ook maar enig omkijken naar hebt.

 

Zonder tussenkomst van derde partijen

De toepassingen worden uitgevoerd in overeenstemming met de instructies die – eventueel al lang van tevoren – zijn gegeven. Het Blockchain App Platform van Ethereum staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling, maar de mogelijkheden zullen gigantisch zijn. Er zullen toepassingen ontwikkeld worden, waar we ons nu nog niet eens zoveel bij kunnen voorstellen. Dit alles zonder de tussenkomst van derde partijen zoals tussenpersonen. Ook het tegenpartijrisico valt dankzij het Blockchain App Platform volledig weg.

 

Welke voordelen biedt het Blockchain App Platform ten opzichte van een gewone traditionele server?

Dat the internet of things aan het begin staat van een ware revolutie dat weten we al een tijdje. De blockchaintechnologie brengt die revolutie in een stroomversnelling. Er wordt momenteel veel geëxperimenteerd met het ontwikkelen van apps die op Ethereum kunnen draaien, maar het potentieel van deze techniek begint nu ook bij bedrijven en zelfs de overheid langzaamaan duidelijk te worden. Bij een gewone oude vertrouwde server moet iedere toepassing zijn eigen servers opzetten. Het uitvoeren van de codes vindt plaats in geïsoleerde silos, waardoor het niet echt eenvoudig is om data te delen. Als er dan een situatie ontstaat waarbij een app is beschadigd of offline gaat, dan heeft dat vaak een nadelig effect op andere toepassingen, maar ook op andere gebruikers. Het Blockchain App Platform neemt dat probleem volledig weg.

 

Gedecentraliseerde toekomst

Op de blockchain kan namelijk iedereen een “node” (computer in het netwerk) opzetten die alle essentiële data kopieert. Hierdoor kunnen alle “nodes” binnen het blockchain App Platform overeenstemming bereiken en worden aangevuld door gebruikers en ontwikkelaars. Het mooie hiervan is dat alle gebruikersdata volledig privé blijft en dat de toepassingen helemaal gedecentraliseerd zijn. In principe was die decentralisatie ook de oorspronkelijke gedachte achter het huidige internet, maar dat is er jammer genoeg nooit van gekomen. Het Blockchain App Platform van Ethereum opent nu nieuwe deuren. Nieuwe deuren naar een gedecentraliseerde toekomst!

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van het Ethereum Blockchain App Platform? Neem dan eens een kijkje op de website van Ethereum en laat je inspireren!

 

Verhandelbaar token

Het is mogelijk om direct een verhandelbaar “token” (identificatie-eenheid) te maken die je kunt gebruiken als een digitaal betaalmiddel, een vertegenwoordiging van een eigendom, een virtueel aandeel, een lidmaatschapsbewijs of misschien heb je zelf wel een goed idee voor je verhandelbare token. De mogelijkheden zijn legio.

 

De slimme contracten van Ethereum

Het allergrootste voordeel van de slimme contracten is misschien wel het gegeven, dat het contract helemaal is opgewassen tegen invloeden van buitenaf en ze doen louter en alleen waarvoor ze geprogrammeerd zijn. Gegarandeerd. En omdat het Ethereum Blockchain App Platform gedecentraliseerd is, ben je dus te allen tijde in staat om service te verlenen. En dat is ook voor bedrijven geen overbodige luxe.

 

Experimenteer met de technologie van de toekomst!

Wacht niet langer en ga experimenteren. Het is niet alleen fun, maar je kunt jezelf nu al een beetje wegwijs maken in dé technologie die de wereld gaat veroveren. Maak je dromen waar en ga aan de slag met het Blockchain App Platform. Omdat Ethereum gebruik maakt van cryptocurrency-versleuteling, kunnen bedrijven en instellingen de veiligheid van de transacties sterk verbeteren. Door het decentrale karakter van het Blockchain App Platform zijn transacties ook beveiligd tegen onbevoegde handelingen, waardoor oplichting en fraude zijn uitgesloten.

 

Zelf je eigen unieke decentrale toepassing bouwen? Kijk dan snel op de website van Ethereum en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).