Al meer dan 24 jaar brengt Alex van Groningen business partners uit de financiële wereld bij elkaar. Efficiënt netwerken en het delen van kennis om samen verder te groeien en elkaar te ondersteunen, staan hierbij centraal. Deze gerenommeerde opleider biedt een multimediaal platform met toonaangevende opleidingen, cursussen en trainingen op tal van terreinen. Alex van Groningen organiseert niet alleen opleidingen op het gebied van finance, onderhandelen, het geven van overtuigende presentaties, effectief leiderschap, forecasting en cashmanagement, maar biedt ook allerlei educatiemateriaal op het gebied van big data analyses, enterprise risk management en post-merger integration.
Alex van Groningen is dé opleider op het gebied van finance
Dit opleidingsinstituut biedt dé opleiding of cursus voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen op een van deze specifieke vakgebieden. Dit opleidingsinstituut is echter niet alleen gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van finance. Ook op het gebied van de opkomende blockchaintechnologie heeft deze opleider lesmateriaal ontwikkeld, waarmee u binnen twee dagen alle ins en outs leert van deze bijzondere digitale ecosystemen. Alex van Groningen leert u hoe u blockchaintechniek kunt integreren binnen uw eigen organisatie en bedrijfsprocessen. Daarnaast krijgt u inzicht in welke invloeden deze decentrale gedistribueerde netwerken eventueel op onze samenleving en huidige wereldeconomie zouden kunnen hebben in de nabije toekomst.
Hoe kan ik blockchain integreren binnen mijn eigen organisatie?
Veel ondernemers vragen zich af wat de blockchain gaat betekenen voor het bedrijfsleven. Echter weten zij niet precies hoe deze technologie nu eigenlijk werkt. De opkomst van ons oude vertrouwde internet is inmiddels niet meer weg denken uit onze maatschappij. Zonder een internetverbinding ben je nergens meer. Toch werd ook tegen de opkomst van het internet zeer argwanend aangekeken. En ten aanzien van blockchain-infrastructuren is dat zeker niet anders. Ook de ontwikkeling van decentrale gedistribueerde grootboeken wordt door sommige mensen met argusogen bekeken. Want wat zijn de risico’s van digitale infrastructuren, waarop allerlei informatie geëncrypteerd en autonoom wordt verspreid?
Wat is de potentie van blockchain?
Blockchaintechnologie wordt inmiddels door veel experts op IT-gebied gepresenteerd als de opvolger van het internet. Maar heeft blockchain inderdaad ook dezelfde potentie? Alex van Groningen leert u in twee dagen hoe u blockchain kunt toepassen binnen uw eigen onderneming, wat de eventuele gevolgen zijn voor uw bedrijf, hoe u een blockchainproject kunt opzetten en hoe blockchaintechnologie en bedrijfsmanagement een wisselwerking met elkaar aangaan.
Blockchain voor Financials
Blockchainprojecten worden meestal gefinancierd door middel van Initial Coin Offerings, maar wat zijn deze ICO’s nu precies? Wat is het verschil tussen de Bitcoin en die andere digitale betalingseenheden? Welke voordelen biedt de blockchain ten aanzien van de bedrijfsboekhouding? De training Blockchain voor Financials van Alex van Groningen geeft een helder antwoord op deze en vele andere vragen!
Voor wie is de cursus Blockchain voor Financials geschikt?
Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkzaam is binnen de financiële sector. Of het nu gaat om financieel adviseurs, controllers, managers of financieel directeuren, deze opleiding van Alex van Groningen geeft een goed beeld van de mogelijkheden van deze bijzondere digitale innovatie. Ook wordt de mogelijkheid geboden voor een “use case” waarbij er een blockchaintoepassing wordt ontwikkeld, die helemaal is toegespitst op uw eigen onderneming.
Vertrouwen is een ongrijpbaar element
Na tien jaar van recessie krabbelt onze economie langzaam maar zeker weer op. Er zijn meer banen dan werkzoekende en de bomen reiken weer tot in de hemel. Echter zijn er een aantal zeer vooraanstaande analisten die verwachten dat we aan de rand staan van de grootste economische crisis ooit. Onze huidige economische systeem draait voor het grootste gedeelte op vertrouwen en als deze pijler niet goed is gefundeerd, dan is het wachten op de volgende financiële crisis. Vertrouwen is de allerbelangrijkste factor van de economie en zorgt ervoor dat we op een eerlijke manier zaken met elkaar kunnen doen. Vertrouwen is echter een ongrijpbaar element en is afhankelijk van een heleboel complexe factoren.
Het oude “vertrouwde” gedrag
Inmiddels blijkt dat de wereld nog niet zo heel veel van de economische crisis heeft geleerd en dat veel banken en andere financiële instellingen, weer hun oude “vertrouwde” gedrag aan het vertonen zijn. En laten we eerlijk wezen: het gaat goed, zolang het goed gaat. De schulden zijn niet verminderd, maar juist toegenomen, er is sprake van te hoge beurskoersen en het grillige en onvoorspelbare beleid van president Trump, de rare sprongen van Erdogan, maar ook de gevolgen van de Brexit, beloven niet veel goeds voor de stabiliteit van de wereldeconomie. Met name Trump en Erdogan zijn inmiddels synoniemen geworden voor handelsconflicten.
Paul Bessems: een nieuwe sociaal-economische orde
Blockchaintechnologie biedt nieuwe mogelijkheden voor duurzaam organiseren en levert de basis voor een geheel nieuwe sociaal-economische orde. Eén van de docenten tijdens de opleiding Blockchain voor Financials van Alex van Groningen, is de vooraanstaande bedrijfskundige Paul Bessems. Hij heeft de afgelopen jaren verschillende boeken gepubliceerd op het gebied van management, digitalisering en de ontwikkeling van fundamenteel nieuwe organisatiemodellen. In zijn boeken Blockchain organiseren en Blockchain organiseren voor managers legt hij uit hoe de blockchain kan bijdragen aan het verbeteren van de productiviteit binnen bedrijven en hoe alle bedrijfsprocessen efficiënter kunnen worden gestroomlijnd. Ook geeft hij inzicht in de wisselwerking tussen blockchaintechnologie en privacy. Want hoe gaan we de distributie van al die data in de toekomst in goede banen leiden?
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!
Laat een reactie achter