Binance stopt in Nederland

Binance (BNB) is een van de grootste en populairste crypto-handelsbeurzen ter wereld, die in 2017 werd opgericht. Deze exchange biedt meer dan 350 verschillende crypto-activa en hanteert lage handelskosten, wat het een aantrekkelijk platform maakt voor investeerders. Mede dankzij het uitgebreide aanbod aan crypto-activa en de lage tarieven, heeft Binance miljoenen geregistreerde gebruikers over de hele wereld. Desondanks werden de activiteiten van Binance per 17 juli 2023 in Nederland stopgezet, omdat het crypto-platform niet voldeed aan de vergunningvereisten.

 

Binance logo

 

Handelen op het Binance-platform

Binance Basic

Binance Advanced

Trading Bots

Binance P2P

Binance Convert

Binance Spot

Binance Margin

OTC Block Trading

Auto-Invest

Derivaten

Binance Smart Chain (BSC)

Swap Farming

Liquidity-pool

Liquidity Provider-tokens (LP)

Fan Token

Binance Earn

Staking op het Binance-netwerk

ETH Staking

BNB Vault

Range Bound

Binance NFT-platform

Waarom is Binance zo populair onder crypto-handelaren?

Binance Coin (BNB)

Binance Launchpad

Welke algoritme gebruikt Binance Coin (BNB)?

Wat is de bloktijd van Binance Coin?

Welke programmeertalen gebruikt Binance?

Wat is de maximale voorraad van Binance Coin?

Hoe werkt het staking-proces van Binance?

Welke wallets zijn compatible met Binance?

Waarom kan Binance interessant zijn voor investeerders?

Wat zijn de risico’s en nadelen van Binance?

Waarom is Binance niet actief in Nederland en België?

 

Handelen op het Binance-platform

Binance is een toonaangevende crypto-exchange voor het kopen en verkopen van cryptovaluta. Het platform werd in 2017 opgericht door Changpeng Zhao. Dagelijks verwerkt de handelsbeurs voor ongeveer 12 miljard USD aan cryptocurrency-transacties. Het voornaamste doel van Binance is het bieden van een gebruiksvriendelijke en veilige omgeving, om eenvoudig en snel te handelen in verschillende soorten cryptocurrency’s. Iedereen die wil beginnen met handelen op deze crypto-handelsbeurs moet eerste een account aanmaken. Dit proces is eenvoudig en vereist basisinformatie zoals je e-mailadres en een sterk wachtwoord. Na de registratie heb je toegang tot een breed scala aan cryptovaluta die je kun gaan verhandelen. Op Binance kun je handelen op twee verschillende manieren: Basic en Advanced.

 

Binance Basic

Binance Basic biedt een gemakkelijke manier om te handelen op het Binance-platform. De Basic-handelsmodus is speciaal ontworpen voor beginners en biedt een eenvoudige intuïtieve interface, met de meest essentiële handelsfuncties en een overzichtelijke navigatie. Om te beginnen met handelen op Binance Basic, moeten gebruikers eerst een account aanmaken op het Binance-platform. Na het registratieproces hebben ze toegang tot de Basic-modus. In deze modus kunnen gebruikers navigeren naar het handelsgedeelte, waar ze een overzicht krijgen van alle beschikbare crypto-activa en hun actuele prijzen. Vervolgens kunnen er cryptocurrency-paren worden geselecteerd om te verhandelen.

Cryptocurrency-paar

Een cryptocurrency-paar bestaat uit twee verschillende cryptovaluta (zoals bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Gebruikers kunnen ervoor kiezen om BTC te verhandelen voor ETH of andersom. Op het handelsscherm zien Basic-gebruikers de huidige prijs van het selecteerde cryptocurrency-paar en kunnen ze het gewenste handelsbedrag invoeren.  Binance Basic richt zich op crypto-naar-crypto-handel, wat betekent dat je alleen crypto-activa kunt verhandelen en geen fiatvaluta (zoals bijvoorbeeld euro’s, dollars of ponden). Om te kunnen handelen moeten gebruikers al in het bezit zijn van cryptocurrency’s, die ze op het Binance-account kunnen storten. Wel kunnen cryptocurrency’s en fiatvaluta worden geconverteerd met behulp van Binance Convert. Dit is een handige, eenvoudige en snelle conversiemethode, zonder kosten. Met Binance Convert kunnen handelaren hun fiatgeld omzetten in crypto-activa na storting en vice versa voor opname.

 

Binance Advanced

De geavanceerde Advanced-handelsmodus is bedoeld voor ervaren handelaren en biedt uitgebreidere tools en grafieken, om geavanceerdere handelsstrategieën toe te passen. Met een uitgebreide set van functies en tools stelt Binance Advanced gebruikers in staat om gedetailleerde analyses uit te voeren, geavanceerde handelsstrategieën toe te passen en diepere inzichten te krijgen in de markt. Binance Advanced biedt gedetailleerde en aanpasbare grafieken met verschillende tijdsintervallen en technische indicatoren. Gebruikers kunnen de markttrends analyseren, ondersteunings- en weerstandsniveaus identificeren en technische analyses uitvoeren, om zo betere handelsbeslissingen te kunnen nemen. In de Advanced-modus hebben handelaren toegang tot het volledige orderboek van een geselecteerd cryptocurrency-paar. Daardoor kunnen ze een dieper inzicht krijgen in de liquiditeit en de koop- en verkooporders in markt analyseren.

Geavanceerde orderopties

Binance Advanced biedt een snelle, efficiënte oderuitvoering, met verschillende geavanceerde orderopties (zoals stop-loss-orders, take-profit-orders en trailing stop-orders). Deze geavanceerde functies stellen handelaren in staat om risico’s te beheren en winsten te vergrendelen, op basis van vooraf ingestelde parameters. Voor meer technisch onderlegde handelaren biedt Binance Advanced toegang tot handels-API’s. Hiermee kunnen gebruikers hun eigen geautomatiseerde handelsstrategieën ontwikkelen en integreren met externe handelsplatformen. Met de geavanceerde, aanpasbare grafieken en indicatoren kunnen gebruikers de markttrends beter begrijpen en winstgevende kansen beter identificeren. Met de geavanceerde orderopties kunnen handelaren hun handelservaring personaliseren en aanpassen aan hun specifieke behoeften en voorkeuren. De handelstools van Binance zijn toegankelijk via de mobiele app, de officiële website of via de desktop app.

 

Trading Bots

Een Trading Bot is een geautomatiseerd softwareprogramma dat handelsorders kan genereren en uitvoeren, op basis van vooraf bepaalde parameters en strategieën. Binance staat gebruikers toe om Trading Bots van derden op het handelsplatform te gebruiken. Dat betekent dat handelaren externe handelsbot-software kunnen ontwikkelen of aanschaffen en deze kunnen integreren met hun Binance-account, om zo automatisch transacties uit te voeren. Met behulp van Trading Bots kunnen Binance-gebruikers snelle en efficiënte transacties uitvoeren, zonder constant de markt in de gaten te moeten houden. De handelsbots kunnen razendsnel reageren op marktbewegingen en kansen benutten, die mogelijk aan menselijke handelaren voorbij zouden gaan. Dit is een groot voordeel op de volatiele en snel veranderende cryptomarkt.

Objectieve parameters

Bovendien handelen Trading Bots altijd op basis van objectieve parameters en kennen ze geen emoties zoals bijvoorbeeld angst, hebzucht of twijfel die menselijke handelaren meestal wél beïnvloeden. Dit kan helpen om rationele beslissingen te nemen en consistent te blijven bij het volgen van een handelsstrategie. Echter gaat het gebruik van Trading Bots ook gepaard met risico’s. Handelen met deze geautomatiseerde softwareprogramma’s vereist een grondige kennis van handelsstrategieën, marktdynamiek en risicobeheer. Het is namelijk mogelijk dat Trading Bots ‘verlieslatende’ transacties uitvoeren als de marktomstandigheden veranderen of als er technische problemen optreden. Daarom is het belangrijk dat Binance-gebruikers zorgvuldig onderzoek doen naar de Trading Bot-software, de parameters en strategieën die worden gebruikt. Daarnaast moeten handelsbots regelmatig worden gemonitord en worden aangepast indien nodig.

Blockchain

Binance P2P

Binance P2P is een peer-to-peer handelsdienst die beschikbaar is op het Binance-platform. Bij P2P-handel kunnen gebruikers fiatgeld (zoals de euro, de Amerikaanse dollar of de Britse pond) uitwisselen voor cryptovaluta en andersom. Met deze service kunnen gebruikers direct handelen met andere gebruikers op het platform, zonder de tussenkomst van een traditionele beurs. Binance P2P zorgt voor een veilige omgeving voor transacties tussen kopers en verkopers.

Escrow-service

Het Binance-platform biedt een zogenaamde ‘escrow-service’, waarbij de verkoper de cryptocurrency vasthoudt totdat de betaling ontvangen en geverifieerd is. Binance P2P ondersteunt verschillende handelsparen, waardoor gebruikers een breed scala aan crypto-activa kunnen verhandelen, met verschillende fiatvaluta. Handelaren kunnen handelen met andere gebruikers op basis van hun voorkeuren (zoals bijvoorbeeld prijs, betaalmethode en locatie). Dit biedt Binance-handelaren de nodige flexibiliteit en keuzemogelijkheden bij het uitvoeren van transacties.

Gestroomlijnd transactieproces en breed bereik

De P2P-handelsdienst van Binance biedt gebruikers een toegankelijke, intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, wat bijdraagt aan een eenvoudig, overzichtelijk en gestroomlijnd transactieproces. Binance P2P heeft een breed bereik en biedt gebruikers toegang tot lokale verkopers en kopers in verschillende landen en regio’s wereldwijd. Gebruikmaken van P2P-handel op het Binance-platform is vooral interessant voor handelaren die snel en direct crypto-activa willen kopen of verkopen met fiatvaluta.

 

Binance Convert

Binance Convert is een conversiemethode op het Binance-platform, waarmee gebruikers eenvoudig de ene cryptocurrency kunnen converteren naar een andere. Met deze functie kunnen handelaren snel en gemakkelijk crypto-activa omwisselen, zonder dat ze een aparte transactie hoeven uit te voeren op de handelsmarkt. Binance Convert stelt gebruikers in staat om direct een specifieke cryptovaluta naar een andere om te wisselen, tegen de actuele marktprijs. Dit biedt handelaren het gemak van directe conversie, zonder te hoeven wachten op potentiële handelspartners.

Conversie tegen de actuele marktprijzen

Om gebruik te kunnen maken van Binance Convert moeten gebruikers eerst een Binance-account aanmaken en ervoor zorgen dat ze voldoende saldo hebben, in de crypto-activa die ze willen converteren. Vervolgens kunnen ze naar de ‘Convert-functie’ op het platform gaan en de cryptocurrency selecteren die ze willen omwisselen (bijvoorbeeld Bitcoin) en de cryptocurrency die ze willen ontvangen (bijvoorbeeld Ethereum). Daarna kunnen gebruikers het gewenste omwisselbedrag invoeren en de transactie bevestigen. Binance voert de conversie direct uit tegen de actuele marktprijzen. Binance Convert biedt handelaren verschillende voordelen. Het is een snelle en handige manier om cryptovaluta te wisselen, zonder dat ze een externe handelspartner hoeven te vinden. Bovendien vermindert Binance Convert de complexiteit en kosten die gepaard gaan met het uitvoeren van afzonderlijke transacties op de handelsmarkt. Convert maakt gebruik van de liquiditeit van het Binance-platform, waardoor gebruikers snel en efficiënt kunnen converteren tussen verschillende cryptocurrency’s.

 

Binance Spot

Binance Spot is een handelsdienst waarmee gebruikers direct crypto-activa kunnen kopen, verkopen en verhandelen, tegen de actuele marktprijs (de spotprijs). Ook dit handelsplatform biedt een aantal geavanceerde tools. De spotmarkt is het tegenovergestelde van de derivatenmarkt, waar gebruikers speculeren op toekomstige prijsbewegingen van cryptocurrency’s. Op Binance Spot hebben handelaren directe toegang tot een breed scala aan cryptovaluta, die beschikbaar zijn voor verhandeling. Gebruikers kunnen traditionele crypto-activa zoals BTC, ETH, XRP en LTC verhandelen, evenals de uitgebreide selectie van nieuwe altcoins. Om gebruik te kunnen maken van Binance Spot, moeten gebruikers een account aanmaken op het Binance-platform en hun account financieren met cryptovaluta. Nadat ze hun account hebben opgeladen, kunnen ze de gewenste cryptocurrency selecteren, en de hoeveelheid invoeren die ze willen kopen of verkopen. Binance Spot voert de transactie direct uit tegen de huidige marktprijs.

 

Binance Margin

Daarnaast biedt Binance een ‘margehandelsdienst’: Binance Margin. Margehandel stelt handelaren in staat om te handelen met geleend kapitaal, waardoor ze grotere posities kunnen innemen dan hun eigen vermogen toestaat. Dit opent de deur naar potentieel hogere winsten, maar brengt ook een hoger risico met zich mee. Met Binance Margin kunnen gebruikers leningen aangaan om te handelen op de marge. Ze kunnen cryptocurrency’s lenen van Binance of andere gebruikers, en deze vervolgens gebruiken als onderpand om grotere posities in te nemen op de markt. Het geleende bedrag wordt toegevoegd aan het eigen vermogen van de handelaar, waardoor ze meer koopkracht hebben.

Lening- en uitleenmarkt

Om toegang te krijgen tot de margehandelsdienst, moeten gebruikers een apart marge-account openen op het Binance-platform. Dit account verschilt van een regulier spotaccount. Binance faciliteert de lening- en uitleenmarkt waar gebruikers crypto-activa kunnen lenen of uitlenen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld Bitcoin lenen om meer BTC te kopen of andere cryptovaluta te verhandelen. Bij margehandel heeft iedere transactie een vereiste ‘margeverhouding’ en onderpandvereisten. De margeverhouding geeft aan welk percentage van de positiewaarde, als onderpand moet worden aangehouden. Het onderpand dient als garantie voor de lening en beschermt tegen potentiële verliezen.

Margehandel gaat gepaard met grote risico’s

Margehandel brengt zeer grote risico’s en complexiteit met zich mee, aangezien verliezen sterk kunnen oplopen. Als de marktprijs van het geleende activum daalt tot een niveau waarop het onderpand niet langer voldoende is, kan er een zogenaamde ‘liquidatie’ plaatsvinden om de lening terug te betalen. Dit kan leiden tot verlies van het onderpand en mogelijk extra kosten. Als je gebruik gaat maken van de margehandelsdienst van Binance, dan is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de markt, verantwoord risicobeheer toepast en alle haken en ogen van de margehandel kent. Het is dan ook verstandig om zelf eerst goed onderzoek te doen naar alle mogelijke valkuilen en risico’s van deze riskante handelsvorm.

Risico op flinke schulden

Het handelen op de markt met geleend kapitaal is zeer onverstandig en vergroot het risico van verliezen. Als de markt zicht tegen je keert (en dat is op de cryptomarkt niet ongebruikelijk), dan kan het verlies groter zijn dan je eigen vermogen, waardoor je aanzienlijke schulden kunt oplopen. Bij margehandel is er altijd een liquidatierisico. Als de marktprijs van het geleende activum daalt tot een niveau waarop het onderpand niet langer voldoende is, dan kan er een automatische liquidatie plaatsvinden. Bij een liquidatie worden activa of posities van een handelaar verkocht of gesloten, om de openstaande schulden of verliezen te dekken.

Irrationele en onverstandige handelsbeslissingen

Bovendien kan handelen met geleend geld leiden tot intense emotionele druk, omdat gebruikers niet alleen hun eigen kapitaal riskeren, maar ook het geleende kapitaal. Dit kan leiden tot irrationele en onverstandige handelsbeslissingen en het nemen van onnodige risico’s. Bij margehandel kunnen soms rentekosten van toepassing zijn op de geleende bedragen. Dit kan het winstpotentieel van gebruikers verminderen en de totale kosten van de transacties verhogen.

Handel alleen met je eigen vermogen en niet met geleend kapitaal

Een beter alternatief voor het handelen met geleend kapitaal, is om te handelen met je eigen centen (zoals op de Binance Spotmarkt). Door alleen te handelen met geld dat je zelf ook daadwerkelijk bezit (en dat je gemakkelijk kunt missen), loop je geen risico op het aangaan van schulden of het verliezen van geleend geld. Investeer vooral in je eigen kennis en begrip van de markt. Volg educatieve bronnen, bestudeer technische analyses en bouw een verantwoorde, solide handelsstrategie op, zodat je betere handelsbeslissingen kunt nemen en de beleggingsrisico’s kunt beheersen. Een gedisciplineerde benadering en volgen van een doorgetimmerde handelsstrategie, zijn dan ook essentieel om succesvol te zijn op de cryptomarkt.

Blockchain

 

OTC Block Trading

OTC Block Trading biedt Binance-gebruikers de mogelijkheid om grote hoeveelheden cryptocurrency’s te verhandelen, buiten de openbare orderboeken van de Binance-exchange. OTC Block Trading is een dienst die speciaal is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van institutionele beleggers en grote handelaren, die grote transacties willen uitvoeren zonder de markt te verstoren. Bij OTC Block Trading kunnen partijen rechtstreeks met elkaar handelen tegen een vooraf overeengekomen prijs, zonder dat hun orders openbaar worden weergegeven op de crypto-handelsbeurs. Dit biedt verschillende voordelen, zoals privacy, minimalisering van prijsimpact en het vermogen om grote orders uit te voeren.

Minimum handelsvolume

Bij Binance kunnen institutionele beleggers en grote handelaren gebruikmaken van de OTC Block Trading-dienst, om grote transacties uit te voeren met een minimumvolume van meestal 10 BTC of een equivalent in andere crypto-activa. OTC Block Trading stelt deze handelaren in staat om grote aankopen of verkopen van cryptovaluta te doen, tegen een vooraf vastgestelde prijs (met de ondersteuning en de expertise van het OTC-handelsteam van Binance). Door gebruik te maken van deze dienst kunnen handelaren grote transacties afhandelen met minimale prijsimpact, omdat ze niet afhankelijk zijn van het orderboek van de beurs. Dit is vooral belangrijk bij het uitvoeren van transacties met grote volumes, omdat het voorkomt dat de markt reageert op de transactie en de prijs negatief beïnvloed. Het OTC Block Trading-platform biedt ook aanvullende diensten, zoals ondersteuning van fiat-naar-crypto transacties, settlement-opties en speciale accountbeheerders om institutionele beleggers en grote handelaren te ondersteunen bij hun transacties.

 

Auto-Invest

Auto-Invest is een functie op het Binance-platform waarmee gebruikers automatisch kunnen investeren in cryptovaluta. Deze functie stelt gebruikers in staat om periodieke aankopen van cryptocurrency’s in te stellen, op basis van een door hen gekozen tijdschema en bedrag. Met deze Auto-Invest kunnen gebruikers een vast bedrag of percentage van hun saldo toewijzen, aan het automatisch aankopen van cryptovaluta op regelmatige tijdstippen. Dit kan bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks of een aangepast schema zijn. Op de geplande tijdstippen zal Binance automatisch de geselecteerde crypto-activa kopen voor het opgegeven bedrag. De Auto-Invest-functie kan vooral handig zijn voor gebruikers die regelmatig willen investeren in cryptocurrency’s, maar zich niet bezig willen houden met het plaatsen van orders. Echter gaat ook deze geautomatiseerde manier van investeren gepaard met risico’s. Daarom is het verstandig om je goed in deze functie te verdiepen en jezelf goed te informeren over de marktomstandigheden en alle mogelijk risico’s, voordat je met Auto-Invest gaat handelen.

 

Derivaten

Ook biedt Binance verschillende derivaten aan. Dit zijn financiële instrumenten die zijn gebaseerd op de waarde van de onderliggende crypto-activa. Deze derivaten stellen handelaren in staat om te speculeren op de prijsbewegingen van de onderliggende activa, zonder deze activa daadwerkelijk zelf te bezitten. Binance biedt onder meer de volgende soorten derivaten aan:

 

Perpetual Futures

Perpetual Futures zijn futures-contracten die geen vervaldatum hebben. Ze stellen handelaren in staat om long (kopen) of short (verkopen) posities in te nemen op een cryptocurrency, met behulp van hefboomwerking. Hefboomwerking is een mechanisme dat handelaren in staat stelt om met een grotere positie te handelen, dan het bedrag dat ze daadwerkelijk inleggen. Hierdoor kunnen ze potentieel hogere winsten behalen, maar ook grotere verliezen lijden. Met hefboomwerking kan zelfs een kleine inleg resulteren in een veel grotere handelspositie, waardoor de potentiële winsten of verliezen wordt versterkt. Als de hefboom onjuist wordt toegepast (of te veel wordt gebruikt), dan kan dat leiden tot verliezen die groter zijn dan de initiële inleg. Bij grote verliezen moet de handelaar nog steeds het geleende bedrag terugbetalen, ongeacht de uitkomst van de transacties. Perpetual Futures worden continu verhandeld en er zijn geen fysieke leveringen vereist.

 

Futures-contracten met vervaldatum

Binance biedt ook futures-contracten met een vastgestelde vervaldatum. Deze contracten hebben een specifieke einddatum waarop de transactie wordt afgesloten en fysieke levering van de onderliggende activa kan plaatsvinden. Handelaren kunnen inzetten op de prijsbeweging van de onderliggende activa, tot aan de vervaldatum van het contract.

 

Opties

Daarnaast biedt Binance de mogelijkheid van opties. Opties zijn derivaten waarmee handelaren het recht hebben om een activum te kopen (call-optie) of te verkopen (put-optie) tegen een vooraf bepaalde prijs, binnen een bepaalde periode. Binance biedt optiecontracten aan voor geselecteerde cryptovaluta, waardoor handelaren de mogelijkheid hebben om te speculeren op de prijsvolatiliteit van deze activa.

 

Risicobeheermaatregelen

Het handelen in derivaten brengt aanzienlijke risico’s met zich mee, zoals bijvoorbeeld marktrisico’s, grote prijsschommelingen en hefboomwerking. Het handelen in derivaten en het gebruik van hefboomwerking vereist dan ook een gedegen kennis. Onvoldoende kennis en ervaring kan leiden tot verkeerde beslissingen, verliezen en andere ongewenste resultaten. Daarom is het belangrijk dat je de werking van deze financiële instrumenten goed begrijpt, voordat je er in gaat handelen. Het  is aan te raden om eerst zelf goed vertrouwd te raken met alle specifieke handelsregels, de risicobeheermaatregelen en de functies van het platform, voordat je met derivaten aan de slag gaat. Laat jezelf goed informeren en win zo nodig professioneel advies in. Handel alleen met geld dat je je kunt veroorloven om te verliezen.

 

Binance Smart Chain (BSC)

De Binance Smart Chain (BSC) is een blockchainnetwerk dat is ontwikkeld door Binance. Het is een ‘parallelle’ blockchain, maar biedt een aantal extra functionaliteiten die gericht zijn op gedecentraliseerde financiën (DeFi) en het faciliteren van snelle en goedkope transacties. Binance Smart Chain is compatible met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dat betekent dat smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps) die zijn ontwikkeld voor het Ethereum-ecosysteem, met enkele aanpassingen ook kunnen worden uitgevoerd op de Binance Smart Chain. Het BSC-systeem maakt gebruik van een beperkt aantal validators, waardoor het netwerk hoge transactiesnelheden kan bereiken en lage transactiekosten kan bieden, in vergelijking met het Ethereum-netwerk. De hoge transactiekosten bij Ethereum worden hoofdzakelijk veroorzaakt door de populariteit en congestie van het netwerk.

Binance Bridge

Binance Smart chain werkt parallel naast de Binance Chain (de hoofdketen). Gebruikers kunnen tokens tussen beide blockchainnetwerken overzetten via een brug: de Binance Bridge. De Binance Bridge maakt een naadloze uitwisseling tussen tokens mogelijk. Met behulp van de brug kunnen gebruikers hun crypto-activa efficiënt verplaatsen en gebruiken binnen verschillende blockchain-ecosystemen, zonder tussenpersonen of complexe procedures. Binance Brigde ondersteunt meerdere blockchainnetwerken en biedt brugmogelijkheden tussen bijvoorbeeld de Binance Smart Chain (BSC) en het Ethereum-ecosysteem. Gebruikers kunnen hun tokens gemakkelijk overzetten van het ene naar het andere netwerk en andersom, waardoor ze hun cryptovaluta flexibel kunnen beheren en verplaatsen.

Interoperabiliteit tussen verschillende blockchain-platformen

Wanneer gebruikers gebruikmaken van Binance Bridge dan selecteren ze eerst de te overbruggen tokens, stellen ze de gewenste hoeveelheid in en volgen ze de specifieke instructies op het platform. Nadat de transactie is voltooid, worden de tokens op het doelnetwerk ontvangen. De tokens zijn dan gereed voor verdere gebruikstoepassingen. Binance Bridge speelt dan ook een belangrijke rol bij het vergemakkelijken van de interoperabiliteit tussen verschillende blockchain-platformen. De brug helpt gebruikers om tokens en activa snel en eenvoudig te verplaatsten tussen verschillende platforms en ecosystemen, waardoor ze toegang hebben tot een bredere reeks gebruiksmogelijkheden. Het is belangrijk dat mensen die gebruikmaken van Binance Bridge zorgvuldig zijn en de juiste adressen en instructies volgen, om ervoor te zorgen dat de tokens veilig en nauwkeurig worden overgezet. Controleer altijd eerst de ondersteunde tokens en netwerken, voordat je een transactie uitvoert.

 

 

Swap Farming

Met Swap Farming kunnen gebruikers cryptocurrency’s inzetten op de Binance Smart Chain (BSC), om beloningen te verdienen in andere crypto-activa. Swap Farming is een vorm van ‘liquidity mining’ of ‘Yield farming’, waarbij gebruikers hun cryptovaluta kunnen gebruiken om de liquiditeit van handelsparen op de Binance Smart Chain te ondersteunen en tegelijkertijd beloningen te ontvangen. Gebruikers verstrekken liquiditeit aan specifieke handelsparen op de Binance Smart Chain (meestal door een evenwichtige verhouding van twee cryptocurrency’s in een liquidity-pool te storten). Hierdoor wordt liquiditeit van de handelsmarkt vergroot.

 

Liquidity-pool

Een liquidity-pool is een ‘pool’ of fonds van crypto-tokens, die beschikbaar zijn voor handel op een gedecentraliseerde handelsbeurs (DEX) of een ander gedecentraliseerd financieel platform. In een liquidity-pool stellen gebruikers hun cryptocurrency-tokens beschikbaar in de pool, waarbij ze een evenwichtige verhouding van verschillende tokens aanhouden. Deze liquiditeits-pools zijn essentieel voor het functioneren van DEX’s en andere gedecentraliseerde platformen, omdat ze een directe handel tussen gebruikers mogelijk maken, zonder tussenkomst van een centrale partij. In plaats van te vertrouwen op een traditionele overboekstructuur (waarbij kopers en verkopers elkaars orders moeten matchen), maakt een liquidity-pool gebruik van geautomatiseerde marktmakers.

 

Liquidity Provider-tokens (LP)

Wanneer een gebruiker een transactie wil uitvoeren, dan worden de tokens uit de liquidity-pool gebruikt om de transactie te vergemakkelijken. Afhankelijk van de verhoudingen van de tokens in de pool wordt de transactie uitgevoerd tegen een bepaalde prijs, op basis van het mechanisme van de geautomatiseerde marktmaker. Dit wordt ook wel geautomatiseerde marktmaking genoemd. Binance-gebruikers die hun tokens in een liquidity-pool storten worden daarvoor beloond. Als beloning voor het verstrekken van liquiditeit ontvangen gebruikers zogenaamde ‘Liquidity Provider-tokens’ (LP), die hun aandeel in de liquidity-pool vertegenwoordigen. Deze LP-tokens worden vaak uitgegeven door het specifieke protocol waarin de gebruiker de liquiditeit verschaft. De LP-tokens kunnen bijvoorbeeld worden ‘gestaakt’ of ingezet op andere platformen, om extra beloningen te verdienen (zoals handelskosten of protocoltokens), en hun rendement verder te optimaliseren. Daarbij worden de LP-tokens vaak geconverteerd naar andere tokens, die een hoger rendement bieden.

Impermanent loss

Liquidity-pools hebben bijgedragen aan de opkomst van DeFi en hebben meer flexibiliteit en liquiditeit gebracht naar de cryptomarkt en andere financiële toepassingen binnen blockchain-ecosystemen. Houd er rekening mee dat er ook risico’s zijn verbonden aan liquidity-pools, zoals bijvoorbeeld ‘impermanent loss’ (tijdelijk verlies als gevolg van prijsvolatiliteit), smart contract-risico’s en liquiditeitsrisico’s. Daarom is het altijd verstandig om eerst zelf grondig en zorgvuldig onderzoek te doen naar de werking van een liquidity-pool en de bijhorende risico’s, voordat je besluit om eraan deel te nemen.

Onderzoek de voorwaarden en risico’s van Swap Farming

Het voornaamste doel van Swap Farming is dus om gebruikers te stimuleren om liquiditeit te verschaffen aan de handelsparen op de Binance Smart Chain, en tegelijkertijd te profiteren van de beloningen die worden gegenereerd door het protocol. Het is een manier om passieve inkomsten te realiseren door crypto-activa vast te houden en deel te nemen aan het DeFi-ecosysteem. Bij het deelnemen aan Swap Farming is het verstandig om de voorwaarden en risico’s van het specifieke protocol goed te onderzoeken, evenals de mogelijke beloningen en kosten (zodat je niet voor verrassingen komt te staan). Neem alleen deel aan Swap Farming met een bedrag dat je bereid bent te verliezen.

 

Fan Token

Het Binance Fan Token is een type cryptocurrency-token dat is uitgegeven op de Binance Smart Chain en wordt aangeboden door de Binance-exchange. Het Fan Token is hoofdzakelijk bedoeld om de fan-participatie te vergroten. Het biedt een manier om fans van bepaalde sportteams of bekende artiesten, in staat te stellen om betrokken te raken bij hun favoriete merken en hen te belonen met exclusieve voordelen en interactiemogelijkheden. Het Binance Fan Token fungeert in feite als een digitale representatie van de relatie tussen fans en hun favoriete merken. Fans kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en interacties, zoals het stemmen op teambeslissingen, toegang krijgen tot exclusieve content, deelnemen aan beloningsprogramma’s, maar ook bijvoorbeeld virtuele ontmoetingen bijwonen met bekende personen.

Transparantie, veiligheid en traceerbaarheid van transacties en interacties

Doordat het Binance Fan Token is gebaseerd op blockchaintechnologie, kan er een hoge mate van transparantie, veiligheid en traceerbaarheid van transacties en interacties worden geboden. Houd er rekening mee dat de waarde en functionaliteit van Binance Fan Tokens kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke token en de bijbehorende merken. Het is dan ook altijd verstandig om de precieze details en voorwaarden van elk specifieke Fan Token zorgvuldig te bestuderen, voordat je besluit om aan het project deel te nemen.

Chain van een blokketen

Binance Earn

Binance Earn is een functie op het Binance-platform waarmee gebruikers hun crypto-activa kunnen inzetten en er passieve inkomsten mee uit kunnen genereren. Het stelt gebruikers in staat om hun tokens te ‘parkeren’ of te ‘staken’ en te profiteren van rente, beloningen of andere vormen van opbrengsten. Binance biedt verschillende manieren om inkomen te genereren, waaronder:

 

Staking op het Binance-netwerk

Binance-gebruikers kunnen ervoor kiezen om bepaalde cryptocurrency’s te staken. Door hun coins te staken, dragen gebruikers bij aan de beveiliging en werking van het Binance-netwerk en verdienen ze beloningen in ruil daarvoor. Deze beloningen kunnen worden uitgekeerd in dezelfde crypto-activa of andere beloningstokens. Binance biedt de mogelijkheid tot DeFi-staking waarbij token-houders hun crypto-activa vastzetten in het netwerk, om te helpen bij de validatie van transactie en de beveiliging van Binance-ecosysteem. Op het Binance-platform kunnen gebruikers hun coins staken in geselecteerde DeFi-protocollen die beschikbaar zijn op het platform. Hierdoor kunnen gebruikers profiteren van de beloningen die worden uitgekeerd door het desbetreffende DeFi-protocol, op basis van het aantal tokens dat ze staken. Dit kan een interessante manier zijn om het rendement op geïnvesteerde middelen te verhogen.

 

ETH Staking

Bij Binance kunnen gebruikers Ethereum (ETH) staken met behulp van een speciale stakingsdienst op het platform. Deelnemers kunnen hun ETH-tokens vastzetten om te helpen bij de validatie van transacties en de beveiliging van het Ethereum-netwerk. In ruil daarvoor worden ze beloond met ETH. Door ETH te staken op het Binance-platform kunnen gebruikers hun ETH-token toewijzen aan het staking-proces, en zo bijdragen aan de werking en beveiliging van de Ethereum-blockchain. Binance neemt deel aan het staking-proces, op een manier die het proces vereenvoudigt voor gebruikers, zodat ze optimaal kunnen profiteren van de beloningen die worden uitgekeerd aan de stakers. Net zoals bij veel andere staking-processen kent ook ETH-staking een aantal risico’s. Zo kunnen gestaakte coins als gevolg van ongewenste gebeurtenissen (zoals bijvoorbeeld technische fouten, hacks of andere onvoorziene omstandigheden) verloren gaan.

Ethereum logo

 

Spaarproducten

Binance biedt ook spaarproducten aan waarbij gebruikers hun cryptovaluta voor een bepaalde periode kunnen vergrendelen, en rente kunnen verdienen over het vergrendelde bedrag. Deze spaarproducten hebben meestal verschillende opties met variabele of vaste rentetarieven, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

 

Liquiditeitsmijnbouw

Het Binance-platform stelt gebruikers in de gelegenheid om ‘liquiditeitsverschaffers’ te worden, voor bepaalde handelsparen op de Binance Smart Chain. Door liquiditeit te verschaffen verdienen gebruikers passieve inkomsten in de vorm van handelsvergoedingen.

 

BNB Vault

BNB Vault is een functie op het Binance-platform die gebruikers de mogelijkheid geeft, om hun Binance Coins (BNB) op een geautomatiseerde manier te benutten en passieve inkomsten te genereren. Het is een manier om je BNB-balans te laten groeien, zonder zelf actief te moeten handelen op de crypto-markt. De BNB Vault stelt gebruikers in staat om hun BNB-tokens in te zetten, in verschillende producten en strategieën om rendement te behalen. Dit kan onder andere bestaan uit staking, liquiditeitsverschaffing op de Binance Smart Chain DEX, het verstrekken van leningen, yield farming en andere vormen van financiële activiteiten die inkomsten genereren. Om deel te nemen aan de BNB Vault kunnen gebruikers profiteren van de mogelijke rendementen, die worden gegenereerd door verschillende benuttingsmogelijkheden van BNB. Het biedt een eenvoudige en geautomatiseerde manier om je BNB te laten werken en potentiële opbrengsten te behalen.

 

Range Bound

Range Bound geeft Binance-gebruikers de mogelijkheid om hogere beloningen te verdienen, wanneer de cryptomarkt zijwaarts beweegt. Wanneer de markt zijwaarts beweegt, dan betekent dit dat de prijs van een activum relatief stabiel blijft en weinig volatiliteit vertoont. In dat geval is er geen duidelijke trend omhoog of omlaag, en de prijs consolideert dan binnen een bepaald prijsbereik. Als de prijs van een geselecteerd activum binnen de gekozen prijsklasse blijft (gedurende de abonnementsduur), dan kunnen Binance-gebruikers hoge beloningen verdien. Ze kunnen kiezen uit een groot aantal verschillende activa en zelf de streefdatum en prijsklasse naar wens instellen. Range Bound is dan ook vooral interessant voor gebruikers die hun cryptovaluta willen laten groeien en extra rendement willen behalen in een stabiele markt.

Andere benadering en handelsstrategie

Range Bound-markten kunnen een uitdaging zijn voor handelaren die afhankelijk zijn van trends en volatiliteit om winst te maken. Het vereist mogelijk een andere benadering en handelsstrategie om winstgevend te zijn, in dergelijke stabiele marktomstandigheden. Aan de inschrijving en afwikkeling van Range Bound zijn geen kosten verbonden. De Range Bound-producten bieden de mogelijkheid om beloningen te verdienen in onder meer de stablecoins Binance USD (BUSD) of Tether (USDT) en de cryptovaluta Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Binance USD (BUSD)

Binance USD (BUSD) is een stablecoin die wordt uitgegeven door Binance in samenwerking met Paxos (PAX). PAX is een bedrijf dat zich richt op het creëren van op blockchain gebaseerde oplossingen voor de financiële sector. Een stablecoin is een cryptocurrency die speciaal is ontworpen om stabiel te blijven in waarde, en gekoppeld is aan een onderliggende reserve activa (meestal een fiatvaluta zoals de euro, de Amerikaanse dollar (USD) of de Britse pond (GBP). BUSD is specifiek gekoppeld aan de Amerikaanse dollar met een 1:1 verhouding, wat betekent dat iedere uitgegeven BUSD-token wordt ondersteund door een echte dollar op een gewone bankrekening. Het doel van BUSD is om gebruikers een digitale valuta te bieden die de stabiliteit van de Amerikaanse dollar combineert, met de voordelen van blockchaintechnologie.

Stabiele en veilige vorm van waarde-opslag

BUSD wordt gebruikt als een stabiele en veilige vorm van waarde-opslag, als een handelspaar voor andere cryptovaluta op Binance en als medium voor fiat-naar-crypto transacties op het Binance-platform. BUSD biedt gebruikers ook de mogelijkheid om snel en efficiënt waarde over te dragen, zonder zich zorgen hoeven te maken over de volatiliteit op de cryptomarkt. Ondanks het stabiele karakter van Binance USD zijn er echter nog steeds risico’s verbonden aan het gebruik ervan. Deze omvatten onder andere zogenaamde ‘tegenpartijrisico’s‘ (risico’s dat uitgevende partijen niet in staat blijken te zijn, om de onderliggende reserve te handhaven) en bepaalde ‘vertrouwensrisico’s’ (de mate waarin gebruikers wél of geen vertrouwen hebben in de uitgevende partij). Onderzoek daarom altijd eerst zelf de betrouwbaarheid en de voorwaarden van BUSD-tokens, voordat je ze gebruikt.

Tether (USDT)

Tether (USDT) is een van de meest bekende en meest gebruikte stablecoins op de cryptomarkt. Deze cryptovaluta is speciaal ontworpen om stabiel te blijven in waarde en is net zoals Binance USD gekoppeld aan de Amerikaans dollar, in een verhouding van 1:1. De USDT-coin wordt uitgegeven door Tether Limited, een bedrijf dat beweert dat alle USDT-tokens worden ondersteund door één echte Amerikaanse dollar op een bankrekening. Het voornaamste doel van USDT is om gebruikers een cryptocurrency te bieden die de stabiliteit  van de dollar combineert, met de voordelen van blockchaintechnologie.

Veilige haven voor waarde

USDT wordt veel gebruikt als een handelspaar en waarde-opslag op de cryptomarkt. USDT stelt handelaren in staat om snel te handelen en blootstelling aan volatiliteit te vermijden, aangezien de waarde van Tether in theorie constant zou moeten zijn, ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Veel crypto-handelsbeurzen ondersteunen USDT-handelsparen en bieden handelaren de mogelijkheid om Tether te gebruiken als een veilige haven voor waarde. En hoewel USDT wijdverspreid is en volop wordt gebruikt, is er rondom deze stablecoin in het verleden de nodige controverse geweest, over de transparantie en de ondersteuning van de echte Amerikaanse dollar. Daarom geldt ook voor USDT: onderzoek de betrouwbaarheid en de voorwaarden van het token zorgvuldig, voordat je ermee gaat handelen.

Bestudeer de voorwaarden en risico’s

Het gebruik van Binance Earn kan verschillende voordelen bieden, zoals het vergroten van het rendement op je cryptocurrency’s en het genereren van passieve inkomsten, zonder actief te hoeven handelen. Houd echter wel rekening met het feit dat er ook aan Binance Earn-activiteiten bepaalde risico’s zijn verbonden (zoals marktrisico’s, liquiditeitsrisico’s en netwerkrisico’s). Daarom is het verstandig om de specifieke voorwaarden en mogelijke risico’s van elk afzonderlijk Binance Earn-product zorgvuldig te bestuderen, voordat je eraan deelneemt.

 

Binance NFT-platform

Binance biedt een gebruiksvriendelijk ‘one-stop-platform’ voor NFT-handel. Een NFT (Non Fungible Token) is een uniek digitaal item (een bepaald eigendom). In tegenstelling tot cryptovaluta zoals bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum (die onderling verwisselbaar zijn), vertegenwoordigt een NFT een specifiek item of stuk digitale inhoud. Dit kan variëren van kunstwerken en muziek tot virtuele verzamelobjecten en zelfs digitale vastgoed. NFT’s maken gebruik van blockchaintechnologie om eigendom en authenticiteit vast te leggen, waardoor ze waarde krijgen en verhandelbaar worden. Het Binance NFT-platform is een marktplaats waar gebruikers NFT’s kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Het platform is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten en biedt een intuïtieve interface, waarmee zelfs beginnende gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren. Door gebruik te maken van de kracht van het Binance-ecosysteem, biedt het platform een breed scala aan NFT’s van gerenommeerde kunstenaars, muzikanten en andere creatieve makers.

Naadloos en efficiënt NFT-handelsproces

Het proces van het kopen en verkopen van NFT’s op het Binance platform is vrij eenvoudig. Gebruikers kunnen de beschikbare NFT’s verkennen via de marktplaats en gedetailleerde informatie bekijken over elk item. Als je geïnteresseerd bent in een bepaalde NFT, dan kun je een bod doen of het direct kopen voor de gevraagde prijs. Zodra een transactie is voltooid, wordt de NFT veilig opgeslagen in de wallet van de gebruiker, die toegankelijk is vanuit het Binance-account. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van het Binance NFT-platform. Het platform biedt een uitgebreide selectie van hoogwaardige NFT’s van bekende makers, waardoor gebruikers een breed scala aan opties hebben om uit te kiezen. Het gebruik van het Binance-ecosysteem maakt een naadloos en efficiënt NFT-handelsproces mogelijk. Gebruikers kunnen NFT’s kopen met behulp van populaire crypto-activa zoals BNB (Binance Coin) en profiteren van snelle transacties en lage kosten

Snelle transacties, lage kosten en veilige opslagmogelijkheden

Bovendien biedt het Binance NFT-platform een geweldige plek voor zowel ervaren verzamelaars, als nieuwkomers in de wereld van NFT’s. Het platform organiseert regelmatig exclusieve evenementen en samenwerkingen met prominente kunstenaars en beroemdheden, waardoor gebruikers unieke NFT-collecties kunnen ontdekken en verzamelen. Met het Binance NFT-platform kunnen gebruikers op een eenvoudige en toegankelijke manier deelnemen aan de NFT-handel. Het platform biedt een breed scala aan hoogwaardige NFT’s, snelle transacties, lage kosten en veilige opslagmogelijkheden. Of je nu een kunstliefhebber bent, een verzamelaar of gewoon nieuwsgierig bent naar deze opkomende technologieën, het Binance NFT-platform is zeker een bezoekje waard.

Non Fungible Token, Binance NFT-platform

 

Waarom is Binance zo populair onder crypto-handelaren?

Binance heeft een zeer uitgebreid aanbod van crypto-activa om te verhandelen, waaronder Binance (BNB), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Inu (SHIB), Ripple (XRP), Polygon (MATIC), Cardano (ADA), NEO (Neo) en Polkadot (DOT), Solana (SOL) en Ethereum Classic (ETC). Bovendien voegt Binance regelmatig nieuwe altcoins aan het platform toe. Hierdoor kunnen handelaren hun investeringsportefeuilles diversifiëren en optimaal profiteren van de groei van verschillende cryptovaluta. Een andere reden waarom Binance zo populair is, heeft te maken met de lage handelskosten. De crypto-handelsbeurs hanteert namelijk een eenvoudig vergoedingsmodel, waarbij gebruikers een vast percentage van het handelsbedrag betalen als vergoeding. Als gebruikers ervoor kiezen om Binance Coin (BNB) te gebruiken om hun handelskosten te betalen, ontvangen ze zelfs extra korting van het platform.

Gebruiksvriendelijke interface

Ook de intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface draagt sterk bij aan de populariteit van Binance. Zelfs voor beginners is het vrij gemakkelijk om soepel door de functies te navigeren. De Basic-modus biedt alle essentiële functies die nodig zijn om te handelen, terwijl de Advanced-modus een flink aantal geavanceerdere tools biedt voor ervaren handelaren. Binance hecht veel belang aan de beveiliging van de gebruikersaccounts en fondsen. De exchange maakt gebruik van beproefde beveiligingsmaatregelen (zoals bijvoorbeeld 2FA), om ervoor te zorgen dat alleen gebruikers toegang hebben tot hun eigen account. Bovendien slaat Binance een groot deel van de fondsen offline op, waardoor het risico op hacks en diefstal wordt beperkt.

 

Binance Coin (BNB)

 

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) is de ‘native’ cryptocurrency van het handelsplatform. Deze cryptovaluta werd in 2017 door Binance gelanceerd als onderdeel van een Initial Coin Offering (ICO). Een ICO is een manier waarop blockchain-startups geld kunnen inzamelen voor hun projecten. Het is vergelijkbaar met een Initial Public Offering (IPO), maar in plaats van aandelen verkopen ze crypto-activa. Tijdens een ICO verkopen projecten hun eigen tokens aan investeerders in ruil voor financiering. Deze tokens vertegenwoordigen meestal een bepaalde waarde of functionaliteit, binnen het desbetreffende project.

Verdere ontwikkeling van projecten

De opbrengsten van de token-verkoop worden vervolgens gebruikt om het project verder te ontwikkelen, nieuwe functies toe te voegen, marketingactiviteiten te ontplooien en andere operationele kosten af te dekken. ICO’s hebben het potentieel om investeerders hoge rendementen te bieden, maar ze brengen ook de nodige risico’s met zich mee. Projecten kunnen slagen of falen. Daarom is het belangrijk dat investeerders eerst grondig onderzoek doen naar het project, het ontwikkelingsteam en de haalbaarheid van de plannen, voordat ze besluiten om te gaan investeren.

Marktkapitalisatie

BNB wordt voornamelijk gebruikt voor transactiekosten op het Binance-platform, maar heeft ook een aantal andere functies, zoals het deelnemen aan token-sales op ‘Binance launchpad’ en het betalen voor reisboekingen. Binance Coin is inmiddels uitgegroeid tot een van populairste cryptocurreny’s en heeft een aanzienlijke marktkapitalisatie. Marktkapitalisatie (market cap) is een eenvoudige berekening waarbij de totale waarde van een cryptovaluta, wordt bepaald door het aantal coins dat in omloop is te vermenigvuldigen met de huidige prijs per coin. Het resultaat is een getal dat de grootte van de cryptocurrency op de markt weergeeft. Marktkapitalisatie is een waardevolle maatstaf die beleggers helpt om de omvang en het potentieel van cryptovaluta te begrijpen.

Handelsvolume

Markkapitalisatie is echter niet hetzelfde als handelsvolume. Zowel marktkapitalisatie als handelsvolume hebben betrekking op de waarde en activiteit van een cryptocurrency, maar ze meten verschillende aspecten ervan. Marktkapitalisatie is de totale waarde van een bepaalde cryptovaluta en wordt berekend door het aantal coins of tokens dat in omloop is, te vermenigvuldigen met de huidige prijs per coin of token. Het geeft een indicatie van de omvang en het belang van een cryptocurrency op de markt. Marktkapitalisatie wordt vaak gebruikt om crypto-activa te rangschikken en te vergelijken met andere crypto-activa.

Totale aantal coins dat wordt verhandeld

Handelsvolume daarentegen verwijst naar het totale aantal coins of tokens dat in een bepaalde periode wordt verhandeld. Het vertegenwoordigt de liquiditeit en activiteit van een cryptocurrency op een specifiek moment. Handelsvolume wordt vaak gemeten over een dag, een week of een ander tijdsbestek en wordt gebruikt om de interesse en betrokkenheid van handelsparen bij een cryptocurrency te meten. En hoewel marktkapitalisatie en handelsvolume beide belangrijke statistieken zijn bij het analyseren van een cryptovaluta, bieden ze verschillende inzichten. Marktkapitalisatie geeft een langetermijnbeeld van de waarde en positie van een cryptocurrency, terwijl handelsvolume de kortetermijnactiviteit en liquiditeit weergeeft. Deze statistieken bieden dus verschillende perspectieven op de cryptomarkt.

Marktkapitalisatie kan fluctueren

Binance Coin heeft een aanzienlijke marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van BNB wordt bepaald door het aantal tokens dat in omloop is, te vermenigvuldigen met de huidige prijs per token. Door het succes en de groei van Binance als handelsplatform, heeft BNB de afgelopen jaren een aanhoudende groei doorgemaakt. Het platform is inmiddels uitgegroeid tot de grootste crypto-handelsbeurs ter wereld. De marktkapitalisatie van Binance Coin heeft zich dan ook ontwikkeld tot een aanzienlijk bedrag. Dit weerspiegelt de populariteit en het vertrouwen van investeerders in deze cryptocurrency. Houd er echter rekening mee dat marktkapitalisatie kan fluctueren, afhankelijk van verschillende factoren (zoals vraag en aanbod op de markt, economische ontwikkelingen en regelgevingskwesties). Daarom is het altijd verstandig om eerst zelf grondig onderzoek te doen en je eigen due diligence uit te voeren, voordat je in BNB-tokens (of andere cryptovaluta) gaat investeren.

 

Binance Launchpad

Binance Launchpad is een platform dat is bedoeld om blockchain-startups te ondersteunen bij het lanceren van hun projecten en het verkrijgen van financiering door middel van token-sales. Op Binance Launchpad kunnen geselecteerde blockchain-projecten hun tokens verkopen aan gebruikers van het Binance-platform. Geïnteresseerde investeerders kunnen deze tokens kopen met behulp van BNB. Het handelsplatform voert een zorgvuldige selectieprocedure uit, om ervoor te zorgen dat de projecten die op Launchpad worden gelanceerd, van hoge kwaliteit zijn en potentieel hebben voor groei en adoptie. Het gebruik van Binance Launchpad biedt verschillende voordelen, voor zowel projecten als investeerders. Startups worden in staat gesteld om toegang te krijgen tot de grote gebruikersbasis van Binance, en fondsen te werven voor de verdere ontwikkeling van hun projecten. Aan de andere kant krijgen investeerders de mogelijkheid om vroeg in te stappen in veelbelovende blockchain-initiatieven en kunnen daardoor profiteren van potentiële waardestijging van de tokens die ze aanschaffen.

 

Welke algoritme gebruikt Binance Coin (BNB)?

Binance Coin (BNB) maakt gebruik van een Proof of Stake (PoS) consensus-algoritme. Bij PoS wordt géén gebruikgemaakt van crypto-miners en rekenkracht, om complexe berekeningen uit te voeren (zoals bij Proof of Work (PoW). In plaats daarvan worden nieuwe blokken en transacties gevalideerd en toegevoegd aan de blockchain, op basis van de hoeveelheid BNB-tokens die een Binance-gebruiker bezit en bereid is om vast te zetten in het netwerk of te ‘staken’. Het gebruik van PoS-algoritmen brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals een verminderde energieconsumptie in vergelijking met PoW (er is immers veel minder rekenkracht vereist).

ERC-20-protocol

Bovendien kunnen gebruikers met BNB-coins deelnemen aan het staking-proces en passieve inkomsten verdienen, door de tokens vast te zetten. Aanvankelijk werd Binance Coin uitgegeven op de Ethereum-blockchain, waar het het ERC-20-protocol volgde (de token-standaard van Ethereum). Echter, met de lancering van de Binance Smart Chain (BSC), is BNB ook beschikbaar op dit blockchainnetwerk, waar het zijn eigen PoS-algoritme gebruikt voor validatie en beveiliging.

 

Wat is de bloktijd van Binance Coin?

De bloktijd van BNB is ongeveer 3 seconden. Dat betekent dat er gemiddeld iedere 3 seconden een nieuw blok aan het Binance Chain-netwerk wordt toegevoegd. Deze snelle bloktijd stelt Binance Chain in staat om transacties snel te verwerken en de algehele efficiëntie van het netwerk te vergroten. Door de korte bloktijd kunnen gebruikers snel bevestigingen ontvangen en kunnen applicaties op de Binance Chain snelle interacties bieden.

Binance Smart Chain is compatible met de EVM

Deze snelle bloktijd van 3 seconden verwijst specifiek naar het Binance Chain-netwerk en niet naar de Binance Smart Chain (BSC). De BSC is een parallelle blockchain die compatible is met de Ethereum Virtual Machine (EVM). De Binance Smart Chain maakt gebruik van een aangepast consensus-mechanisme, maar heeft eveneens een bloktijd van ongeveer 3 seconden. Echter kan de exacte bloktijd van BSC variëren.

 

Welke programmeertalen gebruikt Binance?

Binance maakt gebruikt van verschillende programmeertalen voor verschillende aspecten van het platform en services. Voor de ontwikkeling van de backend-infrastructuur en de implementatie van de kernfunctionaliteit van het handelsplatform, maakt Binance gebruik van de programmeertaal Go. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van de scripttaal Python voor verschillende doeleinden, waaronder data-analyse, automatisering, API-integratie en het bouwen van interne tools. Python wordt vaak gekozen vanwege zijn leesbaarheid en snelle ontwikkelingstijd. Voor de ontwikkeling van webgebaseerde interfaces en frontend-toepassingen maakt Binance gebruik van JavaScript en TypeScript. Deze programmeertalen worden gebruikt in combinatie met populaire frontend-frameworks, zoals React en angular.

Solidity

Binance ondersteunt het Binance Smart Chain-netwerk, dat de programmeertaal Solidity gebruikt voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op Binance-ecosystemen. Daarnaast wordt Solidity gebruikt voor het ontwikkelen van smart contracts op de Ethereum-blockchain. Naast deze programmeertalen kan Binance ook andere talen en technologieën gebruiken, afhankelijk van specifieke projecten en toepassingen. Het technische landschap van Binance is voortdurend in ontwikkeling en kan veranderen naarmate nieuwe technologieën en programmeertalen opkomen.

 

Wat is de maximale voorraad van Binance Coin?

De maximale voorraad van Binance Coin was aanvankelijk 200 miljoen BNB-tokens. Binance Coin werd na de lancering oorspronkelijk uitgegeven als een ERC-20-token op het Ethereum-netwerk, maar later is een deel van de BNB-coins overgezet naar de Binance Chain en de Binance Smart Chain. De BNB-tokens werden verdeeld over verschillende doeleinden, waaronder Binance Launchpad en strategische partnerschappen. Binance heeft echter ook een mechanismen geïmplementeerd om de voorraad van BNB in de loop van de tijd te verminderen, zoals het verbranden van tokens. Binance voert regelmatig zogenaamde ‘token-burns’ uit, waarbij een deel van de BNB-tokens permanent uit omloop wordt gehaald en vernietigd. Dit verbrandingsproces helpt om de totale voorraad BNB geleidelijk aan te verminderen, en mogelijk een positief effect te hebben op de waarde van het resterende aanbod.

Terug naar 100 miljoen BNB-tokens

Het Auto-Burn-systeem van Binance moet het totale aanbod uiteindelijk terugbrengen tot 100 miljoen BNB-tokens. Dit verbrandingsprotocol past de hoeveelheid te verbranden coins aan op basis van de BNB-prijs en het aantal blokken dat tijdens een kwartaal op de Binance Smart Chain is gegenereerd. De maximale voorraad van Binance Coin is echter niet hetzelfde als het circulerende aanbod. Het circulerende aanbod kan variëren omdat tokens worden verbrand, vergrendeld of vrijkomen uit gereserveerde fondsen. Voor het actuele circulerende aanbod van BNB-tokens, kun je het beste kijken op de officiële website van Binance of de BNB-pagina op de crypto-website CoinMarketCap raadplegen.

 

Hoe werkt het staking-proces van Binance?

Het staking-proces van Binance is een manier waarop gebruikers hun cryptovaluta kunnen inzetten en beloningen kunnen verdienen. Het staking-proces gaat ongeveer als volgt:

  1. Selecteren van een ondersteunde cryptocurrency
    Binance ondersteunt verschillende crypto-activa voor staking, zoals het native BNB-token, Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en nog veel meer crypto-coins.
  2. Het kiezen van een staking-programma
    Binance biedt verschillende staking-programma’s aan, elk met hun eigen beloningsstructuur en vereisten. Sommige programma’s hebben een vastgestelde staking-periode , terwijl andere programma’s flexibeler zijn. Kies in ieder geval voor het programma dat aan je eigen specifieke voorkeuren en doelen voldoet.
  3. Storten van crypto-activa
    Zorg ervoor dat je voldoende saldo hebt van de geselecteerde cryptovaluta om te kunnen staken. Stort de cryptocurrency’s vervolgens naar je Binance-account.
  4. Starten van het staking-proces
    Ga naar het staking-gedeelte van het Binance-platform en selecteer het gewenste staking-programma. Volg de instructies om je crypto-coins te staken. Dit omvat meestal het bevestigen van je staking-bedrag en het bevestigen van de voorwaarden.
  5. Beloningen verdienen
    Zodra je de staking hebt gestart, begint het verdienproces. Je verdient beloningen op basis van het gestaakte bedrag en de duur van het staking-programma. De beloningen worden meestal regelmatig uitgekeerd op je Binance-account.
  6. Einde van de staking-periode
    Na afloop van de staking-periode kun je ervoor kiezen om je gestaakte cryptocurrency’s te ontgrendelen. Houd er rekening mee dat sommige staking-programma’s mogelijk een minimale stakings-duur hebben, voordat je kunt ontgrendelen.

Het staking-proces en de beschikbare staking-opties kunnen variëren, afhankelijk van de desbetreffende crypto-activa en het staking-programma dat je kiest. Zorg ervoor dat je de specifieke stakings-voorwaarden en instructies van Binance voor het staken van je cryptocurrency’s nauwkeurig opvolgt.

 

Welke wallets zijn compatible met Binance?

Binance ondersteunt verschillende soorten crypto-wallets die compatible zijn met het Binance-platform, waaronder:

 

Binance Chain Wallet

De Binance Chain Wallet is de officiële wallet van het platform die speciaal is ontworpen voor het opslaan van tokens op de Binance Chain. Het is een browserextensie-wallet die rechtstreeks kan worden gekoppeld aan het Binance-platform. Gebruikers kunnen deze wallet onder andere gebruiken om NFT’s en andere tokens veilig op te slaan.

 

Trust Wallet

De Trust Wallet voor Smartchain (BNB) is een populaire mobiele wallet die eigendom is van Binance. Deze wallet is compatible met verschillende cryptocurrency’s en blockchain-wallets. Met deze wallet houden gebruikers de volledige controle en kunnen ze coins verzenden, ontvangen en opslaan, binnen de mobiele interface. Daarnaast kan de Trust Wallet eenvoudig worden verbonden met het Binance NFT-platform om NFT’s te beheren en te verhandelen.

 

MetaMask

Ook MetaMask is compatible met Binance. Deze browserextensie-wallet werd aanvankelijk ontwikkeld voor Ethereum, maar kan inmiddels ook worden gebruikt om tokens op de Binance Chain op te slaan. Net zoals met de Binance Chain Wallet en de Trust Wallet kan ook de MetaMask Wallet worden gebruikt, voor het verhandelen van Non Fungible Tokens op het Binance NFT-plaform.

 

Hardware wallets

Daarnaast wordt Binance ondersteund door verschillende hardware wallets, waaronder Trezor, Ledger Nano S of Ledger Nano X. Hardware wallets bieden meestal een hoger niveau van veiligheid, omdat de cryptovaluta offline worden opgeslagen. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van bovenstaande wallets in de loop der tijd kan veranderen. Kijk daarom altijd eerst op de officiële website van Binance, voor de meest recente en betrouwbare informatie over wallet-compatibiliteit. Zorg er ook voor dat je de officiële bronnen gebruikt bij het downloaden of installeren van wallets, om phishing-pogingen te voorkomen.

Ledger Nano X hardware wallet

 

Waarom kan Binance interessant zijn voor investeerders?

Binance biedt een breed scala aan cryptovaluta die kunnen worden verhandeld op het platform. Dit omvat niet alleen grote bekende cryptocurrency’s (zoals Bitcoin en Ethereum), maar ook talloze altcoins. Door toegang te hebben tot een diverse selectie van crypto-coins, kunnen investeerders profiteren van verschillende marktkansen en hun portefeuille diversifiëren. Binance is een van de grootste en meest liquide crypto-exchanges ter wereld. Dat betekent dat er een hoog handelsvolume is, waardoor investeerders snel en gemakkelijk kunnen handelen zonder aanzienlijke prijsimpact te ondervinden. Een hoge liquiditeit is vooral belangrijk voor grote investeerders die grote transacties willen uitvoeren, zonder de markt te verstoren.

Spot trading, margehandel en futures trading

Het Binance-platform biedt zeer veel handelsmogelijkheden, waaronder spot trading, margehandel en futures trading. Dit stelt investeerders in staat om hun handelsstrategieën aan te passen aan hun specifieke behoeften en risicobereidheid. Bovendien biedt Binance verschillende geavanceerde handelshulpmiddelen en functies, zoals stop-limietorders en geavanceerde grafiekanalyse, die handelaren kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen. Binance Launchpad biedt investeerders de mogelijkheid om deel te nemen aan token-sales en Initial Coin Offerings (ICO’s) van veelbelovende projecten. Dit stelt investeerders in staat om vroeg in te stappen bij opkomende cryptocurrency-projecten en potentiële rendementen te behalen.

Volatiliteit op de cryptomarkt

Binance Coin kan ook worden gebruikt als een investering op zich, aangezien de cryptovaluta waarde kan krijgen naarmate de adoptie van Binance en het gebruik van BNB toenemen. Wees je er echter van bewust dat investeren in crypto-activa en blockchain-projecten grote risico’s met zich meebrengt. De cryptomarkt is zeer volatiel en de prijsschommelingen van cryptocurrency’s kunnen enorm zijn. Daarom is het belangrijk dat je altijd zelf eerst grondig onderzoek doet naar alle mogelijke risico’s en je eigen risicobeoordeling uitvoert, voordat je in crypto gaat beleggen. Investeer alleen geld wat binnen je eigen risicobereid past, en wat je dus bereid bent om te verliezen.

 

Wat zijn de risico’s en nadelen van Binance?

Binance is dan weliswaar een prominente en populaire crypto-handelsbeurs, maar er zijn echter ook een aantal risico’s en nadelen waar investeerders zich bewust van moeten zijn. Naast de bovengenoemde prijsschommelingen van BNB-tokens (en andere cryptovaluta), zijn er ook de nodige regelgevingsrisico’s. Binance wordt door de Amerikaanse autoriteiten beschuldigd van het oplichten van investeerders, het omzeilen van wet- en regelgeving en het vermengen van geld van klanten met bedrijfsfondsen. Bovendien zou Binance niet transparant zijn over de platform-structuur en liegen over wie het platform precies beheert. Het platform staat officieel geregistreerd op de Kaaimaneilanden, die op de grijze lijst van belastingparadijzen staan. Binance zou volgens de Amerikaanse autoriteiten expres verborgen hebben gehouden wie het platform exploiteerde, maar ook waar en bij wie de investeringsfondsen en crypto-activa werden bewaard.

Investeerders blootgesteld aan risico’s

De SEC (de Amerikaanse toezichthouder op de effectenbeurzen) heeft een civiele klacht tegen Binance ingediend met daarin een lijst van 13 aanklachten, waarbij het platform en andere investeringsentiteiten betrokken zouden zijn. Volgens de SEC opereert Binance in een ‘web van bedrog’. De gedaagden (waaronder Binance-oprichter Changpeng Zhao) zouden zichzelf hebben verrijkt met miljarden USD, terwijl ze de activa van investeerders aan aanzienlijke risico’s hebben blootgesteld. Ze zouden retail- en institutionele beleggers hebben misleid over vermeende surveillance en controles op manipulatieve handel op het Binance-platform. Volgens de SEC hebben deze controles echter nooit plaatsgevonden.

Effectenwetten omzeilen

Daarnaast zou Binance Amerikaanse ingezetenen hebben toegestaan om op het Binance-platform te handelen, ook al is de crypto-exchange in de VS niet geregistreerd als effectenbeurs. Binance zou volgens de SEC doelbewust afzonderlijke Amerikaanse entiteiten hebben gecreëerd, om zo de Amerikaanse federale effectenwetten op slinkse wijze te omzeilen. De SEC beweert onder meer dat Binance investeerders heeft misleid over risicocontroles die zogenaamd waren ingevoerd, om manipulatieve praktijken zoals ‘wash trading’ tegen te gaan. Wash trading is een illegale praktijk waarbij een individu of entiteit kunstmatige handelsactiviteiten creëert, om het volume en de liquiditeit van een financieel instrument (zoals een cryptovaluta) te verhogen. Bij wash trading koop en verkoopt dezelfde persoon of entiteit effecten met als enige doel, om schijnbaar echte handelsactiviteiten te creëren zonder dat er werkelijke waardeoverdracht plaatsvindt.

Extra voorzichtigheid geboden

Deze beschuldigingen aan het adres van Binance over misleiding, belangenverstrengeling, gebrek aan transparantie en wetsomzeiling, maakt dat investeerders extra voorzichtig moeten zijn als ze besluiten om op dit platform te gaan handelen. Investeerders die al op Binance handelen doen er wellicht verstandig aan om hun crypto-activa te bewaren op hardware wallets, in plaats van hun fondsen op de gedecentraliseerde handelsbeurs te laten staan. Gary Gensler (voorzitter van de SEC) waarschuwt beleggers dan ook om zich ervan te verzekeren, dat ze hun activa niet beleggen op dergelijke ‘onwettige’ crypto-platformen.

Binance ontkent aantijgingen

Binance en Changpeng Zhao doen de SEC-beschuldigingen van de hand. In een blogpost liet het crypto-platform weten dat ze zich krachtig zullen verdedigen tegen de aantijgingen. Volgens Zhao is Binance geen Amerikaanse handelsbeurs, waardoor eventuele acties van de SEC beperkt zijn in hun bereik. Zhao voegde daaraan toe dat alle activa op het Binance-platform (inclusief de tegoeden op Binance.US) volledig veilig zijn en gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken.

Strenge regulerende maatregelen

Als een grote crypto-handelsbeurs zoals Binance wordt beschuldigd van fraude, wetsomzeiling en belastingontduiking, dan kan dat verschillende gevolgen hebben voor de cryptomarkt an sich. De SEC-beschuldigingen kunnen leiden tot een verlies aan vertrouwen, waardoor investeerders en handelaren terughoudend kunnen worden, om nog zaken te doen op het Binance-platform. De toezichthoudende instanties zullen ongetwijfeld nieuwe onderzoeken instellen, die vervolgens weer kunnen leiden tot zeer strenge regulerende maatregelen, zoals hele hoge boetes, het volledig stopzetten van alle activiteiten of zelfs juridische vervolging van Binance. Regulatorische acties tegen de grootste crypto-exchange ter wereld, kunnen de bredere cryptomarkt negatief beïnvloeden.

Veranderingen in het crypto-beurslandschap

Aan de andere kant kunnen strenge regulatorische maatregelen tegen Binance leiden tot veranderingen in het crypto-beurslandschap. Andere gedecentraliseerde exchanges kunnen mogelijk profiteren van het verlies van vertrouwen in Binance, en zelf een groter marktaandeel verwerven. Nieuwe wet- en regelgeving kunnen ook van invloed zijn op hoe beurzen opereren en kunnen zorgen voor een meer transparante en gereguleerde handelsomgeving. Hoe dan ook: het is essentieel dat crypto-handelsbeurzen en marktdeelnemers zich houden aan de regels en voorschriften, om het vertrouwen van investeerders en de integriteit van de cryptomarkt te behouden.

 

Waarom is Binance niet actief in Nederland en België?

Verschillende landen hebben de activiteiten van Binance beperkt of zelfs helemaal verboden. Met ingang van 17 juli 2023 wordt alle handel op het Binance-platform voor bestaande gebruikers in Nederland gestaakt. Binance zou er niet in zijn geslaagd om een registratie in ons land te verkrijgen bij De Nederlandsche Bank (DNB) en moet door het ontbreken van de wettelijke goedkeuring alle activiteiten hier beëindigen. Ook België heeft Binance inmiddels in de ban gedaan. Op 23 juni 2023 beval de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) om per direct te stoppen met het aanbieden of leveren van alle cryptocurrency-diensten in het land. Volgens de FSMA had Binance crypto-diensten aangeboden vanuit landen die géén lid zijn van de Europese  Economische Ruimte (EER), en dat is verboden.

Liquiditeitsrisico’s

Wellicht dat Binance in de toekomst weer in Nederland en België wordt toegestaan (mits ze aan de gestelde wet- en regelgeving voldoen), maar dat lijkt voorlopig nog niet aan de orde. Naast bovenstaande regulatoire risico’s, zijn er ook de nodige liquiditeitsrisico’s. Binance staat bekend om het noteren van nieuwe en opkomende tokens op hun platform. Hoewel dit volop kansen kan bieden aan investeerders, brengt het ook een aantal liquiditeitsrisico’s met zich mee. Nieuwe tokens kunnen minder liquide zijn en kunnen gevoelig zijn voor prijsschommelingen en volatiliteit. Het kan dan moeilijk zijn om grote hoeveelheden van dergelijke tokens te kopen, zonder de marktprijs te beïnvloeden.

Enige technische kennis

Voor beginnende investeerders kan de interface van Binance en het begrijpen van de handelsprocessen en terminologie enige leescurve en technische kennis vereisen. Het kan ook overweldigend zijn vanwege de verscheidenheid aan handelsmogelijkheden en tools die beschikbaar zijn op het platform. Daarom is het voor gebruikers van belang om eerst vertrouwd te raken met de werking van het platform, voordat ze actief gaan handelen.

Onduidelijkheid over de toekomst van Binance

De beschuldigingen van de SEC en het feit dat verschillende landen de activiteiten van Binance hebben verboden, biedt ’s werelds grootste crypto-handelsplatform nog steeds verschillende positieve aspecten aan investeerders en handelaren. Binance biedt immers een breed scala aan cryptocurrency’s om te verhandelen, geavanceerde handelstools, een gebruiksvriendelijke interface en een sterke liquiditeit. Bovendien heeft Binance innovatieve diensten geïntroduceerd, zoals het Binance Launchpad en het NFT-platform, waardoor gebruikers toegang hebben tot opkomende projecten in de groeiende wereld van Non Fungible Tokens. Desondanks kun we niet voorbijgaan aan de juridische problemen waar Binance op dit moment mee kampt. Het blijft voorlopig dan ook nog onduidelijk of de exchange zijn rol als toonaangevende speler op de cryptomarkt kan behouden.

 

Conclusie

Binance is uitgegroeid tot een van de meest populaire crypto-exchanges ter wereld, vanwege zijn uitgebreide cryptocurrency-aanbod, lage handelskosten, gebruiksvriendelijkheid en sterke beveiligingsmaatregelen. Dit platform biedt beginnende handelaren en ervaren beleggers tal van geavanceerde tools om op de cryptomarkt te handelen met crypto-activa. Desondanks zijn de beperkingen en regulatoire problemen waar Binance op dit moment in verschillende landen en rechtsgebieden mee kampt, reden om uiterst voorzichtig te zijn. Volg daarom de laatste actuele ontwikkelingen en win professioneel advies in, voordat je het Binance-platform of gerelateerde diensten gaat gebruiken.

 

Terug naar boven ↑

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).