Welke NEO dapps worden er ontwikkeld voor de NEO blockchain?

with Geen reacties

Virtuele valuta hebben het afgelopen jaar laten zien hoe enorm de koersen ervan kunnen schommelen. Veel van de Altcoins (alternatieve digitale betalingseenheden) zijn afhankelijk van de grilligheid van de grote bekende cryptocoins zoals de Bitcoin. Hoge volatiliteit is een belangrijk kenmerk van deze steeds populairder wordende digitale valuta. Een kleine koersschommeling bij de Bitcoin heeft vaak al een direct effect op de andere cryptomunten. De concurrentie tussen de verschillende coins wordt steeds groter en er komen steeds meer nieuwe cryptocurrency’s op de markt via Intitial Coin Offerings (ICO’s). Een digitale betalingseenheid die wil overleven zal dan ook een bepaalde unieke eigenschap moeten hebben en zich duidelijk moeten kunnen onderscheiden van de andere cryptocoins. Echter zijn er een aantal virtuele valuta die ten opzichte van de meeste cryptomunten, duidelijk een stuk stabieler zijn qua prijs. Eén van de munten die relatief onverstoorbaar lijkt is NEO.

NEO logo

NEO en GAS-coin

NEO is ontwikkeld in China en staat ook wel bekend als het “Chinese Ethereum”. Dat komt omdat de technologie tussen deze blockchainplatformen niet zo heel veel van elkaar verschilt. Op dit moment staat NEO op de 6e plaats op de website coinmarketcap.com (CMC), een verzamelwebsite van alle cryptocurrency’s wereldwijd. Net zoals Ethereum is NEO zowel een blockchainplatform als een digitale betalingseenheid, waarmee smart contracts kunnen worden uitgevoerd tijdens de ontwikkeling van digitale assets. Een belangrijk aspect van het NEO-protocol is dat het gebruikt kan worden om ook andere cryptocurrency’s te ontwikkelen, waarmee het NEO-netwerk van brandstof kan worden voorzien. Deze cryptocoins kunnen op hun beurt ook weer worden gebruikt voor het uitvoeren van smart contracts en cryptografische berekeningen binnen het netwerk. De andere cryptocurrency naast NEO is de “GAS-coin”.

Chinese dame, masker.

Zeer geschikt voor een wereldwijde smart economy

Het is soms moeilijk te achterhalen waarom de koersen van digitale betalingseenheden soms zo sterk stijgen om vervolgens weer knoerthard te kelderen. De cryptomarkt is vrijwel volledig gebaseerd op speculatie en marktsentiment. Veel cryptoplatformen richten zich louter en alleen op de handel in hun eigen cryptocurrency’s. Ethereum richt zicht voornamelijk op transacties met Ether, maar NEO heeft een aanzienlijke hoeveelheid aan assets geïntegreerd binnen zijn platform, inclusief zijn eigen digitale betalingseenheid. Deze unieke eigenschap maakt NEO uitermate geschikt als onderliggende digitale infrastructuur voor een wereldwijde “smart economy”. De mogelijkheid voor integratie van een gevarieerde hoeveelheid decentrale gedistribueerde assets, maakt dat NEO op dit moment door veel blockchainspecialisten wordt gezien als één van de meest veelbelovende cryptocurrency’s. Hieronder heb ik een paar interessante blockchainprojecten voor je op een rij gezet.

Blockchain

NEX

NEX is een decentrale applicatie die het mogelijk maakt om nog snellere en meer complexe handelingen uit te voeren op de NEO blockchain, ten opzichte van bestaande gedecentraliseerde handelsbeurzen. Deze blockchainoplossing maakt daarbij gebruik van een “off-chain” matching machine. NEX is een platform voor geavanceerde cryptocurrency trade en biedt daarnaast verschillende mogelijkheden voor decentrale gedistribueerde betalingsmethoden. NEX is ontwikkeld om zeer veel transacties tegelijkertijd aan te kunnen. Dankzij het NEX-protocol kunnen smart contracts op de NEO blockchain wereldwijd assets verzenden en ontvangen zoals de NEO-coin en GAS.

 

NEX wallet extensie

De NEX wallet extensie ondersteunt de blockhain-infrastructuur en draagt bij aan een snelle en nauwkeurige coördinatie tussen NEX, decentrale applicaties en de verschillende websites. Dit platform is geschikt voor interactie tussen tokens die gebasseerd zijn op zowel het NEO netwerk als het netwerk van Ethereum.

Containers, USA. NEO dapp.

Red Pulse

NEO creëert een platform voor nieuwe deeleconomieën, waarbij gebruik wordt gemaakt van blockchaintechnologie en cryptocurrency’s. Red Pulse is een NEO dapp, waarmee westerse bedrijven een beter inzicht kunnen krijgen in de werking van de Chinese economie. Bij deeleconomieën denken veel mensen aan UBER of mogelijkheden voor de verhuur van appartementen en materialen. Door het delen van allerlei zaken ontstaan nieuwe inkomstenbronnen. Ook het doelmatig delen van werkplekken met gelijkgestemden wordt steeds gebruikelijker. Het bespaart kosten en zorgt bovenal voor een prettige werksfeer. De term “deeleconomie” is de afgelopen jaren op allerlei manieren gebruikt en zo gehypt, dat de ware betekenis ervan langzaamaan is gaan vervagen.

 

On demand

Een van de belangrijkste eigenschappen van een deeleconomie is dat bij een dergelijke economie altijd sprake moet zijn van “on demand” handelen. Iedereen moet altijd en overal kunnen beschikken over producten en diensten op het moment dat hij of zij die diensten nodig heeft. Daarnaast moet het uitwisselen van waarde tussen gebruikers, op een hele gestroomlijnde manier kunnen plaatsvinden. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om financiële waarde zoals geld of andere vormen van waarde.

 

Schaalbaarheid

Ook is de schaalbaarheid van platformen die zich richten op de deeleconomie ontzettend belangrijk. Blockchaintechnologie maakt het eenvoudiger om inkomsten en uitgaven veel beter te managen. Niet alleen kan het managen van eigendommen veel beter worden gestroomlijnd, maar ook wordt het delen van belangrijke betrouwbare informatie over kapitaalmarkten veel eenvoudiger.

 

Red Pulse en het RPX token

Red Pulse is een op de Chinese markt gericht onderzoeksplatform dat gebruikmaakt van cryptocurrency tokens op de blockchain. Deze NEO dapp heeft zijn eigen cryptocurrency, de RPX. Inmiddels maken al een aantal grote westerse banken, wereldwijd opererende makelaars en asset managers gebruik van Red Pulse, om de Chinese markt (die cultureel gezien echt heel anders in elkaar steekt dan onze westerse markten) beter te kunnen begrijpen. Dit geprofessionaliseerde contentplatform focust zich op belangrijke Chinese marktgebeurtenissen en deelt die inzichten op een transparante decentrale gedistribueerde manier. Doordat westerse bedrijven beter inzicht hebben in de Chinese markteconomie, wordt het betreden van de Chinese markt voor hen gemakkelijker.

Advertising, NEO dapp.

AdEx

AdEx is een gedecentraliseerd advertentieplatform op de blockchain. Deze NEO dapp maakt gebruik van smart contracts en maakt het voor consumenten eenvoudiger om advertentiecampagnes die aan hen gericht zijn, eenvoudiger te begrijpen en te managen. Eén van de belangrijkste elementen van deze NEO dapp is het zogenaamde AdEx gebruikersprofiel, een gepersonaliseerde pagina, waardoor online advertenties veel efficiënter kunnen worden gestroomlijnd, met als resultaat veel effectievere campagnes.

 

Minimaliseren van advertentiefraude

Met AdEx wordt het risico van advertentiefraude sterk geminimaliseerd en kunnen reclamebudgetten zo optimaal mogelijk worden gespendeerd. Met AdEx wordt voorkomen dat adverteerders onterecht moeten betalen voor frauduleuze advertentieklikken en kunnen adverteerders hun online invloed versterken. De belangrijkste doelstelling van AdEx is het verbinden van betrouwbare adverteerders, met precies de juiste doelgroepen.

Copyright, auteursrecht, NEO dapp.

Zeepin

Een interessante NEO dapp is Zeepin dat zich focust op de distributie van copyrights. De creatieve sectoren zijn wereldwijd één van de snelstgroeiende industrieën en van niet te onderschatten waarde voor de wereldeconomie. Echter blijft het beschermen van auteursrechten nog een heikel punt. Wantrouwen tussen verschillende partijen, een versplinterde distributieketen en slechte communicatie tussen leveranciers en afnemers, is aan de orde van de dag. Zeepin is een NEO dapp die daar verandering in brengt, waardoor grote en kleine ondernemingen binnen de creatieve sector, eenvoudiger hun doelstellingen kunnen bereiken. Zeepin heeft een geavanceerde blockchain-infrastructuur gecreëerd, die zich dan ook specifiek richt op de ontwikkelaars van allerlei verschillende kunstvormen.

 

Distributie van kunst

Het team achter Zeepin bestaat voornamelijk uit ontwerpers die zich al meer dan 15 jaar bezighouden met het verbinden en helpen van meer dan 1.2 miljoen creatievelingen over de hele wereld, zodat zij hun tools eenvoudig met elkaar kunnen uitwisselen. Deze NEO dapp wordt inmiddels gezien als het grootste cryptoplatform voor de creatieve industrie en dat maakt dit platform erg populair onder crypto-investeerders. Bij traditionele centraal georganiseerde distributie van kunst is er een groot gebrek aan vertrouwen, en is het beschermen van copyright soms bijna onmogelijk. Daarnaast zijn de manieren om te investeren in kunstprojecten erg wazig en omslachtig. Zeepin biedt een innovatieve oplossing voor ontwerpers, distributeurs en fabrikanten, om de revolutionaire blockchaintechnologie op een optimale manier te kunnen benutten.

Imusify, blockhain, muziekindustrie, NEO dapp.

Imusify

Een andere NEO dapp is Imusify. NEO presenteert zich als “the smart economy” en Imusify presenteert zichzelf als “the smart economy for music”. Het team achter deze startup heeft de lat hoog gelegd en de ontwikkelaars hebben de ambitie, om de hele muziekindustrie te decentraliseren. Hierbij kijken zij goed naar de problemen die gemoeid zijn met de huidige “centrale” muziekplatformen en hoe zij deze problemen het beste kunnen tackelen. De kracht van decentrale gedistribueerde platformen is enorm en blockchaintechnologie biedt voor muzikanten en ontwikkelaars van andere digitale content, dan ook een zee aan nieuwe mogelijkheden. Dat komt onder andere doordat Imusify tools aanreikt aan muzikanten, om hun creatieve inspanningen op een zeer geavanceerde manier te verspreiden.

 

$IMU

Imusify exploiteert het zogenaamde $IMU token. Deze crytpocurrency is de “economische motor” van het platform. Hiermee kunnen gebruikers van het platform waarde met elkaar uitwisselen. Voor gebruikers ontstaat op deze wijze een bijzondere manier van crowdfunding, waarbij de $IMU tokens kunnen worden gebruikt op de marktplaats van Imusify. Op deze marktplaats kunnen gebruikers zoals muzikanten, muziekproducenten en andere artiesten met elkaar in contact komen, om bijvoorbeeld hun album te produceren en te promoten bij hun publiek. De ontwikkelaars van deze NEO dapp hebben hoge verwachtingen van deze blockchaininnovatie en denken dat er in combinatie met het $IMU token de komende jaren heel wat nieuwe toepassingsmogelijkheden zullen ontstaan. Niet alleen voor de muziekindustrie, maar ook voor tal van andere branches.

Pakketpost, koeriersdienst, Chain Line.

Chain Line

Chain Line is een NEO dapp voor het verschepen van goederen die gebruikmaakt van smart contracts. Met deze decentrale applicatie kan de hele verzending op de blockchain worden gemonitord vanaf het moment dat iemand de aankoop doet, tot het moment dat het desbetreffende product bij de kopers wordt afgeleverd. Alle voorwaarden voor verzending zijn in de smart contracts vastgelegd en er kan dus ook niet van die voorwaarden worden afgeweken, als één van de bij de verzending betrokken partijen dat ongeautoriseerd zou willen doen. Dit proof of concept bevindt zich nog maar in de testfase en zal de komende tijd nog verder worden doorontwikkeld.

NEO logo

Veilige hardware wallets

 

Switcheo

Dit is een gedecentraliseerd handelsplatform waarbij gebruik wordt gemaakt van NEP5-tokens. Deze cryptocurrency-tokens zijn een standaard voor tokens op de NEO-blockchain, net zoals de ERC20-tokens de standaard zijn voor decentrale applicaties op de Ethereum blockchain. Met deze NEO dapp kunnen transacties met NEO-tokens, GAS of andere NEP5-tokens worden uitgevoerd, direct vanuit je cryptocurrency wallet. De transacties met Switcheo kunnen snel worden uitgevoerd zonder dat gebruikers geconfronteerd worden met verborgen extra vergoedingen achteraf. De transactiekosten op dit platform zijn laag en dat maakt Switcheo bijzonder geschikt voor iedereen die nieuw is op de cryptomarkt en wil kennismaken met de NEO blockchain.

 

Blockchain, Aphelion, NEO Smart Economy.

Aphelion

Aphelion is een NEO platform dat zich richt op de ontwikkeling van een revolutionair gedecentraliseerd peer to peer cryptohandelsplatform op de NEO blockchain. Dit project is gebouwd om een aantal specifieke problemen van bestaande crypto-exchanges op te lossen. Aphelion hanteert het zogenaamde Distributed Exchange Asset Ledger protocol (DEAL). Deze DEAL-transacties worden gefaciliteerd door middel van smart contracts en zijn niet afhankelijk van andere “centrale” handelsplatformen en de beperkingen waar veel platformen mee te maken hebben.

What's your story? Narrative en de content economy.

Narrative

Narrative is een NEO dapp die zich richt op contentdistributie. Dit social media platform op de NEO blockchain beloont gebruikers voor het leveren van content van hoge kwaliteit. Voor het uitkeren van deze beloningen gebruikt het platform een eigen cryptocurrency: het NRVE-token. Dit platform werd eerst uitgevoerd op de Ethereum blockchain, maar heeft de overstap gemaakt naar NEO, omdat het Chinese netwerk meer mogelijkheden zou bieden en de transactievergoedingen daar lager zouden zijn dan bij Ethereum. De schaalbaarheid van NEO is gewoonweg groter dan van Ethereum. Ook de snelheid van transacties ligt bij NEO hoger. Op het netwerk van Ethereum kunnen ongeveer 15 transacties per seconden worden uitgevoerd, terwijl het netwerk van NEO in staat is om 10,000 transacties per seconden uit te voeren. Decentraal gedistribueerde platformen zoals Narrative zouden in de toekomst zeker betrouwbare alternatieven kunnen worden voor de bestaande social netwerkplatformen.

Digital markting, NEO dapp.

Gagapay.network

Gagapay.network is een zogenaamd smart marketing platform dat gebruikmaakt van smart contracts voor onder andere affiliate programma’s, online advertising en customer loyalty doeleinden. Blockchaintechnologie biedt vele nieuwe mogelijkheden voor smart marketing, omdat dergelijke promotionele platformen een ideale kruisbestuiving mogelijk maken tussen allerlei soorten marketinginspanningen, waarbij exact de juiste doelgroepen kunnen worden bereikt en de kosten zo laag mogelijk kunnen worden gehouden. Gagapay.network maakt het eenvoudiger om marketingprogramma’s op te zetten, voor zowel grote als kleine organisaties.

Bridge, skyline.

Bridge

Deze NEO dapp is ontwikkeld om te worden gebruikt als identificatietoepassing op de NEO blockchain. Het is een identiteitsprotocol dat het veilig distribueren van identiteitsgegevens als voornaamste doel heeft. Bridge maakt voor zijn decentrale applicatie gebruik van het IAM-token dat de brandstof vormt voor de uitvoering van het Bridgesysteem en een interactie kan aangaan met NEO smart contracts. Bridge richt zich op toepassingen voor onder andere KYC (Know Your Costumer), waarbij het voornamelijk draait om het tegengaan van witwaspraktijken. Ook focust Bridge zich op toepassingen waarmee gebruikers zich kunnen registreren voor Initial Coin Offerings (ICO’s). De ontwikkelaars van Bridge willen realiseren dat verificatieprocessen uiteindelijk overal ter wereld, verenigbaar zijn met de plaatselijke wet- en regelgeving.

Kunstmatige intelligentie, Effect AI.

Effect.AI

De creatie van kunstmatige intelligentie is één van de meest indrukwekkende ontwikkelingen van dit moment. De mogelijkheden van dit soort geavanceerde technologieën zullen ongekend zijn. Tegelijkertijd roept de ontwikkeling van AI ook vraagtekens op bij een groot deel van de bevolking. Deze technologieën zijn tenslotte zo verfijnd en ingewikkeld, dat de meeste mensen geen flauw idee hebben van de manier waarop deze technologieën nu precies werken. Er zijn wereldwijd maar een handjevol grote bedrijven die het monopolie hebben op dit onderzoeksgebied. Daar komt nog eens bij dat onderzoekers op dit terrein meestal werken achter gesloten deuren. Er wordt weinig inzicht gegeven in wat zij nu precies doen. Effect.AI is een NEO dapp die transparantie wil aanbrengen door het creëren van een gedistribueerde marktplaats, voor AI-algoritmes en diensten die zich richten op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Hierdoor wordt het eenvoudiger voor AI-ontwikkelaars om hun kennis wereldwijd met elkaar te delen.

Timmerman, Thor is een blockchain platform dat is toegespitst op contractors en ondernemers, NEO dapp.

Thor

Nederlandse bouwbedrijven zitten op dit moment met hun handen in het haar, omdat er een groot tekort is aan arbeidskrachten binnen deze sector. Verwacht wordt dat er de komende jaren zo’n 54.000 nieuwe bouwers nodig zijn om te kunnen voldoen aan alle bouwdrachten. De economische crisis heeft ervoor gezorgd dat er de afgelopen 10 jaar veel te weinig jonge arbeidskrachten zijn ingestroomd en daarnaast gingen ook nog eens meer dan 60.000 arbeidsplaatsen verloren. Veel van deze werknemers zijn daardoor vaak noodgedwongen voor zichzelf begonnen. Echter zit de economie weer volop in de lift zit en het is natuurlijk logisch dat zelfstandigen daar nu volop te vruchten van gaan plukken. De tarieven die zij rekenen zijn hoog. Het gevolg is uiteraard dat de prijzen die bouwbedrijven hanteren de pan uit zullen rijzen. Thor is een NEO dapp die bouwbedrijven en contractors met behulp van blockhaintechnologie bij elkaar brengt. Doordat blockhaintechnologie de noodzaak van dure derde partijen wegneemt kunnen bepaalde kosten omlaag worden gebracht. Hierdoor kunnen ook de kosten voor bouwondernemers weer een stuk naar beneden en kan de blockchain bijdragen aan gezondere marktomstandigheden op de lange termijn.

Crowdsourcing, Alphacat.

Alphacat

Alphacat is een NEO dapp voor quantitatieve investeringen op de cryptomarkt. Op dit platform kunnen onderzoekers zoals architecten en engineers uit verschillende sectoren, op een gestroomlijnde manier met elkaar communiceren over hun projecten. Alphacat geeft de ontwikkelaars van dapps verschillende tools in handen, waarmee ze onder andere hun eigen algoritmes kunnen ontwikkelen, testen en uitvoeren, op een zeer geavanceerde manier. Het platform maakt daarbij gebruik van kunstmatige intelligentie, machine learning, financiële technologie, voorspellende algoritmen, big data en blockchaintechnologie.

Data analyse, marktvoorspellingen, the wisdom of the crowd, senno.

Senno

Markten zijn continu in beweging en vaak is het lastig voor bedrijven om op de juiste wijze in te springen op actuele sentimenten onder consumenten. Blockchaintechnologie maakt veel meer mogelijk op het gebied van marktvoorspellingen door een gestroomlijnde decentrale distributie van waardevolle relevante, maar vooral nauwkeurige data. Senno is een revolutionair NEO platform dat een innovatieve draai geeft aan beslissingsprocessen, door op een zeer geavanceerde manier gebruik te maken van “wisdom of the crowd”.

FTW

Ook worden er momenteel toepassingen ontwikkeld voor decentraal gedistribueerde loterijen. Eén voorbeeld daarvan is FTW, een loterij op de NEO blockchain, waaraan iedereen overal ter wereld en op ieder gewenst moment aan mee kan doen. Wereldwijd doen een paar miljard mensen mee aan allerlei verschillende loterijen. Echter is transparantie bij deze loterijen vaak erg ver te zoeken. Het internet heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een verschuiving van traditionele loterijen, naar digitale online loterijen. Deze loterijen zijn vandaag de dag in principe allemaal “centraal” georganiseerd en afhankelijk van centrale uitvoerders. FTW organiseert loterijen op wereldwijde schaal, waarbij transparantie en vertrouwen technisch worden afgedwongen door de aard van de blockchaintechnologie.

Logo Bluetooth, Orbis.

Orbis

De komende decennia zal de hoeveelheid smart apparaten gigantisch toenemen. Al deze apparatuur en software die daarmee samenhangt, zullen op een efficiënte manier met elkaar moeten worden verbonden. De enorme hoeveel data die tussen deze objecten heen en weer wordt verzonden vereist een veilig platform. De Internet of Things gaat ervan uit dat al deze apparaten zullen worden verbonden door middel van het internet, maar inmiddels worden er nieuwe geavanceerde technologieën ontwikkeld die wellicht een veel beter en veiliger alternatief zijn, voor het stroomlijnen van smart apparaten en dataoverdracht. Een van die technologieën is de blockchain. Een interessante NEO dapp op het gebied van IoT is Orbis, een veilig, wereldwijd, decentraal en open platform dat gebruikmaakt van Bluetooth-technologie in combinatie met de blockchain. Met Orbis ontstaat een unieke wisselwerking tussen “online” en “ofline” dataoverdracht tussen decentrale slimme objecten.

Bitvavo logo
De website van Bitvavo

Waar kan ik NEO aanschaffen?

NEO Smart Economy is een interessante en veelbelovende ontwikkeling. Ik denk dat het investeren in deze cryptocurrency best een verstandige zet is. Echter kan niemand in de toekomst kijken en dus blijven het altijd voorspellingen. Daarnaast moet iedereen die in deze cryptocoin wil gaan investeren zich goed realiseren dat de Chinese overheid nog niet precies weet, hoe ze nu met digitale betalingseenheden moeten omgaan. Er gaan in het land zelfs stemmen op om cryptocurrency’s te verbieden, omdat ze vinden dat virtuele valuta een bedreiging vormen voor de officiële Chinese munteenheid. Ook moet je je bij het kopen van digitale munten goed realiseren dat de cryptomarkt een hele grillige markt is, waar de koersen binnen 24 uur gigantisch kunnen stijgen en dalen.

 

Tegoeden opgeslagen bij een onafhankelijke stichting

Daarnaast is ook de rechtszekerheid omtrent cryptocoins nog niet goed geregeld en als er iets mis gaat, dan is het meestal niet duidelijk waar je je gram kunt halen. Er zijn heel veel platformen waar je NEO kunt kopen, maar als je nog niet bekend bent op de cryptomarkt, dan verdient het aanbeveling om de virtuele valuta aan te schaffen, op een betrouwbaar Nederlands platform. Een handelsplatform waarbij de tegoeden worden ondergebracht bij een onafhankelijke stichting. Bitvavo is een Nederlandse aanbieder van NEO en andere cryptocurrency’s, die de coins veilig “offline” opslaat en daarnaast een streng veiligheidsprotocol hanteert, om fraude met digitale betalingseenheden te voorkomen.

 

NEO kopen?

Bitvavo

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply