Welke NEO dapps worden er ontwikkeld voor de NEO blockchain?

with Geen reacties

Virtuele valuta hebben het afgelopen jaar laten zien hoe enorm de koersen ervan kunnen schommelen. Veel van de Altcoins (alternatieve digitale betalingseenheden) zijn afhankelijk van de grilligheid van de grote bekende cryptocoins zoals de Bitcoin. Hoge volatiliteit is een belangrijk kenmerk van deze steeds populairder wordende digitale valuta. Een kleine koersschommeling bij de Bitcoin heeft vaak al een direct effect op de andere cryptomunten. De concurrentie tussen de verschillende coins wordt steeds groter en er komen steeds meer nieuwe cryptocurrency’s op de markt via Intitial Coin Offerings (ICO’s). Een digitale betalingseenheid die wil overleven zal dan ook een bepaalde unieke eigenschap moeten hebben en zich duidelijk moeten kunnen onderscheiden van de andere cryptocoins. Echter zijn er een aantal virtuele valuta die ten opzichte van de meeste cryptomunten, duidelijk een stuk stabieler zijn qua prijs. Eén van de munten die relatief onverstoorbaar lijkt is NEO.

NEO logo

NEO en GAS-coin

NEO is ontwikkeld in China en staat ook wel bekend als het “Chinese Ethereum”. Dat komt omdat de technologie tussen deze blockchainplatformen niet zo heel veel van elkaar verschilt. Op dit moment staat NEO op de 6e plaats op de website coinmarketcap.com (CMC), een verzamelwebsite van alle cryptocurrency’s wereldwijd. Net zoals Ethereum is NEO zowel een blockchainplatform als een digitale betalingseenheid, waarmee smart contracts kunnen worden uitgevoerd tijdens de ontwikkeling van digitale assets. Een belangrijk aspect van het NEO-protocol is dat het gebruikt kan worden om ook andere cryptocurrency’s te ontwikkelen, waarmee het NEO-netwerk van brandstof kan worden voorzien. Deze cryptocoins kunnen op hun beurt ook weer worden gebruikt voor het uitvoeren van smart contracts en cryptografische berekeningen binnen het netwerk. De andere cryptocurrency naast NEO is de “GAS-coin”.

Chinese dame, masker.

Zeer geschikt voor een wereldwijde smart economy

Het is soms moeilijk te achterhalen waarom de koersen van digitale betalingseenheden soms zo sterk stijgen om vervolgens weer knoerthard te kelderen. De cryptomarkt is vrijwel volledig gebaseerd op speculatie en marktsentiment. Veel cryptoplatformen richten zich louter en alleen op de handel in hun eigen cryptocurrency’s. Ethereum richt zicht voornamelijk op transacties met Ether, maar NEO heeft een aanzienlijke hoeveelheid aan assets geïntegreerd binnen zijn platform, inclusief zijn eigen digitale betalingseenheid. Deze unieke eigenschap maakt NEO uitermate geschikt als onderliggende digitale infrastructuur voor een wereldwijde “smart economy”. De mogelijkheid voor integratie van een gevarieerde hoeveelheid decentrale gedistribueerde assets, maakt dat NEO op dit moment door veel blockchainspecialisten wordt gezien als één van de meest veelbelovende cryptocurrency’s. Hieronder heb ik een paar interessante blockchainprojecten voor je op een rij gezet.

Blockchain

NEX

NEX is een decentrale applicatie die het mogelijk maakt om nog snellere en meer complexe handelingen uit te voeren op de NEO blockchain, ten opzichte van bestaande gedecentraliseerde handelsbeurzen. Deze blockchainoplossing maakt daarbij gebruik van een “off-chain” matching machine. NEX is een platform voor geavanceerde cryptocurrency trade en biedt daarnaast verschillende mogelijkheden voor decentrale gedistribueerde betalingsmethoden. NEX is ontwikkeld om zeer veel transacties tegelijkertijd aan te kunnen. Dankzij het NEX-protocol kunnen smart contracts op de NEO blockchain wereldwijd assets verzenden en ontvangen zoals de NEO-coin en GAS.

 

NEX wallet extensie

De NEX wallet extensie ondersteunt de blockhain-infrastructuur en draagt bij aan een snelle en nauwkeurige coördinatie tussen NEX, decentrale applicaties en de verschillende websites. Dit platform is geschikt voor interactie tussen tokens die gebasseerd zijn op zowel het NEO netwerk als het netwerk van Ethereum.

Containers, USA. NEO dapp.

Red Pulse

NEO creëert een platform voor nieuwe deeleconomieën, waarbij gebruik wordt gemaakt van blockchaintechnologie en cryptocurrency’s. Red Pulse is een NEO dapp, waarmee westerse bedrijven een beter inzicht kunnen krijgen in de werking van de Chinese economie. Bij deeleconomieën denken veel mensen aan UBER of mogelijkheden voor de verhuur van appartementen en materialen. Door het delen van allerlei zaken ontstaan nieuwe inkomstenbronnen. Ook het doelmatig delen van werkplekken met gelijkgestemden wordt steeds gebruikelijker. Het bespaart kosten en zorgt bovenal voor een prettige werksfeer. De term “deeleconomie” is de afgelopen jaren op allerlei manieren gebruikt en zo gehypt, dat de ware betekenis ervan langzaamaan is gaan vervagen.

 

On demand

Een van de belangrijkste eigenschappen van een deeleconomie is dat bij een dergelijke economie altijd sprake moet zijn van “on demand” handelen. Iedereen moet altijd en overal kunnen beschikken over producten en diensten op het moment dat hij of zij die diensten nodig heeft. Daarnaast moet het uitwisselen van waarde tussen gebruikers, op een hele gestroomlijnde manier kunnen plaatsvinden. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om financiële waarde zoals geld of andere vormen van waarde.

 

Schaalbaarheid

Ook is de schaalbaarheid van platformen die zich richten op de deeleconomie ontzettend belangrijk. Blockchaintechnologie maakt het eenvoudiger om inkomsten en uitgaven veel beter te managen. Niet alleen kan het managen van eigendommen veel beter worden gestroomlijnd, maar ook wordt het delen van belangrijke betrouwbare informatie over kapitaalmarkten veel eenvoudiger.

 

Red Pulse en het RPX token

Red Pulse is een op de Chinese markt gericht onderzoeksplatform dat gebruikmaakt van cryptocurrency tokens op de blockchain. Deze NEO dapp heeft zijn eigen cryptocurrency, de RPX. Inmiddels maken al een aantal grote westerse banken, wereldwijd opererende makelaars en asset managers gebruik van Red Pulse, om de Chinese markt (die cultureel gezien echt heel anders in elkaar steekt dan onze westerse markten) beter te kunnen begrijpen. Dit geprofessionaliseerde contentplatform focust zich op belangrijke Chinese marktgebeurtenissen en deelt die inzichten op een transparante decentrale gedistribueerde manier. Doordat westerse bedrijven beter inzicht hebben in de Chinese markteconomie, wordt het betreden van de Chinese markt voor hen gemakkelijker.

Advertising, NEO dapp.

AdEx

AdEx is een gedecentraliseerd advertentieplatform op de blockchain. Deze NEO dapp maakt gebruik van smart contracts en maakt het voor consumenten eenvoudiger om advertentiecampagnes die aan hen gericht zijn, eenvoudiger te begrijpen en te managen. Eén van de belangrijkste elementen van deze NEO dapp is het zogenaamde AdEx gebruikersprofiel, een gepersonaliseerde pagina, waardoor online advertenties veel efficiënter kunnen worden gestroomlijnd, met als resultaat veel effectievere campagnes.

 

Minimaliseren van advertentiefraude

Met AdEx wordt het risico van advertentiefraude sterk geminimaliseerd en kunnen reclamebudgetten zo optimaal mogelijk worden gespendeerd. Met AdEx wordt voorkomen dat adverteerders onterecht moeten betalen voor frauduleuze advertentieklikken en kunnen adverteerders hun online invloed versterken. De belangrijkste doelstelling van AdEx is het verbinden van betrouwbare adverteerders, met precies de juiste doelgroepen.

Copyright, auteursrecht, NEO dapp.

Zeepin

Een interessante NEO dapp is Zeepin dat zich focust op de distributie van copyrights. De creatieve sectoren zijn wereldwijd één van de snelstgroeiende industrieën en van niet te onderschatten waarde voor de wereldeconomie. Echter blijft het beschermen van auteursrechten nog een heikel punt. Wantrouwen tussen verschillende partijen, een versplinterde distributieketen en slechte communicatie tussen leveranciers en afnemers, is aan de orde van de dag. Zeepin is een NEO dapp die daar verandering in brengt, waardoor grote en kleine ondernemingen binnen de creatieve sector, eenvoudiger hun doelstellingen kunnen bereiken. Zeepin heeft een geavanceerde blockchain-infrastructuur gecreëerd, die zich dan ook specifiek richt op de ontwikkelaars van allerlei verschillende kunstvormen.

 

Distributie van kunst

Het team achter Zeepin bestaat voornamelijk uit ontwerpers die zich al meer dan 15 jaar bezighouden met het verbinden en helpen van meer dan 1.2 miljoen creatievelingen over de hele wereld, zodat zij hun tools eenvoudig met elkaar kunnen uitwisselen. Deze NEO dapp wordt inmiddels gezien als het grootste cryptoplatform voor de creatieve industrie en dat maakt dit platform erg populair onder crypto-investeerders. Bij traditionele centraal georganiseerde distributie van kunst is er een groot gebrek aan vertrouwen, en is het beschermen van copyright soms bijna onmogelijk. Daarnaast zijn de manieren om te investeren in kunstprojecten erg wazig en omslachtig. Zeepin biedt een innovatieve oplossing voor ontwerpers, distributeurs en fabrikanten, om de revolutionaire blockchaintechnologie op een optimale manier te kunnen benutten.

Industrie 4.0, NEO dapp.

NEO Smart IoT

Volgens sommigen wordt blockchain de opvolger van ons huidige internet en krijgen we niet te maken grootschalige integratie van de Internet of Things, maar met de Blockchain of Things. Met deze NEO dapp kunnen decentrale slimme apparaten worden gemanaged met behulp van smart contracts. NEO Smart IoT is een methode om betalingen te accepteren op de blockchain in de vorm van “GAS”, waardoor bepaalde acties kunnen worden uitgevoerd in onze “fysieke” wereld. Een smart contract regelt de uitgevoerde betalingen en parameters en een zogenaamde NEO-python node die gekoppeld is aan een pubsub service, zorgt voor communicatie tussen het smart contract en de smart objecten buiten de blockchain.

 

Hoe werkt NEO Smart IoT?

NEO Smart IOT is in staat om ieder decentraal slim apparaat dat verbonden is met het internet en gebruik kan maken van het zogenaamde MQTT pubsub protocol te managen. Dit netwerk-protocol wordt ondersteund door een hele reeks populaire open-source IoT platfomen zoals Arduino en NodeMCU. Het exploiteren van smart apparaten wordt met deze NEO dapp op een zeer geavanceerde manier gestroomlijnd en er ontstaat een unieke wisselwerking tussen blockchainsoftware en hardware.

Imusify, blockhain, muziekindustrie, NEO dapp.

Imusify

Een andere NEO dapp is Imusify. NEO presenteert zich als “the smart economy” en Imusify presenteert zichzelf als “the smart economy for music”. Het team achter deze startup heeft de lat hoog gelegd en de ontwikkelaars hebben de ambitie, om de hele muziekindustrie te decentraliseren. Hierbij kijken zij goed naar de problemen die gemoeid zijn met de huidige “centrale” muziekplatformen en hoe zij deze problemen het beste kunnen tackelen. De kracht van decentrale gedistribueerde platformen is enorm en blockchaintechnologie biedt voor muzikanten en ontwikkelaars van andere digitale content, dan ook een zee aan nieuwe mogelijkheden. Dat komt onder andere doordat Imusify tools aanreikt aan muzikanten, om hun creatieve inspanningen op een zeer geavanceerde manier te verspreiden.

 

$IMU

Imusify exploiteert het zogenaamde $IMU token. Deze crytpocurrency is de “economische motor” van het platform. Hiermee kunnen gebruikers van het platform waarde met elkaar uitwisselen. Voor gebruikers ontstaat op deze wijze een bijzondere manier van crowdfunding, waarbij de $IMU tokens kunnen worden gebruikt op de marktplaats van Imusify. Op deze marktplaats kunnen gebruikers zoals muzikanten, muziekproducenten en andere artiesten met elkaar in contact komen, om bijvoorbeeld hun album te produceren en te promoten bij hun publiek. De ontwikkelaars van deze NEO dapp hebben hoge verwachtingen van deze blockchaininnovatie en denken dat er in combinatie met het $IMU token de komende jaren heel wat nieuwe toepassingsmogelijkheden zullen ontstaan. Niet alleen voor de muziekindustrie, maar ook voor tal van andere branches.

Pakketpost, koeriersdienst, Chain Line.

Chain Line

Chain Line is een NEO dapp voor het verschepen van goederen die gebruikmaakt van smart contracts. Met deze decentrale applicatie kan de hele verzending op de blockchain worden gemonitord vanaf het moment dat iemand de aankoop doet, tot het moment dat het desbetreffende product bij de kopers wordt afgeleverd. Alle voorwaarden voor verzending zijn in de smart contracts vastgelegd en er kan dus ook niet van die voorwaarden worden afgeweken, als één van de bij de verzending betrokken partijen dat ongeautoriseerd zou willen doen. Dit proof of concept bevindt zich nog maar in de testfase en zal de komende tijd nog verder worden doorontwikkeld.

Contentmanagement, Phantasma, NEO dapp.

Phantasma

Met deze NEO dapp kan iedere gebruiker zijn of haar eigen content beheren. Phantasma is een platform voor zowel data-opslag als een blockchainprotocol voor het versturen van e-mail of andere communicatievormen. Ook kan Phantasma worden gebruikt voor het uitvoeren van transacties met digitale tokens. Deze “SOUL-tokens” zijn de brandstof waarmee dapps binnen het Phantasma-netwerk kunnen worden uitgevoerd. De SOUL-tokens worden niet gegeneerd doormiddel van een “mining-proces”, maar hier is sprake van proof of stake, waarbij een zogenaamd “GAS-protocol” wordt gehanteerd. Het uitvoeren van transacties en het verkrijgen van opslagruimte op de blockchain, gaan dan ook gepaard met transactiekosten in SOUL.

NEO logo

Leave a Reply