Hoe veilig is de Ledger Nano X en wat zijn de voordelen?

met Geen reacties

Als er iets kwetsbaar is voor diefstal dan zijn het wel crypto assets. Het is ook daarom dat Ledger zich al een aantal jaren toelegt op State-of-the-Art beveiliging van opslagapparaten, voor het ontvangen en verzenden van cryptocurrency’s. Na de Ledger Blue en de Ledger Nano S komt het bedrijf nu met de geavanceerde nog veiligere Ledger Nano X.

Ledger Nano X

Een zeer geavanceerde hardware wallet voor de opslag van crypto assets

Wanneer je transacties uitvoert met virtuele valuta, dan wil je er zeker van kunnen zijn dat al je coins ook altijd veilig zijn. De Ledger Nano X is een zeer geavanceerde wallet voor de opslag van cryptocurrency’s. Deze opslagmethode is uitgerust met een geheel nieuwe hardware architectuur en maakt gebruik van het operating system “BOLOS” en een beveiligde chip. Hierdoor wordt niet alleen de veiligheid van het apparaat sterk vergroot, maar neemt ook de gebruiksvriendelijkheid ervan nog eens flink toe. Door de integratie van BOLOS kunnen er verschillende apps worden geïnstalleerd, die vervolgens geïsoleerd van elkaar kunnen worden uitgevoerd. Ook de private sleutels worden veilig geïsoleerd binnen het CC EAL5+ gecertificeerde apparaat.

Ledger Nano X

 

Wat is CC EAL5+?

De beveiliging van hardware wallets is zeer belangrijk en de opslagmethode moet geschikt zijn, voor het doel waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Wanneer een crypto hardware wallet is gecertificeerd door middel van CC EAL5+, dan betekent dit dat het apparaat door en door is getest en voldoet aan de vereiste veiligheidsstandaarden, op het gebied van computerveiligheid (ISO/IEC 15408). Dat maakt het voor hackers weer een stuk lastiger!

Digitale betalingseenheden, Bitcoin, Ethereum, Ripple.

 

Wat is het verschil tussen de Ledger Nano X en de Ledger Nano S?

Uiteraard kun je ook nog gewoon de Ledger Nano S blijven gebruiken. Beide hardware wallets hebben ieder hun eigen specificaties en voordelen. De Ledger Nano X is vooral geschikt voor het uitvoeren van transacties onderweg en is krachtiger dan de Nano S. Daarnaast heeft de X een iets groter scherm dan de S. Echter zijn de prestaties van beide hardware wallets nagenoeg gelijk. De Nano X moet dan ook gezien worden als een verbeterde versie van de Nano S.

Ledger Nano X en smartphone

Wat zijn de voordelen van de Ledger Nano X?

 

Zeer gebruiksvriendelijk

Het configureren van deze hardware wallet is kinderspel. De mooi vormgegeven Ledger Nano X is eenvoudig te bedienen. Met 2 knoppen en 1 display van 128×64 kun je alle transacties eenvoudig managen. Daarnaast geeft de X een helder overzicht van gedetailleerde informatie en kun je de volledige geschiedenis van alle uitgevoerde transacties bekijken. In het dashboard krijg je inzicht in alle assets, saldi en transactievergoedingen in real-time. Ook het toevoegen van nieuwe of bestaande accounts is met de Ledger Nano X heel gemakkelijk. Het apparaat is compatible met zowel Android als iOS en het is het mogelijk om 100 Apps tegelijkertijd naast elkaar te laten draaien.

Blokken

 

Snel en eenvoudig een backup maken

Het maken van een backup is een fluitje van een cent. De virtuele valuta blijft veilig opgeslagen op het apparaat, zelfs als je de Ledger Nano X zou kwijtraken. Met een wachtwoordzin van 24 woorden die je tijdens het gebruiksklaar maken van je wallet hebt gecreëerd, kun je het apparaat heel gemakkelijk weer herstellen.

Transacties uitvoeren vanaf iedere locatie

Met de Ledger Nano X kun je veilig virtuele valuta ontvangen en verzenden vanaf iedere locatie. Het apparaat is ook geschikt voor bluetooth en kan worden gebruikt in combinatie met je smartphone en de Ledger Live Mobile app. Hierdoor kun je altijd en overal razendsnel cryptocurrency-transacties uitvoeren. Bij iedere transactie wordt de bluetooth-verbinding voorzien van eind-tot-eind encryptie, waardoor de veiligheid kan worden gewaarborgd. Alleen publieke data wordt via de bluetooth verbinding verzonden. Je private sleutels blijven altijd op het apparaat opgeslagen. Wanneer je liever geen gebruikmaakt van bluetooth bij het uitvoeren van transacties, dan kun je ook gewoon gebruikmaken van een USB-kabel die je aan je desktop koppelt.

Virtuele valuta.

 

Voor welke coins is de Ledger Nano X geschikt?

De Ledger Nano X kan worden gebruikt in combinatie met zeer veel verschillende cryptocurrency’s, waaronder de virtuele valuta Ethereum, Bitcoin, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin, IOTA, Monero, NEO, Dash, Power Ledger en Factom. Hier kun je controleren of de Ledger Nano X compatible is met jouw specifieke crypto assets.

Ledger Nano X

Ledger Nano X
State-of-the-Art- security!

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter