Wat was Aphelion?

met Geen reacties

Aphelion was een gedecentraliseerde cryptohandelsbeurs, die was gebouwd op de NEO-blockchain. Op het platform konden gebruikers crypto-activa verhandelen in een volledig gedecentraliseerd digitaal peer-to-peer ecosysteem. Aphelion bood een manier om transacties uit te voeren zonder hoge kosten, vertragingen of geblokkeerde transacties. Daarbij konden gebruikers hun geïnitieerde transacties zowel ‘on-chain’ als ‘cross-chain’ rechtstreeks uitvoeren, onder de voorwaarden die zij zelf hadden ingesteld. Op het platform kon gebruik worden gemaakt van smart contract-functionaliteit. In het najaar van 2019 werd het platform gesloten, omdat de gebruikersaantallen achterbleven.

DEAL

Het platform van Aphelion – dat amper 2 jaar heeft bestaan – was speciaal ontworpen om ‘getokeniseeerde’ transacties uit te voeren, op het Distributed Exchange Asset Ledger (DEAL). Aphelion had zijn eigen cryptocurrency: het APH-token. Daarmee konden gebruikers hun eigen transacties beheren en gedecentraliseerde smart contracts generen op de blockchain. De openbare tokensale van Aphelion was de tweede die ooit op de NEO-blockchain werd gehouden. Op de exchange konden 16 verschillende zogenaamde NEP-5-tokens worden verhandeld tegen onder meer NEO-, APH- en GAS-markten. De NEP-5-standaard is een tokenstandaard die een getokeniseerd smart contract vertegenwoordigt.

Exchange, Aphelion was een gedecentraliseerde crypto exchange (DEX).

NEO/GAS

Begin oktober 2019 beëindigde Aphelion de beurshandel voor alle markten, met uitzondering van het NEO/GAS-handelspaar. In een officiële verklaring liet Aphelion weten dat ondanks de succesvolle toepassingen de markt zijn tol had geëist. Het platform had niet voldoende gebruikers en de verliezen waren te groot geworden. Gebruikers werden in de gelegenheid gesteld om hun bestellingen te annuleren en hun tegoeden terug op te nemen in hun cypto-wallet. Kort voordat de activiteiten van de exchange werden beëindigd had Aphelion platform nog aangegeven dat het platform was geüpgraded, waardoor er ook ondersteuning zou zijn voor de handel met ERC-tokens en op Bitcoin gebaseerde crypto-activa.

 

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter