Gebouwd op het Ethereum-netwerk

The Status Network (SNT) is een open-source, gedecentraliseerd mobiel besturingssysteem gebouwd op het Ethereum-netwerk. SNT heeft als voornaamste doel het mogelijk maken van P2P-communicatie en transacties op de blockchain. De Status Network-app is beschikbaar op zowel Android- als IOS-platformen en kan worden gebruikt om te communiceren met andere Status Network-gebruikers. Daarnaast kan Status worden gebruikt voor het uitvoeren van decentrale applicaties (dApps).

 

Status-Network-app

Status Network Token (SNT)

Ingebouwde chatfunctie

Wat is het Waku-protocol?

Welk algoritme gebruikt The Status Network?

Wat is de bloktijd van The Status-Network?

Welke programmeertalen gebruikt The Status-Network?

Wat is de maximale voorraad van The Status-Network?

Waarom kan The Status Network interessant zijn voor investeerders?

Wat zijn de risico’s en nadelen van The Status Network?

 

Status (SNT) logo

Status Network-app

The Status Network werd in 2017 geïntroduceerd tijdens een Initial Coin Offering (ICO), waarbij de ontwikkelaars ruim 100 miljoen Amerikaanse dollar ophaalde. Sindsdien heeft het Status Network-team gewerkt aan het ontwerp en het verbeteren van de app, om een betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke blockchain-interface te creëren. Een van de belangrijkste kenmerken van de SNT-app is de ingebouwde web3-browser, die gebruikers toegang geeft tot gedecentraliseerde applicaties die zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain. Gebruikers kunnen gebruikmaken van verschillende dApps (zoals bijvoorbeeld gedecentraliseerde crypto-handelsbeurzen, gedecentraliseerde financiële applicaties (DeFi) en andere op blockchaintechnologie gebaseerde diensten), allemaal handig vanuit één enkele mobiele app.

 

Status Network Token (SNT)

Het platform heeft een eigen token: Status Network Token (SNT). Dit intrinsieke token is gebaseerd op ERC-20, de tokenstandaard van Ethereum. De SNT-tokens worden gebruikt als brandstof en beloningsmechanisme voor het uitvoeren van transacties op de blockchain. De tokens kunnen worden gebruikt in combinatie met verschillende soorten crypto-wallets, waaronder hardware- en software-wallets.

 

Ingebouwde chatfunctie

Met de app kunnen Status Network-gebruikers transacties uitvoeren met SNT-token en betalen voor producten en diensten binnen de applicatie. De SNT-tokens kunnen ook worden gebruikt om te stemmen over belangrijke beslissingen (governance), ten aanzien van het ontwikkelingsproces van het project. De Status Network-app heeft ook een ingebouwde chatfunctie en voice calls, waarmee gebruikers veilig en privé kunnen communiceren andere SNT-gebruikers. De app maakt daarbij gebruik van end-to-end-encryptie om ervoor te zorgen dat berichten en transacties veilig blijven en niet kunnen worden onderschept door derde partijen. Het team achter The Status Network werkt voortdurend aan het ontwikkelen en verbeteren van de app.

 

Wat is het Waku-protocol?

Waku is een P2P-communicatie-protocol dat is ontwikkeld als uitbreiding op het Whisper-protocol op de Ethereum-blockchain. Waku is speciaal ontworpen om de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van communicatie op Ethereum te verbeteren, door het verminderen van de vertraging op het netwerk en verbetering van de privacy. Het Waku-protocol introduceert verschillende nieuwe functies, waaronder betere ‘message queuing’ en ‘forwarding’. Status Network heeft Waku geïmplementeerd in hun app om de communicatie tussen gebruikers te optimaliseren en een betere gebruikerservaring te bieden.

 

 

Welk algoritme gebruikt The Status Network Token?

The Status Network is gebouwd op de Ethereum-blockchain, wat betekent dat het geen eigen algoritme heeft. In plaats daarvan maakt het gebruik van het Proof of Stake (PoS) algoritme van Ethereum, voor het valideren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain.

 

Wat is de bloktijd van Status Network Token?

Aangezien Status Network is gebouwd op de Ethereum-blockchain, heeft het dezelfde bloktijd als Ethereum, namelijk ongeveer 12 seconde per blok. Dat betekent dat nieuwe transacties en gegevens ongeveer elke 12 seconden aan het blockchainnetwerk worden toegevoegd.

 

Welke programmeertalen gebruikt The Status Network?

The Status Network maakt gebruik van verschillende programmeertalen voor verschillende onderdelen van de app en de digitale infrastructuur van het netwerk. Voor de ontwikkeling van smart contracts op de Ethereum-blockchain maakt SNT gebruik van de programmeertaal Solidity. Deze scripttaal maakt het mogelijk om complexe logica te implementeren, die kan worden uitgevoerd op de Ethereum Virtual Machine (EVM).

React Native

Voor de ontwikkeling van de frontend van de Status Network-app wordt onder andere gebruikgemaakt van ‘React Native’, een framework voor het bouwen van native mobiele apps met behulp van JavaScript en React. Dit stelt ontwikkelaars in staat om native IOS- en Android-apps te bouwen met een gemeenschappelijke codebase, waardoor ze niet zelf aparte codebases hoeven te schrijven. Hierdoor kunnen de ontwikkeltijd en ontwikkelingskosten aanzienlijk worden verminderd. React Native werd ontwikkeld door Facebook.

Go en Whisper

Daarnaast maakt SNT gebruik van verschillende andere technologieën en programmeertalen, waaronder Go voor het ontwikkelen van de backend infrastructuur, IPFS voor gedecentraliseerde opslag en messaging, en Whisper voor het uitvoeren van gedecentraliseerde chat en messaging. Whisper is een automatisch spraakherkenningssysteem (ASR) dat is getraind op 680.000 uur aan meertalige en multitask-gesuperviseerde gegevens, die via internet zijn verzameld. Het gebruik van deze verschillende programmeertalen en technologieën stelt The Status Network in staat om een veilige, gedecentraliseerde en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden aan zijn gebruikers, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een schaalbare en flexibele digitale infrastructuur.

 

 

Wat is de maximale voorraad van Status Network Token?

De maximale voorraad van Status Network is 6.804.870.174 SNT-tokens. Dit aantal is bepaald tijdens de ICO van het Status Network, waarbij ongeveer 41% van het totale aanbod van SNT-tokens werd verkocht. Het resterende aanbod van SNT-tokens werd toegewezen aan de oprichters, het team, de community en de reserve. Er zullen nooit meer dan 6.804.870.174 SNT-tokens worden gecreëerd, omdat dit aantal is vastgelegd in de smart contracts van het Status Network en niet kan worden gewijzigd, zonder consensus van het netwerk. Het aanbod van SNT-tokens zal afnemen naarmate ze worden gebruikt als beloning en transactiekosten op het platform.

Bloeiende community

Met behulp van de SNT-tokens als beloningsmechanisme hoopt Status Network een levendige en bloeiende community op te bouwen van gebruikers die samenwerken, om het netwerk verder te ontwikkelen en te ondersteunen. En hoewel The Status Network een veelbelovend project is, moet worden opgemerkt dat er nog steeds uitdagingen zijn voor de bredere acceptatie van dApps en crypto-activa in het algemeen. Een van de grootste uitdagingen is het creëren van een gebruiksvriendelijke ervaring voor nieuwe gebruikers, die nog niet bekend zijn met blockchaintechnologie. Als het Status Network-team blijft innoveren en nieuwe functies blijft integreren, kan de app een belangrijke rol spelen bij de bredere acceptatie van blockchaintoepassingen.

 

Waarom kan The Status Network interessant zijn voor investeerders?

Er zijn verschillende redenen waarom SNT interessant kan zijn voor investeerders. In de eerste plaats waardepropositie. Het Status Network-platform biedt een veilige, private en gedecentraliseerde manier om te communiceren en informatie uit te wisselen, zonder afhankelijk te zijn van derde partijen. Hierdoor kan het Status-netwerk aantrekkelijk zijn voor gebruikers voor wie privacy erg belangrijk is. Dit kan resulteren in een groeiende vraag naar SNT-tokens, waardoor de waarde van de crypto-activa sterk kan toenemen.

Groeiende interesse in dApps

Bovendien bestaat het Status Network-team uit ervaren ontwikkelaars en ondernemers, die hebben gewerkt aan verschillende blockchainprojecten. Dit kan investeerders het vertrouwen geven dat het team in staat is om het platform succesvol te ontwikkelen en te laten groeien. De interesse in gedecentraliseerde applicaties (dApps) is de afgelopen jaren gestegen. Ook dit kan resulteren in een groeiende vraag naar SNT-tokens en andere cryptovaluta.

 

Wat zijn de risico’s en nadelen van The Status Network?

Er zijn verschillende risico’s en nadelen verbonden aan het Status Network Token. In de eerste plaats is dat de volatiliteit. Beleggen in cryptocurrency’s zoals SNT is zeer risicovol. De waarde van deze tokens kan sterk fluctueren. Daarom is het belangrijk dat je eerst grondig onderzoek doet, voordat je in blockchaintoepassingen gaat investeren. Beleg alleen geld wat je bereid bent om te verliezen en onderzoek of je investering past bij je eigen beleggingsdoelen en risicobereidheid. Daarnaast zijn er de nodige regulatoire risico’s. De cryptomarkt wordt vaak geconfronteerd met onzekerheid over wet- en regelgeving, en overheden kunnen besluiten om strengere regels op te leggen die de groei van deze markt kunnen beperken.

Competitieve markt

Het SNT-platform is nog volop in ontwikkeling en er zijn geen garanties dat het platform ook daadwerkelijk zal slagen. Net zoals elk ander technologieproject brengt de ontwikkeling van het SNT-platform onvermijdelijk risico’s met zich mee, zoals het falen van de mobiele app, hacks, bugs en andere technische problemen. Daarnaast opereert Status Network in een zeer competitieve markt en zijn er verschillende andere crypto-platformen, die vergelijkbare diensten aanbieden. Het is dan ook nog onzeker of The Status Network in staat zal zijn om te concurreren met de andere platformen.

 

Terug naar boven ↑

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).