Microsoft, ConsenSys en Ethereum

met Geen reacties

Dat de verwachtingen van de blockchain hooggespannen zijn is inmiddels wel duidelijk. Ook Microsoft heeft zijn pijlen nu gericht op de blockchaintechnologie. Microsoft en ConsenSys (een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van blockchainsoftware) werken samen om het Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS) aan te bieden als een service van Microsoft Azure. Het Microsoft Azure Platform is een cloud computingplatform. Met dit platform kunnen internetdiensten worden aangeboden via het internet. Het is duidelijk dat Microsoft stevig wil gaan concurreren met andere cloudsystemen. Een voorbeeld van een dergelijk cloudsysteem is de SaaS-software. Dit type software hoeft niet te worden aangeschaft, maar gebruikers betalen iedere maand een bepaald bedrag voor het gebruik ervan.

Microsoft Azure. Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS)

 

Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS)

Ethereum Blockchain as a Service stelt bedrijven en ontwikkelaars in staat om met een enkele muisklik een op de cloud gebaseerde digitale omgeving te verwezenlijken, waarin toepassingen voor het blockchainnetwerk kunnen worden ontworpen. De gebruiksvriendelijkheid ervan is erg groot. Ethereum Blockchain as a Service biedt twee tools aan om snel, op smart contracts gebaseerde applicaties te creëren. Ether.Camp, dit is een geïntegreerde ontwikkelomgeving en BlockApps. Deze laatste is een private, semi-private Ethereum blockchain omgeving en kan gebruikt worden in het openbare Ethereum netwerk.

 

Waarom kiezen voor Ethereum?

Omdat Ethereum “the next best thing” is. Microsoft bevindt zich in de voorhoede van een technologie die het internet zoals wij dat nu kennen compleet gaat veranderen. Ook de financiële sector is nu langzaamaan wakker geworden. De bitcoin was een innovatie als het gaat om cryptocurrency, maar Ethereum trekt de blockchaintechnologie naar een hoger plan. Het zijn de flexibiliteit en de mogelijkheden tot uitbreiding die het enthousiasme bij mensen hebben aangewakkerd. Ethereum wordt gevormd door een energieke community van ontwikkelaars, bewonderaars en zakenpartners.

 

Fin Tech

De blockchain staat op het punt om de financiële sector volledig op zijn grondvesten te doen schudden. Bedrijven die zich bezighouden met financiële technologie gaan hier echt voor een aardverschuiving zorgen. Deze zogenaamde Fin Tech bedrijven worden vaak gevormd door startups en al reeds gevestigde technologiebedrijven. Ze hebben zichzelf tot doel gesteld om de economie te veranderen door middel van het vervangen of het verbeteren van de huidige financiële dienstverlening, zoals die momenteel bij banken en andere ‘vertrouwde’ financiële instellingen geleverd wordt.

 

Slimme contracten

Ethereum is een open en flexibel netwerk. Het kan helemaal worden aangepast aan de behoeftes en wensen van de gebruiker, waardoor deze in de gelegenheid wordt gesteld om te innoveren. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en decentrale applicaties, de zogenaamde dapps, staat hierbij centraal. Ethereum maakt het mogelijk om slimme contracten en dapps te bouwen, die ervoor zorgen dat er geen derde partijen meer nodig zijn bij het opstellen en uitvoeren bepaalde overeenkomsten. Je kunt dan denken aan contracten voor een huurovereenkomst, het vastleggen van de huwelijkse voorwaarden of het registreren van een stuk grond. We kunnen het zo gek niet bedenken, maar de mogelijkheden voor dergelijke toepassingen zijn enorm.

 

Microsoft en ConsenSys

Cryptografische beveiliging en betrouwbaarheid in combinatie met een programmeertaal die turingvolledig is, maakt Ethereum tot een stevig blockchainplatform. Ethereum Blockchain as a Service van Microsoft Azure en ConsenSys stelt gebruikers in staat om met de Ethereum Blockchain te spelen, te leren en te experimenteren in een betaalbare digitale omgeving. Ontwikkelen, testen en produceren, daar draait het om bij Ethereum. Er wordt een mogelijkheid geboden om direct private of openbare blockchainomgevingen te creëren, met behulp van toonaangevende frameworks voor verschillende industrieën. Deze frameworks kunnen worden gedistribueerd met Microsoft Azure’s wereldwijde gedistribueerde platform.

 

Microsoft Azure is een ideale ontwikkel- test- en productie-omgeving voor allerlei soorten blockchain applicaties. Een nieuwe generatie van decentrale applicaties komt eraan!

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter