Wat is BlockApps?

BlockApps is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van Blockchain-as-a-Service voor verschillende sectoren. BlockApps is een uitbreiding van het Ethereum platform, waarmee blockchainontwikkelaars sneller en eenvoudiger decentrale applicaties kunnen ontwikkelen. Het gaat dan onder andere om toepassingen voor de financiële sector, applicaties voor de supply chain, de gezondheidszorg, de energiemarkt, de retail, reisorganisaties en tal van andere branches.

Nodes, blockchainnetwerk.

Solidity

Het platform van BlockApps is anders dan blockchainoplossingen zoals bijvoorbeeld R3, Hyperledger en Chain. Deze platformen focussen zich op specifieke industrieën en zijn in een aantal opzichten minder toegankelijk. BlockApps is over het algemeen gebruiksvriendelijker en flexibeler, dan andere platformen. Dat komt vooral doordat er gebruik wordt gemaakt van relatief eenvoudige programmeertalen zoals Solidity. In principe kan iedere developer die ervaring heeft met Java of C++ met Solidity overweg.

Ethereum logo, BlockApps

Wat is een dApp?

Een dApp is een decentrale applicatie die kan worden gebouwd op een blockchainnetwerk. Deze toepassingen zijn meestal volledig gedecentraliseerd via een peer-to-peer protocol. Wanneer iemand een dApp wil creëren, dan kan hij of zij een heleboel verschillende software tools downloaden op een desktop. Hiermee kan deze desktop fungeren als een Ethereum node, die vervolgens kan communiceren met het Ethereum blockchainnetwerk. BlockApps levert deze tools. Met behulp van API’s kunnen snel dApps worden ontworpen, die compatible zijn met iedere webbrowser en de Ethereum blockchain.

Wereldwijd netwerk, nodes, BlockApps

Waaruit bestaat een dApp?

Een eenvoudige dApp bestaat doorgaans uit een gebruikersinterface (frontend) in de webbrowser en een digitale overeenkomst (smart contract) op de blockchain. De decentrale applicaties zijn meestal opgebouwd uit verschillende lagen met verschillende functionaliteiten. Een smart contract is een stukje code waarin de voorwaarden voor het uitvoeren van een transactie in zijn opgeslagen. Deze contracten kunnen automatisch controleren of aan alle voorwaarden (regels) voor de uitvoering van het contract is voldaan. De smart contracts die geschreven worden in programmeertalen zoals Solidity bevatten onder andere informatie over de eigenschappen van een dApp, de deelnemers aan het contract en de DNS registratie.

Nodes, uitleg blockchain, Ethash

BlockApps maakt een snelle implementering van blockchaintechnologie mogelijk

BlockApps maakt het voor het bedrijfsleven eenvoudiger om smart contracts binnen organisaties te integreren. BlockApps is verkrijgbaar als Software as a  Service (SaaS) op Microsoft Azure voor developers. Met deze oplossing wordt het mogelijk om binnen één dag een proof-of-concept te creëren voor bedrijfsspecifieke toepassingen. Met behulp van een gebruiksvriendelijke interface is de backend van de blockchain eenvoudig te managen. Dankzij directe implementering en REST API kan er snel met de Ethereum blockchain worden gecommuniceerd en wordt het gemakkelijker om instant smart contracts te programmeren, dapps te bouwen, te testen en uit te voeren.

 

Naar de website van BlockApps

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).