Wat is Slock.it?

Slock.it is een echte pionier op het gebied van blockchaintechnologie. Slock.it werkt samen met startups en gevestigde bedrijven. De blockchain en de gedistribueerde en decentrale eigenschap ervan, zal een verstorende werking hebben op onze huidige economie. Een van de gevolgen zal zijn dat veel transacties kunnen worden uitgevoerd, zonder inmenging van derde partijen en tussenpersonen. Slock.it helpt ondernemingen zoals bijvoorbeeld energiemaatschappijen hoe ze het beste kunnen inspringen op deze veranderingen.

Blokken

De blockchain verbonden met de fysieke wereld

Slock.it werkt ook samen met innovatieve producenten in de auto-industrie. Vooral de producenten in deze bedrijfstak zijn zich zeer bewust van de ontwikkelingen die in de nabije toekomst, in rap tempo op ons afkomen. De huidige zelfrijdende auto zoals de Tesla is nog niet helemaal volledig autonoom, maar het gaat niet lang meer duren voordat een hele vloot autonome taxi’s, de gewoonste zaak van de wereld is. Slock.it verbindt de blockchain met de fysieke wereld. Hierdoor krijgen objecten die met elkaar verbonden zijn een eigen digitale identiteit. Daarnaast maakt de blockchain het ontvangen van betalingen tussen apparaten en het uitvoeren van overeenkomsten veel gemakkelijker.

Chain, ketting.

Volledig autonoom opereren

De blockchain in combinatie met the internet of things gaat de wereld echt veranderen. Er ontstaat geleidelijk aan een geheel nieuwe infrastructuur. De technologie die Slock.it ontwikkelt ten behoeve van the internet of things stelt machines in staat om volledig autonoom te kunnen opereren. Slock.it legt zich toe op de veiligheid, identiteit, afstemming en privacy ten aanzien van miljarden apparaten.

 

Kostenefficiënt

De blockchain gaat zorgen voor een economie waar iedereen allerlei objecten kan huren, verhuren, kopen, verkopen of delen, zonder dat er nog een tussenpersoon aan te pas hoeft te komen. In het kader van machine-tot-machine-communicatie kan er een situatie worden gecreëerd, waarbij betalingen tussen objecten zo kostenefficiënt mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Omdat de blockchain decentraal functioneert, zullen dure centrale servers op termijn overbodig worden. Uiteindelijk zal dit leiden tot een veel beter beleving voor consumenten, omdat transacties direct plaatsvinden.

IoT. The Internet of Things.

Economy of things

Ook factureren wordt eenvoudiger en goedkoper. Daarnaast kunnen de mogelijkheden tot het plegen van fraude enorm worden gereduceerd. De integratie van the internet of things met de blockchaintechnologie, zal uiteindelijk leiden naar een samensmelting van commerciële en industriële sectoren. Volledig autonome objecten die onderdeel zijn van ‘the economy of things’, waarbij smart contracts met elkaar communiceren en elkaar betalen, zonder dat het hele proces centraal beheerd hoeft te worden. Slock.it brengt de voordelen van blockchain zoals transparantie en veiligheid naar objecten in de fysieke wereld. De technologie kan in bijna alle apparaten worden geïntegreerd en de eerste prototypes zijn op dit moment (2016) al volop in ontwikkeling.

Het logo van Ethereum The World Computer.
De website van Ethereum

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).