Wat is de KeepKey Wallet?

De cryptocurrency markt is nog een behoorlijk wilde westen en daar moet iedereen die met digitale betalingseenheden wil gaan handelen zich ook goed bewust van zijn. De koersen schieten als een raket omhoog om vervolgens weer in sneltreinvaart drastisch in waarde te kelderen. Niet alleen het handelen op de cryptobeurs vereist een aantal zorgvuldige voorbereidingen, ook voor de opslag en het beheer van je cryptocurrency’s moet je een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen nemen. Eén daarvan is het kiezen van een veilige hardware wallet, die ervoor zorgt dat je Bitcoins en alternatieve cryptomunten op een verantwoorde manier worden bewaard.

KeepKey Wallet hoes

Backup van de KeepKey Wallet

Met de Keepkey Wallet en de bijbehorende wallet software op je computer wordt het beheren van je virtuele valuta, het genereren van je private sleutels en het veilig digitaal onderteken en uitvoeren van transacties op de blockchain stukken eenvoudiger. Voor het genereren van de private sleutels hanteert KeepKey een protocol, waarbij een willekeurige nummer-generator wordt gecombineerd, met een willekeurig proces op de computer van gebruikers. Wanneer de private sleutel eenmaal is gegeneerd krijgen gebruikers de mogelijkheid om een backup te maken, in de vorm van een wachtwoordzin van twaalf woorden. Deze backup kan maar eenmalig worden uitgevoerd.

KeepKey wallet app

Strakke vormgeving en mogelijkheid voor veilig herstel

De private sleutels worden veilig opgeslagen op de KeepKey hardware wallet en blijven in principe ook altijd op het externe apparaat aanwezig. De KeepKey is beschermd met een PIN-code, waardoor de wallet onbruikbaar wordt indien het door iemand wordt gestolen. Deze strak vormgegeven externe opslagmethode beschikt over een groot scherm en toont duidelijk inzicht in de uitgevoerde transacties. Iedere uit te voeren transactie moet handmatig worden goedgekeurd binnen de display. Wanneer het apparaat onverhoopt gestolen zou worden, dan is het mogelijk om de data op de wallet veilig te herstellen, zonder afbreuk te doen aan de private sleutels. Wie cryptoveiligheid serieus neemt, kiest voor een wallet die bestand is tegen virussen en maleware. Met de KeepKey wallet houd je dieven en andere kwaadwillende buiten de deur en houd je een goed overzicht over alle uitgevoerde transacties. KeepKey is geschikt voor verschillende apparaten en werkt op de PC, MAC, Linux en Android.

KeepKey, een elegante hardware wallet

Interactie met ShapeShift

De KeepKey hardware wallet kan een interactie aangaan met ShapeShift. Dit is een snel exchange platform waarop veilig verschillende cryptocurrency’s kunnen worden aangeschaft en verkocht. Ook andere digitale assets kunnen op dit platform worden verhandeld. In tegenstelling tot veel andere crypto-exchanges kunnen gebruikers transacties invoeren zonder de noodzaak van een aangemaakt account. ShapeShift verzamelt geen persoonlijke gegevens van klanten en bij het uitvoeren van de transacties, wordt geen enkele digitale betalingseenheid opgeslagen in een ShapeShift-account. Gebruikers geven simpelweg aan welke virtuele valuta zij willen verhandelen en naar welke locatie de cryptomunten moeten worden verzonden. Wanneer de transactievergoeding is ontvangen zal ShapeShift de gewenste transactie uitvoeren. De “instant rates” die ShapeShift hanteert zijn afgeleid van de cryptokoersen van verschillende cryptomarkten en blijven altijd gelijk, ongeacht het aantal cryptocurrency’s dat wordt verhandeld.

KeepKey hardware wallet verpakking

Welke cryptocurrency’s worden door de KeepKey hardware wallet ondersteund?

 

De KeepKey is geschikt voor de volgende digitale betalingseenheden:

Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Namecoin, Dash en Dogecoin.

KeepKey cover

Daarnaast ondersteunt KeepKey ongeveer dertig op Ethereum gebaseerde ERC20 coins waaronder:

OmiseGO, SALT, FunFair, Storj, District0x, Matchpool, WeTrust, Golum, Edgeless, Ox, DigixDAO, Aragon, Ripio Credit Network, Basic Attention Token, SingularDTV, Qtum, Civic, SwarmCity, District0x, Augur, Melon, Gnosis, ICONOMI, Metal, Status, Wings, Bancor, TenX, iExec en Numeraire.

 

Al deze ERC20 cryptomunten hanteren een gemeenschappelijk protocol en zijn in het verleden ruimschoots ingezet bij verschillende Intitial Coin Offerings (ICO’s).

KeepKey wallet in de hand

Met de KeepKey Wallet houd je je crypto coins veilig opgeslagen!

Bestel nu

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).