Wat is HIVE Blockchain?

met Geen reacties

HIVE is een Canadees bedrijf dat een publiek blockchainnetwerk exploiteert: het Ijsland Cryptocurrency Mining Project. HIVE Blockchain Technologies Ltd is het eerste decentrale gedistribueerde netwerk van Canada, dat blockchain en crypto-activa koppelt aan traditionele kapitaalmarkten. Hierdoor wil het bedrijf meer waarde creëren voor de aandeelhouders. De aandelen van HIVE dragen de naam: TSX.V:HIVE, die worden verhandeld op TSX-Venture Exchange.

HIVE Blockchain

Een nieuwe draai aan finance

Blockchaintechnologie geeft een nieuwe draai aan finance. We beginnen geleidelijk aan te begrijpen wat een blockchain is, maar hoe deze innovatie nu precies kan worden geïntegreerd binnen de financiële sector, is voor veel mensen nog steeds erg onduidelijk. In de eerste plaats kunnen gedistribueerde grootboeken alle grensoverschrijdend betalingsverkeer sneller, eenvoudiger, maar bovenal goedkoper laten verlopen. Een andere toepassing zal zich vooral focussen op het stroomlijnen van de aandelenhandel.

Finance

Identiteit en loyaliteitsprogramma’s

Ook wordt het managen van de online identiteit veiliger. Mensen worden in staat gesteld om zelf te kunnen bepalen hoe ze zich willen identificeren en aan wie deze persoonlijke data wordt doorgegeven. Bij identiteitstoepassingen op de blockchain moeten gebruikers zich wel eerst registreren op de blockchain, maar daarna kunnen zij die identificatie gebruiken voor allerlei verschillende financiële diensten. Een ander groot voordeel is dat de transparantie en de traceerbaarheid van blockchaintransacties banken, verzekeraars en andere financiële instellingen, kunnen helpen bij het creëren van effectievere loyaliteitsprogramma’s die op hun beurt weer zorgen voor een sterkere klantenbinding, binnen de financiële dienstverlening.

Blokken

Complexiteit van cryptobeleggingen

De complexiteit van cryptocurrency-techniek zorgt bij heel wat traditionele beleggers voor flink wat koudwatervrees. En dat is uiteraard ook niet helemaal onterecht. Virtuele valuta zijn zeer onstabiel, de wijze waarop cryptocurrency’s worden gegenereerd is ingewikkeld en daarbij is het voor veel beleggers ook nog eens volstrekt onduidelijk hoe het investeren in blockchainprojecten nu precies in zijn werk gaat. Stilaan komt daar verandering in en ontstaan er blockchainplatformen, die de kloof tussen traditionele beleggingsvormen en cryptobeleggingen kleiner maken.

HIVE Blockchain

HIVE nodes

Blockchaintechnologie is een combinatie van algoritmen die berekeningen uitvoeren en decentraal gedistribueerde databases. Alle digitale bestanden binnen deze databases worden continu en tegelijkertijd geüpdatet, op alle nodes binnen het HIVE netwerk. Alle datageschiedenis is transparant en kan worden bekeken op ieder gewenst moment. Ieder bundeltje bestanden binnen deze databases wordt aangeduid als een “blokje”. De data binnen deze blokjes wordt bewaard en ligt definitief vast.

Crypto mining farm

GPU-mining farms

HIVE Blockchain richt zich op een cryptocurrency economie door middel van groene en herbruikbare energie. Het bedrijf heeft eigen “GPU-mining-farms” in Ijsland en Zweden. HIVE heeft juist voor Ijsland gekozen vanwege het milde klimaat. Een miningproces gaat namelijk gepaard met zeer veel energieverbruik en minen in een mild klimaat biedt een aantal belangrijke voordelen. Het betekent simpelweg dat er voor het hele proces veel minder energie nodig is voor het koelen van de “mining farms”. Dit koelen is noodzakelijk om oververhitting van de farms te voorkomen. Daarnaast wordt elektriciteit opgewekt door gebruik te maken van onder andere geothermische bronnen, waarbij gebruikgemaakt wordt van de grondwarmte. Ook is Ijsland op juridisch gebied erg stabiel en ook dat heeft meegespeeld in de locatiekeuze. De komende jaren zullen er in deze landen meerdere GPU-mining-farms bijkomen.

Nodes, blockchainnetwerk.

Hoe werkt het minen bij HIVE Blockchain?

Het minen van cryptocurrency’s op de HIVE Blockchain werkt in principe precies hetzelfde als de miningprocessen op andere blockchains. De HIVE GPU installaties zijn uitgerust met reguliere Genesis A2 Mining Rigs en de GPU-miners van HIVE valideren alle transacties binnen het netwerk. Als dank voor hun geleverde inspanningen worden zij vervolgens beloond met cryptocurrency’s. HIVE Blockchain is geschikt voor het minen van ieder op GPU-gebaseerd algoritme, zoals Ether (Ethereum), Monero en ZCash. De gegenereerde cryptocoins kunnen vervolgens worden aangemunt voor verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld de uitbetaling aan gebruikers voor geleverde diensten.

Online wallet.

Digitale cryptowallet

De geminde cryptocurrency’s kunnen worden opgeslagen in een specifiek aangewezen digitale wallet. Met deze wallet kunnen de coins vervolgens worden verhandeld. Hoewel HIVE op dit moment maatregelen treft om de beveiligingsrisico’s bij de digitale wallets zo klein mogelijk te maken, is een online wallet nog altijd vele malen onveiliger dan opslag op een externe hardware wallet. Blockchaintechnologie is nog volop in ontwikkeling en de volatiliteit op de cryptomarkten, fouten in de cryptocurrency-code, beveiligingslekken, hackers en fraude maken de handel in cryptocoins nog altijd zeer risicovol. Houdt daar dan ook voldoende rekening mee, als je besluit om in cryptocurrency’s te gaan beleggen.

Bitcoin miner, HIVE Blockchain.

Genesis Mining en de Fiore Group

Eén van de grootste voordelen van de HIVE Blockchain is de strategische samenwerking met Genesis Mining, een vooraanstaande leverancier van “cryptocurrency mining hashpower” en de Fiore Group (een bedrijf dat is gespecialiseerd in aandeleninvesteringen). Door deze samenwerking kan HIVE optimaal gebruikmaken van de kennis en know how van Genesis Mining, om geheel nieuwe mining farms te ontwikkelen en kan het platform bouwen op de expertise van de Fiore Group op het gebied van de wereldwijde kapitaalmarkten. Genesis Mining heeft op dit moment (juli 2018) meer dan 1 miljoen klanten wereldwijd en speelt inmiddels al een belangrijke rol op de Bitcoinmarkt.

Elektriciteit, bliksemschicht.

Te hoge elektriciteitskosten en te dure mining hardware

De schaalbaarheid van blockchainnetwerken is nog niet erg goed, cryptocurrency’s zijn erg competitief, de aanschaf van mining hardware is te duur en de elektriciteitskosten van het miningproces zelf zijn nog veel te hoog. HIVE Blockchain wil dit veranderen en biedt aandeelhouders een unieke mogelijkheid om te starten op de cryptomarkt via de traditionele beleggingsmarkt. Op dit moment is het voor veel mensen nog vrij verwarrend om crypto-activa aan te kopen, vast te houden of te gebruiken. Daarnaast zijn er ook nog niet zo heel veel mogelijkheden om rechtstreeks in blockchain-ecosystemen te investeren. Langzaamaan komt daar nu verandering in.

 

 

HIVE maakt de kloof tussen traditioneel beleggen en cryptomarkten kleiner

Echter is de blockchain één van de meest disruptieve technologieën die we in jaren hebben gezien. Dat komt onder andere door de geavanceerde manier waarop integriteit en vertrouwen binnen de netwerken zijn geïntegreerd. Veel investeerders willen daarom niet langs de kant blijven staan, maar willen graag investeren in nieuwe decentrale gedistribueerde businessmodellen, en uiteraard het liefst met zo weinig mogelijk risico’s. HIVE Blockchain komt deze investeerders tegemoet en biedt een digitale infrastructuur die de kloof tussen traditioneel beleggen en FinTech een stuk kleiner maakt. Door de technische expertise van Genesis Mining en de deskundigheid van de ontwikkelaars achter HIVE op het gebied van kapitaalmarkten, ontstaat er voor investeerders dan ook een unieke manier om voorzichtig kennis te maken met de cryptomarkt.

Cryptocurrency's, Ethereum, Bitcoin, Litecoin.

De beste techniek en de beste locaties

Nog niet zo lang geleden noemde iedereen die met een computer meedeed aan het miningproces zichzelf een miner van virtuele valuta. We zien dat nu geleidelijk aan veranderen en er vindt een verschuiving plaats van mining op studentenkamers naar mining rigs op industriële schaal. Vandaag de dag is de wereld van cryptocurrency-mining een miljardenmarkt, waarin bedrijven elkaar stevig beconcurreren om de beste techniek en locaties. Schaalbaarheid van blockchainnetwerken wordt nu belangrijker dan ooit en zal bepalend zijn voor de slagingskansen van blockchaininitiatieven. Hierbij hebben platformen met de meeste toegang tot kapitaal en goedkope energiebronnen, de grootste kans om zich te ontwikkelen tot de belangrijkste spelers in blockchainland.

Blockchain

Web 3.0

Het team achter HIVE Blockchain benadrukt dat gedistribueerde grootboektechnologie veel verder strekt, dan alleen maar cryptocurrency’s en financiële dienstverlening. De blockchain zal waarschijnlijk iedere sector die je maar kunt bedenken volledig decentraliseren. En een dergelijke disruptie zal de wereld rigoreus veranderen, op ieder vlak dat je maar kunt bedenken. Deze nieuwe gedecentraliseerde wereld wordt door blockchainontwikkelaars aangeduid als het web 3.0 en dat schept natuurlijk verwachtingen!

Data transfer tussen laptops. Handelen in cryptocurrency's.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter