Wat is de top 3 veilige crypto hardware wallets?

met Geen reacties

De enorme toevloed van virtuele coins heeft geleid tot de ontwikkeling van hardware wallets voor verschillende cryptocurrency’s. Echter zijn niet alle wallets ook geschikt voor iedere digitale munt en is het voor veel mensen lastig om goed te kunnen bepalen, welke hardware wallet ze precies moeten aanschaffen. Elke hardware wallet komt met zijn eigen specifieke voor- en nadelen. Wie een crypto wallet wil kopen zal zich daarom eerst goed moeten afvragen, wat de meest belangrijke vereisten zijn voor de opslag. Naast de compatibiliteit spelen ook de prijs, de veiligheid, de draagbaarheid en het design een belangrijke rol bij het maken van de juiste keuze. Wij hebben de top 3 wallets voor 2019 voor je op een rij gezet.

Drie, top 3

Populair onder cryptohandelaren

Wanneer je in het bezit bent van cryptocurrency’s dan zijn er verschillende manieren om je coins op te slaan. Je kunt ze laten beheren door een andere partij zoals een crypto exchange, maar het is uiteraard veel veiliger om ze op te slaan op een solide externe hardware apparaat. Digitale betalingseenheden die offline worden opgeslagen zijn veel beter beschermd tegen hackers en daarnaast heb je ook veel meer controle over de coins. De fabrikanten van meest populaire crypto wallets binnen de crypto community en de absolute top 3 wordt zonder enige twijfel gevormd door: Ledger, Trezor en KeepKey.

Cup, top 3 veilige hardware wallets

Hackers maakten in de voorbije maanden vele miljoenen buit bij crypto exchanges wereldwijd

De afgelopen maanden zijn verschillende crypto handelsplatformen het slachtoffer geworden van diefstal door hackers. Bij het Zuid-Koreaanse platform Bithumb werd afgelopen zomer voor ongeveer dertig miljoen dollar aan tokens buitgemaakt. Ook Coinrail was de pineut en werd in dezelfde periode beroofd van maar liefst 37 miljoen aan cryptocurrency’s. Niet alleen in Zuid-Korea was het raak met hacks, maar ook het Italiaanse handelsplatform BitGrail ontkwam niet aan plundering en had het nakijken, toen kwaadwillenden aan de haal gingen met op zijn minst zo’n slordige 150 miljoen dollar.

Hacker, dief.

Hardware wallets verdienen de voorkeur boven software of desktop wallets

Dat zijn natuurlijk enorme bedragen maar het is nog niets vergeleken met de diefstal bij de Japanse crypto beurs Coincheck, die kon zwaaien naar een bedrag van om en nabij 533 miljoen dollar aan virtuele valuta. Gelukkig is niet iedere crypto exchange ten prooi gevallen aan de praktijken van hackers, maar deze hacks geven wel heel duidelijk aan dat je de opslag van je coins serieus moet nemen. Iedere cryptohandelaar die zijn virtuele valuta bij een cryptohandelsbeurs laat staan, moet zich er goed van bewust zijn, dat het risico van verlies altijd aanwezig is. Ook het gebruik van software wallets of desktop wallets is niet veilig en zeer kwetsbaar voor diefstal.

 

Neem geen onnodige risico’s met je virtuele valuta en beheer je coins op een beveiligde solide crypto hardware wallet van een betrouwbare fabrikant!

 

Ik wil Bitcoins kopen. Waar moet ik beginnen?

 

Medailles, top 3

De top 3 beste en veilige hardware wallets volgens de crypto community:

 

  • Ledger Nano S
  • Trezor Model T
  • KeepKey Wallet

 

Ledger Nano S

Ledger

Deze fabrikant brengt onder meer de Ledger Nano S en de Ledger Blue op de markt.

 

Ledger Nano S

De top 3 veilige hardware wallets wordt aangevoerd door de Ledger Nano S. Deze wallet is zonder enige twijfel één van meest veilige opslagmethoden voor je digitale munten. Dat komt onder andere doordat je private sleutels nooit kunnen worden blootgesteld aan onbevoegden. Alle gevoelige data wordt binnen de hardware wallet geïsoleerd door middel van een geavanceerd beveiligingselement. Dit beveiligingselement is versleuteld met een PIN-code. Met de Ledger Nano S kan niet worden gerotzooid en cryptocurrency-transacties kunnen alleen worden geverifieerd met een simpele druk op de knop van de ingebouwde display.

 

Authenticatieproces via U2F

Met de Ledger Nano S kun je snel virtuele valuta verzenden en ontvangen op iedere gewenst moment. Daarnaast is het mogelijk om vanaf de Nano S verschillende adressen voor verschillende cryptocurrency’s te beheren. De hardware wallet ondersteunt ook het zogenaamde FIDO Universial Second Factor (U2F). Dit is een standaard voor de versimpeling van het hele authenticatieproces bij verschillende online platformen, zoals bijvoorbeeld GMail en Dropbox. Koude opslag van je virtuele coins op de Nano S betekent dat de opslag volledig offline plaatsvindt.

Ledger Nano S aan een laptop gekoppeld

 

Voor welke crypto coins is de Ledger Nano S geschikt?

 

De Ledger Nano S is onder andere geschikt voor:

 

Bitcoin, Dash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Dogecoin, Zcash, Stratis, Vertcoin, Ripple, Stellar, Ubiq, Stratis en Qtum.

 

Kijk hier voor een volledige lijst van cryptocurrency’s die compatible zijn met de Ledger Nano S.

Ledger blue en smartphone

Ledger Blue

Ook de Ledger Blue is een hardware wallet die bekend staat om zijn veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Door het grote touchscreen kunnen gebruikers het apparaat zeer eenvoudig bedienen. De Blue is gebouwd rondom een beveiligd element en bevat alle beveiligingsfunctionaliteiten, die je van een solide hardware wallet mag verwachten. Net als bij de Ledger Nano S kunnen onbevoegden ook bij de Ledger Blue geen toegang verkrijgen tot je private sleutel. Een beveiligde chip met PIN-code zorgt voor een optimale bescherming. Gebruikers kunnen elf coins tegelijkertijd beheren met dezelfde Ledger Blue wallet.

Ledger Blue touchscreen

Voor welke crypto coins is de Ledger Blue geschikt?

De Ledger Blue is geschikt voor een hele reeks cryptocurrency’s waaronder:

Bitcoin, Ethereum (en alle andere ERC20 tokens), NEO, Vertcoin, XRP, Expanse, Pivx, Viacoin, Stealthcoin. Kijk hier voor de volledige lijst.

 

Check ook de Trezor One, de Trezor Model T en de KeepKey wallet.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter