Wat is het verschil tussen de Trezor One en de Trezor T?

met Geen reacties

Trezor is één van de meest veilige en populaire hardware wallets van dit moment en wordt in twee verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Het grootste verschil tussen de Trezor One en de Trezor T is de vormgeving. De Trezor T heeft namelijk een aanraakscherm en geen fysieke buttons om het apparaat te bedienen. Hierdoor ziet de Trezor T wallet er iets gestroomlijnder uit dan de originele Trezor (de Trezor One), die wel beschikt over een aantal fysieke bedieningsknoppen. De Trezor T is gemakkelijk op te hangen in een magnetisch docking station, dat met tape op ieder oppervlak kan worden bevestigd.

De Trezor One

De Trezor One

 

De Trezor T werkt met een kortere wachtwoordzin

In tegenstelling tot de originele Trezor werkt de Trezor T met een wachtwoordzin van 12 woorden, in plaats van 25 woorden zoals bij de eerste Trezor. Het voordeel van een wachtwoordzin met minder woorden is dan ook dat het hele installatieproces sneller kan plaatsvinden. Ook het maken van een backup kan in 3 minuten worden gedaan. Net zoals de originele Trezor wallet biedt ook de Trezor T een zeer veilige manier voor het opslaan van assets en cryptografische data. De Trezor T draait op geheel nieuwe door de fabriek geïnstalleerde software, die is gebaseerd op de eerste Trezor wallet. De open-source code van Trezor staat online en is voor iedereen beschikbaar.

Trezor T touch screen

De Trezor T

 

Geschikt voor de implementatie van nieuwe functies en cryptocurrency’s

De T is dus een verbeterde versie van de originele Trezor wallet, ziet er fraaier uit en biedt wat meer mogelijkheden. De Trezor T is speciaal ontwikkeld om in de toekomst geschikt te zijn voor nog veiligere en eenvoudig te implementeren nieuwe functies, die voorheen nog lastig programmeerbaar waren. Deze nieuwe functies maken ondersteuning van en uitbreiding met nieuwe virtuele valuta mogelijk. De Trezor T maakt gebruik van een snellere processor en beschikt over een micro SD-kaart voor data-encryptie. Bij de ontwikkeling van de Trezor T zijn ze niet over één nacht ijs gegaan en dat heeft geresulteerd in een zeer solide externe wallet.

Trezor wallet

 

Stappenplan voor het installeren van de Trezor hardware wallet

Wanneer je de Trezor wilt gaan gebruiken als wallet voor je virtuele valuta dan is het uiteraard erg belangrijk dat je het apparaat op de juiste wijze installeert. Je kunt de hardware wallet aan je pc koppelen met een USB-aansluiting, een keuze maken voor de wallet die wilt gaan installeren (de Trezor One of de Trezor T), het  apparaat een naam geven, een pincode kiezen en last but not least: een wachtwoord kiezen voor een backup. Dit wachtwoord bestaat uit 24 woorden en moet zeer zorgvuldig worden bewaard. Deze wachtwoorden mogen nooit worden opgeslagen op digitale platformen, want wanneer iemand onverhoopt de beschikking krijgt over die wachtwoorden, dan zou diegene aan de haal kunnen gaan met je cryptocoins. Gebruik voor het opslaan van je herstelwachtwoord altijd een veilige methode, zoals bijvoorbeeld de Cryptotag recovery seed.

Trezor wallet verpakking

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter