Wat is de beste Ethereum wallet? Veilig op de cryptomarkt!

met Geen reacties

Ethereum, het blockchainplatform waar smart contracts op kunnen draaien, wordt met de dag populairder. De waarde van Ethereum steeg in de eerste helft van 2017 van ruim 8 dollar naar dik boven de 200 dollar. Ondanks deze groei heeft Ethereum inmiddels ook al een paar (op zijn zachts gezegd) flinke dalers meegemaakt. Als je wilt gaan beleggen in cryptocurry’s dan is er heel veel keuze uit verschillende digitale betalingseenheden. Eén daarvan is Ether, de cryptomunt van Ethereum.

 

De juiste ondersteuning

Als je een keuze hebt gemaakt voor een of meerdere cryptocurrency’s, dan is de volgende stap het aanschaffen van een wallet. Een wallet stelt je in staat om je cryptomunten op te slaan en te verhandelen. De keuze voor een wallet is een belangrijke keuze, want dat bepaalt voor een groot deel hoe veilig je deelneemt aan het cryptocurrency-verkeer. Er zijn wallets die de digitale betalingseenheden online opslaan en er zijn wallets in de vorm van externe opslag. Ook is er nog een onderscheid te maken tussen hardware wallets en software wallets. Niet iedere wallet ondersteunt alle cryptocurrency’s, dus bij het kiezen van een wallet moet je er zeker van zijn dat die wallet jouw cryptomunt ondersteunt.

 

 

Gezond verstand

Over het algemeen zou je kunnen zeggen dat wallets die gebruikmaken van externe opslag (offline wallets) veiliger zijn dan online wallets, maar dit is zeker niet per definitie zo. De allerbelangrijkste factor voor veilig handelen in cryptocurrency’s ben je nog altijd zelf. Uiteraard is de juiste software en hardware heel belangrijk, maar handelen op de cryptomarkt komt toch altijd voor het grootste gedeelte neer, op gezond verstand gebruiken bij iedere actie die je onderneemt.

 

Ethereum wallet van Coinbase

Als je met Ethereum wilt gaan handelen dan zijn er een aantal wallets waaruit je kunt kiezen. Een bekende Ethereum wallet is Coinbase. Deze wallet ondersteunt ook Bitcoin en Litecoin. Het is relatief eenvoudig om een account aan te maken voor deze Ethereum wallet. Om de wallet te kunnen gebruiken voor het handelen op de cryptomarkt, heb je private sleutels nodig. Coinbase beheert deze voor jou. Dat houdt in dat je niet de volledige controle hebt over je digitale betalingseenheden. Coinbase kan te allen tijde besluiten om je account op te heffen. Dat doet coinbase natuurlijk niet zomaar. De keren dat Coinbase een Ethereum wallet account blokkeerde, was er sprake van illegale activiteiten. Als je met Ethereum Classic wilt gaan handelen dan kun je beter kiezen voor een andere wallet, want deze cryptomunt wordt niet door Coinbase ondersteunt. Ethereum Classic kun je herkennen aan de afkorting ETC en Ethereum kun je herkennen aan de afkorting ETH.

Private sleutel en publieke sleutel voor de Ethereum wallet.ETHAdress

Bij sommige aanbieders is het ook mogelijk om een papieren wallet aan te maken. Hiermee kun je Ethereum dan offine opslaan. ETHAdress is een Ethereum wallet waarbij dat mogelijk is. ETHAdress maakt een private en een openbare sleutel voor je aan. Deze kun je vervolgens uitprinten en op een veilige plek bewaren. Het is wel heel belangrijk dat je de private sleutel goed geheim houdt en dat je die informatie nooit met iemand deelt. Iedereen die je private sleutel kent, kan bij je cryptomunten. Ook ETHAddress biedt geen ondersteuning aan Ethereum Classic (ETC), dus houdt daar rekening mee. Voor de opslag van digitale betalingseenheden is dit een prima wallet. Als je echt actief wilt gaan handelen in de cryptocoins, dan moet je een online wallet importeren. Dergelijke online wallets zijn Exodus en Jaxx die ik hierna zal beschrijven.

Uil achter laptop.

Ledger Nano S

Een goede en veilige wallet voor Ethereum is Ledger Nano S. Naast Ethereum en Ethereum Classic is het ook mogelijk om op deze wallet andere cryptocurrency’s op te slaan zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Met behulp van een Google Chrome applicatie die je op je computer installeert, kun je heel eenvoudig virtuele valuta adressen kopiëren naar de gewenste locatie.

Nano Ledger S

 

Digital Bitbox

Een andere goede hardware wallet voor Ethereum is de Digital Bitbox. Wie op zoek is naar een veilige wallet voor zijn of haar ERC-20 tokens maakt hiermee een goede keuze. Naast ERC-20 tokens kun je met deze wallet ook al je Bitcoins opslaan. De private sleutel staat op een goed beveiligde chip die beschermd is tegen aanvallen van buitenaf. Het maken van backups en herstel gaat eenvoudig door middel van de micro SD kaart. Deze solide cryptowallet is volledig open source en TOR en Tails OS compatibel.

Digital Bitbox, Externe crypto wallet, Ethereum, Bitcoin.

 

Exodus

Deze wallet ondersteunt meerdere cryptocurrency’s waaronder Litecoin, Dogecoin, Dash en is een goede Ethereum wallet. Ook hier geldt weer dat Exodus geen ondersteuning biedt voor Ethereum Classic. In tegenstelling tot veel andere wallets is Exodus niet volledig open source en is er geen mobiele versie op dit moment (juli 2017). De private sleutel wordt op je computer opgeslagen, in plaats van op een externe server. Dat betekent dat je zelf de volledige controle hebt over je digitale betalingseenheden. Uiteraard brengt dat ook volledige eigen verantwoordelijkheid met zich mee.

Online wallet.Jaxx

Deze wallet bestaat nog niet zo heel erg lang. Jaxx is een prima Ethereum wallet en geschikt voor desktop en mobiel. Ook voor Bitcoin en Altcoin is dit een goede wallet. Jaxx heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface en dat maakt handelen in cryptocurrency’s voor beginners een stuk aantrekkelijker. Jaxx biedt ondersteuning voor zowel Ethereum (ETH) als Ethererum Classic (ETC). Je private sleutel wordt nooit gedeeld met de server van een derde partij en kan veilig worden opgeslagen op je computer. Het is dan uiteraard wel van belang dat je computer vrij is van malware. Hoewel Jaxx niet open source is, is de code wel beschikbaar op de website.

Meisje achter laptop.MyEtherWallet

Op de website van MyEtherWallet kun je zelf Ether creëren, verzenden en ontvangen. Ook dit is een prima Ethereum wallet. Als je de site voor het eerst bezoekt dan kun direct een wallet aanmaken. Als je een wallet aanmaakt dan creëert MyEtherWallet twee private sleutels die met een zelfgekozen wachtwoord beveiligd zijn. Met deze sleutels heb je altijd toegang tot je Ethereum wallet. Als je dan een transactie wilt gaan uitvoeren dan kun je de sleutelcode op de site uploaden en het zelfgekozen wachtwoord invoeren. Het verzenden van Ether kan via de website van MyEtherWallet zelf. Het is ook mogelijk om met ander wallets te handelen. MyEtherWallet is open source en biedt geen ondersteuning aan Ethereum Classic (ETH).

 

Veilig op de cryptomarkt

Er zijn nog meer Ethereum wallets en het is belangrijk om je goed te oriënteren op alle mogelijkheden, voordat je een wallet kiest. Ik heb hier een aantal wallets voor verschillende cryptocurrency’s op een rijtje gezet. Het kiezen van de juiste wallet betekent dat je een veilig begin kunt maken met het handelen in digitale betalingseenheden!

 

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter