Wat is het verschil tussen Coinbase en Coinbase Pro (GDAX)?

Coinbase en Coinbase Pro zijn beide onderdeel van dezelfde overkoepelende organisatie. Het grote verschil is echter dat zij zich richten op verschillende soorten handelaren en gebruikers. Het is voor zowel beginnelingen op de cryptomarkt als voor professionele handelaren mogelijk om beide platformen te gebruiken. Desalniettemin zijn er toch een aantal belangrijke verschillen tussen Coinbase en de Coinbase Pro waar men rekening mee moet houden. In mei 2018 heeft de GDAX zijn naam veranderd in Coinbase Pro.

 

Wat is Coinbase?

De meeste bitcoin gebruikers zijn wel bekend met het platform van Coinbase. Dit is niet alleen een platform waarop je cryptocurrency’s kunt verhandelen, maar Coinbase biedt ook een goede service aan handelaren en levert een ‘bitcoin wallet’. De populariteit van Coinbase als handelsplatform is de afgelopen jaren flink toegenomen en gebruikers komen vanuit alle delen van de wereld. Hiermee heeft Coinbase zich ten aanzien van cryptocurrency’s stevig op de kaart gezet. In het begin was Coinbase een manier om op relatief eenvoudige wijze met bitcoins te kunnen handelen, maar geleidelijk aan zijn daar verschillende innovatieve businessmodellen bijgekomen.

 

Gebruiksvriendelijk en veilig

Coinbase is dus ontworpen voor gebruikers om relatief eenvoudig cryptocurrency’s te kopen, te verkopen en op een veilige manier op te slaan. Naast Bitcoin is het ook mogelijk om crypto-activa te verhandelen, zoals ether (ETH) de cryptocurrency van Ethereum. Coinbase is erg gebruiksvriendelijk en maakt het proces van handelen zo gemakkelijk mogelijk.

 

 

Wat is Coinbase Pro?

Coinbase Pro is de voormalige Global Digital Asset Exchange (GDAX). Je zou je kunnen afvragen waarom Coinbase Pro in het leven is geroepen, als een platform zoals Coinbase prima functioneert, een uitstekende service biedt en ook nog eens onderdeel is van dezelfde organisatie. Coinbase is eigenlijk een platform op instapniveau en biedt een solide basis om de eerste stappen te zetten op de cryptomarkt. Echter biedt de Coinbase Pro veel meer aantrekkelijke functies en extra’s, waardoor het platform geschikter is voor de meer ervaren handelaren.

Koers cryptocurency's. Pijl omhoog. Opgaande beurs. Global Digital Asset Exchange en coinbase. Nieuwe cryptocurrency’s

Digitale betalingseenheden en digitale eigendommen (assets) zijn niet per definitie hetzelfde. Coinbase Pro levert geen officiële wallet en ook is dienstverlening aan handelaren niet de voornaamste taak van het platform. Je zou dus kunnen zeggen dat Coinbase en Coinbase Pro twee verschillende businessmodellen hanteren. Net als Coinbase ondersteunt de Coinbase Pro zowel Bitcoin als Ethereum. In de komende jaren zullen er ongetwijfeld nieuwe cryptocurrency’s zoals Litecoin (nu al mogelijk), DASH, ZCash of Ripple aan worden toegevoegd. Het toevoegen van de cryptocurrency’s aan Coinbase Pro, die nu nog niet zo heel bekend zijn bij het grote publiek, zal de bekendheid van deze tokens zeer zeker vergroten.

 

Een alles-in-één oplossing of een geavanceerder handelsplatform?

Het verkopen en kopen van crypto-activa moet gebeuren op betrouwbare en solide platformen. Coinbase Pro is ontworpen om handige en professionele handelaren tegemoet te komen. Ook beginnende handelaren die alleen maar bitcoins of ethers willen kopen en verkopen kunnen gemakkelijk gebruikmaken van zowel het platform van Coinbase als dat van Coinbase Pro. Wie echter een eenvoudige alles-in-één oplossing zoekt is beter af bij Coinbase. Wie meer ervaren is en een geavanceerder handelsplatform met meerdere functies zoekt, is dan weer meer gebaat bij Coinbase Pro.

 

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).