Wat is het Waves Platform?

met Geen reacties

Het Waves Platform is een open-source blockchain-platform waarop gebruikers hun eigen digitale betalingseenheden kunnen lanceren. De meeste populaire virtuele munten zoals de Bitcoin en Ethereum kunnen worden verhandeld op externe handelsbeurzen voor cryptocurrency’s. Vaak kunnen voor deze decentrale en gedistribueerde netwerken digitale betalingseenheden worden ontwikkeld aan de hand van een smart contract. Het Waves Platform heeft deze functionaliteit geïntegreerd in zijn eigen software en cryptocurrency-wallet.

 

 

Initial Coin Offering

Gebruikers kunnen zo virtuele munten ontwikkelen, overmaken en verhandelen, waarbij de transactievergoedingen worden uitbetaald in de eigen “Waves-token”. Het Waves Platform heeft een vastgestelde hoeveelheid voorraad van 100 miljoen “Waves” en maakt gebruik van een consensus algoritme dat gebaseerd is op Bitcoin-NG. De Waves tokens worden gegenereerd via een Initial Coin Offering (ICO). De transactievergoedingen op het platform bedragen 0.001 Waves en het creëren van iedere Wave op het netwerk kost exact 1 Wave.

Bitcoin

Het Waves Platform en Bitcoin-NG

Bitcoin-NG is een schaalbaar blockchain-protocol. Digitale betalingseenheden die gebaseerd zijn op de Bitcoin hebben laten zien dat ze veel mogelijkheden bieden voor allerlei online betalingen, goedkope overschrijvingen, een veilige en vertrouwde overdracht van eigendommen en het toepassen van smart contracts. Desalniettemin is het blockchainnetwerk van Bitcoin volgens veel mensen niet schaalbaar genoeg. Met name op de doorvoer en snelheid van transacties wordt nogal eens wat kritiek geleverd. Bitcoin-NG wordt gepresenteerd als “de volgende generatie” Bitcoinprotocollen die de schaalbaarheid moet gaan vergroten. Bij Bitoin-NG wordt gebruikgemaakt van het zogenaamde Byzantine Fault Tolerance protocol, waarmee de veiligheid en de efficiëntie sterk vergroot worden. Een aantal proeven met Bitcoin-NG hebben inmiddels laten zien dat de schaalbaarheid erop vooruit gaat

Het Waves Platform maakt gebruik van de programmeertaal Scala.

Programmeertaal Scala

Het Waves Platform maakt gebruik van de programmeertaal Scala en hanteert het zogenaamde proof-of-stake-model. Dit is een ander mechanisme dan het proof-of-work-model dat gebruikt wordt bij transacties met Bitcoin. De tokens op het Waves Platform dienen als de brandstof voor alle handelingen op het Waves-netwerk en functioneren tegelijkertijd als methode op spam tegen te gaan. Waves hanteert een digitale infrastructuur dat de activiteiten op het netwerk stimuleert en deelname van gebruikers aanmoedigt. Dit gebeurt door middel van een aanvullende beloning aan de “miners”.

Smart contracts

Miners Reward Token (MRT)

De Miners Reward Token (MRT) wordt gedistribueerd bij ieder nieuw blok dat er gegenereerd wordt. Deze MRT vertegenwoordigt dus een bepaalde waarde bij transacties binnen het Waves Platform. Deze waarde wordt meestal bepaalt door ondernemingen en andere initiatieven binnen de digitale infrastructuur. Deze ondernemingen willen de miners stimuleren om hun eigen tokens als transactievergoedingen te accepteren en computernodes belonen voor het distribueren van tokens aan MRT-houders. MRT dient niet alleen als beloning, maar speelt ook een belangrijke rol bij het stemmen over belangrijke variabelen binnen het netwerk.

 

Veilig opslaan en managen van digitale eigendommen

Het Waves Platform was in eerste instantie ontworpen voor reguliere transacties, maar dit platform zal ook een bepaalde vorm van smart contracts gaan hanteren. Waves biedt oplossingen voor opslag van eigendommen en maakt het handelen, managen en beveiligen van digitale eigendommen eenvoudiger voor iedereen die met blockchaintechnologie aan de slag wil.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter