Is Xapo een veilig platform voor Bitcoinopslag?

met Geen reacties

Deze pagina is verouderd

Het handelen in Bitcoins is niet zonder risico’s en het is erg belangrijk om een veilige wallet te kiezen. De keuze voor een betrouwbare Bitcoinopslag is dan ook iets om goed over na te denken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en platformen om digitale betalingseenheden te verhandelen, maar hoe weet je nu eigenlijk welke betrouwbaar zijn en welke niet. Dat is een kwestie van een goede voorbereiding. Lees veel reviews en verdiep je per platform in alle mogelijkheden. Focus daarbij niet alleen op de eventuele kosten van transacties, maar kijk vooral naar welke veiligheidsprotocollen ze hanteren. Xapo heeft een goede reputatie in de Bitcoinwereld en heeft dan ook een zeer geavanceerde beveiliging met meerdere beveiligingsstappen.

Xapo logo, Bitcoinopslag.
Naar de website

Fort Knox van de Bitcoinopslag

Xapo slaat de Bitcoins “koud” op, op geëncrypteerde servers in een militaire bunker met stalen deuren achter een “kooi van Faraday” die radiogolven kan tegenhouden. Ook maakt Xapo gebruik van een satelliet en “X-ray-technologie, waarmee het netwerk constant kan worden gemonitord. Het is dan ook niet voor niets dat Xapo bekend staat als het “Fort Knox” van de Bitcoinopslag. Xapo is al actief vanaf 2014, opereert op een wereldwijde schaal en het platform ondersteunt verschillende traditionele valuta. Xapo is erg transparant in de manier waarop zij opereren. Wie Xapo wil gaan gebruiken moet zich eerst aanmelden aan de hand van een aanmeldingsformulier. Hierna moet je je persoonlijke gegevens invoeren, zoals je naam, land, e-mailadres, wachtwoord en een viercijferige pincode.

Xapo wallet voor Bitcoinopslag.

Aanleveren van gegevens

Je ontvangt nu een e-mail van Xapo die je moet verifiëren. Hierna kun je het verificatieproces voor de aanmelding afronden. Voordat je ook nog maar iets kunt doen met je Xapo wallet, moet je je mobiele telefoonnummer verifiëren. Als je dat eenmaal hebt gedaan dan moet je “2FA” (twee-factor authenticatie) aanvinken. Deze vind je onder “Security Settings” (beveiligingsinstellingen). Nu kun je je rijbewijs uploaden en een bewijsstuk waarop je NAW-gegevens staan, zoals een factuur van je elektriciteitsleverancier, telefoonaanbieder of internetprovider. Als de gegevens niet kloppen wordt de aanvraag afgewezen. Als de aangeleverde informatie is goedgekeurd dan kun je Bitcoins aankopen met traditionele valuta, zoals de euro.

Xapo kluis voor Bitcoinoplsag. Vault.

Xapo dashboard

Het dashboard van het Xapo account is gebruiksvriendelijk en als je eenmaal bent ingelogd, heb je een goed overzicht van je saldo. Er zijn buttons voor het toevoegen van gelden en het uitvoeren van transacties. Ook is er een overzicht van je verschillende wallets voor de verschillende valuta. Standaard worden er vier wallets getoond. Eén voor Bitcoins, één voor dollars, één voor valuta naar voorkeur (bijvoorbeeld euro’s) en één voor de “Bitcoin kluis” of koude Bitcoinopslag. Klik op de “account button” als je de instellingen binnen je account wilt aanpassen. Klik op je naam om naar je profielpagina te gaan. Op de profielpagina kun je persoonlijke gegevens aanpassen (behalve je naam), je kunt hier je telefoonnummer verifiëren, je taal instellen, de valuta die je in je account gebruikt aanpassen en je woonplaats wijzigen.

Bitcoin, blockchain.

Notification button

Klik op “Security Settings” om naar de beveiligingsinstellingen te gaan. Hier kun je onder andere je wachtwoord herstellen, je viercijferige pincode veranderen en twee-factor authenticatie instellen voor de inlogprocedure. Binnen het dashboard vind je ook een “notification button”. Door het klikken op deze button krijg je een mooi overzicht van alle veranderingen die je aan je account hebt aangebracht. Daardoor kun je snel detecteren of iemand onrechtmatig veranderingen heeft doorgevoerd aan je account. Ook dat draagt bij aan een veilige Bitcoinopslag.

Buy

Drie belangrijke stappen voor veilige Bitcoinopslag

Het dashboard van Xapo heeft een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. Bij het bezoeken van bepaalde pagina’s wordt soms nog eens extra om je viercijferige pincode gevraagd, wat de veiligheid alleen maar vergroot. Er zijn in principe drie belangrijke elementen om te kunnen bepalen of een Bitcoinservice veilig en betrouwbaar is of niet:

 

1. De beveiliging van het persoonlijke account

Een goede bescherming van persoonlijke gegevens is erg belangrijk. De viercijferige pincode, het wachtwoord en de twee-factor authenticatie bij Xapo, bieden een hoge mate van veiligheid aan je account.

 

2. De legitimiteit van de Bitcoin service

De wet- en regelgeving ten aanzien van digitale betalingseenheden is nog volop in ontwikkeling en we kunnen cryptocurrency’s dan ook nog niet gelijkstellen met onze traditionele valuta. Het is daarom ook belangrijk dat je goed kijkt naar de reputatie van de desbetreffende service. Xapo heeft een goede reputatie en inmiddels kantoren over de hele wereld. Echter zijn ervaringen altijd persoonlijk van aard en zul je dus ook op verschillende reviewplatformen informatie moeten verzamelen, om een goed en helder beeld van de aanbieder te krijgen. Iedereen is welkom om op ons platform zijn of haar ervaringen met Xapo te delen.

 

3. Veilig beheren van de Bitcoins

Xapo presenteert zich als een platform dat gebruiksgemak combineert met de hoogste standaard van veiligheid. Dat komt onder andere omdat de Bitcoins nooit online worden opgeslagen. De wallet is erg geschikt voor dagelijkse Bitcoin transacties.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter