Deze pagina is verouderd

Wat is het verschil tussen de Xapo wallet en de Xapo kluis?

Een cryptocurrency wallet kun je een beetje beschouwen als je fysieke portemonnee, die je gebruikt om in een winkel met cash geld te betalen. Bij betalingen aan de winkelier is geen sprake van extra kosten voor de uit te voeren transactie. Je betaalt direct zonder vertragingen en er zijn in principe geen geografische beperkingen. Zo werkt het ook met de digitale wallet van Xapo, waarmee je altijd en overal transacties met Bitcoins kunt uitvoeren met één simpele klik.

Xapo logo, Bitcoinopslag, Xapo kluis.

Geëncrypteerde servers in een Zwitserse militaire bunker

De Xapo kluis is te vergelijken met een spaarrekening bij je bank. De Bitcoins worden op een zeer veilige manier opgeslagen aan de hand van koude opslag via geëncrypteerde servers, in een extreem beveiligde militaire bunker in de Zwitserse Alpen. De Bitcoins blijven dus op een veilige locatie tot het moment dat je de Bitcoins wilt gaan gebruiken. Voor zowel het gebruik van de Xapo wallet als van de Xapo kluis worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Koe in het gras in de Zwitserse Alpen.
Waarom is Zwitserland zo populair bij blockchainbedrijven?

Hoe kan ik Bitcoins opnemen van mijn Xapo kluis en overmaken naar mijn Xapo wallet?

Als je Bitcoins wilt overmaken van de kluis naar de wallet, dan moet je eerst inloggen op Xapo.com. Hierna klik je op “Vault” (kluis) bovenaan de pagina. Nu wordt je gevraagd om het wachtwoord van je kluis in te voeren. Als je het wachtwoord hebt ingevoerd wordt je doorgelinkt naar je beveiligde Xapo kluis. Klik nu op de rode button onder je kluisadres met de tekst “Retrieve”. Nu wordt je verzocht om het aantal Bitcoins op te geven dat je wilt opnemen uit je kluis en wilt overmaken naar je wallet. Nadat je het aantal Bitcoins hebt opgegeven, hanteert Xapo meerdere beveiligingslagen om te verifiëren dat je de aanvraag hebt geautoriseerd. Dit brengt een reeks beveiligingsprocessen op gang, die ervoor zorgen dat je Bitcoins binnen 48 uur (tijdens werkdagen) worden getransporteerd naar je wallet. Het transactieproces kun je volgen in je transactiegeschiedenis.

Xapo kluis, Xapo vault.
Een review van het Xapo platform

Hoe maak ik Bitcoins over van een ander account naar mijn Xapo kluis?

Je kunt de Bitcoins rechtstreeks overmaken naar je kluisadres, maar dit wordt door Xapo afgeraden, omdat hierdoor een publiekelijk identificeerbare transactie op de blockchain wordt gecreëerd. In plaats daarvan is het beter om eerst een account aan te maken, je identificatie te verifiëren en je nieuwe Xapo wallet te gebruiken om de Bitcoins intern te verplaatsen. Je kunt je Xapo wallet adres vinden door op “Wallet” te klikken bovenaan de pagina. De wallet wordt nu geselecteerd. Klik nu op de button “My wallet”. Gebruik dit adres om Bitcoins te ontvangen van het externe account. Als de Bitcoins eenmaal naar de Xapo wallet zijn verzonden, klik je op “Transfer”. Nu kun je de Bitcoins verzenden naar de Xapo kluis.

App voor een Bitcoin transactie.

Hoe sluit ik mijn Xapo account?

Als je je Xapo account wilt beëindigen, dan kun je contact opnemen met Xapo Support en een verzoek indienen om het account te sluiten. Zorg er wel voor dat je je Bitcoins verplaatst naar een andere locatie, voor je een verzoek tot beëindiging indient. Dus als je nog steeds saldo hebt, moet je je Bitcoins eerst verzenden naar een extern Bitcoin-adres. Hierna wordt het account gesloten. Alle voorwaarden voor het sluiten van een Xapo account vindt je in de Privacy Policy.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).