Wat is de Cryptotag recovery seed en hoe werkt het?

with Geen reacties

De Bitcoin is nog steeds de meest populaire virtuale valuta, maar ook andere cryptocurrency’s winnen stilaan aan populariteit. Vandaag de dag moet ongeveer 25 procent van alle Bitcoins als verloren worden beschouwd. Dat komt voor een groot deel doordat mensen niet verantwoord omspringen met hun private sleutels. Het op een veilige manier beheren van je private sleutels is dan ook één van de allerbelangrijkste stappen, voor een veilige opslag van al je digitale betalingseenheden. Met veiligheid kun je geen loopje nemen en daarom zou iedere gebruiker moeten kiezen voor de allerbeste en meest betrouwbare oplossing die er op de markt is.

De Cryptotag recovery seed

Wat is een recovery seed?

Een recovery seed is een lijst van opgeslagen woorden met alle informatie die nodig is om een crypto wallet te kunnen herstellen, op het moment dat er iets mis is gegaan. Wallet software genereert meestal een wachtwoordzin en de gebruiker moet deze zin vervolgens opschrijven op papier. Wanneer de computer van een gebruiker crasht of de hard drive wordt geïnfecteerd met een virus of op een andere wijze wordt aangetast, dan is het met een recovery seed toch nog mogelijk om dezelfde wallet software te downloaden. In dat geval kan de papieren backup worden gebruikt voor het herstellen van de virtuele valuta zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Cardano, Verge, Dash of EOS.

Stapel Bitcoins, HODL.

Hoe werkt een recovery seed?

Een crypto recovery seed is dus een herstelcode. Deze herstelcode wordt gebruikt voor alle private sleutels die je in je wallet gebruikt voor het verzenden van virtuele valuta. Iedere private sleutel is verbonden aan een publieke sleutel (adres) en deze vormen samen het “sleutelpaar”. Iedereen die een cryptocurrency-transactie wil uitvoeren van A naar B binnen een blockchainnetwerk, maakt daarbij gebruik van deze sleutels. Wie zijn of haar private sleutels opslaat in de Cryptotag, is altijd in staat om hiervan een backup te maken. Wil je weten hoe het genereren van private sleutels precies in zijn werk gaat? Dan vind je hier een goed uitleg:

 

Bitcoin recovery seed

 

De Cryptotag recovery seed in een zwarte open doos.

Wat is een seed phrase (wachtwoordzin)?

De opslag van cryptocurrency’s is niet zonder risico’s en er zijn veel factoren die het beheren van private sleutels erg kwetsbaar kunnen maken. Het geheimhouden en zorgvuldig bewaren van de recovery seed lijkt vanzelfsprekend, maar toch gaat dit helaas nog veel te vaak mis. Iedereen die jou wachtwoord achterhaald, kan je cryptocurrency’s stelen. Het is dan ook van het allergrootste belang dat je voor de opslag van je wachtwoorden, de allerveiligste oplossing kiest die er voorhanden is. Een wachtwoordzin (seed phrase) bestaat meestal uit een reeks van 12 opeenvolgende woorden zoals:

 

Kurkentrekker gras looprek trots gapen ongetwijfeld tennis later mogelijkheid zwembad kopje pizza

De Cryptotag recovery seed op tafel.

De volgorde van de woordenreeks is erg belangrijk

De wallet software maakt gebruik van een lijst met woorden uit een online woordenboek. Aan ieder woord wordt vervolgens een nummer toegewezen. De wachtwoordzin kan worden omgezet in een nummer dat wordt gebruikt als input voor een zogenaamde deterministische wallet. Een deterministische wallet is een systeem waarbij de publieke sleutel (adres), bij iedere transactie verandert.

De cryptotag recovery seed van hand tot hand.

De Cryptotag tilt cryptoveiligheid naar een hoger plan

Daarom is de Cryptotag ontwikkeld. Dit stijlvolle solide en betrouwbare backup-systeem van Nederlandse makelij, die volledig is uitgevoerd in onaantastbaar titanium, tilt cryptoveiligheid naar een hoger plan!

 

 

De Cryptotag recovery seed is onder andere compatible met de volgende externe crypto wallets:

 

Laptop, cryptocurrency, Ethereum, Bitcoin, Ripple, Litecoin.

Daarnaast kun je de Cryptotag ook gebruiken in combinatie met de volgende cryptocurrency software wallets:

 

 

Waaruit bestaat de Cryptotag?

Hamertje tik, en klaar is Kees! De recovery seed is zeer eenvoudig in gebruik en wordt compleet geleverd in een elegante zwarte koffer, waarin alles zit wat je nodig hebt, om de meest veilige backup ooit te maken. De koffer is uitgerust met de volgende onderdelen:

  • 26 letter bitjes (A-Z), voor het vormen van je wachtwoorden
  • 1 bithouder
  • 1 hamer
  • 2 Cryptotag-platen
  • 2 bevestigingsclips
  • 1 aambeeld

Instructie voor het gebruik van de Cryptotag recovery seed.

Wat zijn de voordelen van de Cryptotag recovery seed?

 

48 MNEMONIC woorden:

De Cryptotag biedt de mogelijkheid voor het opslaan van 48 MNEMONIC woorden.

 

Snel gebruiksklaar:

Het gebruiksklaar maken van de recovery seed gaat snel en eenvoudig. Plaats de bithouder in de rij waar je je wachtwoorden wilt hebben en plaats de bit met de juiste letter in de bithouder. Graveer je private sleutels in het titanium met een paar hamerslagen en je recovery seed staat voor altijd in titanium geschreven!

 

Zeer veilig:

Door het bewaren van de recovery seed van je externe wallets en virtuele valuta met behulp van de Crytptotag .

 

De Cryptotag is vuurvast:

Niemand zal snel te maken krijgen met dergelijke hoge temperaturen, maar de recovery seed is bestand tegen een temperatuur van ongeveer 1665°C.

 

Onverwoestbaar:

De Cryptotag recovery seed is onverslijtbaar, zo sterk als staal en niet kapot te krijgen. De herstelcode is bestendig tegen alle ongunstige invloeden van buitenaf.

 

Roestvrij:

Ook corrosie en erosie krijgen deze recovery seed er niet zomaar onder. De Cryptotag is niet gevoelig voor aantasting door omgevingsfactoren.

 

Levenslange garantie:

Wat er ook gebeurt, de Cryptotag recovery seed biedt gebruikers een levenslange garantie.

Publieke en private sleutels

Wat zijn de nadelen van de Cryptotag recovery seed?

Er is uiteraard altijd een mogelijkheid dat je de recovery seed verliest of dat de bithouder wordt gestolen. Zorg er daarom altijd voor dat je de Cryptotag op een veilig locatie opslaat.

De titanium Cryptotag

De cryptotag: kwaliteit en veiligheid in een mooi jasje!

Het belangrijkste doel van de makers achter de Cryptotag recovery seed is simpel: veilige opslag van kwetsbare digitale assets en financiële vrijheid, door middel van hoogkwalitatieve producten. En dat is te merken!

Cryptotag logo

is verkrijgbaar bij

Cryptomaan

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply