Waarom wordt de Constantinople hard fork uitgevoerd?

met Geen reacties

Ethereum gaat weer een aantal stappen ondernemen om de prestaties van het netwerk te verbeteren. De ontwikkelaars zijn van plan om begin volgend jaar de langverwachte hard fork “Constantinople” uit te voeren. Het is de bedoeling dat deze upgrade wordt uitgevoerd bij blok 7.080.000. Constantinople werd eerder uitgesteld vanwege een aantal problemen die te maken hadden met het consensus-protocol van Ethereum op het Ropsten testnet afgelopen oktober. Het Ropsten testnet wordt gebruikt als testomgeving, voordat code daadwerkelijk wordt geïntegreerd binnen het hoofdnetwerk.

Upgrade, Ethereum, hard fork, Constantinople

Ethereum gaat van PoW naar PoS

Ethereum wil de overstap maken naar een ander consensus algoritme. Zoals het er nu naar uitziet zal rekeninghoudend met de bloktijd, de hard fork zo ongeveer rond 14 januari 2019 worden uitgevoerd. De Constantinople upgrade omvat een aantal ingrijpende afzonderlijke verbeteringen die de overgang van het proof-of-work (PoW-protocol), naar het meer energiezuinige proof-of-stake (PoS-protocol) soepeler moeten laten verlopen. Hierbij wordt het PoW algoritme “Ethash” vervangen door het PoS algoritme “Casper“.

Schaalbare smart contracts

Wanneer Constantinople eenmaal is uitgevoerd binnen het netwerk, dan zal het ecosysteem van Ethereum fundamenteel veranderen. Niet alleen worden er een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd in technisch opzicht, maar ook worden er een aantal aanpassingen gedaan aan de code, om smart contracts in de toekomst goedkoper te maken en de efficiëntie en schaalbaarheid te vergroten. Een ander doel van de Constantinople hard fork is het aanpassen van de blokbeloning voor de miners van drie naar twee ETH.

Blockchain, Ethereum, Constantinople hard fork

Gaat de Constantinople hard fork de Ethereum blockchain in tweeën splitsen?

De ontwikkelaars van Ethereum verwachten niet dat Constantinople gaat zorgen voor een splitsing van het netwerk, waardoor er twee verschillende cryptocurrency’s zouden kunnen ontstaan net zoals dat met Ethereum Classic is gebeurd. Echter is dat uiteraard niet met honderd procent zekerheid te voorspellen.

 

 

Beter concurreren met andere blockchains door aanpassing van de EVM

De concurrentiestrijd tussen Ethereum en andere blockchains wordt steeds feller en een verbetering van de prestaties om te kunnen concurreren met andere ontwikkelaars, is dan ook broodnodig. Dit gebeurt onder andere door het aanpassen van de Ethereum Virtual Machine (EVM), de motor die de smart contract-code uitvoert binnen het blockchainnetwerk.

Mining Ethereum, mining farm, smart contracts, hard fork, Constantinople

Bronnen:

Ethereum Constantinople Upgrade Announcement, Hudson Jameson

Security Alert: Ethereum Constantinople Postponement, Hudson Jameson

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter