Metropolis: Ethereum update in twee etappes

met Geen reacties

Metropolis is de derde fase binnen de roadmap van Ethereum en gaat gepaard met een aantal aanpassingen aan de Ethereum blockchain. Hard forks en Ethereum, het is in het verleden niet altijd een even goede combi gebleken. Toch hebben de ontwikkelaars van Ethereum weer een nieuwe ingrijpende update aangekondigd. De hard forks zullen waarschijnlijk niet leiden tot echte afsplitsingen, zoals we eerder hebben gezien bij Ethereum (splitsing Ethereum Classic) en Bitcoin Cash, die op zijn beurt weer een afsplitsing was van de originele Bitcoin. Deze update moet het platform gebruiksvriendelijker maken en ontwikkelaars in staat stellen om betere toepassingen te creëren. De update zal gebeuren door middel van een hard fork die de naam Constantinople heeft meegekregen. De veranderingen moeten zaken verbeteren op het gebied van anonimiteit, programmeren en veiligheid. De upgrades die worden uitgevoerd in de Metropolis fase moeten Ethereum nog beter gaan beschermen tegen hackers.

Ethereum logo

Metropolis en zkSNARKS

Tijdens de Metropolis fase wordt de zogenaamde “Zero Knowledge Proofs functionaliteit” oftewel zkSNARKS ingebouwd, waardoor anonieme transacties op de Ethereum blockchain in de toekomst op een nog hoger niveau kunnen presteren. Daarnaast is het de bedoeling dat het programmeren voor ontwikkelaars eenvoudiger wordt, evenals het toepassen van smart contracts.

Ethereum GAS
Ethereum GAS

Proof of work wordt vervangen door proof of stake

Metropolis wordt dus in verschillende etappes uitgevoerd. Het tweede deel (constantinople) zal een zogenaamde ‘Difficulty Bomb‘ bevatten die de moeilijkheidsgraad voor het “minen” van Ethereum moet uitbreiden. Ethereum is van plan om het proof-of-work-model geleidelijk aan te gaan vervangen voor het proof-of-stake-model en de Difficulty Bomb (die inmiddels de naam “Ice Age” heeft meegekregen) wordt min of meer gezien als een tussenstap.

Metropolis kan leiden tot een splitsing van het Ethereum netwerk.

Splitsing van de Ethereum blockchain voorkomen

Hoe de cryptomarkt op de upgrades gaat reageren is lastig te voorspellen. Hoewel sommige rapporten aangeven aan dat de prijs van Ethereum weleens zou kunnen dalen, is de kans ook groot dat de prijs door positieve ontwikkelingen als gevolg van onder andere de Constantinople upgrade juist toeneemt. Het uitvoeren van een hard fork is een ingewikkeld proces, omdat de veranderingen moeten worden doorgevoerd op iedere client. Als Metropolis en de hard forks namelijk niet worden doorgevoerd op alle cliënts (en de nodes dus niet meer allemaal dezelfde regels volgen), dan kan er een splitsing in de Ethereum blockchain ontstaan, waarbij computernodes die er niet in slagen om te updaten, worden “achtergelaten”. Een splitsing is erg omstreden binnen de Ethereum community en er zal dan ook alles aan worden gedaan om dat te voorkomen.

 

 

Bronnen:

www.etherworld.com: Constantinople – The winding up of Metropolis phase, Pooja Ranjan

www.etherworld.com: Metropolis – Ethereum Hard Fork

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter