Lek bij Parity wallet! Ethereum weer de dupe.

met Geen reacties

Er is een lek gevonden in een wallet van Parity. Het betreft een variant van de standaard Parity wallet. Parity raadt iedereen aan om zijn Ethers te verplaatsen naar een veilige locatie en bijvoorkeur naar een “koude opslag”. Inmiddels is het lek verholpen, dus het is belangrijk dat Ethereum gebruikers hun software zo vlug mogelijk updaten.

 

30 miljoen buitgemaakt

Parity’s Gavin Wood zegt dat er is ingebroken bij een bedrijf dat de wallets voor de digitale betalingseenheden beheert en dat er voor maar liefst 30 miljoen dollar aan Ether is geroofd. Na de aanval op THE DAO in 2016 en de hack tijdens de Ethereum beurs in Zuid-Korea twee weken geleden is het nu weer raak. De hack is deze keer dan weliswaar niet bij Ethereum zelf, toch zijn Ethereum-gebruikers weer de pineut.

HackerZorg voor een veilige wallet en koude opslag

Blockchainexperts benadrukken dat het heel onverstandig is om grote hoeveelheden cryptocurrency’s in een hot wallet te bewaren. Zorg ervoor dat je je Bitcoins, Ethers, Litecoins enz. zoveel mogelijk offline opslaat. Je cryptomunten zijn dan niet meer kwetsbaar voor dieven. Houd de coins waarmee je wilt handelen online, maar sla je andere coins extern op. Ook deze hack geeft weer aan dat de keuze voor een veilige wallet meer noodzaak is dan luxe.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter