Wat zijn de kosten voor de aanschaf van Bitcoins bij Coinbase?

met Geen reacties

Bij Coinbase liggen de kosten voor transacties met cryptocurrency’s hoger dan bij andere platformen. Dat heeft onder andere te maken met de uitgebreide dienstverlening. Coinbase is een van de meest populaire handelsbeurzen voor digitale betalingseenheden. Dit platform waarop onder andere Bitcoins kunnen worden verhandeld heeft het voor beginners heel eenvoudig gemaakt, om de eerste stappen op de cryptomarkt te zetten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Coinbase daarom iets duurder is dan andere platformen. Het kopen en verkopen van cryptocurrency’s is hier relatief simpel door de uitstekende dienstverlening. Als iemand Bitcoins aanschaft op Coinbase dan koop je de cryptomunten niet van een gebruiker, maar van een tussenpersoon die het handelen in cryptocurrency’s gemakkelijker wil maken.

Transactie. Coinbase brengt kosten in rekening voor transacties met cryptocurrency's op het platform.
Wat is het verschil tussen Coinbase en Coinbase Pro

Verdienmodel van Coinbase

Er worden kosten in rekening gebracht die afhankelijk zijn van je locatie, betalingsmethode en nog een aantal andere factoren. In sommige gevallen worden er zelfs nog extra kosten gerekend voor transacties naar en vanaf je bankrekening. De prijzen variëren dus per land en methode waarop je wilt betalen. Bij aanschaf met een creditkaart wordt meestal vier procent aan transactievergoeding gerekend. Als je dan een transactie wilt gaan uitvoeren van een paar duizend euro, dan kan dat natuurlijk behoorlijk in de papieren gaan lopen. Het verdienmodel van Coinbase is dus gebaseerd op het vinden van mensen die Bitcoins willen aanschaffen die anderen verkopen en het platform brengt deze bemiddelingskosten dan in rekening.

 

Onnozele transactievergoedingen

Bemiddelingskosten voor tussenpersonen? Uiteraard wringt daar de schoen. De grootste belofte van de blockchaintechnologie is het uitvlakken van tussenpersonen die torenhoge vergoedingen in rekening brengen voor de meest onnozele transacties. We willen dan ook graag van deze kosten af. Coinbase biedt echter wel een mogelijkheid om op het platform te kunnen handelen zonder dat je per se van hun diensten gebruik hoeft te maken. Deze methode (handelen via het platform Coinbase Pro) is echter wel iets ingewikkelder en wellicht voor nieuwe gebruikers niet handig om mee te starten. Coinbase Pro is de voormalige Global Digital Asset Exchange (GDAX), is onderdeel van Coinbase en stelt gebruikers in staat om verschillende cryptocurrency’s te verhandelen. Het gaat daarbij niet alleen maar om crypto coins, maar ook om handel met reguliere valuta. Handelen op Coinbase Pro is dan wel goedkoper, maar zeker ingewikkelder dan handelen op het platform van Coinbase.

Minder kosten op Coinbase Pro

De transacties op Coinbase Pro kunnen niet worden uitgevoerd met een creditkaart, maar alleen door middel van banktransacties of tegen andere crypocurrency’s. Dat betekent dat je zelf reguliere valuta moet omzetten in bijvoorbeeld Bitcoin in plaats van dat Coinbase dat voor jou doet. Hierdoor kunnen transacties op Coinbase Pro veel goedkoper plaatsvinden. Echter is het voor beginnelingen op de cryptomarkt niet aan te bevelen om met Coinbase Pro te starten. Als je eenmaal de basis van het handelen in virtuele valuta een beetje onder de knie hebt, dan kun je uiteraard altijd nog voor Coinbase Pro of een van de andere handelsbeurzen voor cryptocurrency’s kiezen.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter