GUTS: ticket service applicatie op de blockchain!

with Geen reacties

De griepepidemie is voorlopig nog niet over zijn hoogtepunt heen. De griepgolf duurt deze winter langer dan normaal en heel veel mensen hebben griepklachten. Vooral ouderen zijn vatbaar voor het hardnekkige influenza virus. Het griepvirus verspreidt zich eenvoudig door de lucht en het bestrijden van de virusdeeltjes, is dan ook bijna onmogelijk. Een ander hardnekkig virus dat al jarenlang zorgt voor veel ellende is naaieritus. Het naaieritus-virus slaat vooral om zich heen binnen de ticketservice branche. Echter wordt er voor de bestrijding van dit virus, op dit moment gewerkt aan een zeer effectief vaccin. Een vaccin dat de hele event-industrie iets gezonder gaat maken.

Vrouw in bed met griep.

GUTS en een gezonde ticketservice

Bij intial coin offerings zien we dagelijks nieuwe innovatieve ideeën uitbloeien tot werkbare toepassingen. Decentrale applicaties die ook daadwerkelijk binnen allerlei verschillende industrieën kunnen worden geïntegreerd. Ideeën die oplossingen aandragen voor de aanpak van allerlei soorten problemen en ons leven eenvoudiger en aangenamer kunnen maken. GUTS is een platform dat blockchaintechnologie gebruikt voor het registreren van eigendomsrechten van tickets, op een decentraal gedistribueerd netwerk. Smart tickets moeten de uitwassen binnen de ticketbranche tegengaan. Dat consumenten binnen de entertainmentsector continu “genaaid” worden door malafide ticketservice-bedrijven, is een verschijnsel dat bijna niet lijkt uit te roeien. Het vierdubbele betalen voor de tickets voor de concerten van Coldplay, Bruce Springsteen of Racoon, is eerder regel dan uitzondering.

Concert, ticketservice, GUTS.

Niet meer sollen met de fans

Ook bij het aanschaffen van tickets voor voorstellingen van onze favoriete cabaretier, staat het huilen ons soms nader dan het lachen. Veel artiesten ergeren zich dan ook al jaren groen en geel aan de manier waarop deze ticketbedrijven opereren en de torenhoge prijzen die een gezellig avondje net iets minder leuk maken . De invloed die entertainers hebben op deze gang van zaken is minimaal en de artiesten moeten dan ook maar apathisch toekijken, hoe er met hun trouwe fans wordt gesold. Als het aan de ontwikkelaars van GUTS ligt, dan komt daar snel verandering in.

Ticket

Wat de gek ervoor geeft

Dagelijks worden er duizenden kaarten voor allerlei voorstellingen en evenementen gekocht van erkende verkopers. Afhankelijk van de vraag worden deze kaarten weer doorverkocht onder het motto: wat een gek ervoor geeft. Hoe schaarser de tickets, hoe meer de prijzen kunnen worden opgedreven. Malafide ticket re-sellers gebruiken verschillende methoden om ervoor te zorgen dat de tickets niet voor lagere prijzen weggaan, dan de prijzen die zij hebben vastgesteld. Hierbij wordt soms gebruikgemaakt van geautomatiseerde scalping bots.

Kaartverkoop, ticketservice, GUTS.

Ticket scalpers

De zogenaamde ticket scalpers richten zich vaak op een specifiek publiek binnen de evenementenbranche en kopen onverkochte kaarten op van ticketbureaus. Onder deze ticket scalpers zijn heel veel oplichters actief en zij zijn behoorlijk succesvol. Ze verkopen valse kaarten heel gemakkelijk door aan nietsvermoedende fans. Ook het verkopen van kaarten die al eerder zijn gescand bij de evenementen zelf, komt heel vaak voor. De gedupeerde fans hebben in dat geval dan ook geen toegang tot het evenement, omdat bezoekers alleen naar binnen mogen wanneer de tickets voor de éérste keer worden gescand.

Dansende mensen

GUTS klinkt als muziek in de oren!

Vervalste kaarten voor grote sportevenementen worden meestal ruim van tevoren (soms zelfs maanden) al geveild. Tickets die gekocht worden van de scalpers kunnen ook gestolen zijn. Deze scalpers verzieken dus letterlijk de markt en zijn dan ook een flinke smet op de bruisende entertainment-industrie. GUTS pleit voor een transparanter en eerlijker systeem voor het doorverkopen van kaarten op de secundaire ticketmarkt, op een legale manier. En dat klinkt als muziek in de oren!

Theater

Authentiek en betrouwbaar

Als het over de blockchain gaat, dan gaat het over decentraal gedistribueerd vertrouwen. GUTS maakt zich hard voor eerlijke tickets en ontwikkelt een geheel nieuw smart ticket service-systeem, dat is gebaseerd op de blockchaintechnologie. Hierbij worden de authenticiteit en de eigenschappen van een ticket binnen het netwerk vastgelegd, waardoor het onmogelijk wordt om een andere prijs te vragen voor theaterkaartjes, concertkaarten en evenementen-tickets. Decentraal gedistribueerde kaartverkoop moet dus een einde maken aan fraude en de absurd hoge prijzen, die worden gevraagd bij de doorverkoop van tickets. Met de toepassing van GUTS kun je er zeker van zijn dat jouw kaartje niet is vervalst en het ticket je ook toegang verschaft, tot het optreden waar je al zo lang naar hebt uitgekeken.

Box Office

GET en GUTS

GUTS heeft zijn eigen cryptocurrency-token ontwikkeld. De cryptocurrency GET is speciaal ontwikkeld voor toepassingen binnen de ticketservice-industrie. GET staat voor Guaranteed Entrance Token. Het GET-protocol zorgt voor een samensmelting van de primaire en secundaire ticketmarkt. De distributie van de unieke tickets en het controleren van de echtheid ervan, wordt met de blockchain een stuk eenvoudiger gemaakt. Ticketfraude behoort wellicht snel tot het verleden. Het verifiëren van de authenticiteit wordt namelijk een peulenschil. Aan de hand van een smart ticket kan de registratie van het eigendomsrecht van een kaartje automatisch plaatsvinden. Op het moment dat een ticket wordt doorverkocht, dan signaleert en registreert het smart ticket zelf, aan wie het kaartje is doorverkocht. GET is gebaseerd op het token van Ethereum en wordt gebruikt voor specifieke toepassingen binnen deze ticketing-dienstverlening.

Whitepaper van het GET-protocol van GUTS.
Bekijk hier de Whitepaper van het GET-protocol

Sparren met de fans

Blockchain is een technologie in opkomst en bij veel mensen nog onbekend. Toepassingen zoals decentraal gedistribueerde ticketverkoop op de secundaire ticketmarkt, brengen deze techniek weer een stapje dichterbij het grote publiek. GUTS biedt een platform voor het aanschaffen van kaarten tegen eerlijke prijzen, zonder dat consumenten ook daadwerkelijk technische kennis nodig hebben over het blockchainnetwerk zelf. GUTS zorgt voor directe communicatie tussen artiesten en fans, wat zorgt voor een extra beleving bij het aankopen van tickets en het bijwonen van de evenementen. Entertainers kunnen bijvoorbeeld een sms versturen naar hun volledige publiek of naar specifieke fans in de zaal en die boodschap personaliseren. En dat zorgt natuurlijk voor een spannende interactie. Het slimme ticket biedt artiesten en organisatoren van evenementen zeer kwalitatieve gebruikersdata binnen een gebruiksvriendelijke interface, waardoor artiesten actueel en “on the spot” met hun fans kunnen sparren.

Blockchain

 

Jochem, Youp en Guus

GUTS is beloond met de Buma Meets Tech award voor deze veelbelovende blockchainapplicatie. Het platform werkt nauw samen met Hekwerk Theaterproducties en verschillende muzikanten, theatermakers, uitgevers en legitieme spelers binnen de ticketbranche. Artiesten zoals Jochem Myjer, Youp van ’t Hek en Guus Meeuwis ergeren zich al jaren aan de manier waarop malafide bedrijven hun business besmeuren en zij hebben zich daarom ook opgeworpen als pleitbezorgers voor GUTS en een transparante ticketmarkt. In een uitzending van De Wereld Draait Door gaven zij blijk van hun diepe afkeer van malafide tickethandelaren. Ook Watse de Jong (manager van dj Martin Garrix) heeft zich inmiddels aan het blockchainproject verbonden.

Button, Go, Naar de website van GUTS.
De website van GUTS

Ticket service 4.0

Als het aan de ontwikkelaars van GUTS ligt, dan is het “game over” voor malafide handelaren in de ticket-branche. Bij GUTS zijn ze niet over één nacht ijs gegaan en de ontwikkeling van dit ticketing-systeem ging in maart 2016 al van start. Een team onder leiding van Maarten Bloemers heeft gewerkt aan een platform waarbij alle ticketinformatie verloopt via de browser, op de mobiele telefoon van degene die de tickets aankoopt. Alle informatie over de beschikbare tickets op de tweedehandsmarkt, kan in real-time worden gegenereerd. GUTS levert dé applicatie voor ticketservice 4.0. Wij zijn in ieder geval al erg enthousiast over dit initiatief!

Game over

Wat zijn de voordelen van de ticketoplossing van GUTS?

 

Gestroomlijnde inkomstenbronnen

Geavanceerde stroomlijning van inkomsten vanuit de ticketmarkt, door middel van blockchaintechnologie.

 

Veilig handelen

Het GET-protocol maakt het handelen in tickets slim, eerlijk, veilig en transparant.

 

Real-time verbondenheid met het publiek

Directe communicatie tussen artiesten en het publiek zorgt voor een extra beleving.

TicketControle over ticketprijzen

Met GUTS verkrijgen entertainers weer controle over de prijzen van kaarten voor hun voorstellingen en concerten op de secundaire markt.

 

Verschillende soorten entreekaartjes

Blockchaintechnologie is toepasbaar op alle mogelijke tickets, voor ieder evenement (momenteel nog kleinschalige evenementen).

 

Efficiënte datamanagement

Uitgebreid inzicht in hoogkwalitatieve gebruikersdata.

 

On the spot

Real-time ticketinformatie.

Iphone, smartphone.Gebruiksvriendelijke interface

Een interface met een gebruiksvriendelijk dashboard.

 

Placering door middel van een algoritme

Op dit moment (maart 2018) is GUTS nog niet beschikbaar voor hele grote evenementen, maar er worden testen uitgevoerd waarbij wordt gekeken, hoe deze applicatie kan worden gebruikt bij grootschalige concerten. Placering vindt plaats aan de hand van het GUTS algoritme. Dit algoritme zorgt ervoor dat alle plaatsen binnen het theater, de bioscoop, het stadion of de tribune van de concerthal, allemaal bezet zijn. Iedereen de beste plaats, voor de juiste prijs!

 

Voordringen is verleden tijd

Met GUTS kunnen bezoekers van evenementen in de wachtrij aansluiten met behulp van hun smartphone. De wachtrij wordt door het blockchainnetwerk automatisch geactiveerd. Hierdoor behoort voordringen tot de verleden tijd.

 

Betalingsmethoden

Je kunt eenvoudig betalen met iDEAL of een creditcard.

 

Geen technische kennis nodig

GUTS kan worden toegepast zonder technische kennis van de blockchain. Met de gebruiksvriendelijke interface kan iedereen uit de voeten.

Concert, publiek.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchain? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply