Big Pharma en blockchaintechnologie

met Geen reacties

De laatste jaren is de zogenaamde ‘Big Pharma’ steeds meer onder vuur komen te liggen. Big Pharma verwijst naar de zeer geraffineerde marketingtechnieken binnen de medische wereld en de farmaceutische industrie. De commerciële belangen staan vaak voorop, zelfs als die belangen regelrecht ingaan het publieke belang. Verschillende belangenorganisaties en patiëntenverenigingen hebben farmaceutische bedrijven de afgelopen jaren beschuldigd van ongepast en onethisch handelen. De meeste kritiek omtrent Big Pharma gaat over een gebrek aan transparantie en een goede coördinatie van alle processen binnen de farmaceutische bevoorradingsketen.

Pillen, farmaceutische industrie.

Big Pharma en de handel in namaakmedicijnen

De huidige situatie biedt voor criminele organisaties een heleboel mogelijkheden voor grootschalige handel in nepmedicatie. Er zijn de afgelopen jaren verschillende schandalen aan het licht gekomen, waarbij voor miljoenen aan nepmedicijnen in beslag werd genomen. Het is voor autoriteiten heel erg lastig, zo niet onmogelijk om de wereldwijde illegale handel tegen te gaan. Dit is niet alleen nadelig voor de farmaceutische industrie zelf, maar namaakmedicijn leveren een groot gevaar op voor de volksgezondheid. Veel grote bedrijven nemen vandaag de dag voor lief, dat bij iedere verzending van vracht, een gedeelte van de lading verloren gaat. Deze verliezen worden meestal vooraf al ingecalculeerd. Het volgen van producten wordt steeds gecompliceerder, omdat er steeds meer behoefte is aan ruwe materialen en grondstoffen, voor de fabricage en distributie van het eindproduct. Big Pharma is dus allerminst een ideale situatie.

Zuster

Interactie met andere software en andere tijdzones

Producten zoals bijvoorbeeld medicijnen passeren zeer veel verschillende locaties op de route binnen de bevoorradingsketen, voordat ze bij de eindgebruiker terechtkomen. De huidige coördinatie van een supply chain is zeer inefficiënt en niet goed toegespitst op interacties met andere software van bedrijven en andere tijdzones. Grote farmaceutische bedrijven werken in principe nog steeds volgens ouderwetse, maar vooral complexe structuren, en zijn vaak niet geschikt voor een optimale en veilige supply chain management. Er is weinig transparantie en de volgbaarheid van de medicijnen is slecht. Is de blockchain een goed alternatief voor Big Pharma? Blockchaintechnologie kan de farmaceutische bevoorradingsketen op een heleboel fronten verbeteren. Niet alleen op het gebied van distributie, maar ook het ontwikkelen en testen van medicatie kan veel sneller gaan.

Pharmacy, Big Pharma.

Aeternity

Een project dat zich onder andere richt op het verbeteren van de farmaceutische supply chain is Aeternity, een schaalbaar en innovatief blockchainplatform. Aeternity maakt transacties flexibeler, interactie tussen de verschillende schakels binnen het ketenbeheer eenvoudiger en is staat om meer producten en informatie te verwerken.

 

 

College of Pharmacy

Het Amerikaanse College of Pharmacy van de Lipscomb University in Nashville, is een partnerschap aangegaan met Hashed Health, een bedrijf dat gespecialiseerd is in innovaties voor de gezondheidszorg en blockchaintechnologie. Zij doen op dit moment veel onderzoek naar de mogelijkheden, om de farmaceutische supply chain op een decentrale gedistribueerde manier te stroomlijnen.

Apotheker, medicijnen.

Hashed Health

Hashed Health verwacht dat de gezondheidszorg binnen 10 jaar volledig zal zijn overgegaan op blockchaintechnologie en Big Pharma verleden tijd is. Dat is natuurlijk erg ambitieus. Hashed Health vindt dat we over blockchain moeten denken als een nieuwe business-laag voor het internet, waarmee veilig en betrouwbaar data en bedrijfslogica kan worden uitgewisseld tussen bedrijven, behandelaars, patiënten en consumenten.

 

Pillenpotjes

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter