Wat is Corda Enterprise?

met Geen reacties

R3CEV, het consortium van grote banken lanceert een commerciële versie van de Corda blockchain. Dit platform richt zich op verschillende industrieën, waaronder de bancaire sector, de verzekeringsbranche, de gezondheidszorg en expeditie. Corda Enterprise is interoperabel en verenigbaar met het originele Corda platform en is specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van organisaties omtrent kwaliteit, service en de netwerkinfrastructuur waarbinnen zij opereren.

Blockchain, Corda Enterprise.

Aansluiten bij unieke behoefte

Met Corda Enterprise kunnen bedrijven nu kiezen tussen de “open-source” versie van de blockchain of de commerciële “Enterprise” blockchain. Het grote voordeel hiervan is dat deze organisaties een blockchain kunnen selecteren die precies aansluit bij hun unieke behoefte, ongeacht de branche waarin zij actief zijn of de omvang van hun onderneming.

Finance, Corda Enterprise.

Smart contracts en gereguleerde financiële instellingen

Corda is speciaal ontwikkeld voor het vastleggen, managen en synchroniseren van digitale overeenkomsten (smart contracts) die gebruikt kunnen worden door gereguleerde financiële instellingen. Hoewel de ontwikkelaars van Corda zich hebben laten inspireren door blockchainnetwerken zoals dat van Bitcoin en Ethereum en de voordelen die deze netwerken bieden, is dit platform volgens sommige blockchainexperts wezenlijk anders.

Firewall

Blockchain Applicatie Firewall

Blockchaintechnologie verandert de wijze van samenwerking tussen nationale en internationale bedrijven. Corda Enterprise beschikt over een Blockchain Application Firewall die kan worden gebruikt binnen datacentra, waarbij de mogelijkheid blijft bestaan voor veilige communicatie met andere nodes, waar ook ter wereld.

Blokketen, blockchain, Corda Enterprise.

Corda’s privacy-model

Corda Enterprise is geoptimaliseerd voor zakelijke IT omgevingen en ondersteunt datamanagementsystemen zoals Oracle en SQL Server Databases. Het platform biedt toegang tot het allereerste universele, interoperabele, gedistribueerde grootboek, dat in gang gezet wordt door Corda’s “privacy-model”. Dat betekent dat bedrijven veilig, transparant en feilloos transacties kunnen uitvoeren met al hun zakelijke partners wereldwijd.

Chain, ketting.

 

Interactie met Hyperledger

Onafhankelijke software-verkopers profiteren inmiddels al van Corda Enterprise. Door Corda-integratie (open-source of commercieel) binnen hun eigen oplossingen, kunnen zij hun klanten helpen bij het veilig koppelen van hun bestaande applicaties. De blockchainmarkt is op dit moment nog erg versplinterd. Interoperabiliteit is dan ook één van de belangrijkste elementen van zakelijke blockchains. Verwacht wordt dat de blockchainmarkt uiteindelijk zal worden teruggebracht naar een klein aantal blockchainnetwerken, die op een efficiënte manier data met elkaar kunnen uitwisselen. Blockchains die niet volledig interoperabel zijn met andere netwerken, zullen waarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn. Corda kan op verschillende manieren een wisselwerking aangaan met zijn eigen open-source toepassing en de commerciële “Enterprise-versie”, maar ook met andere blockchains zoals bijvoorbeeld Hyperledger.

Business

Corda Enterprise op Microsoft Azure

Corda Enterprise v3.1 is inmiddels ook gelanceerd op Microsoft Azure. Hier kun je onder andere CorDapps (dapps op de Corda blockchain) ontwerpen, bouwen en testen. Het platform biedt een vooraf geconfigureerd netwerk van Corda nodes: “Ubuntu Virtual Machines”. Met Microsoft Azure kan de zogenaamde “Yo! CorDapp” worden geladen op de Corda nodes, waarmee de basisprincipes van Corda worden gedemonstreerd. Met de Yo! CorDapp kun je eenvoudig berichten verzenden naar andere nodes binnen het netwerk en leren hoe transacties worden uitgevoerd naar uitsluitend de Corda nodes (en niet worden gedeeld over het hele netwerk door middel van een netwerkmap). Corda Enterprise op Azure kan 60 dagen gratis worden geprobeerd met een licentie van R3CEV.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter