Wat is Corda?

Corda is een decentraal en gedistribueerd grootboek dat speciaal ontworpen is voor de financiële sector. R3 en een consortium van banken en andere financiële instellingen hebben de krachten gebundeld in het creëren van een blockchain: Corda.

 

R3 en financiële overeenkomsten

R3 en het consortium hebben de afgelopen tijd veel inspanningen geleverd om een prototype van de blockchain te ontwikkelen, van de grond af aan. Een blockchain dat speciaal is ontwikkeld om financiële overeenkomsten te accommoderen tussen financiële instituten.

 

Managen en synchroniseren van financiële toepassingen

Hetgeen dit blockchainplatform zo geschikt maakt voor financiële toepassingen, is dat er ten aanzien van het ontwerp een aantal belangrijke keuzes zijn gemaakt. Bepaalde elementen die sommige blockchainstructuren soms ongeschikt maken voor het managen en synchroniseren van financiële toepassingen, zijn hier weggelaten. Corda deelt bijvoorbeeld geen data wereldwijd als dat niet noodzakelijk is. Alleen de partijen die recht hebben op bepaalde informatie kunnen de data van een bepaalde overeenkomst zien.

 

Consensus tussen organisaties

Corda organiseert de werkstroom tussen bedrijven zonder een supervisor. Er is dus geen autoriteit van een centrale partij. Het grootboek bereikt consensus tussen organisaties op het niveau van individuele transacties en niet op het niveau van het systeem. Transacties binnen dit netwerk worden geverifieerd door partijen die direct betrokken zijn bij de transactie, in plaats van dat een brede groep niet-verwante gebruikers de transactie controleert.

 

Smart contract code

Corda ondersteunt verschillende methoden om ten aanzien van financiële toepassingen consensus te bereiken. Ook wordt er een expliciete koppeling in het netwerk vastgelegd tussen reguliere (op de menselijke taal) gebaseerde wettelijke documenten, en smart contract code. Corda heeft geen eigen cryptocurrency. Dit blockchainplatform is het resultaat van gedetailleerde analyses en afstemming op de toekomstige gebruikers. Het netwerk zal open-source zijn, naarmate de code meer volwassen en verfijnd is.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).