Salesforce sluit zich aan bij het Hyperledger project

met Geen reacties

Softwarereus Microsoft en ontwikkelaar van CRM-systemen Salesforce voegen zich bij Hyperledger, een blockchainproject onder de vleugels van The Linux Foundation. Microsoft focust zich inmiddels alweer een aantal jaren op de ontwikkeling van blockchainapplicaties. Het softwarebedrijf richt zich onder andere op toepassingen voor gedecentraliseerde identiteit en werkt hierbij nauw samen met W3C op het gebied van data integriteit (DIF). Onlangs introduceerde Microsoft een volledig open-source gedecentraliseerde identiteitsapplicatie die is gebaseerd op het netwerk van Bitcoin.

Binaire getallen

Wat is Hyperledger Aries?

Digitale identiteitstoepassingen worden gezien als een van de meest veelbelovende toepassingen van blockchaintechnologie. We zien dan ook steeds meer initiatieven en oplossingen die zich specifiek richten op de ontwikkeling, overdracht en opslag van verifieerbare digitale eigendomscertificaten. Hyperledger Aries is een gedistribueerde grootboektechnologie waarbinnen data kan worden gedeeld en een interactie kan plaatsvinden tussen verschillende soorten blockchain-ecosystemen.

Open source software

Interfacelaag voor het uitvoeren van blockchaintransacties

Het voornaamste doel van Hyperledger Aries is het verstrekken van code voor P2P-interactie, veilige dataoverdracht tussen verschillende gedecentraliseerde systemen en het creëren van praktisch standaarden voor het bedrijfsleven. Hyperledger Aries is onder andere opgebouwd uit een interfacelaag voor het creëren en ondertekenen van blockchaintransacties. Daarnaast beschikt Aries over een cryptografische wallet voor de veilige opslag van cryptografisch versleutelde assets.

Peer to peer, P2P

Wat is Hyperledger Indy?

Hyperledger Indy richt zich op digitale identiteit. In onze digitale wereld kunnen we niet meer zonder digitale identificatie. Wanneer we onze identiteit online moeten aantonen, dan doen wij dat meestal met een simpele gebruikersnaam en wachtwoord. Als extra veiligheidslaag maken we daarnaast vaak ook nog gebruik van twee-factor-authenticatie. Echter blijven onze identiteitsgegevens – die we gebruiken om in te loggen op tal van platformen – op deze manier nog steeds in handen van enkele grote gecentraliseerde bedrijven. Hierdoor worden onze persoonlijke gegevens steeds kwetsbaarder voor misbruik. In de toekomst zullen het risico van identiteitsfraude en de gevolgen die dat meestal heeft enorm toenemen.

Identiteitskaart. Identiteitscontrole.

Digitale identiteitsoplossingen

Hyperledger Indy is een blockchaintoepassing die speciaal gebouwd is voor gedecentraliseerde identiteit en levert de hulpmiddelen, de documentatie en de herbruikbare onderdelen voor de ontwikkeling van onafhankelijke digitale identiteitsoplossingen. Hyperledger Indy is opgezet om de interoperabiliteit tussen verschillende vormen van gedistribueerde grootboektechnologie en ander digitale systemen te bevorderen.

Customer service

Nieuwe dimensie aan CRM-systemen

Bedrijven kunnen gebruik gaan maken van verschillende zakelijke blockchains binnen het Hyperledger project. Microsoft biedt voortaan de mogelijkheid om gebruik te maken van Hyperledger Fabric binnen hun eigen clouddienst Azure. Salesforce heeft op zijn beurt een eigen blockchaintoepassing ontworpen die is gebouwd op het Hyperledger Sawtooth platform: Salesforce Blockchain.

Salesforce, verkopen

Wat is Salesforce Blockchain?

Salesforce Blockchain is speciaal ontwikkeld voor Customer Relationship Management. Dit relatief eenvoudige platform geeft een geheel nieuwe dimensie aan CRM-systemen. Met deze oplossing worden gebruikers in de gelegenheid gesteld om zelf blockchainnetwerken op te zetten en te onderhouden. Daarnaast kunnen gebruikers vrij gemakkelijk aan de slag met het bouwen van decentrale applicaties (dApps) en het schrijven van smart contracts. Met Salesforce Blockchain kunnen bijvoorbeeld verkoopprognoses en andere voorspellingen worden geïntegreerd met bestaande blockchainnetwerken. Naast Microsoft en Salesforce heeft ook de Ethereum Foundation zich inmiddels aangesloten bij het Hyperledger project.

Pillen, medicijnen, geneesmiddelen.

IQVIA en S&P

Eén van de bedrijven die momenteel experimenteert met de Salesforce Blockchain is IQVIA, dat zich focust op klinisch onderzoek en medische data. Dit Amerikaanse bedrijf bekijkt hoe de blockchain zo efficiënt mogelijk kan worden gebruikt voor het registreren en valideren van medicijnen. Ook S&P Global Ratings onderzoekt hoe Salesforce Blockchain kan bijdragen aan reviews en analyses op de kapitaalmarkt. Wanneer de blockchain wordt gebruikt voor de distributie van KYC-informatie dan kan er binnen de verschillende beoordelingsprocessen, meer transparantie en dus meer vertrouwen worden gecreëerd voor financiële instellingen, klanten en andere zakelijke belanghebbenden.

nodes netwerk, soft fork.

Tokeniseren van palladium

Niet alleen bedrijven die actief zijn binnen de software- en financiële markt gaan met blockchain aan de slag. Ook het Russische metaalbedrijf Nornickel onderzoekt de mogelijkheden van Hyperledger Fabric voor het tokeniseren van de geproduceerde hoeveelheden palladium, koper en nikkel. Hierdoor ontstaan er geheel nieuwe financiële instrumenten voor investeerders. Door de tokenisering van productievolumes kan er een nieuw type product worden aangeboden in de vorm van digitale assets. Door de samenwerking met de Hyperledger community wil Nornickel de verdere ontwikkeling van blockchaintechnologie ondersteunen en bijdragen aan de integratie van snelle publieke blockchain-ecosystemen binnen het bedrijfsleven.

Hoogoven

Snelle en effectieve consensus-mechanismen

Eén van de snelste en meest effectieve consensus-mechanismen binnen publieke blockchains is op dit ogenblik (juni 2019) het Byzantine Fault Tolerance (BFT) consensusprotocol. De komende jaren zullen er consensusmechanismen worden ontwikkeld die gaan zorgen voor nog snellere netwerken. Brian Behlendorf van The Linux Foundation denkt dat bedrijven uit allerlei verschillende sectoren voordelen kunnen behalen met open-source blockchainoplossingen zoals Hyperledger en verheugt zich dan ook op de samenwerking met bedrijven zoals Nornikel.

Chain

Wat is Hyperledger Greenhouse?

De Hyperledger Greenhouse is een broedmachine voor open-source blockchaintechnologie voor de zakelijke markt. Door gebruik te maken van de gedistribueerde grootboektechnologie van Hyperledger kunnen zakelijke partners veel eenvoudiger transacties uitvoeren en verifiëren. De komende generatie blockchainnetwerken zal dan ook nog beter in staat zijn om allerlei verschillende consensus-algoritmen en smart contract-talen een interactie met elkaar te laten aangaan. Hierdoor worden andere typen blockchains met elkaar interoperabel.

Innovation, innovatie.

Bouwen aan innovatieve, modulaire blockchainonderdelen

Binnen de Hyperledger Greenhouse community wordt door softwareontwikkelaars hard gewerkt aan nieuwe open-source blockchain-frameworks en tools, die de technologie aantrekkelijker en schaalbaarder moeten maken. Ontwikkelaars binnen de Hyperledger Greenhouse kunnen hierdoor wereldwijd met elkaar bouwen aan innovatieve, modulaire en open-source blockchainonderdelen.

 

Bronnen:

Hyperledger.org: News and Events

Salesforce.com: Create trust networks to securely extend CRM to Partners

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter