Wat was Red Pulse?

met Geen reacties

Red Pulse was een ‘event-driven’ marktinformatieplatform dat zich voornamelijk richtte op de ontwikkelingen op de Chinese financiële en kapitaalmarkten. Deze NEO dapp hanteerde bij zijn activiteiten de zogenaamde Red Pulse Tokens (RPX). Het platform had als voornaamste doel het verbinden van specialisten en professionals uit verschillende vakgebieden, om hun ideeën en kennis te delen op wereldwijde schaal. Red Pulse werkte dan ook aan een geheel nieuwe digitale op blockchaintechnologie gebaseerde infrastructuur, voor het delen van kennis en onderzoeksresultaten.

Shanghai, China.

Overbruggen van de cultuurkloof

De Chinese economie is de tweede grootste economie ter wereld als het gaat om bruto binnenlands product na de Verenigde Staten. Voor westerse landen is het nog steeds erg lastig om de Chinese markt goed te kunnen begrijpen. Dat komt onder meer door de enorme cultuurverschillen binnen de verschillende industrieën. Blockchaintechniek kan deze cultuurkloof op een zeer geavanceerde wijze overbruggen, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor samenwerking tussen Chinese en westerse bedrijven.

Fake news

Nepnieuws

Vandaag de dag leven we in een wereld waarin echt nieuws steeds moeilijker is te onderscheiden van nepnieuws. Het wordt steeds lastiger om nog goed te kunnen bepalen wat feiten zijn en welk nieuws ongefundeerd de wereld in wordt geslingerd. Nepnieuws en ongefundeerde beweringen hebben een grote invloed op onze huidige handelsbeurzen en dragen bij aan een onbetrouwbare en instabiele economie. Onze samenleving wordt gedomineerd door een aantal hele grote contentproducenten en financiële platformen, die vaak eenzijdig en niet onafhankelijk onderzoek doen naar de zaken waarover zij publiceren. Kleine onafhankelijke onderzoekers leggen het in deze tijd dan ook vaak af tegen de invloedrijke contentreuzen.

Verlies op de handelsbeurs

Marktgeruchten

Het verifiëren van de juistheid van informatie op de Chinese financiële markten is over het algemeen nog veel ingewikkelder dan het checken van informatie op de westerse kapitaalmarkten. Juistheid van informatie en transparantie zijn op dit moment op deze Chinese markten ver te zoeken en die onduidelijkheid zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Chinese marktanalisten en belangrijke Chinese nieuwsbronnen berichten ’s morgens vaak over marktgeruchten, om daar een paar uur later weer op terug te komen en de geruchten net zo gemakkelijk weer te ontkrachten. Daarom is het vandaag de dag gewoon ontzettend lastig om nog goed te kunnen bepalen, welke informatie en welke personen je op deze grillige markten blindelings kunt vertrouwen en welke niet.

Blockchain, Red Pulse.

Red Pulse en het RPX token

De ontwikkelaars van Red Pulse wilden die situatie veranderen met behulp van blockchaintechnologie. China is op dit moment één van de meest ‘verbonden’ samenlevingen als het gaat om internet en mobiele communicatie, maar het wordt steeds moeilijker om de grote hoeveelheid data die dagelijks wordt gegenereerd, nog op een efficiënte manier te verwerken en te managen binnen traditionele centrale systemen. De ‘overload’ aan informatie maakt het werk van data-analisten steeds ingewikkelder. Red Pulse introduceerde het RPX-token waardoor financiële informatie (maar uiteraard ook andere data) op de Chinese zakelijke markten, op een decentrale manier kon worden gedistribueerd. Red Pulse creëerde met dit NEO-platform als het ware een speelveld waarin professionals uit verschillende vakgebieden in de westerse wereld, eenvoudig konden communiceren en samenwerken met hun Chinese collega’s.

Chinese dame, opera

Beter inzicht in de Chinese economie

Met behulp van Red Pulse en het RPX-token kon consumenten en fabrikanten een veel beter inzicht worden geboden, in allerlei verschillende facetten van zakelijke processen binnen de Chinese economie. Hierdoor konden zowel westerse consumenten als westerse bedrijven, veel beter profiteren van de opkomst van de sterke Chinese economie, dan via onze huidige centrale systemen zou kunnen.

Containers, China, Usa.

 

Wat waren de voordelen van Red Pulse?

 

Verzamelen van betrouwbare informatie

Red Pulse bracht betrouwbare informatie over de ontwikkelingen op de Chinese markt en financieel nieuws, op een transparante en geautomatiseerde manier in kaart. Red Pulse baseerde zich daarbij op talloze gerenommeerde Chinese websites, belangrijke financiële platformen en gepatenteerde databases.

 

Gegevensconservering en gestroomlijnde data-analyses

Chinese data-analisten selecteerde alle niet-relevante informatie en vooringenomen standpunten ten aanzien van de Chinese markt en filterden deze data eruit. De data-analisten legden de nadruk op alle relevante betrouwbare data over de ontwikkelingen binnen verschillende Chinese industrieën, waardoor het eenvoudiger werd voor westerse bedrijven om de juiste beslissingen te nemen, bij iedere interactie met de Chinese markt. Daarnaast ontstonden er nieuwe mogelijkheden om op een verantwoorde en weloverwogen manier te investeren in Chinese bedrijven, omdat beslissingen gebaseerd konden worden op actuele, juiste en betrouwbare informatie.

Inzicht in de Chinese economy met Red Pulse.

 

Beter inzicht in de Chinese macro-economie

Met Red Pulse kreeg iedereen in principe ongelimiteerde toegang tot belangrijke informatie over de Chinese macro-economie, financiën en technologieën zoals blockchain en internet, maar ook informatie over het consumentengedrag van de Chinese bevolking.

 

Snelle distributie van relevante informatie

Nepnieuws wordt vaak verspreid door mainstream media zoals de grote social media platformen. Met Red Pulse kon informatie veel sneller en consistent worden gecontroleerd op onjuiste informatie en worden gepubliceerd, dan met de traditionele mediakanalen mogelijk is. Bovendien werd met Red Pulse het checken van gebeurtenissen op de Chinese markt en het elimineren van schadelijke marktgeruchten en propaganda vereenvoudigd.

 

 

 

Integratie met Binance Chain

In 2019 werd Red Pulse geïntegreerd met Binance Chain en werd het RPX-token ‘geswapt’ tegen het nieuwe Red Pulse Phoenix-token (PHX). Na de token-swap werd het RPX-token beëindigd.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter