Wat is Red Pulse? Event-driven research op de Chinese kapitaalmarkten

with Geen reacties

Red Pulse is een “event-driven” onderzoeksbureau dat zich voornamelijk richt op allerlei ontwikkelingen op de Chinese financiële en kapitaalmarkten. Deze NEO dapp hanteert bij zijn activiteiten de zogenaamde Red Pulse Tokens (RPX). Het platform heeft als voornaamste doel het verbinden van specialisten en professionals uit verschillende vakgebieden, om hun ideeën en kennis te delen op wereldwijde schaal. Met Red Pulse ontstaat dan ook een geheel nieuwe digitale infrastructuur voor het delen van kennis en onderzoeksresultaten op allerlei verschillende markten.

Shanghai, China.

Overbruggen van de cultuurkloof

De Chinese economie is de tweede grootste economie ter wereld als het gaat om bruto binnenlands product na de Verenigde Staten. Voor westerse landen is het vaak nog steeds erg lastig om de Chinese markt goed te kunnen begrijpen. Dat komt onder andere door de enorme cultuurverschillen binnen de verschillende industrieën. Blockchaintechniek kan deze cultuurkloof op een zeer geavanceerde wijze overbruggen, waardoor zeer veel nieuwe mogelijkheden ontstaan voor samenwerking tussen Chinese en westerse bedrijven.

Fake news

Nepnieuws

Vandaag de dag leven we in een wereld die doorspekt is met “nepnieuws” en het wordt steeds lastiger om nog goed te kunnen bepalen wat feiten zijn en welk nieuws ongefundeerd de wereld in wordt gesmeten. Nepnieuws en ongefundeerde beweringen hebben grote invloed op onze huidige handelsbeurzen en zorgen voor een onbetrouwbare en een instabiele economie. Onze samenleving wordt gedomineerd door een aantal hele grote contentproducenten en financiële platformen en zij doen vaak eenzijdig en niet onafhankelijk onderzoek naar de materie waarover zij publiceren. Kleine onafhankelijke onderzoekers leggen het dan ook vaak af tegen deze “contentreuzen”.

Verlies op de handelsbeurs

Marktgeruchten

Het verifiëren van informatie ten aanzien van de Chinese financiële markt is wellicht nog veel ingewikkelder, dan het checken van informatie ten aanzien van gebeurtenissen op de westerse kapitaalmarkt. Juistheid van informatie en transparantie zijn op dit moment ver te zoeken en dat zal de komende jaren alleen nog maar erger worden. Chinese marktanalisten en belangrijke Chinese nieuwsbronnen berichten ’s morgens vaak over marktgeruchten, om daar een paar uur later weer op terug te komen en de geruchten te weerleggen. Het is vandaag de dag gewoon ontzettend lastig om nog goed te kunnen bepalen, welke informatie en welke personen je op deze grillige markten blindelings kunt vertrouwen.

Blockchain, Red Pulse.

Red Pulse en het RPX token

De NEO dapp Red Pulse wil hier verandering in aanbrengen met behulp van blockchaintechnologie. China is op dit moment één van de meest “verbonden” samenlevingen als het gaat om internet en mobiele communicatie, maar het wordt steeds moeilijker om de grote hoeveelheid dagelijks gegenereerde data nog op een efficiënte manier te verwerken en te managen binnen centrale systemen. Deze ‘overload” aan informatie maakt het werk van data-analisten steeds ingewikkelder. Red Pulse introduceert het RPX token waardoor financiële informatie (maar uiteraard ook andere data) ten aanzien van de Chinese markt, op een zeer geavanceerde en decentrale manier kan worden gedistribueerd. Red Pulse creëert met dit NEO platform een speelveld waarin professionals uit verschillende vakgebieden in de westerse wereld, eenvoudig kunnen communiceren en samenwerken met hun Chinese collega’s.

Chinese dame, opera

Beter inzicht in de Chinese economie

Met behulp van Red Pulse en het RPX-token krijgen consumenten en fabrikanten een veel beter inzicht in allerlei verschillende facetten van de werking van de Chinese economie. Hierdoor kunnen zowel westerse consumenten als westerse bedrijven, veel beter profiteren van de opkomst van de sterke Chinese economie, dan via onze huidige centrale systemen.

 

Containers, China, Usa.

 

Wat zijn de voordelen van Red Pulse?

 

Verzamelen van betrouwbare informatie

Red Pulse brengt betrouwbare informatie over ontwikkelingen op de Chinese markt en financieel nieuws, op een transparante en geautomatiseerde manier in kaart. Red Pulse baseert zich daarbij op talloze gerenommeerde Chinese websites, belangrijke financiële platformen en gepatenteerde databases.

 

Gegevensconservering en gestroomlijnde data-analyses

Chinese data-analisten selecteren alle niet-relevante informatie en vooringenomen standpunten ten aanzien van de Chinese markt en filteren deze data eruit. De data-analisten leggen de nadruk op alle relevante betrouwbare data over ontwikkelingen binnen Chinese industrieën, waardoor het eenvoudiger wordt voor westerse bedrijven om de juiste beslissingen te nemen, bij iedere interactie met de Chinese markt. Daarnaast ontstaan er veel meer mogelijkheden om op een verantwoorde en weloverwogen manier te investeren in Chinese bedrijven, omdat beslissingen gebaseerd kunnen worden op juiste en betrouwbare informatie.

Inzicht in de Chinese economy met Red Pulse.

 

Beter inzicht in de Chinese macro-economie

Met Red Pulse heeft iedereen ongelimiteerde toegang tot belangrijke informatie over de Chinese macro-economie, financiën, technologieën zoals blockchain en internet, maar ook informatie ten aanzien van Chinees consumentengedrag.

 

Snelle distributie van relevante informatie

Nepnieuws wordt vaak verspreid door mainstream media zoals de grote social media platformen. Met deze NEO dapp kan informatie veel sneller en consistent worden gecontroleerd op onjuiste informatie en worden gepubliceerd, dan met de traditionele mediakanalen. Met Red Pulse wordt het checken van gebeurtenissen op de Chinese markt en het elimineren van schadelijke marktgeruchten en propaganda veel eenvoudiger.

 

Meer weten?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply