Wat is Etherparty? Een overzichtelijke interface voor smart contracts

with Geen reacties

Etherparty is een blockchainplatform dat het ontwikkelen, managen en uitvoeren van smart contracts wil versimpelen. Het platform heeft een zeer eenvoudige en overzichtelijke interface en iedereen kan er zonder enige technische kennis mee uit de voeten. Etherparty is bezig om zijn blockchainoplossingen uit te rollen naar het mainstream publiek. Met de producten van Etherparty beschikt iedere gebruiker direct over alle benodigde tools, om zelf zijn of haar eigen tokens te lanceren. Het platform volgt niet alleen de voortgang van de token-sales (Initial Coin Offerings/ICO’s) nauwgezet, maar voorziet gebruikers ook van de benodigde aanbevelingen en adviezen wanneer dat gewenst is.

Mainstream adoption smart contract oplossingen, Etherparty.

Disruptie in iedere sector

Smart contracts en blockchaintechnologie hebben de potentie om zo’n beetje iedere industrie te transformeren, die je maar kunt bedenken. Of het nu gaat om ketenbeheer, de gezondheidszorg, de vastgoedsector of de overheid. Blockchain is een disruptieve technologie waar we rekening mee moeten houden. De mogelijkheid om samenwerking te realiseren tussen verschillende onbekende partijen, zonder het risico van fraude of manipulatie van gegevens, creëert een geheel nieuwe benadering van zakelijke overeenkomsten. En hoewel blockchaintechniek en smart contracts vele processen efficiënter en veiliger zouden kunnen maken, zijn er echter ook een flink aantal nadelen en kwetsbaarheden.

Blockchainnetwerk, Etherparty.

Gebruiksvriendelijke smart contracts

Voor de meeste mensen is de blockchain nog maar een moeilijk te doorgronden materie. En dat is ook niet zo gek want deze ingewikkelde geavanceerde techniek van decentraal gedistribueerde netwerken, dapps en cryptocurrency’s, is volledig gebaseerd op cryptografische versleuteling. Blockchainontwikkelaars onderzoeken hoe projecten die zich richten op de ontwikkeling van smart contracts, toegankelijker kunnen worden gemaakt voor het grote publiek.

Smart contract, Etherparty.

Smart contracts en Etherparty

Etherparty is een decentraal gedistribueerd platform voor software producten. Dit platform heeft het vereenvoudigen van digitale overeenkomsten op de blockchain als voornaamste doel. Met een gebruiksvriendelijke interface kunnen mensen wereldwijd smart contracts creëren en uitvoeren, zonder dat zij kennis hoeven te hebben van codering. Dit platform draait om de FUEL Smart Contract Engine, die de noodzaak van technische kennis voor het gebruiken van smart contracts op de blockchain wegneemt.

Twee mensen sluiten een overeenkomst door middel van een Ricardian Contract.

Snel opstellen van een smart contract

Gebruikers kunnen snel smart contracts opstellen, doordat gebruikersinformatie direct uit de interne bibliotheek wordt overgezet naar het smart contract. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig een digitale overkomst creëren, die precies voldoet aan hun specifieke eisen. Daarnaast kunnen gebruikers informatie verkrijgen over de resultaten, van al reeds gebruikte use cases uit de dagelijkse praktijk. Etherparty is blockchain agnostisch en dat wil zeggen dat er smart contracts kunnen worden gecreëerd op meerdere blockchainplatformen. De smart contracts van Etherparty zijn op dit ogenblik (oktober 2018) verenigbaar met zowel Ethereum als Rootstock.

Rocket, Etherparty.

Rocket en ICO’s

Het platform richt zich op 2 producten: “Rocket” (voor Initial Coin Offerings) en “Hero” (dat zich focust op goede doelen). Rocket is de eerste toepassing die Initial Coin Offerings ondersteunt om cryptocurrency-tokens te ontwikkelen, adressen te bepalen en specifieke onderdelen van ICO’s te omschrijven. Deze aanpak zorgt voor een gebruiksvriendelijk blockchain-eindproduct waarmee smart contracts automatisch en veilig kunnen worden uitgevoerd door vrijwel iedereen. Met deze toepassing kunnen gebruikers binnen enkele minuten een ICO lanceren. Rocket biedt een alles-in-één oplossing en ondersteunt gebruikers bij de ontwikkeling, de marketing en de uitvoering van hun crowdfunding-initiatieven. Met Rocket wordt het organiseren van een ICO eenvoudig en toegankelijk. Ook mensen die geen ervaring hebben met blockchainnetwerken, cryptocurrency’s of Initial Coin Offerings kunnen met Rocket uit de voeten.

Nodes, blockchainnetwerk.

Hero en charity

Hero is een aankomend project dat de ambitie heeft om de belangrijkste voordelen van blockchaintechnologie toe te passen op liefdadigheidsinitiatieven. Het is uiteindelijk de bedoeling dat Hero gaat zorgen voor meer transparantie, verantwoording en efficiëntie binnen goededoelenorganisaties.

Machine, supply chain, lopende band.

Saturn en de supply chain

Een ander product van Etherparty is “Saturn”, een blockchainproject dat is toegespitst op de supply chain en het stroomlijnen van allerlei processen, goederen en diensten. Met Saturn kan alle relevante data binnen het ketenbeheer continu worden gemonitord.

Blockchainnetwerk, Etherparty.

Geschreven in juridische taal en daarna gehashed

Een speciale vorm van smart contracts zijn de zogenaamde Ricardian contracts. Deze digitale contracten voegen een opmaaktaal zoals XML of JSON toe aan de voor mensen leesbare contracten. Hierdoor worden de Ricardian contracts ook leesbaar voor machines, waardoor ze binnen een blockchainnetwerk kunnen worden uitgevoerd. Het Ricardian contract is in principe een document dat is geschreven in de standaard juridische taal en daarna cryptografisch is “gehashed”. Hierna ondertekenen alle bij de overeenkomst betrokken partijen digitaal het contract. Vanaf dat moment kan niemand nog iets aan de data in de overkomst veranderen en ligt de informatie definitief vast in de blockchain.

cryptocurrency's

Leesbaar voor mensen en voor machines

Het voornaamste doel van een Ricardian contract is dus het creëren van voor mensen leesbare smart contracts. Zeker wanneer er sprake is van geschillen tussen partijen is het belangrijk dat iedereen in staat is, om het contract te kunnen lezen. Een smart contract kan dan ook alleen maar rechtsgeldig worden uitgevoerd, indien de overeenkomst ook daadwerkelijk door alle belanghebbenden kan worden begrepen. Iedereen moet te allen tijde exact weten wat zij ondertekenen. Wanneer het contract eenmaal goed begrepen wordt door alle betrokken partijen, dan kan het in de vereiste opmaaktaal leesbaar worden gemaakt voor de computer software.

brandstofpistool, FUEL, token, Etherparty.

Etherparty en FUEL

FUEL (FUEL-token) is de centrale “asset” die de smart contract producten van Etherparty aandrijft. Het platform werkt aan blockchainoplossingen die specifiek zijn voor verschillende bedrijfstakken. De behoefte aan eenvoudig te gebruiken smart contract oplossingen die gemakkelijk te implementeren zijn groeit snel. Echter is de concurrentie op de blockchainmarkt heftig en het is nog maar zeer de vraag of een platform zoals Etherparty daartegen is opgewassen. De mate van gebruiksvriendelijkheid en eenvoud zullen uiteindelijk het succes van blockchain-oplossingen bepalen. Of Etherparty een goede investeringsmogelijkheid is voor investeerders die op zoek zijn naar kansen voor de lange termijn? Wie zal het zeggen?

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van de blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor onze blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Leave a Reply