Disruptie binnen de financiële sector

met Geen reacties

De financiële wereld is aan het veranderen door de opkomst van nieuwe geavanceerde technologieën. Ook blockchaintechnologie verandert de manier waarop mensen financiële transacties uitvoeren. Volgens experts op het gebied van gedistribueerde grootboektechnologie zullen dergelijke disruptieve ontwikkelingen een behoorlijke impact hebben, op de wijze waarop traditionele instellingen zoals banken zaken doen, met zowel particulieren als het bedrijfsleven. Door digitale disruptie ontstaan nieuwe businessmodellen binnen tal van sectoren en zal het financiële landschap de komende jaren drastisch veranderen. De grote vraag blijft echter hoe snel blockchaintechnologie precies binnen de zakelijke markten zal worden geïntegreerd en welke industrieën het meeste voordeel kunnen behalen met deze complexe innovaties.

Bank, disruptie

3 belangrijke vragen bij de digitale transformatie van bedrijfsprocessen

 

Bij digitale disruptie zijn de volgende vragen erg belangrijk:

  • Hoe identificeer ik nieuwe groeimogelijkheden?
  • Welke stappen moet ik ondernemen om de concurrentie voor te blijven?
  • Hoe kan ik beter begrijpen wat de wensen, behoeften en verlangens zijn van consumenten en daar op de beste manier op anticiperen?

Subject to technical issues, disruptie

Hoe disruptief zijn de opkomende digitale toepassingen?

Het is erg lastig om nu al precies te voorspellen hoe disruptief technologieën zoals de blockchain in de toekomst zullen zijn. Gedistribueerde grootboektechnologie wordt immers nog niet op grote schaal gebruikt door het bedrijfsleven en consumenten. Ook is niet ieder financieel product of dienstverleningsproces gebaat bij de transparantie waarmee blockchaintechnologie gepaard gaat.

Roze spaarvarken

Veranderingen binnen de bancaire sector

Hoewel het proces van digitale disruptie nog maar net is begonnen, verwachten veel experts op het gebied van gedistribueerde grootboektechnologie, dat we snel een aantal grote veranderingen zullen zien binnen de bancaire sector. Niet alleen zullen tal van nieuwe spelers deze markt betreden, maar ook zullen er bepaalde traditionele elementen binnen de financiële dienstverlening verdwijnen.

Bank

Kapitaliseren van digitale disruptie

De financiële sector is overwegend enthousiast over de opkomst van gedistribueerde grootboektechnologie, maar het zal nog wel een tijdje duren voordat financiële blockchainmodellen gemeengoed worden. De disruptie binnen deze industrie zal dan ook langzaam maar zeker plaatsvinden. De toekomst van blockchaintechnologie binnen de bancaire sector zal voor een groot deel afhangen, van de mate waarin de aandeelhouders (inclusief banken) deze digitale disruptie kapitaliseren. Wanneer de blockchain eenmaal op grote schaal wordt gebruikt, dan zal dat snel leiden tot veel lagere kosten voor zakelijke transacties tussen bedrijven en consumenten.

IBM’s zakelijke blockchainoplossing

Ook IBM timmert hard aan de weg op het gebied van blockchaintechniek en heeft onlangs een vernieuwde versie gepresenteerd van zijn zakelijke blockchainoplossing. Deze flexibele, open source blockchaintoepassing kan worden uitgevoerd in vrijwel iedere digitale infrastructuur. Het platform van IBM kan worden geïntegreerd met publieke cloud-systemen zoals IBM Cloud, Amazon Web Services (AWS) en Microsoft’s Azure platform. Ook kan de geüpgrade versie van het IBM Blockchain Platform eenvoudig worden gekoppeld aan private clouds zoals bijvoorbeeld LinuxOne. Deze hybride aanpak van gedistribueerde grootboektechnologie en cloudsoftware, maakt het mogelijk om blockchainnetwerken uit te voeren binnen verschillende digitale infrastructuren.

Smart Contracts Complete Self-Assessment Guide. Boeken over smart contracts.

Extension for Visual Studio Code

Het IBM Blockchain Platform biedt de zogenaamde “Extension for Visual Studio Code”, waarmee gebruikers snel met smart contracts (geschreven in JavaScript, Java en Go) aan de slag kunnen. Daarnaast kunnen blockchainontwikkelaars hun decentrale toepassingen snel testen en uitvoeren, vanuit een enkele overzichtelijke interface. De beschikbaarheid van verschillende developer-tools, tutorials en ondersteuning, zorgt ervoor dat iedere programmeur snel overweg kan met gedistribueerde grootboektechnologie.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter