Blockchain Innovation Conference: blockchain conferentie in Amsterdam

met Geen reacties

Op 7 juni 2019 vindt in Amsterdam een blockchain conferentie plaats: de Blockchain Innovation Conference. Dit evenement dat voor de zesde keer wordt gehouden brengt de leden van de internationale blockchain-community bij elkaar en focust zich op de allerlaatste ontwikkelingen, op het gebied van blockchaintechnologie. Tijdens deze blockchain conferentie worden ervaringen uitgewisseld en samenwerkingsverbanden opgericht, om de gedistribueerde grootboektechnologie verder vooruit te helpen. Niet alleen worden de mogelijkheden van blockchaintoepassingen voor bijvoorbeeld IoT onder de aandacht gebracht, maar wordt ook gesproken over decentrale applicaties voor de financiële sector, het ketenbeheer en fabricageprocessen.

Innovation, Blockchain Innovation Conference, Blockchain conferentie

Delen van kennis en vormen van internationale samenwerkingsverbanden

Tijdens de blockchain conferentie komen ook zaken aan bod zoals wet- en regelgeving op het gebied van gedistribueerde grootboektechnologie, cryptocurrency’s en decentrale applicaties. Daarnaast zal er worden gebrainstormd over hoe de veiligheid, de privacy en de schaalbaarheid verder kunnen worden vergroot. Niet alleen zullen praktische toepassingen van blockchains de revue passeren, maar zal er ook worden gediscussieerd over oplossingen voor de problemen waar gedistribueerde P2P-netwerken, op dit ogenblik nog mee kampen. De blockchain conferentie draait niet alleen om het delen van kennis en het vormen van internationale samenwerkingsverbanden, maar heeft ook als doel om nieuwe communityleden en andere geïnteresseerden bij innovatieve blockchainprojecten te betrekken.

Time for change

Blockchain en de circulaire economie

Consumenten worden zich steeds meer bewust van de producten die zij consumeren. Door blockchain-integratie wordt het mogelijk om de herkomst van al die producten zeer nauwkeurig te bepalen. Hierdoor wordt het voor consumenten mogelijk om echt verantwoorde keuzes te maken wanneer zij aankopen doen. Niet alleen wordt het eenvoudiger om te achterhalen waar ons voedsel is geproduceerd en wat we nu eigenlijk eten, maar ook wordt het gemakkelijker om te checken waar onze kleding is geproduceerd. IoT-blockchaintoepassingen kunnen sterk bijdragen aan de vorming van een echt duurzame circulaire economie. Alle data over het tijdstip en de productielocatie van producten wordt beveiligd opgeslagen in een gedistribueerde database, waardoor alle relevante informatie binnen de supply chain continu en in real-time kan worden gemonitord.

Nodes, blockchainnetwerk.

Mainstream adoptie binnen 5 tot 10 jaar

Tijdens de blockchain conferentie in Amsterdam zal vooral worden gesproken over de toekomst van decentrale gedistribueerde netwerken, voor specifieke sectoren. Op dit moment is gedistribueerde grootboektechnologie nog niet volwassen genoeg, om op grote schaal binnen het bedrijfsleven te worden geïntegreerd. Veel blockchainexperts denken dat deze technologie pas binnen 5 tot 10 jaar echt door de mainstream zal worden geadopteerd. Volgens hen bevindt de blockchaintechniek zich nu nog in de fase, waarin het internet zich bevond in 1994.

Klimaatverandering, wereldbol, bosbranden

Tijdens de blockchain conferentie is ook aandacht voor de klimaatproblematiek

De blockchain conferentie wordt georganiseerd door ABN AMRO en vindt plaats in de Circl aan de Amsterdamse Zuidas. Tijdens het evenement zullen honderden internationale blockchainspecialisten, startups, beleidsmakers, bedrijven en onderwijsinstellingen, discussiëren over de allerlaatste ontwikkelingen op blockchaingebied. Daarnaast wordt er gekeken naar de uitkomsten van blockchain pilots die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. De klimaatproblematiek heeft onze samenleving behoorlijk verdeeld. Dat komt voor een groot deel omdat niet precies duidelijk is hoe groot het klimaatprobleem nu eigenlijk echt is. Ook over de manieren waarop die problemen het beste kunnen worden aangepakt is zeer veel verdeeldheid. Blockchaintechnologie kan sterk bijdragen aan de distributie van bijvoorbeeld hernieuwbare energie, het aanpakken van armoede in de wereld en het organiseren van een duurzame food supply chain.

Conferentie

De Blockchain Innovation Conference geeft inzicht in de voordelen van blockchaintoepassingen

Niet alleen kan gedistribueerde grootboektechnologie bijdragen aan oplossingen voor het klimaatprobleem, maar biedt ook hele nieuwe mogelijkheden voor de gezondheidszorg, het onderwijs, de financiële sector en de retail. Tijdens de Blockchain Innovation Conference wordt dieper ingegaan op de voordelen van blockchainprojecten voor deze specifieke bedrijfstakken. Daarnaast zal er ook een helder inzicht worden gegeven in de manieren waarop blockchaintechnologie bedrijfsprocessen beter kan stroomlijnen en hoe blockchain kan worden ingezet voor een betere mobiliteit. Ook de wisselwerking tussen blockchains, the Internet of Things, big data en kunstmatige intelligentie zal volop aan de orde komen.

 

Bronnen:

Blockchain Innovation Conference, Amsterdam

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter