Is eToro betrouwbaar? Een review van het cryptocurrency handelsplatform

met Geen reacties

eToro biedt een betrouwbaar platform aan handelaren uit meer dan 140 landen, voor het kopen en verkopen van cryptocurrency’s. Dit platform is zeer zeker geschikt voor beginners. Het platform richt zicht niet alleen op digitale betalingseenheden, maar ook op traditionele beleggingen zoals forex (foreign exchange), grondstoffen, CFD’s (contract for difference) en aandelen. Wie op zoek is naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform met een zee aan mogelijkheden, is bij eToro aan het goede adres. Niet alleen biedt het platform handelsmogelijkheden voor Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litcoin, Dash en Ripple, maar ook voor de handel in Lummens (de digitale betalingseenheid van Stellar) en NEO’s kun je hier terecht. eToro biedt niet alleen een toegewijde klantenondersteuning, maar de interactieve community van miljoenen gebruikers helpt beginners op de cryptomarkt, met het leren van de basisvaardigheden voor het handelen met virtuele munten.

eToro, stier.

Waarom zou ik eToro kiezen voor het handelen in digitale betalingseenheden?

Al meer dan 10 jaar bevindt eToro zich in de voorhoede op het gebied van de wereldwijde FinTech. Het populaire social trading platform wordt inmiddels gebruikt door meer dan 6 miljoen geregistreerde crypto-handelaren en biedt een reeks innovatieve instrumenten voor het handelen in digitale betalingseenheden. Het platform is in 2006 opgezet in Tel Aviv door de broers Yoni en Ronen Assia. Samen met David Ring lanceerden zij een platform onder de naam RetailFX, een investeringsfonds dat binnen 6 jaar voor 31,5 miljoen dollar aan fondsen binnenhaalde. Het handelsplatform maakte gebruik van makkelijk te begrijpen en grappige grafische elementen, die vooral waren toegespitst op beginners in de beurshandel. Vanaf 2014 richtte het bedrijf zich ook op de handel in Bitcoins. Hun voornaamste doel was om de cryptohandel voor iedereen overal ter wereld toegankelijk te maken en de afhankelijkheid van banken en andere financiële instellingen drastisch te reduceren.

 

Kopie

Hoe werkt Copy Trading bij Etoro?

Copy Trading (social trading) is de “core business” van eToro en het platform heeft dan ook een gebruiksvriendelijke interface. De geïntegreerde WebTrader- en OpenBook-toepassingen, zorgen voor een dynamische interactie tussen handelaren overal ter wereld. Naast de mogelijkheid om te handelen met Bitcoins, biedt eToro ook de mogelijkheid om te handelen in andere crypomunten zoals Ethereum, Ripple, Litecoin en Dash. Een van de investeringsproducten van eToro is CopyTrader. Met CopyTrader kunnen handelaren de portfolio van een andere handelaar naar hun eigen porfolio kopiëren. Stel nu dat je de portfolio van een handelaar met 15.000 euro kopieert naar je eigen portfolio en de desbetreffende handelaar 10 procent winst behaalt. Dan houdt dat in dat je zelf ook 10 procent winst behaalt op die 15.000 euro. Een winst van 1500 euro dus. Op eToro kunnen succesvolle handelaren hun strategieën optimaal met elkaar delen, waardoor het investeerders gemakkelijker wordt gemaakt om hun financiële doelen te bereiken.

Man achter laptop.

CopyFunds

Daarnaast hanteert eToro de zogenaamde CopyFunds. Met CopyFunds worden investeerders in de gelegenheid gesteld om investeringsportefeuilles te creëren, die gebaseerd zijn op allerlei verschillende marktstrategieën. Het gaat dan onder andere om marktstrategieën ten aanzien van de reiswereld, lifestylemarkten, de sportwereld, technologiebedrijven, de farmaceutische industrie, de gaming industrie, maar ook om markten binnen de entertainmentsector. CopyFunds brengt de kennis van investeerders samen met nieuwe technologieën zoals de blockchain. Iedere CopyFund heeft een unieke marktstrategie, waarbij financiële assets op een geavanceerde manier met elkaar worden samengebracht. Een voorbeeld daarvan is de BigTech CopyFund, een melting pot van verschillende toonaangevende technologiebedrijven.

Man zit voor een 3 stapels munten

Kennis van de crowd en machine learning

Binnen CopyFunds heb je een mooi overzicht van de behaalde resultaten in het verleden, de locaties en de risicoscores. Het is zeer eenvoudig om een account aan te maken op het eToro platform en in een paar simpele stappen beschik je over een eigen toegewezen portfolio, helemaal gebaseerd op de door jouw bepaalde specifieke investeringsstrategie. Een andere handige functionaliteit is de TopTraders CopyFund, waarbij eToro gebruikmaakt van zeer geavanceerde algoritmes, die automatisch de meest succesvolle handelaren binnen het platform in kaart brengen. Hiermee biedt eToro een afwisselend en overzichtelijk beleggingsproduct. De wisselwerking tussen de kennis van de “crowd” en machine learning creëert een geheel nieuwe manier van beleggen. Niet alleen voor doorgewinterde investeerders, maar zeer zeker ook voor beginners. Machine learning en kunstmatige intelligentie spelen een belangrijke rol binnen CopyFunds en eToro wordt daarbij ondersteund door Microsoft.

Grafiek, financiële markten.

Risicobereidheid

De risicobereidheid verschilt van belegger tot belegger. eToro begrijpt dat als geen ander en biedt daarom beleggingsinstrumenten met zowel hoge als lage risico’s aan. eToro is eenvoudig in gebruik en alle informatie is zowel toegankelijk vanaf het dashboard, als vanaf de mobiele applicatie. Het platform zet hoog in op verantwoordelijk beleggen door alle investeerders. eToro wijst er nadrukkelijk op dat investeren in cryptocurrency’s een spannend avontuur kan zijn, maar dat iedere belegging verantwoord moet worden gedaan. Veel beginnende beleggers gaan af op hun gevoel, omdat zij eenvoudigweg nog niet genoeg ervaring en kennis hebben, om rationele beleggingskeuzes te maken. Keuzes die gebaseerd zijn op de juiste informatie. Ze nemen vaak te veel risico’s en ze beleggen in één enkele cryptocurrency, in plaats van dat ze kiezen voor een portfolio met verschillende digitale betalingseenheden.

Cryptocurreny museum, verschillende cryptocurrency's.

Portfolio-diversiteit

Het handelsbeleid van eToro is gericht op goede voorlichting voor iedere handelaar en heeft een aantal duidelijke richtlijnen opgesteld om verantwoord te beleggen. Investeer alleen in zaken waarmee je goed bekend bent. Daarnaast is het belangrijk dat je ook de risicoscores goed in de gaten houdt. Een risicoscore van 3 en lager wordt aanbevolen. Kopieer andere verantwoorde beleggers. Kijk goed naar hun beleggingsprofiel, risicoscore, beleggingsgeschiedenis, maar vooral naar welke cryptomunten zij in hun portfolio hebben.

Vrouw achter laptop

 

Is eToro veilig?

Als je je goed verdiept in alle facetten van cryptocurreny trade en daarbij je gezonde verstand blijft gebruiken, is eToro een betrouwbaar en veilig platform. eToro wordt in Europa gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySec). Deze organisatie is de financiële regelgevende autoriteit van Cyprus en is onderdeel van de Europese MiFID regelgeving, waarbij het beschermen van beleggers en het bewaren van de integriteit van financiële markten centraal staan. Daarnaast zorgt MiFID voor eerlijke, transparante en efficiënte financiële markten.

eToro, online platform, laptop, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple

Zelfregulering

In de Verenigde Staten wordt eToro gereguleerd door de National Futures Association (NFA). Dit is een zelfregulerende non-profit organisatie die zich focust op de handel in financiële derivaten in de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk speelt de Financial Conduct Authority (FCA) een belangrijke rol bij de regulering van eToro. Deze zelfregulering draagt uiteraard bij aan de veiligheid van het platform, maar als het gaat om cryptocurrency’s moet je je altijd goed blijven realiseren dat deze virtuele munten op dit moment (februari 2018), nog niet onder het toezicht staan van de Autoriteit Financiële markten en De Nederlandse Bank. Wellicht zal dat ook nooit gebeuren. Daarnaast ligt het gevaar van cybercrime op de loer en ook dit is een element waar je niet zomaar aan voorbij mag gaan, als je gaat beleggen op de cryptomarkt.

Stier en beer, financiële markt.

Wat zijn de kosten bij eToro?

Op eToro kan 24 uur per dag en 7 dagen in de week worden gehandeld en het platform accepteert Nederlandse handelaren. De spreads variëren afhankelijk van de marktomstandigheden. Op de website van eToro vind je alle actuele informatie over de markturen, spreads en nachtpremies. Steeds meer investeerders maken de overstap van traditionele beleggingen, naar beleggen in virtuele valuta. eToro is een betrouwbaar platform en biedt zeer veel mogelijkheden, om op een veilige manier te beleggen in digitale betalingseenheden.

Iphone, social.

Wat zijn de voordelen van Social Trading bij eToro?

 

Eenvoud

Het platform heeft een eenvoudige interface en is zeer toegankelijk voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers.

 

Portfolio-diversiteit

Hoe diverser de portfolio met verschillende cryptocurrency’s, hoe kleiner het risico. Met eToro kan iedere belegger zijn of haar investeringen uitspreiden over allerlei verschillende markten, door het kopiëren van de portfolio van andere investeerders.

 

Winstgevendheid

Sinds de start van CopyTrading in 2010 werd ongeveer 78 procent van alle gekopieerde beurshandel met winst afgesloten.

 

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van eToro is groot. Het platform hanteert een strikte regelgeving omtrent de beleggingen en is helder over de wijze waarop zij opereren. Het is ook niet voor niets dat meer dan 6 miljoen mensen voor dit platform hebben gekozen.

 

Transparantie

eToro maakt het eenvoudiger om te bepalen welke handelaren ze het beste kunnen kopiëren. Doordat de portfolio’s, de risicoscores en de beleggingsgeschiedenis van iedere handelaar publiek zijn, kunnen andere beleggers weloverwogen en slimme beslissingen nemen.

 

Interactie

Net zoals ieder ander social network biedt eToro gebruikers een nieuwsfeed, waardoor zij updates kunnen ontvangen van andere handelaren. Iedere handelaar kan relevante informatie publiceren en uitleg geven over zijn of haar investeringsbeslissingen. De interactie tussen gebruikers op eToro zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar kennis met de eToro community kan delen, waardoor gebruikers nog beter in staat zijn om op de juiste manier en op het juiste moment te investeren.

 

Eigen strategie bepalen

Met eToro kan iedereen zijn of haar eigen strategie bepalen. Of beleggers zich nu richten op één enkele populaire investeerder of dat zij zicht toespitsen op verschillende handelaren: de risicoscore van de desbetreffende investeerder, is een goed hulpmiddel bij de keuze voor een belegging. eToro heeft een pagina waarop de resultaten ten aanzien van de risicoscores en de succes-rates worden getoond.

Tijdsbestek

Verschillende handelaren hebben een verschillende manier van handelen. Sommige handelaren richten zich hoofdzakelijk op de daghandel en andere handelaren geven de voorkeur aan beleggingen voor de lange termijn. De CopyFunds van eToro zijn ideaal voor investeringen voor de lange termijn.

 

Altijd up-to-date

Doordat je de handelswijze van handelaren die je gekopieerd hebt nauwkeurig kunt volgen, kun je de logica achter hun beslissingen ook snel begrijpen. Daarnaast kun je hun berichten lezen en vragen stellen als dat nodig is.

 

Mobiele applicatie

Handelen op eToro kan via een mobiele app en is geschikt voor Apple en Windows. Daarnaast biedt het platform een goede klantenondersteuning.

 

24/7

Op eToro kan 24 uur per week en 7 dagen in de week worden gehandeld in Bitcoin, Ethereum, Dash, Ethereum Classic, Litecoin, NEO, Ripple (XRP) en Stellar Lumens (XLM).

 

Experimenteren

eToro biedt beginnende handelaren de mogelijkheid om uitgebreid te experimenteren met virtueel geld. Iedereen die bij eToro een account aanmaakt ontvangt 100.000 virtuele dollars. Dit virtuele geld kun je gebruiken om verschillende beleggingsstrategieën uit te proberen, het risico te bepalen en je social trading vaardigheden naar hartenlust te oefenen.

 

Goede klantenondersteuning

Het platform beschikt over een goede klantenondersteuning via de telefoon, e-mail en live chat.

 

Betalingsmethoden

Het aanschaffen van cryptocurrency’s kan eenvoudig met een creditcard of met PayPal.

 

 

Wat zijn de nadelen van eToro?

 

Geen 24/7 klantenondersteuning

De klantenservice is niet bereikbaar in het weekend.

 

Relatief hoge vergoedingen

In vergelijking met andere platformen zijn de transactiekosten wellicht ietwat hoog.

 

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter