Wat was de Global Digital Asset Exchange (GDAX)?

met Geen reacties

De Global Digital Asset Exchange (GDAX) was een handelsplatform voor cryptocurrency’s, dat in 2016 werd opgericht door het team van Coinbase. In mei 2018 heeft de GDAX zijn naam veranderd in Coinbase Pro. In het eerste jaar dat GDAX actief was realiseerde de oprichters zich, dat grote investeerders nog geen belangrijke rol speelden binnen het handelsplatform. De lancering van het zogenaamde “margin trading” moest er begin 2017 voor gaan zorgen, dat ook de gevestigde investeerders en instellingen via de Global Digital Asset Exchange zouden gaan handelen. Margin trading maakte het mogelijk om grotere orders te plaatsten. Op het platform van GDAX konden Amerikaanse dollars, euro’s en Britse ponden worden uitgewisseld tegen Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Handelaren konden een overzichtelijk dashboard gebruiken, waarop allerlei transactie-informatie werden getoond, zoals de transactiegeschiedenis en open orders. Voor professionele handelaren was er een volledig uitgeruste API beschikbaar.

Litecoins verhandelen op de GDAX.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter