Wat was Thor? Blockchain en de bouwsector

met Geen reacties

Thor was een blockchain-concept voor een platform dat was toegespitst op contractors en ondernemers binnen de bouwsector. Het aantal mensen dat de afgelopen jaren voor zichzelf is begonnen is flink toegenomen. Met name in sectoren als de bouw zijn er veel zzp’ers bijgekomen. De toename van het aantal zelfstandigen is voor een groot deel het gevolg van de economische crisis in 2008. Veel mensen raakten hun baan kwijt en moesten noodgedwongen op zoek naar andere oplossingen. Echter is de manier waarop we in Nederland met zzp’ers omgaan voor verbetering vatbaar.

Timmerman

Verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid zijn erg duur

Nog steeds is het voor veel zelfstandigen bijna onmogelijk om een fatsoenlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, omdat dergelijke verzekeringen gepaard gaan met enorm hoge premies. Daarnaast hebben zelfstandigen vaak niet dezelfde voordelen als werknemers in loondienst. Dat betekent automatisch dat zzp’ers meer omzet moeten generen, om in hun levensonderhoud te voorzien. Voor opdrachtgevers betekent dit veel hogere kosten en dat zien we nu vooral in de bouw terug. Het inhuren van contrators is op dit moment een hele dure hobby.

Bouwvakkers, Thor, sociale zekerheid voor zelfstandigen in de bouw.

 

Thor zorgt voor lagere kosten

Het was de bedoeling dat Thor zou worden toegepast op de open-source gedecentraliseerde NEO-blockchain. Met deze toepassing zouden zelfstandigen een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten, waarbij ze continu op de juiste wijze verzekerd waren, voor de op hen van toepassing zijnde arbeidsrisico’s. Van opdracht tot opdracht zouden de zelfstandigen automatisch verzekerd zijn. Dat biedt niet alleen zekerheid aan contractors, maar zorgt ook voor lagere kosten voor bouwbedrijven. Om gebruik te kunnen maken van Thor moest een zelfstandige beschikken over een bepaalde hoeveelheid aan Thor-tokens. Deze tokens konden op ieder gewenst moment aan de contractor worden uitbetaald.

Vrouwelijke ingenieur

 

Thor verbond bedrijven aan zelfstandigen via de blockchain

Thor organiseerde de salarisadministratie zonder dat daar kosten aan verbonden waren. Doordat er geen gebruik meer gemaakt hoefde te worden van dure derde partijen zoals banken (die soms dagen nodig hebben om het salaris naar de juiste contractor over te maken), konden deze kosten worden bespaard. Het gedistribueerde Thor netwerk verbond allerlei soorten bedrijven op een gedecentraliseerde manier, aan zzp’ers uit verschillende bedrijfstakken waaronder de bouw. Het op deze manier inzetten van blockchaintechnologie is niet alleen voordelig voor zelfstandigen, maar zeker ook voor grote bouwbedrijven. Beide partijen kunnen met dergelijke gedecentraliseerde toepassingen tal van processen beter stroomlijnen en flink wat kosten besparen.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie? Meld je dan nu aan voor de blogpost!

 

Meld je aan voor de blogpost!
Ik ga ermee akkoord dat mijn naam en e-mailadres worden gedeeld met Mailchimp.
Met de blogpost van Uitleg Blockchain blijf je automatisch op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de blockchain technologie.
We hebben een hekel aan spam. Uw e-mailadres zal niet worden verkocht of gedeeld met anderen (afgezien van het marketing automation platform dat wij gebruiken voor onze e-maillijst).

Laat een reactie achter